Exekuce na důchod. A zbude vám pět tisíc na měsíc

I důchodci musí platit dluhy. Pokud to nedokážou, správa sociálního zabezpečení jim je bude strhávat z důchodu. Z penze tak snadno zbude jen nezabavitelná částka 5 326 korun na měsíc. S tou by však dokázal vyžít jen umělec v hladovění. Nezbývá než – půjčit si. Počet exekucí na penze se za pět let zdvojnásobil...

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

4. 4. 2011 12:36, Marek

zkuste zajít mezi početnou vrstvu lidí, kteří dělají 8 hodin za 10-10 tisíc čistého. Budete překvapen jak málo si cení svobody cestování a toho že mohou říkat co chtějí. Během dvou, tří vět, se řeč stočí na ekonomickou situaci jejich rodin. Ano, na kameru samozřejmě budou dštít oheň a síru na komunisty, ale demokratické strany budou muset hodně a hodně slibovat, aby tito lidé skutečně u voleb dali přednost např. takové ODS. Jsem toho názoru, že od sametu nikdo neudělal pro propagaci komunistů více než ODS.

Zobrazit celé vlákno

+115
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

4. 4. 2011 10:09, chk

podejte si s edou ruku. nevim jestli jste dobu pred 89 zazili, ale budto mate velmi zkreslene predstavy o 40-letem vladnuti, nebo zrejme mate posunute vnimani skutecnosti:).
vase genialni ideje muzete vypravet lidem, kterym komunisti sebrali majetek.vlastne sproste ukradli. dale zkuste popremyslet, proc nam ty komunisti nechali tzv. skrytej dluh. ten totiz nikoho nezajima, ale stat se s tim musi vyporadat.
a nejvetsi dluh, kterej nam komunisti zanechali, je dluh na lidskych pokrivenych vlastnostech, kterej se bude odbouravat zrejme jeste minimalne jednu generaci.
a neodpustim si posledni poznamku. za vase negativni nazory byste si pred 20 lety ani neskrtli. dnes si muzete psat sebevetsi hlouposti jako tady, a nikdo vam nic neprovede. maximalne se tu ztrapnite:))

Zobrazit celé vlákno

-113
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 31 komentářů)

11. 6. 2019 20:37 | Vlaďka Kopečná

Za komunistu se ŽILO LÉPE! Nebyly drogy, nebyly exekuce, neumirali lidé na ulicích a pod mosty hladem a zimou. Děti nezabíjely staré rodiče a rodiče nezabíjeli své děti.Nebyli miliardáři a nebyli hladoví. Kdo chtěl měl auto, chatu a tu dovolenou u moře taky. Dříve otravovala lidem život STB, dnes ničí životy lidí zločinné exekuční zákony řádí a kradou vymahači, zloději, tuneláři milionů,vrazi, zoufalí dlužníci a různé mafie. Bylo líp.Byly novomanželske BEZÚROKOVE PŮJČKY, podniky davaly byty za 500kčs měsíčně včetně poplatků. Kulisák Havel jim posměšně říkal králikárny. Dnes si je mladé rodiny nemůžou dovolit. BYLO LÍP. Ano byla cenzura ale dnes si otevřeš ústa před šéfem a jsi taky vyřízený. BYLO LÍP!!!!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 8. 2017 10:49 | Eva Jamrichová

Prominte ,ale jak někdo může vzpomínat na Ksč a tvrdit ,že bylo lépe?jedine zase KOMUNISTA ,kterému bylo v té době dobře,lidi vzpomente na lidi ,kterým se UBLIZOVALO!!! STB ,duverníci -komunisté zlí lidé!!! někteří byli hodní ale tech opravdu málo !!! já sama jsem ročník 1970 a když jsem se dozvedela po roce 1989 zvěrstva co páchali na obyčejných lidech komunisti -zvedal se mi a dodnes zvedá žaludek!!!!Nevěřte že bylo lépe NEBYLO a ten kdo je trochu vzdělaný vím o čem mluvím a kdo neví at čte a hodně podrobně o KSC .Myslím ,že KSC by mela být navždy vyškrtnuta a už vůbec ne být tolerizována .zde je vidět česká hrdost co vše si nechá český človčk líbit!!!!!
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 6. 2016 9:34 | Karel

Tak sracek jste napsal dost pane nej. inteligente.Asi jste v te sortě ktera krade o zavod když na obycejne lidi hažete jen hovna ale on prijde i vaš čas!!!!!
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 1. 2012 14:39 | Zdeněk Pozler

O spravedlivém soudnictví a exekutorech je zbytečné polemizovat.Příklad u nás Okresní soud a exekutoři jsou ... Soudy-exekutoři jsou tu jen pro bohaté,kamarády,vlivné,známé,p řátelejejich přátel,a lidí opačných výhod jsou jen bezvýznamné tvorstvo,které je lehkou kořistí pro ně.Na vlivné a známe bohaté a jiné skupiny si netroufnou.Na obyčejné ukazují svoji moc a ve jménu spravedlivosti a vybavení bezmeznou mocí a tupostí i blbostí chtivý honbou za penězma a úspěchama ukazují svoji moc.Zatím co obyčejný člověk vydělá za celou měsíční dřinu 8000 Kč čistého ani to mají za výkony,které trvají 5 minut v kapse hned.Náklady exekutora na chodbě ři v kavárně nebo poštou dostanou písemné zhotovení a další náklady platí ten náš obyčejný.Celá akce dohromady netrvá 10 minut a mají odměnu,náklady exekutora,soudní náklady řízení a mají vyděláno.Na to obyčejný člověk dělá půl roku.Nikdo nemá zájem se potýkat s arogantníma soudci a exekutory a schválně dělat dluhy,aby je měl doma každou chvíly.Ono je jiné mít do smrti zajištěnou práci a moc a moc dobře placenou práci a mít jistotu,že do dostane vždy a jestli dělá špatně nebo dobře o to se starat nikdo nemusí.Ale obyčejný člověk se znelíbí či z jiných důvodů příjde o práci a zlatou kapličku nikdo z nás nedostane.Jsem rád,že mám za pár a chcípnu.Taková spravedlnost je to samé jako žumpa na chalupě.Nikdy se obyčejná člověk nedovolá ani na úřadech.To nesoudruzi až tam nebudou a budou tam na postech lidi mladí,kteří svoji práci budou dělat čestně.To bohužel ještě ze 60 procent je hnuj.Myslete si co chcete je demokracie je tak snad mohu svůj názor sdělit.I když jsi nejsem jistý.I když dnes kdo se divý je podezřelí.Takový jako co tu je v ČB je šmejd.Nemohu je jmenovat neboť jsou tak vlivní mohou cokoliv a jakkoliv.Chci v klidu z hebnout a mít od hoven pokoj.
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 1. 2012 11:01

JAK TO DOPADLO?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 1. 2012 10:56

Dotaz. Dobrý den.Nevím jestli píši správně právě vám ale mám dotaz.Mám, invalidní důchod 5071,-dnes mě přišel exekuční příkaz ma důchod.zajímá mě tedy kolik budu dostávat je to můj jediný příjem.bydlím sáma manželku nemáma rodiče žijí jinde.plat tkz. nezabavitelná částka?kolik na rok 2012 bude činit?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 2. 2014 19:26 | vychován za bolševika

Docela mne pobavila místní vemena, která zde slzí po dobách, kdy jsme museli skákat tak, jak pískal bolševik, krást jsme mohli jen v míře, v níž to nebylo moc nápadné (přesto si mnozí z nakradeného JZDáckého, družstevního,... prostě státního, jež bylo všech a přitom nikoho, postavili baráky a žili si nad poměry těch ostatních, kteří si byli skoro-rovni a až na tu střechu nad hlavou, která stejně nebyla jejich a při bolševickém financování obnovy bytového fondu by jim dříve nebo později spadla na hlavu, měli veskrze hovno), prostě když všechno bylo krásné a zítřky s naším Bratrem-okupantem tak světlé.
Problémem dneška je svoboda, která nám byla dána. Inteligentní finančně gramotný člověk bez rance pořádné smůly nemůže skončit s exekucí na krku. Jenže valná část tohoto národa je blbá jak děravá štoudev a tak těch, kteří k svému finančnímu krachu přišli jako slepí k houslím, je minimum. Jsou ale hromady těch, kteří "zapoměli" zaplatit pokutu, "zapoměli" odvést platbu na zdravotní pojištění, "zapoměli" uhradit splátku půjčky, kterou si vzali přesto, že na její splácení nemají. Vesměs idiotů s volebním právem a nedotknutelným právem utáhnout si kolem vlastního krku smyčku exekuce. Vedle těchto idiotů je zde rostoucí skupina takových, kteří si zaslouží alespoň soucit a bezesporu podporu svých blízkých. Stárnoucí populace totiž nevyhnutelně produkuje stále větší počet osob, jejichž chátrající mentální zdraví v kombinaci s jejich nedotknutelnými svobodami je cestou do pekla exekuce. Našlo by se pár dalších skupin, ale ty jsou jen okrajové.
A teď otázka. Jak chcete, milí bolševikofilové, chránit osoby výše uvedené a neomezovat zároveň práva inteligentní finančně gramotné (optimisticky doufám) většiny?
Omezením trhu poskytování "výhodných" půjček a dalších všemožných "lákadel" jedince patřícího do rizikových skupin před dopady jeho svobodné vůle neuchráníte. Vždy zůstane spousta prostoru pro jeho fatální rozhodnutí. Stejně tak toho nedocílíte omezením vývaru exekutorů. Exekuce je totiž už jen další zhoršení už tak mnohdy bezvýchodného stavu. Řešením by mohlo být omezení svobod takového jedince. A to určitě nechcete, protože velká část z vás do této skupiny spadá...

P.S. Za komentář stojí ještě výtvor jakéhosi Blba hodnotící tristní stav demokracie, který se minimálně dvěma evidentně mentálně "nadaným" kusům místního publika líbil. V něm onen Blb posuzuje stav demokracie mj. šmírováním kamerami ve fabrikách nebo v parku. Odporný to vývoj od dob rudého ráje, kdy místo neosobních kamer člověka ve fabrice hlídal politruk, na ulici místní informátor STB, v baráku prorežimní bonzák kontrolující vyvěšování vlaječek našeho okupanta a v parku přílušník SNB, který mu v rámci služby vlasti a diktátu bolševického svinstva zkontroloval OP. Kdo ví, zda by bolševické svině zůstaly u osobního přístupu, nebo zda by došlo k využití technického rozvoje a já bych tímto příspěvkem kritizujícím šiřitele zrůdné demagogie nezadající si co do dopadů na lidské životy s nacismem neriskoval minimálně pár let v uranových dolech...narozdíl od Blbů, kteří mohou v dnešní době šířit svou "konstruktivní" kritiku současných poměrů a lživou agitaci beztrestně...
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2013 21:37 | jozef

vždyt vy ani nevite co demokracie je!podivejte se ve fabrikach kde na vas čumi kamery telefony napichnuty za chvili si nebudete mezi sebou ani promluvit běžte do parku snějakou slečnou a policiste na vas koukaji to je omezovani soukromi komunisti udělali jednu chybu že nevihodili dizidenty oni tu zustali jen kvuli majetku
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2013 21:29 | jozef

dnes mužou cestovat ale za co?to radši nebudu jist banany
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 12. 2011 11:15 | Stehlíková

Dobrý den, mé tcýni exekutor příkazem zabavil celý důchod " 9000kč" a na nějaké nezabavitelné minimum nehraje, ČSSZ odmítá tchýni nezabavitelné minimum vyplatit a exekutor ji při osobním jednání poslal do háje, že má zaplatit celý dluh, jinak se s ní nehodlá bavit. když šla podat stížnost na toho exekutora na exekutorskou komoru, řekli ji, že to nemá dělat, že by z toho byl problém a babo raď. Tohle je psychický nátlak na důchodce a exekutor si dělá co chce a je nepostižitelný.... Stehlíková K.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 12. 2011 22:15 | Kondáš Eugen

Souhlas pane, jenom bych chtěl dodat, že .. všichni ti co věřili a cinkali klíčema, tak teď mají přesně to, před čím nás takovou dobu chránili a zatímco komunismus vychází z křesťanství a je o rovnosti všech, tak takhle demokracie je prostě o schopnostech jednotlivců a Bůh nás nestvořil stejně, takže jsou si tu o dost "rovnější" a zatím co za éry Husáka jsme nemohli jinam než do Jugoslávie ( které se ta demokracie taky velmi hezky povedla ...) a všichni měli jenom škodovku a nesměli prstem ukazovat na režim, tak ale.. na oplátku za to měli všichni chatu, bezplatné školství, lékařskou pomoc a neexistovali takový věci, co se dějou teď, takže asi věděli dobře před čím nás chrání a taky si myslím, že to do budoucna nemá udržitelnost v obecnějším měřítku, takže.. jestli je život otázkou priorit, pak rozhodně budu volit socialisty.. chtěl bych si totiž založit rodinu, mít děti a poskytnout jim především jistoty a to v současné době zkrátka nelze!
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 8. 2011 23:01 | karl

pět tisíc po exekuci ? to mi nezbyde ani bez exekuce...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 7. 2011 11:58 | kamila Eisová

Dobrý den, jhak dlouho trvá vyřizování exekuce na důchod? U nás je to již pět měsíců, co se to vyřizuje a zatím stále žádné výsledky nedošli..Můžete nám poradit? děkujeme
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 4. 2011 8:48 | Janka

Zcela a ve všem s Vámi souhlasím. Ty jejich stálé připomínky ohledně komunistických zlčinů, řeknu jen jedno, jsou to ti, kteří přišli o majetek a nemohli se s tím smířit. Hlavně co měli pole. Teď je mají zpátky a to zemědělstvfí také podle toho vypadá.
-9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 4. 2011 23:19 | Pavel

No, s tím komunismem je to tak. Jednak tady žádný nebyl, to, co tu bylo, byl pouze socialismums. To je sice něco úplně jiného, ale modrým demagogům je to stejně jedno. Takže, já osobně jsem se měl v rámci možností dobře. Měl jsem relativně dost peněz, měl jsem zdarma studium, měl jsem jistou práci a jistý důchod. že občas nebyly pračky a barevný televize? K čemu to dneska potřebujete? Banány? Nenechte se vysmát! Byla práce, byly sociální jistoty. Nestihl už jsem děti, přišla revoluce. Teď už si je nepořídím. Co bych jim tak asi jendou řekl, když bych jim musel v mrazu vysvětlovat, proč nemáma ani na tu polívku a léky? Jděte s kapitalismem do zadele. Já tvrdím jednu věc, za socialismu jsem se narodil a za socialismu také umřu. Vono nic neroste do neba a konec tohohle bordelu už se blíží.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 4. 2011 17:56 | benzin

To je ironie? Tak to palec nahoru.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 4. 2011 17:19 | ondra

a kolikpak jich zabíjí kapitalismus ted?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 4. 2011 15:23 | chk

celych 20 let maji komunisti priblizne stejne procentuelni volebni vysledky. bez ohledu na to jak spatne/dobre se lide pry maji. to, ze nekdo tvrdi, ze je kolem nej temer kazdy, ktery se ma spatne a nadava, pouze vypovida o tom, kym se dotycna osoba obklopuje, v jakem prostredi zije, pracuje. napriklad kolem me jsou zase vsichni vicemene spokojeni:). samozrejme, vzdycky muze byt lepe. jo a jeste poznamka. netvorte si nazor o vetsine podle nazoru z diskusnich for:)
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 4. 2011 15:23 | chk

celych 20 let maji komunisti priblizne stejne procentuelni volebni vysledky. bez ohledu na to jak spatne/dobre se lide pry maji. to, ze nekdo tvrdi, ze je kolem nej temer kazdy, ktery se ma spatne a nadava, pouze vypovida o tom, kym se dotycna osoba obklopuje, v jakem prostredi zije, pracuje. napriklad kolem me jsou zase vsichni vicemene spokojeni:). samozrejme, vzdycky muze byt lepe. jo a jeste poznamka. netvorte si nazor o vetsine podle nazoru z diskusnich for:)
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 4. 2011 15:12 | Marek

a jak chcete zařídit, aby těchto jak vy říkáže méně chytrých, líných lidí s nízkým intelektem byla většina, která by zajistila těm chytrým, pracovitým, s vysokým intelektem většinu ve sněmovně? Ano, dalo by se to zařídit, to by ovšem museli ti chytřejší trošku víc ocenit práci těch méně chytrých, aby se i ti cítili spokojeni. Nebojte se, i ti méně chytří dokáží pochopit, že ten chytřejší musí mít víc. Těžko ale takový dělník pochopí, že jeho zaměstnavatel mu nemůže dát víc, protože potřebuje jachtu, vilu v Emerice a Lambo. Má tedy pochopit, že ve volbách by měl nasichisticky volit stranu, která jde na ruku těm bohatým a těn dělník je tady pouze od toho, aby pochopil, že by měl zaměstnavateli líbat ruku že jej nechá přežít. V demokratických volbách vítězí většina, jinak to tedy asi nepůjde, než aby se většina lidí dospěla k přesvědčení, že se má nyní lépe než za komančů - mě osobně se zdá, že s tímto verdiktem má problém stále více lidé. Pokud to vláda přežene - a ono k tomu není až tak daleko, potom se klidně může stát, že v příštích volbách naprosto demokraticky zvítězí levice a všichni se můžeme nechápavě divit, jak je možné, že jsou lidé tak nepoučitelní a znovu volí komunisty.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Karel Schwarzenberg

politik

Martin Pomothy

podnikatel, ČSFD.cz

Karel Schwarzenberg
ÚSPĚŠNOST
33,33 %

z 3 duelů
×
Martin Pomothy
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services