Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Nehraje s vámi finanční poradce „Kliente, nezlob se!“?

Nehraje s vámi finanční poradce „Kliente, nezlob se!“?
Když se zeptáte sta lidí na ulici, jestli chtějí finančního poradce, devětadevadesát jich odpoví, že ne, a jeden neodpoví vůbec. Důvody těch devětadevadesáti: „Už finančního poradce mám,“ případně: „Už mám všechno ideálně nastavené, nepotřebuju ho.“ Nebo je to jinak?
Radek Petráš, rubrika: Co se děje, 30.03.2011, 40 komentářů
Tisknout

30.03.2011 18:57, Fany

Pojišťovna je od slova pojistit, ne spořit, či investovat a už vůbec ne pro řešení důchodového systému. Proti pojištění jako takovému, ať majetkovému, či odpovědnosti, případně zdraví, nic nemám. Je to každého věc, jak se proti uvedeným okolnostem jistí. Jednou z možností jsou i pojistky. Každý si musí uvážit, zda to nutně potřebuje a zda němá jinou možnost.
Ale, jakmile se do toho začne montovat nějaká kapitálová, či fondová část, tak pryč od toho. Je to podfuk, který by měl být už z principu zakázán. K čemu je asi KŽP, či IŽP, kde je silně potlačeno pojistné krytí (hlavní účel pojištění) a to na úkor nějakého kapitálového zhodnocení. Tak že to nakonec není ani pojistka, neboť nekryje nula nula nic, ani spoření, či investování, neboť je to, pro tento účel, nesmírně drahé. Tak k čemu to vlastně slouží? Proto, aby se finanční žraloci nažraly a zajistili pro své akcionáře slušné dividendy a bouchači aby přišli lacino ke svým provizím? A že do toho stát vstupuje pomocí daňových úlev je šlápnutí vedle a je vidět jakou silu mají finanční lobbisté.

Citace - eďa / 30.03.2011 13:06

Otázkou je, co od pojistky chceme, zda jen vodit za nos tam, kdeje riziko zanedbatelné anebo uzavírat pojištění k pokrýtí ryzik, o kterých jsme skutečně přesvědčeni, že hrozí. Pojistku, kterou byste chtěl, či snil uzavřít Vám žádná pojšťovna nepojistí, páč byste ji zrujnoval.

Zobrazit komentovanou zprávu (eďa 30.03.2011 13:06)

30.03.2011 19:37, Lubik

Fany, určitě se zhodneme, že „spořící pojistka“, je absolutně nepřehledný produkt, ovšem podle mne to není podvod, svoji nepřehlednost nijak nezakrývá a každý ví do čeho jde. Mám v paměti výrok přednášejícího na právnické fakultě:“koupil zajíce v pytli, ale koupil ho dobrovolně“. Hrací automat je např. naprogramován, že vyplácí 70% vsazených peněz a hráč to ví nebo si to může zjistit, proč mu teda bránit, aby své peníze neprohrál? Proč by se měl zakazovat prodělečný finanční produkt?

30.03.2011 20:03, chk

velky omyl. hraci automaty jsou nastaveny na daleko horsi pomer:)

Zobrazit komentovanou zprávu (Lubik 30.03.2011 19:37)

30.03.2011 20:13, eďa

A navíc se s tím poměrem dá kdykoliv pohnout, např. podle obratu. Hold, kdo ví i umí.

Zobrazit komentovanou zprávu (chk 30.03.2011 20:03)

30.03.2011 20:30, Lubik

Chk, velký omyl? Jsi si naprosto jistý? Opravdu to nemůže být 70%?

30.03.2011 22:34, Michal Mitrofan

naprosto souhlasim

Zobrazit komentovanou zprávu (Fany 30.03.2011 18:57)

30.03.2011 22:37, Pavel

Milý chk, škoda, že tak plácáte ve věcech, které se dají jednoduše ověřit. Jak pak věřit jiným vašim názorům? Podívejte se na web ministerstva financí na statistiky loterií. Data za rok 2009 u VHP, tedy výherních hracích přístrojů: vsazeno 48,7 miliardy, vyplaceno 36,6 miliardy. Výplatní poměr je tedy přes 75 % vsazených peněz. Nejhorší poměr je u loterií, tedy Sportky, mírně pod 50 procent.

Zobrazit komentovanou zprávu (chk 30.03.2011 20:03)

30.03.2011 22:39, Pavel

To bohužel nejde, minimální výplatní poměry jsou stanoveny v povoleních a kontrolují se. Ale samozřejmě jde třeba nahradit staré automaty s vysokým výplatním poměrem videoloterijními terminály, kde je poměr horší...

Zobrazit komentovanou zprávu (eďa 30.03.2011 20:13)

31.03.2011 07:36, Pléša

Pravděpodobně jsem se vyjádřil nepřesně. Z vlastní zkušenosti vím, že zájemce nemusí mít kdovíjaké znalosti, aby se stal "finančním poradcem". Ano musel jsem projít řadou nacvičených rozhovorů, splnit několik testů, které se týkaly produktů, komunikace i etického kodexu, nicméně myslím si, že by doba studia na všechny tyto požadavky měla být v řádech hodin. V prvé řadě by bylo na místě z kandidátů pečlivě vybrat zájemce, kteří mají opravdu zájem v tomto odvětví kvalitně a svědomitě pracovat, což samozřejmě nemůže být záležitost dvou týdnů. V současné době vypadá školení poradenských firem jako školení prodejců a ne poradců. Jistěže se pravidelně školí nové produkty i změny v produktech, nicméně až na pár vyjímek nikdo nemá potuchu jak co funguje. Většina dokonce ani nemá zájem to zjistit, ovšem má zájem prodat a to je obvykle v očích teamleaderů na prvním místě. Osobně mám stále zájem se k poradenství vrátit, tím ale myslím opravdu k poradenství, ne k tomu, co je u nám v koucourkově dnes. Stále mi však tento obor připomíná tak trochu divoký západ, bohužel.

Zobrazit komentovanou zprávu (J. Frgalová 30.03.2011 15:43)

31.03.2011 08:05, J. Frgalová

Naštěstí je takových lidí více a není problém tak fungovat, pokud si dokážete najít klienty. Administraci vám už pak zajistí firmy, které se na tyto služby specializují, takže návrat by neměl být problém...

Zobrazit komentovanou zprávu (Pléša 31.03.2011 07:36)

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Radovan Vítek
podnikatel

Marta Nováková
podnikatelka

Radovan Vítek
ÚSPĚŠNOST
40,36 %

z 1 177 duelů
Marta Nováková
ÚSPĚŠNOST
52,54 %

z 1 298 duelů

Spočítejte si

Kdy je lepší koupit auto na benzín a kdy na naftu

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.