Nové požadavky zaměstnavatelů: striptýz nebo písničku!

Petra Dlouhá | rubrika: Co se děje | 23. 3. 2011 | 61 komentářů
Hledáte práci? U pohovoru vám slibují pohádkovou budoucnost dlážděnou vydělanými miliony… Zaměstnání snů. První důvod zbystřit. Setkání s realitou pro vás bude hodně hořkou pilulkou. V lepším případě zděšeně prchnete. V horším uvěříte firemnímu mýtu a stanete se otrokem vlastní představivosti. Reálně nezbohatnete nikdy.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

14. 8. 2013 15:02, DeeDee

Na FB je stránka ohledně podvodných praktik Jobingu, B.O.S. Group a podobných firem. Posílejte to dál, ať to ví co nejvíce lidí!!!!!

https://www.facebook.com/pages/BOS-Group-sro-Premier-Class-Jobing-sro-jsou-banda-podvodn%C3%ADk%C5%AF/613966938638270?sk=wall

+38
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

27. 3. 2011 11:33, Rada

I ten striptýz je lepší než rozmlácené tělo od STBáků, zákazy studia, vysokoškoláci v dolech a kotelnách a další vychytávky minulého režimu. Navíc striptýz byla jen jedna z možností, bylo možné říct básničku.

Zobrazit celé vlákno

-37
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 61 komentářů)

19. 11. 2013 9:44 | John Bral

Žiješ bohužel v omylu. To co zde popisuješ, je to ve svém vymytém mozku náš dnes nahuštěné. Tak to nebylo a společnost plná lži, nenávisti a podvodu (jak daleko od Havla), takové hlupáky potřebuje. Až se jednou vzpamatuješ, bude zřejmě již pozdě. Promiň, ale někdo ti to říct musí.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 8. 2013 15:02 | DeeDee

Na FB je stránka ohledně podvodných praktik Jobingu, B.O.S. Group a podobných firem. Posílejte to dál, ať to ví co nejvíce lidí!!!!!
https://www.facebook.com/pages/BOS-Group-sro-Premier-Class-Jobing-sro-jsou-banda-podvodn%C3%ADk%C5%AF/613966938638270?sk=wall
+38
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 7. 2012 21:52 | monika

Taky se mi toto stalo a právě jsem se celkem bála po prvním zazvonění na dveře říct že se mi tato práce nelíbí abych neskončila někde daleko od domova se 100kč v kapse, takže jsem celý den přečkala a pak řekla, děkuji nechcia hned se jejich kamarádské chování změnilo na chování s prominutím kreténu...takže jsem na jednu stranu byla ráda že jsem počkala až na konec dne, jinak nevím kde bych teď byla...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 6. 2012 20:47 | Kelly

Ne Lilly, to jsou neschopný paka jako ty, kteří kdekomu skočí na tvrzení, že lze zbohatnout lehce :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 6. 2012 21:31 | Tomáš

Dobrý den, mám s touto firmou také své zkušenosti v době kdy jsem nastupoval v Liberci se dávaly IZIP smlouvy. Není potřeba psát něco dalšího všechno už je v tomto článku: http://varovani.blog.cz/1003/jobing-reference Jenom bych dodal, že další věcí co považuji za naprosto nehoráznou bylo, jak jsem vždycky musel po úvodních sektářských rituálech vždy alespoň půl hodiny čekat někde venku. To že by se jednalo o pyramidu ale není pravda, tím se této firmy v žádném případě nehodlám zastávat chci jen vysvětlit tento pojem. Pyramida je systém ve kterém neexistují žádné produkty a "výdělek" pro majitele i nové členy tvoří pouze registrační poplatky za vstup do systému. Hlavní důvod proč píšu tento příspěvek je abych upozornil, že firma Jobing se v Liberci maskuje novým názvem B.O.S. GROUP neboli best of sale Group. Na internetu najdete pod tímto názvem úplně jinou firmu bezpečností agenturu. Touto změnou mě dnes bohužel napálili a já zbytečně trávil cestu do Liberce v domnění že na stejné adrese bude bezpečnostní agentura. Upozorňuji všechny z libereckého kraje dejte si pozor na nabídky firmy B.O.S. Group jedná se o přejmenovaný Jobing.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 5. 2012 11:25 | Lilly

Tak to jsou ti praví "úspěšní a pracovití voliči pravice" - lidé s úplně vymytými mozky, kteří se jako osel za otýpkou sena vytrvale ženou za vidinou vlastního úspěchu a velikého bohatství, které mají stále na dohled, ale pořád mimo jejich dosah. Na jejich úsilí o získání co nejlepšího výsledku v počtu uzavřených smluv doplacejí nešťastní podvedení zákazníci, ovšem zaměstnavatelé těhle nemorálních chamtivců si nad vlastním ziskem spokojeně mnou ruce.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 1. 2012 15:59 | danicek

dobry den, jak jste to s touto "firmou" nebo spis parazitnim clovekem nakonec vyresil? znam lidi kteri maji s timto clovekem take velmi negativni zkusenosti.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2011 16:27 | eďa

Jo, doba je taková, jakou jsme si zvolili a chceme a volíme jí stále dokola stejnou každé čtyři roky. Stále stejné tváře už 21 let jako ze slabikáře. Vaši rodiče cinkali klíčema, socík jim strašně moc smrděl, vadilo jim, že každý měl právo na práci a tak chtěli kapitalismus, žít na úkor toho druhého a tak ho tady máme včetně striptýzu.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 4. 2011 12:11 | Tomas

Tohohle je všude plno - každá firma slibující rychlé vydělání peněz je banda podvodníků. Všude je princip stejný (OVB, tyto zmíněné a mnohé další) - jdete tam a nikdo vám neřekne náplň práce upřímně a do očí. Buď Vám to neřeknou vůbec a nebo to zaobalí tak, že z toho není ani poznat co byste tak mohli dělat. Ono je hezké, když vám během školení neustále cpou vydělané částky vašich nadřízených, ale až na poslední chvíli vám (pokud máte štěstí) řeknou, že budete nabízet finanční produkty a živy budete z toho, co ti lidé, kteří vám naletí, zaplatí zbytečně kvůli vaší "výhodné" smlouvě. A začít musíte u známých a ti vám pak doporučí další a další a miliony se jen sypou. Nedej bože abyste měli známé s vysokým IQ, jinak se se svými přáteli hezky rychle rozlučte. Firma vám nikdy nic nedá zadarmo - to co si vyděláte musí někdo zaplatit, takže co asi jiného bude náplní vaší práce než oškubávat druhé? A těmhle sv!n!m dovolí naši politici zde působit. HNUS!
-25
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 4. 2011 16:44 | Jarda

Dobrý den,
konečně se tu objevila zásadní věta: "tito (O2 a E) dealeri pouze presouvaji klienty ze spolecnosti A do spolecnosti B"! Důležité totiž je, jak moc je trh v tomto oboru nasycen, nikoli, jaký obchodní model zvolí prodejce. Ve chvíli, kdy máme pokryto 90% trhu ve velkých městech a "obchodník" si chce vydělat, zvolí cestu na venkov, je to totiž cesta nejmenšího odporu, tu si ulehčí ještě tím, že zatají pár důležitých informací (Jaká myslíte, že je pravděpodobnost toho, že se v oboru udrží?) Druhou možností je, snažit se dělat práci tak, aby se obchodník v oboru udržel dlouhodobě, tedy nebude zbytečně jezdit někam daleko a pokud jak v místě podnikání, tak v místě, kam se za obchodem přesunul, bude poskytovat kompletní informace (Především ty zásadní nevynechá - poplatky, možnosti ukončení a výpovědní lhůty). Třetí možností je, pokud ví, že je schopný, ale obor je takto nasycený, ucházet se o podobnou práci jinde, kde nebude muset manipulovat s informacemi za účelem zvýšení svého zisku. Takovýto prodejce by tedy měl nejdříve analyzovat firmu, její system, obor a následně zboží. Pokud společnost nabízející práci neposkytne kompletní informace, nejspíš něco tají a je jen na Vás, jestli toto chce podstoupit. Ještě bych to vyřešil 3 rozdíly, mezi MLM, letadlem a strukturovanou společností (SSp).
MLM je obdoba SSp, ale na rozdíl od ní, nově příchozí nikdy nemůže předstihnout svého "nadřízeného", při vstupu do MLM a SSp nevkládáte do společnosti žádný kapitál.
Letadlo byla společnost, která vybírala od vstupujících lidí peníze a ty přerozdělovala do vyšších struktur, vaším úkolem bylo přivést lidi, kteří udělají to samé, aby se přerozdělili jejich finance mezi Vás, v tomto systemu nic nekupujete, nemá žadnou přidanou hodnotu.
SSp mají dopředu daný kariérní řád a vy, jako pracovník, nejste při svém postupu závislí na svém nadřízeném, můžete ho bez problému přeskočit a on ztratí nárok na část vaší provize.
Takže je vždy jen na jednotlivci, který system a jaký obor chce využít a ve kterém se bude cítit opravdu svým pánem.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 3. 2011 14:11 | Martin

Také já jsem prošel takovýmto náborem. Jeden den jsem se při dvouminutovém pohovoru (!) osvědčil a druhý den jsem byl odvezen autem jednoho "pracovníka" na zácvik do Kolína. Tam jsem zjistil, že se jedná o ukecávání lidí, aby přešli k jinému tel. operátorovi. Slibovali modré z nebe a hned jsem věděl, že se z oslovených lidí stávají obětí lži, klamu a podvodu. Když jsem projevil své námitky a potažmo nesouhlas, tak mi řekli, abych se vrátil domů jak chci a nechali mě napospas osudu. Byl jsem bez práce a v kapse jenom pár drobných, protože jsem vůbec nepočítal, že mě odvezou kamsi daleko. Útěchou alespoň bylo, že mě neodvezli ještě někam dál. Od té doby se na hony vyhýbám takovýmto náborům a pohovorům.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 3. 2011 11:50 | KB

Podle meho nazoru se kvalitni (nikoliv pouze prodeje dovedny) prodejce pozna tim, ze ma spokojene klienty, ktere seriozne informoval, nechal rozhodnout a nepremlouval ci jinak nemanipuloval. Kvalitni prodejce se nepozna tim, ze ma vyssi procento uzavrenych smluv v pomeru k poctu navstev.
Pokud vim tak dealeri O2 ci produktu energetiky o penzijnich reformach nikoho neinformuji (zrejme jste mel na mysli pojistovaci ci financni poradce, ke kterym jsem se ovsem nevyjadroval), tito (O2 a E) dealeri pouze presouvaji klienty ze spolecnosti A do spolecnosti B, cimz prinaseji zisk pouze sve zastupujici firme, ale vramci spolecnosti hodnota nestoupa. Nejen z vlastni zkusenosti s mymi prarodici vim, ze o produktech, ktere prodavaji nikoho neinformuji, jejich schuzka trva 5 minut a vydavaji se za pracovniky CEZu za ucelem uloveni podpisu na papir. Takovych lidi a jejich prace si nemohu vazit. Netvrdim, ze jsou vsichni stejni, ale zatim jsem se s jinymi nesetkal a zastupujici firmou jsou vesele podporovani.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 3. 2011 9:58

Ano máte pravdu jsou školeni na spoustu situaci, které můžou vzniknout. Je to taková hra řekněte ne a prodejce zareaguje namitkou. Je to celkem logicke pokud je jeho prace prodavat tak to děla jak nejlépe dovede. Bohužel nemůžu souhlasit stím že nepřináší žádnou hodnotu. Prodejce nepřináší jen produkt ale také informace. Například důchodova reforma kdo z obyčejnych lidi dostal školeni jak si v nasledujcích letech bude muset spořit na důchod.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 3. 2011 11:57 | KB

Svym zpusobem mate pravdu, ale tito prodejci jsou nekolik dni velmi dobre skoleni jak "zvladat" klienty ruznych cilovych skupin s jejich "NE". Clovek, ktery nebyl skoleny jak temto technikam odolavat se snadno stane jejich obeti. Ze strany prodejcu se jedna o vedomou klamavou cinnost za ucelem manipulace k podpisu a neni podstatne zdali ovlivni vice ci mene inteligentniho cloveka, ale problem je, ze toto mohou legalne pachat. Mozna se na tu "hloupost" budete divat jinak az vam bude 80 a tito bezceni OSVC vas navstivi. Bezceni pisu proto ze jejich cinost neni pro spolecnost zadnou pridanou hodnotou.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 3. 2011 12:34 | dejv

Jo tak tohle jsem absolvoval v r.2005 v Brněnské firmě OptionONE. Už první den jsem si uvědomil o jaké vymývání mozků jde. Oblbovat lidi a lhát, není pro mne, přesto jsem u firmy týden zůstal a nelituji toho. Naučili mne tam spoustu fíglů jak vnutit lidem to co nechtějí a jak je psychologicky zpracovat aby podepsali smlouvu i když vlastně neví co je jejím předmětem. Ne že bych to někdy použil, ale teď jim na lep tak snadno nesednu. Znám totiž jejich vlastní zbraně. Lidi kteří jim sedají na lep však příliš nelituji. Každý je svobodný svéprávný občan, který si může smlouvu důkladně přečíst, případně s někým probrat. Že je tato úžasně supervýhodná nabídka platná jen tento den? Tak to máte blbé, smlouvu neberu. Za ten týden mne naučili, že koho neoblnu hned a kdo si smlouvu vezme na přečtení domů, ten už mne nekontaktuje i kdyby mi to stokrát sliboval. Prodej smlouvy (u mne to byl T-Mobile) je totíž dílem překvapení, ohromení, slibů, a neodolatelného vábení na nabídku která končí právě dnes. K tarifu se nabídne mobil ve "slevě", úspora byť minimální se přepočítá na úsporu za celý kalendářní rok kde to vypadá lépe a samozřejmě pokud se "oběť" rozhodne může smlouvu bez problémů (ale ne bezplatně o čemž se taktně mlčí) do 14 dní vypovědět. Na lep se chytají lidé kteří nedokáží říkat druhým NE, kteří chtějí ušetřit za každou cenu, kteří neumí počítat i ti kteří slepě přijímají názor druhého. Dokud bude nezodpovědných lidí tolik, budou i tyto firmy vydělávat.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 3. 2011 11:33 | Rada

I ten striptýz je lepší než rozmlácené tělo od STBáků, zákazy studia, vysokoškoláci v dolech a kotelnách a další vychytávky minulého režimu. Navíc striptýz byla jen jedna z možností, bylo možné říct básničku.
-37
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2011 5:34 | Radim

Já myslím, že teď je přechodná doba. MLM prodej může být férový k zákazníkům i vlastním prodejcům, jenže u nás po 15 - 20 letech rozvoje MLM prodeje je právě nyní obrovské množství takových firem, které si vzájmeně tvrdě konkurují. Ty firmy, aby krátkodobě přežily, musí nadstavit doslova zlodějský systém prodeje, který odírá zákazníky a není férový k vlastním prodejcům. Pro nás běžné zákazníky z toho plyne jediné, v současné době přes tyto lidi nekupovat vůbec nic. Protože to bude s velkou pravděpodobností 2 - 4 x předražené nebo podstatně nevýhodné. Pokud kupovat, tak si to pořádně rozmyslet, pořádně v klidu prostudovat smlouvu, na internetu nebo supermarketu najít, kolik stejné nebo podobné zboží stojí normálně v běžném prodeji, kupovat tak, aby měl člověk právo těch 14 dní bez udání důvodu zboží vrátit a smlouvu vypovědět, vlastní zboží si v tom termínu pořádně ošahat , jestli není ještě víc ošizené než čínské šunty z tržiště.....
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 3. 2011 23:18 | Musil

Podle mého názoru je MLM přirozená součást obchodu. Jsem pro aby se vice kontrolovala kvalita a znalosti prodejců. Zároveň nechápu tento článek. Jak někdo může říct že je to vše podvod i při prodeji v terénu má člověk pořad možnost říct jednoduché, bezbolestné "ne děkuji nemám zájem." Nebo si případně vyžádat dokumentaci k nabízenému produktu a rozhodnout se sám dle své vlastní vůle. Když to neudělá je to je jeho hloupost a za hloupost se dneska platí.
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 3. 2011 15:38

Moje dcera do společnoti Jobing nastoupila, přijali jí jako asistentku a slíbili jí řádnou pracovní smlouvu. Hned první den se dozvěděla, že si musí otevřít živnostenský list. Všechno ostatní co se píše v článku opravdu museli dělat. Vydržela týden. Je hnus jakým způsobem dokážou demotivovat mladé lidi, nemají pak naprosto žádnou důvěru k slušným podnikatelským subjektům. Navíc těm "dětem" lejou do hlavy, že jejich příjmy budou minimálně 30 000,- korun měsíčně. Ten, kdo pracuje na živnostenský list ví, jak se musí otáčet, aby takový příjem opravdu měl. Domnívám se, tento tunel nemůže dlouho vydržet
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 3. 2011 10:14 | benzin

Pak ale pro toho na nejnizsi pozici nejde o MLM, ale o obycejny primy prodej, protoze se zadne dalsi levely nevytvari. Z MLM pak prijimate pouze nevyhody a to sice kraceni provizi diky rozsahle MLM struktury nad prodjcem.
-9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/4

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Marek Dalík

lobbista a podnikatel

Ilona Švihlíková

ekonomka

Marek Dalík
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 5 duelů
×
Ilona Švihlíková
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services