Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Odmítat rekvalifikace se nevyplácí

Odmítat rekvalifikace se nevyplácí
Pro ty, kdo přišli o práci a nemohou najít jiné zaměstnání, jsou určeny rekvalifikační kurzy. V poslední době se firmy přetahují třeba o účetní či fakturantky. Kurzů pro zájemce o tuto práci je spousta.
Táňa Chadrabová, rubrika: Životní situace, 01.10.2007, 20 komentářů
Tisknout

02.10.2007 11:11, kolemjdoucí

jezevče, jistě bych se já v té době i jiní velice rádi rekvalifikovali pár měsíců za částku rovnající se průměrnému ročnímu platu a určitě by potom pro tyto lidi byla mnohem větší pravděpodobnost, že najdou nové zaměstnání než když se rekvalifikují "zadarmo" z rekvalifikací na ÚP. Zajisté objevné pro Vás ale bude, že převážná většina lidí dlouhodobě přežívajících na ÚP není schopna ty peníze zaplatit, ba dokonce není schopna dát dohromady pár ušmudlaných tisíc na komerční párdenní kurs, kterých se taky nabízí všude poměrně dost, natož pak částku odpovídající ročnímu platu. Proto jsou odkázáni na bezplatnou rekvalifikaci nebo školení pořádané ÚP nebo nadacemi nebo jinými organizacemi, případně dotovanými rekvalifikacemi nebo školeními za nějakou formální platbu.

Zobrazit komentovanou zprávu (jezevec 02.10.2007 09:10)

02.10.2007 12:47, NP

Vážení spolubesedující,
já bych se ráda rekvalifikovala, ale bylo mi sděleno, že s mý věkem (51) a vzděláním (VŠ) vlastně žádná rekvalifikace není....PC umím, autem jezdím, anglicky i německy se domluvím,inzeráty mám všude možně a také na všechny přibližné odpovídám, při pohledu na mě se taky ještě nikdo nezděsil.... Do doby, než se zjistí datum narození, jde vše O.K.,pak následuje obligátní "vážíme si vašich znalostí, ale jiný kandidát lépe vyhovoval". Protože musím pracovat ještě aspoň 10 let a nechci dělat pojišťováka nebo na ŽL, je mi málo platné, že jsem z velkého něsta a nemám malé děti. Jestli mi chce někdo poradit, ať se soudím kvůli diskriminaci, předem se směju....i když je možné, že by to byla náplň tak na těch 10 let. Co na to paní Jarmila (nepřihlášen)...?! Pěkný den všem přeje NP (neprespektivní padesátka)

02.10.2007 14:40, jezevec

Zeptám se jinak: co vám bránilo, abyste v době, kdy máte dobrou práci a relativně ještě čiperný mozek, plynule rozšiřoval svou kvalifikaci a vzdělanost - abyste v době, kdy vám je padesát a vaše dosavadní profese se stane neperspektivní, měl foršus v podobě dalšího vzdělání pro práci v jiném oboru, dalšího jazyka, a případně i připravenou cestu a kontakty.
Je zřejmé že jakmile spadnete do bahna úřadu práce a bídy nezaměstnanosti, dojdou vám peníze, a do životopisu si kromě vyššího věku musíte napsat i smrtící mantru "dlohodobě bez práce" - jste odkázán na rekvalifikaci co vám nabídne pracák, a ušmudlaných pár tisíc které by mohly zvýšit vaši cenu na trhu práce, nemáte z čeho. Aneb co jsi dělal, cvrčku, když mravenci dělali zásoby?
My jezevci to děláme jinak. Ale nikomu to nevnucuju.

Zobrazit komentovanou zprávu (kolemjdoucí 02.10.2007 11:11)

02.10.2007 22:53

V době "čiperného mozku" to byl druhý jazyk, postgraduál a PC školení. Obor, který zvládám, není neperspektivní - HR. Peníze z pracáku jsou tak akorát na byt, zásoby mám, ale není jich tolik, aby vydržely na 10 let. Kontakty proháním taky a jistě něco najdu - vždycky se našlo, po revoluci už to bylo moje 4. místo.
Vadí mi věta - pro vás není žádná rekvalifikace - dokonce ani za peníze, i za ty vlastní....o tom všem to mělo být.
NP

Zobrazit komentovanou zprávu (jezevec 02.10.2007 14:40)

03.10.2007 04:51, kolemjdoucí

To je správná otázka. Třeba to, že jsem se nechtěl zúčastnit doživotních pracovních dostihů, kdy se člověk učí jen kvůli postupu a leze do zadků šéfům, aby postoupil nebo kvůli tomu střídá co dva roky zaměstnání. Měl jsem svoje místo, na které jsem přišel po škole, docela zajímavé, na školení jsem chodil nejvíc na ty, co mně zajímaly a vedle práce jsem měl spousty koníčků. Nijak mně nenapadlo a nečekal jsem to, že to místo je zajímavé a práce na něm ceněná jen ve specifikách podnikum kde jsem pracoval a že pokud s těmi zkušenostmi vylezu ven, že budou v podstatě bezcenné. A pochopil jsem to až po nějakém roku na pracáku.

Zobrazit komentovanou zprávu (jezevec 02.10.2007 14:40)

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Pavel Mertlík
exministr a ekonom

Petr Nečas
politik

Pavel Mertlík
ÚSPĚŠNOST
56,08 %

z 1 423 duelů
Petr Nečas
ÚSPĚŠNOST
27,60 %

z 1 489 duelů

Spočítejte si

Životní minimum

Počet členů rodiny

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.