Životní minimum
Ještě doporučujeme:
Přihlásit odběr komentářů
Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!
Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.
ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.
13.03.2008 23:42, Markéta Filípková
mám k tomuto tématu dotaz. K 29.3.08 mi doktor napsal nástup na mateřskou, tím pádem mi skončí rodičovská dovolená, na které jsem se synem (nar.2.5.06). Není mi ale jasné, zda budu pobírat mateřskou ve stejné výši jako u prvního dítěte anebo se bere z denního vyměřovacího základu (DVZ) jen 69%? Před tím jsem měla mateřskou ve výši 90% DVZ. Našla jsem v zákoně o nemocenském pojištění (§8, odst.2 - že DVZ je 69%). Tím pádem ale už nikdy nemůžu mít stejnou výši mateřské, i když budu mít stejný DVZ.
díky za odpověď
M. Filípková
Hodnocení: 0
05.06.2009 08:12, D.Kabourková
26.10.2009 21:12, M.Adamovičová
pokud jsem od počátku těhotenství na neschopence, z čeho se bude počítat mateřská? Z výše platu před nástupem na neschopenku, nebo z příjmu z posledních 12ti měsíců - tedy z větší části z nemocenské?
děkuji M.Adamovičová
Stránka 2/2