Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

DOVOLENÁ 2007: Jak koupit zájezd na splátky

DOVOLENÁ 2007: Jak koupit zájezd na splátky
Toužíte po dovolené u moře, ale nemáte na ni našetřeno dost peněz? Pořiďte si zájezd na splátky. Poradíme, kam zajít pro nulové navýšení a jak vycestovat a nezaplatit předem ani korunu.
Michal Pravda, rubrika: Cestování, 06.06.2007, 25 komentářů
Tisknout

06.06.2007 23:34, jezevec

Banky peníze nezhodnocují, bohužel - banky peníze ukádají za 0,1 (slovy jedno promile) úrok, a půjčují je na 10+ (slovy deset procent a víc) úrok - to není zhodnocování peněz, to je prachsprostá zlodějna; navíc zvyžují svou marži o poplatky.
Pokud máte investici s garantovaným výnosem větším než úrok ze spotřebiteláku - prosím hoďte mi mejla, okamžitě vás beru za poradce. Sedmiciferný roční plat + provize.
Jestli vovšem nekecáte :-)

Zobrazit komentovanou zprávu (Chains 06.06.2007 19:26)

07.06.2007 00:04, hink

Souhlasím s jezevci a dalšími, že bez peněz do moře nelez. Bezúročné úvěry jsou blbost, musí být kryté vyšší nasazenou základní cenou. Měla by být pak sleva za platbu do určitého termínu, což je totéž. Dovedu si představit, že někdo slabší na duchu může považovat za bezúročný úvěr i to, že zaplatí jen třeba 20% ceny půl roku předem a potom postupně splácí celou částku, která je však splacená celá před odjezdem. To cestovku nic nestojí. Na začátku nám dej stornopoplatek a potom si plať, jak je libo. Můžeš dělat i reklamu na bezúročný úvěr.

07.06.2007 08:19, Chains

:o)) Garanci dnes nedostane nikde u niceho, ale rekneme, ze si mi celkem dari vybirat si jednotlive akciove tituly (tedy zatim) :o)))
O Vasi nabidce popremyslim. :o)))))))))))

Zobrazit komentovanou zprávu (jezevec 06.06.2007 23:34)

07.06.2007 08:45, ja

Koupit si zajezd za katalogovou cenu a jeste s 20% urokem? Takovi lide opravdu existuji?

07.06.2007 09:07, roman, ale jiný

Psal jsem to již níže, ale tady to rozvedu.
Do ceny zájezdu nikdy samozřejmě nevidíte, to za prvé. Někdy ani nelze srovnávat mezi cestovkami stejný hotel. Do jednoho přiletíte s jednou cestovkou brzy ráno a s jinou večer, opticky máte ale stejnou cenu. Atd.
Naprosto souhlasím, že pokud na to nemám, tak kupovat zájezd na úvěr je blbost.
Jak jsem psal, tak jsem byl už třikrát, kupoval jsem last minute - takže už tam byla docela zajímavá sleva, zaplatil 30% na místě a na zbytek si vzal bezúročný úvěr (od Essoxu přes Exim), který jsem splatil v 7 splátkách. Celkem jsem přeplatil 5,- Kč ( slovy pět korun českých), RPSN byla 0,05% p.a. Celý zájezd stál cca 43 tis.
Tak v čem sakra vidíte problém?

Zobrazit komentovanou zprávu (hink 07.06.2007 00:04)

07.06.2007 09:58, ike

V tom případě prostě Roman jen vybere dlužnou částku z některého z těc podílových fondů a je vyřešeno. V čem je problém?

Zobrazit komentovanou zprávu (jezevec 06.06.2007 23:29)

07.06.2007 10:37, roman.k

Chápete to dobře. V tom je přece právě ta podstata - ty peníze mám, mám jich několikdesítek násobně, než kolik si půjčím, tak pokud je to pro mě výhodnější, proč ne. Pokud onemocním nebo přijdu o práci, tak prostě prodám x podílů z některého z podílových fondů a "dluh" splatím.

Zobrazit komentovanou zprávu (ike 07.06.2007 09:58)

07.06.2007 11:37, Sikin

Netoužím po dovolené u moře, našetřeno mám, sedět doma nebudu. Jedu na týden na Malou skálu a bude to promě mnohem zajímavější než poblblé Chorvatsko :)) Ještě k těm úvěrům, nevíte jestli někdo půjčuje i na konzervy ??? když dovča na úvěr tak co jídlo na úvěr ? :)) howg, naprostý souhlas s panem Jezevcem a Ericem. Strašně rád jezdím na hory do Francie, ale protože mám teď úvěr na nemovitost a musím držet finanční rezervu ( asi 40 % toho úvěru ), tak prostě nejedu !!!!! protože sem si na to nenašetřil. Radši budu celej tento rok škudlit :) a v zimě možná bude na dovče dvě, pokud ne tak opět na jednodenní lyžovačky do Rakouska :)

Zobrazit komentovanou zprávu (jezevec 06.06.2007 01:24)

08.06.2007 09:32

Samozřejmě i na konzervy si můžete vzít úvěr, úvěry jsou na všechno i na splácení úvěru. Jinak úvěr na dovolenou bez nějakého poplatku je jako každý prodej na splátky "s nulovým navýšením", neplatíte sice nic navíc, ale když zaplatíte hned tak dostanete slevu. Moje babička by řekla: "nic není zadarmo".

Zobrazit komentovanou zprávu (Sikin 07.06.2007 11:37)

10.06.2007 18:04, jezevec

Rozumím tomu tedy dobře - že existuje nenulové riziko, že o prachy ve fondech přijdete, nebo je budete muset rozprodat za nějakých brutálně nevýhodných podmínek? A ještě budete mít na krku úvěr za dovolenou? Tak to vás za toho poradce nechci, tohle je na jezevce zuviel úzkym koncem. . . .

Zobrazit komentovanou zprávu (Chains 07.06.2007 08:19)

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jan Švejnar
ekonom

Bohumír Ďuričko
vězeň a podnikatel

Jan Švejnar
ÚSPĚŠNOST
56,60 %

z 1 516 duelů
Bohumír Ďuričko
ÚSPĚŠNOST
43,22 %

z 1 180 duelů

Spočítejte si

Můžete si dovolit další úvěr?

% z měsíčních výdajů

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.