Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Jak došly platební karty do českých zemí aneb historie karet plná zajímavostí

Jak došly platební karty do českých zemí aneb historie karet plná zajímavostí
Historie platebních karet se začala psát v roce 1914. Tehdy společnost Western Union Telegraph Company poslala na světlo světa první úvěrovou kartu. Milníkem na časové ose moderních karet se ovšem stal až rok 1949. To jeden newyorský podnikatel v restauraci při placení zjistil, že si zapomněl peněženku. A tuto trapnou situaci již zažít nechtěl... V dnešním článku se podíváme na zrození prvních platebních karet ve světě, ale hlavně na to, kdy a jak se karty dostaly do zemí českých. Proč to trvalo tak dlouho a proč se do toho nechtělo ani bankám ani obchodníkům.
Simona Ely Plischke, rubrika: Kreditní karty, 27.04.2007, 16 komentářů
Tisknout

28.04.2007 16:25, PatrikChrz

dvanáct stovek ročně není tragédie (jsou i horší banky), ale škoda jich. Byl jsem u ŽB v době "předUNICREDITOvé", ale co do ní vstoupili ti Italové - první co udělali je, že zdražili :-(
Každopádně teď mám FIO a v podstatě mám to samé, ale zdarma (vedení účtu zdarma, karta zdarma, platby dovnitř i ven zdarma), jen za výběry z bankomatů ČSOB platím 5 Kč (naproti tomu ale výběr na přepážce je zdarma - i když poté co zkrátili pokladní hodinky je to pro mě nepoužitelné :-(( )
Když kartu ztratím, tak prostě počkám až uplyne její platnost. Stejně jí skoro nepotřebuji.

Zobrazit komentovanou zprávu (janasv 28.04.2007 15:12)

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Václav Klaus
politik

Miloš Zeman
důchodce a politik

Václav Klaus
ÚSPĚŠNOST
21,56 %

z 1 526 duelů
Miloš Zeman
ÚSPĚŠNOST
73,83 %

z 1 536 duelů

Spočítejte si

RPSN - kolik stojí úvěr

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Naposledy navštívené

Články

Produkty a instituce

Osoby v obchodním rejstříku

Subjekty v obchodním rejstříku

Klíčová slova

důchody, spoření, USA, HDP, Čína, veřejné zakázky, inflace, důchodové pojištění, daně, penzijní připojištění
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.