Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Diskuze - Finanční plánování podle Broker Consulting

14.04.2007 16:44, ja

To je vec zivotniho postoje. Me bys asi oznacil za "hazardniho hrace" - nemam pojistku vubec zadnou. Nez bych zivil dealery, pojistovny, media (skrz reklamu) a podobnou pakaz, tak si penizky radeji uziju, neco i nasetrim na pripadne skody a jeste s pocitem, ze na tom v prumeru tratit nebudu.

Zobrazit komentovanou zprávu (Novotny2 14.04.2007 09:01)

14.04.2007 18:08, Dominik

Takových frajerů jsem již viděl hodně-jejich sebevědomí obvykle končí po vážném úrazu a zjištění,že již nikdy v životě si nevydělá svojí prací ani korunu a jediné co má je invalidní důchod nevalné úrovně! Pak brečí jak stará žebračka a přehrabává doma šuplíky jestli přece jen nějakou zapomenutou pojistku nemá-(obvykle ne)! Já se musím přiznat,že schůzky u lidí podobných názorů končím zpravidla po 10 min -je to ztráta času a nervů! Pokud má někdo seriozní zájem o zajištění své,nebo svých blízkých-klidně s ním strávím u počítače i několik hodin,abychom pro něj vybrali optimální variantu!-ale jsou lidi,kteří se nechají poučit jen životem-Bůh s něma!

Zobrazit komentovanou zprávu (ja 14.04.2007 16:44)

15.04.2007 10:59, ja

Boha ste si klidne mohl nechat, o nej zajem taky nemam. Kdyz vidim pravdepodobnost, ze se stanu invalidou, tak zcela klidne spim i bez pojisteni. Bez pojisteni budu mit invalidni duchod. A s pojistenim? Totez plus nejakou almuznu od pojistovny a to jeste budu muset doufat, ze mi pojistovna neco da a neuplatni jednu z tisice vyjimek napsanych mikroskopickym pismem ve vseobecnych podminkach. Takovou verbez opravdu nemam potrebu zivit.

Zobrazit komentovanou zprávu (Dominik 14.04.2007 18:08)

16.04.2007 22:56, Cenda.W

Dobrý den, prosil bych všechny stoupence úrazového pojištění, aby mi napsali, jak vysoká by měla být pojistná částka (pro dítě či dospělého) pro trvalé následky úrazu. Pokud někdo tvrdí, že výše plného invalidního důchodu ( cca 10000Kč) je směšná, na kolik by potom musel být pojištěn, aby z vyplacené pojistné částky, bez inv.důchodu, žil po zbytek svého života? Po přiznání plného invalidního důchodu máte "jistotu" pobírání určité částky peněz, která se pravidelně valorizuje. Za deset let ivalidního života tedy dostanete od státu 1200000Kč - ve skutečnosti je to samozřejmě navýšeno o valorizace. Kdo z vás má pojistku alespoň na těch 1200000Kč???

17.04.2007 19:13, zarecky

Nevím, jestli Vám odpoví všichni stoupenci úrazového pojištění, ale já ano.
Rád by se především zeptal, kde jste přišel k částce invalidního důchodu pro dítě ve výši 10 T Kč. "Pobírání jisté částky" je jisté co do výše toho pobírání, ale ne co do výše oné částky. A spoléhat se na tento stát ? Záleží na důvěře, ta moje je velmi nízká.

Pojištění obecně by mělo sloužit ke krytí takových škod, které nejste schopen zaplatit. Tedy zlomená ruka a pojištění denní dávky to u dítěte není. Ale co vážnější úrazy s trvalými následky ? Pokud máte peníze na úpravu domova (bezbarierový přístup), na úpravu auta pro tělesně postiženou osobu (konečně i na to auto samé), invalidní vozík slušnějšího provedení, na zaplacení asistenta apod, tak pravděpodobně úrazové pojištění opravdu pro své děti nepotřebujete. My méně bohatí a stoupenci ÚP ovšem částku odpovídající necelým 2 kartonům cigaret obětujeme a děti si pojistíme.

PS. Pojistná částka mých dětí v případě nejhoršího možného poškození zdraví zní na 1,6 mil. Kč. Nezdá se mi to příměřené, ale třeba se mýlím.

Zobrazit komentovanou zprávu (Cenda.W 16.04.2007 22:56)

17.04.2007 19:14, zarecky

Omlouvám se za poslední větu, má znít : Zdá se mi to příměřené.

Zobrazit komentovanou zprávu (zarecky 17.04.2007 19:13)

18.04.2007 21:32, cenda.w

Částečně s Vámi souhlasím, toto pojištění na tuto částku za tuto cenu své opodstatnění má. Můj předchozí příspěvek byl namířen především na ty "stoupence" či prodejce pojištění, kteří se ohánějí "zajištěním" pro případ, že se Vám něco vážného přihodí, ale přitom mají nebo nabízejí pojistné částky kolem sta nebo maximálně dvou set tisíc a tvrdí Vám, že je to postačující. Jak dlouho se nechá žít z takovéto částky? To raději pojištění ŽÁDNÉ.

Zobrazit komentovanou zprávu (zarecky 17.04.2007 19:14)

26.01.2012 21:35, petra

Obávám se, že ani samotným pojišťovnám, nejde o to, aby s nimi člověk opravdu vydělal, či zhodnotil své peníze. Jim jde především o to, aby tam co nejvíce lidí, každý rok, naposílalo, co nejvíc peněz, se kterými, mohou hospodařit. A za pár procent, Vám je za 20, i více let, vrátí... možná.. pokud nezkrachují. A finančním poradcům, nejde o klienta.. ale o sebe a svojí provizi, z uzavřených smluv.. Proč první dva roky,v případě výpovědi pojistky, Vám veškeré investované peníze do pojistky zabaví???? No, aby se napákla pojišťovna na poplatcích a poradce na provizi!!! O nic jiného, jim nejde!!! A také mají velmi dobře spočítáno, že nebudou muset vyplácet tolik peněz, protože pravděpodobnost invalidity, či smrti, je mizivá...

Zobrazit komentovanou zprávu ( 12.04.2007 08:25)

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Tomáš Pitr
podnikatel

Ivo Lukačovič
podnikatel

Tomáš Pitr
ÚSPĚŠNOST
41,54 %

z 1 230 duelů
Ivo Lukačovič
ÚSPĚŠNOST
56,24 %

z 1 458 duelů

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2012

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Naposledy navštívené

Články

Produkty a instituce

Osoby v obchodním rejstříku

Subjekty v obchodním rejstříku

Klíčová slova

veřejné zakázky, rozpad eurozóny, valuty, krize, NERV, rozhovor, Aleš Michl, devalvace, spoření, Lotyšsko
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.