Kompletní seznam odpovědí Miroslava Kalouse na dotazy čtenářů

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 5 komentářů)

30. 1. 2007 22:43 | Mirek

Odpovědi pana Kalouse jsou zase pouze kecy a mlžení. Vidím, že přes dlouholeté sliby všech vlád pomůže buď Štrasburk, a to už vidím jak se po případné prohře, bude stát ošívat a dál mlžit, nebo zázrak. U Štrasburku se předpokládalo, že líčení začne v listopadu 2006. Zítra je únor 2007 a nic, takže také žádný optimismus. Možná je lepší dům opravdu prodat a nenervovat se dalších deset let.
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 1. 2007 17:52 | OB̡T ZLOČINU

Rád bych pana Kalouse a veřejnost upozornil na jednu skutečnost, že není pravda, že kupci kupovali domys reg. nájeníky a byli si tohoto břemene vědomy za jakésy snížené ceny, je to bohapustá lež, žel nyní z úst pravicových kompetentních úředníků a navazují tak zdárně na předchozí socanskou garnitůrů lhářů, pokrytců a podvodníků. Koupil jsem několik domů od obce na základě kupnoprodejní smlouvy a cena byla výhradně určena znaleckým posudekm, kde není ani zmínka o nějakém břemenu /reg. nájemníci/ a cena byla určena výpočtem dle tabulek, platných pro všechny domy, tudíš i prázdné /i takový jsem koupil/, takže je to sprostá lež, domnívám se že i žalovatelná, kterou si nemůže dovolit vyslovit žádný úřeník , natož ministr /jako např.GAndalovič/. Je také smutné a tragické, že konečně co by měla pravicová vláda napravovat nespravedlnost a protizákonnost a odstranovat zločiny /a reg. nájemné je zločin-krádež/ a spolupracovala spolus OSMD na nápravě křivd, tak vystupuje v roli obhájce těchto zločinů a ještě si k tomu najme za obrovské peníze adv. kancelář. Stejně tak je nepochopitelné jak může vláda dávat miliony organizaci , která se podílí na okrádání svých spoluobčanů..SON, to v normálních krajinách a ni v rozvojových neexistuje, je mi na blítí z těchto vlád, tady je legalizován zločin a zločinci se tváří, že je vše v pořádku dle zákona.....ALE NORIMGERSKÉ ZÁKONY BYLI TAKÉ DLE ZÁKONA A STEJNĚ TO BYL NEJVĚTŠÍ LEGISLATIVNÍ ZLOČIN V DĚJINÁCH LIDSTVA...OB̡T ZLOČINU
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 1. 2007 22:41 | Jelínková

Úsilí pana Kalouse je chvályhodné, zejména pokud jde o nápravu Občanského zákoníku, který má stále ještě socialistický punc. Otázkou je, co se podaří prosadit ve Sněmovně, kde sedí odchovanci pana Křečka, odpovědní za současnou šlamastyku a hrozící odsouzení českého státu ve Štrasburku. Je tu však ještě jeden aspekt, o kterém se nehovoří, a to je vymahatelnost práva. Opakovaně se soudím s opakovaně dlužnícím nájemníkem, soudy se táhnou léta, soudce se v problematice stěží orientuje, nájemník může lhát a nikdo po něm nežádá důkazy pro jeho tvrzení a my jen platíme advokáty. Např. spis je na cestě mezi Obvodním soudem pro Prahu 2 a Městským soudem od května 2006 dosud. Novela OZ nepřinesla zlepšení, protože nájemník se po obdržení výpovědi od majitele zase jistě odvolá a nový spor se potáhne další roky.
+53
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 1. 2007 18:49

Vážený pane,
většina regulovaných nájemníků před 15-ti lety nebyli ještě důchodci. Těch osmdesátiletých důchodců by mi bylo také líto, ale po zkušenostech, které mám se dvěma manželi (72 a 83 let) bydlících v mém domě v bytě o výměře 150m2 jsem přesvědčena, že kdyby fungoval trh s byty a nájemné nebylo regulováno, netrvali by doposud na bytové náhradě přiměřené. (Soud mi tuto povinnost stanovil na základě mé žaloby o přivolení k výpovědi z nájmu bytu v roce 1995).
Přes veškeré mé snahy řešit bytovou náhradu "přiměřený byt" bytu, který užívají 150m2 se mi toto za celých 10 let nepodařilo. Veškeré nabízené byty odmítali s tím, že nejsou přiměřené a požadovali nejméně 90m2 - můj dotaz zní, nechovají se regulovaní nájemníci v rozporu s dobrými mravy a pokud ano - co doporučujete, vzhledem k tomu, že nelze jim právě z tohoto důvodu dát podle nového zákona výpověď, neboť již nemají nájemní smlouvu, použe byt užívají do zajištění bytové náhrady. Dále pak mě, jako majitele domu informovali, že provedli vnitřní nátěry v bytě v roce 2003, kdy tato informace se nezakládá na pravdě - po poradě u právníka jsou přesvědčení, že mohou v domě řádně neplatit nájemné, porušovat dobré mravy a nic jim nehrozí, právě proto, že nemají již řádnou nájemní smlouvu, ale právo užívání do doby zajištění bytové náhrady. . Doporučil by jste mi další postup?
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 1. 2007 11:10 | Jaroslav

A co takhle okamžitě odebrat milionářům výhody regulovaného nájmu ?
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jaroslav Vostatek

ekonom

Petr Dufek

ekonom

Jaroslav Vostatek
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Petr Dufek
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services