Co si o deregulaci myslí zástupci majitelů domů? Ptejte se Giormaniho a Šimečka!

Kateřina Boušová | rubrika: Bydlení | 23. 1. 2007 | 43 komentářů
Girolamo Giormani je zakladatelem a předsedou Hnutí na obranu majitelů realit, které proslulo zveřejněním seznamu "sociálních nájemníků" z řad poslanců, starostů, zastupitelů apod. Tomislav Šimeček je předsedou Občanského sdružení majitelů domů, které u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku zastupuje přes 4 000 stěžovatelů. O co přesně majitelům domů a bytů s regulovanými nájmy jde? Máte vy nějaké problémy se svými nájemníky? Zeptejte se jich, čekají na vaše dotazy!

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

26. 1. 2007 21:50

Děkuji OSMD za odpověd,

Reaguji: Odnož Vašeho sdružení = HOMR
vznikla v roce cca. 2004 ( pokud se nemýlím).

Konstatuji: Z důvodů nečinnosti OSMD, a to přes výroky Ústavního soudu, od ano 2000,
kde exzistuje demokratická opora, vůči zákonodarné moci v souladu
Ústavní. ( Zákonodárci I Vaše sdružení nebylo schopné dojednat, či
uzákonit protiústavní stav).

Zjištuji: Diskvalifikovat , někoho z jednání z důvodů Temperamentu (italského či jiného).
Je neprofesionální! Ba naopak vede k zamyšlení , očistí starou rybu od hlavy.
Nerozpoznat emoční jednání k věci, v popsání pravým jménem je manažerská
chyba. Jenom takhle si dovedu vysvětlit, a osobně k tomu přidávám dlouholeté
jednání o ničem.
V nespokojeností Vašeho jednání se odloučila mladší skupina pronajimatelů
a založila Hnutí na obranu majitelů realit.
Jsem přesvědčen, že vnímate HOMR jako konkurenci k Vašemu sdružení.


Vaše odůvodnění, že předseda hnutí má vznětlivou Italskou náturu
je nepodstatná, i pro Vás má být vodítkem, minimalně nákladové bydlení.

Otázka: Na vedení OSMD,
Z doslechu, a také při vyjádření pana námněstka MMR. Jednáte o mirném
odškodnění Restituentů, ( většina jsou staří lidé), uklidnit Strassburg.
Dle MMR. a Vašeho angažmá se dá i rozpoznat i cíl Vašeho jednání.
Jednáte jenom o tom jak smírnit škody ČR. a to dokonce neuvěřitelným
spůsobem . A to.
Kupující nemovitosti věděl, že kupuje objekt zatížený minulostí.
(Dodávám objekt zatížený bez právního oduvodnění a zákonem zrušená KSČ
jako zločinecký subjekt, neobstojí Vaši argumentaci).


Telegraf: Kupující najemního domu = Spekulant = při koupi = znal = nedodržení .
státu = k úmluvě???

Děkuji předem Milan Beránek





Zobrazit celé vlákno

+69
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

23. 1. 2007 13:04, AuditorP

Názory pana Giormani zde uveřejněné jsou přesné, avšak pouze velmi jemně popisují skutečnou tragedii, která v této oblasti existujei. Zákon o jednostranném zvyšování nájemného je protiústavní a legalizuje a prodlužuje minimálně do roku 2010 systematické okrádání majitelů domů a bytů, které začalo rokem již 1948. V případě cca 500.000 obecních bytů je to okrádání občanů obcí. Pokud Soud pro lidská práva rozhodne tak, jako ve výše uvedených causách Huten-Czapská a „Malta, budou to platit i všichni občané. Naše vláda totiž nedodržuje vlastní ani světové zákony (Listina…) Všechny “demokratické“ vlády od roku 1989 až do současnosti ignorují skutečnost,že postojem k majitelům domů a bytů vyjádřeným stále platnými a dnes i novými zákony pošlapávají naši ústavu, rozhodnutí Ústavního soudu a Listinu základních práv a svobod. Všichni „demokratičtí“ vládci – strany levicové i „pravicové“ souhlasí s trvalým okrádáním celé skupiny obyvatel a navazují na tytéž mnohaleté praktiky socializmu. A ochránci lidských práv dělají „mrtvého brouka“. Předseda sdružení ochrany nájemníků roky lže celému národu prostřednictvím médií a ani se nezačervená a ještě školí soudce, jak těm „nenažraným“ majitelům bytů nevyhovět a nebo alespoň roky prodlužovat rozhodnutí.. Rozdmychává český folklór zlého „nenažraného“ domácího a chudého hodného nájemníka ve stylu „Anna proletářka“, ba i navádí k obcházení zákona (nepřebírat poštu od domácího). Jistě všichni vědí, že většina "regulavyných" nájemníků nejsou sociální případy ,ale často bohatí - např. právě poslanec a předseda SON. A některí cizí byty se ziskem pronajímají.
Všichni naši vládci svojí bezostyšnou lhostejností k těmto lidským právům doma (ne např.v Tibetu) a vydáváním protiústavních zákonů , pěstují mezi majiteli bytů a domů a regulovanými nájemci skutečnou třídní nenávist. Tak jako dříve komunisté. A dělají, že to nevidí, protože je to populární říkat lidem, že nájemné je vysoké a ještě označí přímo či nepřímo skupinu lidí, kteří za to mohou – majitel domu, bytu. Ten jim chce vzít jejich peníze, protože by chtěl tržní, v místě obvyklé, nájemné. Ne vodárna s 50ti násobným zvýšení ceny od r.89 prodaná zahraničnímu majiteli, ne elektrárna s evropskými cenami a českým platem odběratele, ne nadnárodní plynárna s miliardovými zisky atd. Ne, ne – to pan domácí, to je ten zloduch. Hodí se jim to do politického „kšeftu“k zachování svého korýtka. „Rozděl a panuj.“ A jak si v tom všichni rozumějí, pravice, levice , všechno jedno. Asi stejně, jako že nemusí půl roku pracovat a berou od nás plat. A ta „legrace“ v parlamentu, když se po půl roce povalování hlasuje o důvěře. Kde jste ochránci lidských práv a polistopadoví demokrati?!
Každý z těchto zde uváděných názorů je možné doložit z médií mnoha konkrétními případy o kterých velmi dobře vědí jak členové HOMR tak OSMD tak ostatní, které to zajímá. A kdokoli si je může přečíst na jejich internetových stránkách. Otázkou je co teď s tím?

-136
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 43 komentářů)

1. 2. 2007 16:26

Vyhláška m. Brna přenáší zodpovědnost za škody vzniklé na chodníku majiteli přilehlé nemovitosti nikde ovšem není psáno že by touto nemovitostí musel být pouze dům, nemovitostí je např. i pozemek atd. Dále §52 Zákona o provozu na pozemních komunikacích ukládá chodci povinnost v případě neschůdnosti chodníku užít levého okraje vozovky. A nakonec podle mojich informací náš právní řád termín"chodník" nedefinuje, takže nemůže nikdo vědět co to chodník vlastně je. Jsou Vám známy tyt informace?
+49
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 1. 2007 12:26 | Dagmara

Promiňte, ale papouškujete názory s. Křečka, který se podle všech komunistů domnívá, že pokud mám dům, mám i peníze. 1.Jak vy víte, že majitel má prostředky na udržování domu? 2. Majitelům nikdo neopraví dům s ohledem na jinou situaci od západu. Každá firma, pane, požaduje tržní peníze. 3. V pohledu na nájem v cizině jste ovšem zapomněl dodat, že čistý nájem je vyšší než energie a běžný provoz bytu! U nás s. Křeček úmylsně slučuje náklady na bydlení s nájmem, stejně jako vy. Lépe to vypadá, když říká, že platí 8 000 než kdyby přiznal, že platí v centru Prahy za 3 + 1 pouhých 2 000. Neprivilegovaní platí 10 000 za 1+1 na okraji Prahy.
Stát příspěvky nebude dávat majitelům, ale vám, abyste nadále mohl užívat cizí majetek. Pokud byste měl obavy z toho, že je získá majitel, odstěhujte se od něj a bez náhrady. Pro rovného člověka je podobné postavení nedůstojné, pokud jste však postižen nechutí k práci, nezbývá nic jiného, než si sednout s kloboukem ke kostelu. Milodar se má dávat dobrovolně, ne z donucení!
+37
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 1. 2007 17:03 | osmd.cz

Většinu soudců, zejména vyšších soudů jsme zdědili z minulého režimu, kdy povinností soudce bylo chránit zájmy socialistického režimu. Soudcové za nedodržování práva ale zejména elementární spravedlnosti nejsou snadno postižitelní. Masově nedodržují nejen nálezy ESLP, ale ani Ústavního soudu, nebo je zkresleně interpretují. OSMD monitoruje takové výroky, které jsou prokazatelně v rozporu s platným právem a připravují předat seznam těchto samozvaných obránců starého režimu k posouzení ministerstvu spravedlnosti.
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 1. 2007 16:45 | osmd.cz

Správně jste si všiml, že cíle obou našich sdružení jsou velice podobné, jen prostředky k jejich dosažení volíme trochu jiné. OSMD je mnohem starší organizace ,která vznikla hned v roce 1989 a zasloužila se i o prosazení restitučních zákonů a legalizaci volného nájemného i pro české občany u nových nájemních smluv. Řada členů HOMRu se tedy stala vlastníky nemovitostí i díky práci OSMD. Pan Giormani má vznětlivou italskou náturu a nevydrží poslouchat některé politiky a jejich vyhýbavé odpovědi, zástupné argumenty a viditelnou snahu najít ne optimální spravedlivé řešení, ale řešení, které by jim zajistilo setrvání ve volené funkci a proto s ním politici jednají méně ochotně. OSMD je také mnohem nebezpečnějším soupeřem, neboť má řádově silnější členskou základnu a může tak dobře hájit společné zájmy i členů HOMRu. Koordinujeme také nejdůležitější kroky zejména při vedení soudních sporů a nekritizujeme postupy HOMRu, neboť by to oslabovalo naše společné zájmy.
+46
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 1. 2007 21:50

Děkuji OSMD za odpověd,
Reaguji: Odnož Vašeho sdružení = HOMR vznikla v roce cca. 2004 ( pokud se nemýlím).
Konstatuji: Z důvodů nečinnosti OSMD, a to přes výroky Ústavního soudu, od ano 2000, kde exzistuje demokratická opora, vůči zákonodarné moci v souladu Ústavní. ( Zákonodárci I Vaše sdružení nebylo schopné dojednat, či uzákonit protiústavní stav).
Zjištuji: Diskvalifikovat , někoho z jednání z důvodů Temperamentu (italského či jiného). Je neprofesionální! Ba naopak vede k zamyšlení , očistí starou rybu od hlavy. Nerozpoznat emoční jednání k věci, v popsání pravým jménem je manažerská chyba. Jenom takhle si dovedu vysvětlit, a osobně k tomu přidávám dlouholeté jednání o ničem. V nespokojeností Vašeho jednání se odloučila mladší skupina pronajimatelů a založila Hnutí na obranu majitelů realit. Jsem přesvědčen, že vnímate HOMR jako konkurenci k Vašemu sdružení.

Vaše odůvodnění, že předseda hnutí má vznětlivou Italskou náturu je nepodstatná, i pro Vás má být vodítkem, minimalně nákladové bydlení.
Otázka: Na vedení OSMD, Z doslechu, a také při vyjádření pana námněstka MMR. Jednáte o mirném odškodnění Restituentů, ( většina jsou staří lidé), uklidnit Strassburg. Dle MMR. a Vašeho angažmá se dá i rozpoznat i cíl Vašeho jednání. Jednáte jenom o tom jak smírnit škody ČR. a to dokonce neuvěřitelným spůsobem . A to. Kupující nemovitosti věděl, že kupuje objekt zatížený minulostí. (Dodávám objekt zatížený bez právního oduvodnění a zákonem zrušená KSČ jako zločinecký subjekt, neobstojí Vaši argumentaci).
Telegraf: Kupující najemního domu = Spekulant = při koupi = znal = nedodržení . státu = k úmluvě??? Děkuji předem Milan Beránek

+69
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 1. 2007 19:07 | Michal

Bez ohledu na předchozí diskuzi/dotazy k p.Kalousovi z MMR kde jste se (jako regulovaná nájemnice) mj.také ptala jak se vyhnout převzetí výměru nového nájmu Vám můžu v této věci jen doporučit, abyste se za své peníze obrátila na svého právníka, který Vám během 15-ti minut za cenu rovnající se přibližně měsíčnímu regulovanému nájmu za byt 1+1 v 98% obcí ČR sdělí jaké jsou Vaše šance při rozporování takové "kraviny". Obstrukcím zdar!
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 1. 2007 17:21 | osmd.cz

Pokud se nájemci nelíbí byt ze který platí může dát již nyní pronajimateli kdykoliv výpověď a přestěhovat se jinam. Totéž právo musí mít i pronajimatel i když lze připustit, že by výpovědní lhůta mohla být delší než tři měsíce, ale ne delší než rok. pak se sejdou jen takové dvojice pronajimatel-nájemce, kteří si budou vzájemných služeb a plateb za ně vážit a budou je ctít.
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 1. 2007 17:13 | osmd.cz

Určitě budeme, neboť v demokratickém státě, kde jste i vy jako volič dlal takové vládě mandát je třeba jednat třeba i s nepřítelem, pokud jste se nerozhodl emigrovat nebo svrhnout vládu revoluční cestou.
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 1. 2007 17:05 | osmd.cz

Rozhodně není.
+24
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 1. 2007 16:44

Správně jste si všiml, že cíle obou našich sdružení jsou velice podobné, jen prostředky k jejich dosažení volíme trochu jiné. OSMD je mnohem starší organizace ,která vznikla hned v roce 1989 a zasloužila se i o prosazení restitučních zákonů a legalizaci volného nájemného i pro české občany u nových nájemních smluv. Řada členů HOMRu se tedy stala vlastníky nemovitostí i díky práci OSMD. Pan Giormani má vznětlivou italskou náturu a nevydrží poslouchat některé politiky a jejich vyhýbavé odpovědi, zástupné argumenty a viditelnou snahu najít ne optimální spravedlivé řešení, ale řešení, které by jim zajistilo setrvání ve volené funkci a proto s ním politici jednají méně ochotně. OSMD je také mnohem nebezpečnějším soupeřem, neboť má řádově silnější členskou základnu a může tak dobře hájit společné zájmy i členů HOMRu. Koordinujeme také nejdůležitější kroky zejména při vedení soudních sporů a nekritizujeme postupy HOMRu, neboť by to oslabovalo naše společné zájmy.
+38
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 1. 2007 13:51

Řeším obdobný problém, jako vlastník nájemního domu dostávám od dvou regulovaných nájemníků nájem ve výši 2300(2+1)+2700(3+1), tj. 5.000 měsíčně. Sám pak musím platit tržní nájemné ve výši 8.000,- (1+1) a můj syn (který měl větší štěstí) platí za 1+1 5.000,- měsíčně. Mé pocity jsou tudíž obdobné těm Vašim. Pocit ponížení, křivdy, doprovázená posměchem a snahou o šikanování ze strany regulovaných nájemníků (nájem platíme, takže všechno musí být v naprostém pořádku ...) Je to nehorázné, zvlášť pokud si uvědomíme, že současný stav vyhovuje jak levicovým tak i pravicovým politikům (pravice se sice čas od času o jistou "nápravu" pokouší, ale zatím pouze slovně). Držím Vám palce a přeji pevné nervy ...
+31
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 1. 2007 8:42 | Fana

Co s těma poslancama? Konfiskovat majetek rodiny a 15 let Jáchymov.
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 1. 2007 21:51

Ano, nemáte vlastní názor.
+29
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 1. 2007 21:22

Otázka na oba pány? Jako neorganizovaný pronajimatel, jednoho či druhého sdružení nebo hnutí. Dlouhodobě pozoruji, a to společné cíle obou organizací, po 17 letech letech diskriminace vlastníků, změny v OZ, či dosáhnout minimalně nákladového nájemného s určitým procentem uloženého kapitalu vlastníků je cílem Vašich sdruženích. Můžete mi vysvětlit, proč nekoordinujete Vaše postupy společně vůči zakonodarné moci??? Například jednaním na MMR kdy byla pozvána jen část pronajimatelů zastoupenou OSMD. Druhá část pronajimatelů je ignorována. Pro mě osobně jednoznačně nedemokratický postup. Kladu si otázku, není to jen Vaše antipatie Vašich představitelů Homr či OSMD. Těším se na odpověd. Milan Beránek

-24
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 1. 2007 13:52 | xyz

Proboha proč nezvednete zadnici a nenajdete si něco jiného nebo svého? Proč jste tam, kde nechcete být už 20 let?
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 1. 2007 12:50 | Spolumajitel domu

Vážená redakce, Váš nápad s tímto tématem je velmi dobrý, osobně jsem velmi rád a děkuji Vám, že jste to otevřeli. Vaše organizace ankety a fóra však pokulhává:
1. Anketa o ceně nájemného od kdy je výnosná nahoře na stránce nefunguje
2. Stupnice k hodnocení jednotlivých názorů 1-5 je sice pěkná, ale je nutné říci, zda 1 je nejlepší jako ve škole a nebo je-li to 1 bodů čili nejméně.
3.Suma hodnocení a průměr jsou naprosto nepoužitelné, neboť na jeden názor mohu ze svojí jediné adresy odeslat nekonečně mnoho hodnocení třeba sám sobě a tím naprosto zkreslit výsledek.. Zkuste si to.
4 K čemu slouží slovní hodnocení vlevo dole na stránce. Pokud souvisí s hodnocením příspěvků od 1 do 5 není jasné zda vynikající je 1 nebo 5 a když na to slovní poklepu, k čemu se to hodnocení vztahuje.
Stránku pozorně sleduji a prosím o opravy.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 1. 2007 12:12 | Jana (janas87@seznam.cz)

Připojuji se tomuto dotazu a dále se ptám, jestli občanská sdružení majitelů domů neuvažují o krocích ke zrušení protiústavních vyhlášek o povinnosti majitelů domů zdarma provádět úklid obecních pozemků pod hrozbou sankcí. Pokud budu chtít postavit na chodníku , který musím udržovat lešení, musím zaplatit obci nemalý poplatek. Myslím, že jednotlivci, kteří se této povinnosti budou vzpírat, nemají proti státní správě šanci. Mám zjištěno, že v jiných zemích (konkrétně v Anglii - v Londýně) je samozřejmé, že o obecní chodníky se samozřejmě stará město. V Praze platí vyhláška z r.1980, podepsaná soudruhem Zuskou, která dosud nebyla zrušena a úředníci v naší městské části se jí ohánějí.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 1. 2007 11:54 | 333

Pane Giormany,
pro inspiraci ceske levici, vite-li to, prosim o odpoved:
Jake dalsi sluzby jsou bezne v luxusnich bytech v centrech Evropskych event. Americkych mest? Jak vypada obecne najemni vztah v takovych lokacich. Vlastnit cinzovni dum v pamatkove rezervaci je v EU (puvodni EU) terno?, nebo to je spatna investice?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 1. 2007 11:51 | noname

Pane G.
zde se to prilis nevi a vetsinou se o tom nechce v CR mluvit, aby jsme neplasili socialne slabe a levicove spoluobcany. Ptam se:
Kdo, jaka spolecenska trida bezne bydli v noblesnich bytech v centrech evropskych metropoli na zapad od nasi hranice? Jaky je procentuelni rozdil plateb za najemne mezi centrem a periferii bezny v zapadni Evrope? Je bezne, aby v pamatkove rezervaci 120000mesta bydleli scialne slabi a neprizpusobivi obcane, zavisli pouze a jen na socialnich davkach? Je mozne, abych vlastnila dum v pamatkove rezervaci v centru EU, ktery mi jiz 13 let prinasi jen ztratu?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 1. 2007 11:46 | 333

Jak je mozne, ze soudci v CR jsou schopni zaprotokolovat, ze pro ne rozhodnuti Evropskeho soudu neni zavazne??
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 1/3

Předchozí

1

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ondřej Bartoš

podnikatel a investor, Credo Ventures

Petr Kellner

podnikatel, PPF

Ondřej Bartoš
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Petr Kellner
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services