Daň darovací
Ještě doporučujeme:
Přihlásit odběr komentářů
Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!
Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.
ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.
23.01.2007 13:41, JP
Hodnocení: 0
07.03.2007 14:03, Rejka (rejka@email.cz)
přispívám s pro mě novým poznatkem, o který mě právě telefonicky obohatila paní úřednice z FÚ Pha 10. Dozvěděla jsem se, (bohužel pouze od ní, nikde jinde jsem tuto informaci nenašla), že koeficient sazby daně podle §11 odst. 3 a 4 zákona o dani z nemovitosti platný pro Prahu není 4,5, ale rovných 5.
Obec má samozřejmě právo dle zákona vyhláškou koeficient navýšit. Paní tvrdila, že je to tak již několik let. Jen mě napadá, zda by potom nestálo za to někde takovou informaci zdůraznit. Je to absolutní ztráta času na obou frontách následně obvolávat desítky či stovky nešťastníků a zvát si je k podpisu úprav v jejich vlastním dobře míněném výpočtu.
Snad se tohle časem napraví.
Přeji vám všem hezký den.
22.01.2008 13:50, ati
27.01.2008 22:00, jindra
mam dotaz k nasledujicimu:
"Na dobu 15 let jsou od daně osvobozeny nové obytné domy ve vlastnictví fyzických osob a byty ve vlastnictví fyzických osob v těchto novostavbách, pokud slouží k trvalému bydlení vlastníků nebo osob blízkých."
Je tedy podmínkou mít v novostavbě hlášen trvalý pobyt nebo stačí, že je stavba užívána k trvalému bydlení?
diky
Hodnocení: +1
Stránka 2/2