Jak obchodují na burze profesionálové II.

Petr Vykoukal | | 24. 11. 2006 | 34 komentářů
Po několika měsících jsme opět měli možnost zúčastnit se semináře předních světových spekulantů Joa Rosse a Andyho Jordana. Kromě daytradingu byl seminář tentokrát zaměřen i na pozapomenutý způsob spekulace – spready.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

29. 11. 2006 12:09, Jirka

Z příspěvků holcomba soudím, že ještě není ani začátečníkem na žádném trhu. Nejprve by měl dělat papertrading a přitom zvolený trh pozorovat. Jít rovnou na věc nevede na žádném trhu dlouhodobě k dobrým výsledkům. BCPP mi pro začátečníka připadá dost zrádná. Může totiž vytvořit dojem, že je to snadné. Spousta investorů bez znalostí si na místním trhu vydělala balík. Ale stačila citelnější korekce a mnozí to psychicky nevydrželi. Co potom, kdyby Praha zažila něco na způsob pádu Nasdaqu na přelomu tisíciletí? Já jsem si US trhy vybral proto, že je tam bohatý výběr firem. Lze si tak vyzkoušet, jak se chovají akcie firem z mnoha různých oborů a v mnoha situacích - dobrý/špatný report, nový produkt, nový trh, úspěch či neúspěch konkurence, vliv nálady na trhu a makrodat, a spousta dalších. Lze si ověřit rozdíl mezi prvním dojmem, jak lze vydělat na akciích, které umí několikrát do roka vyskočit o desítky či stovky %, a realitou. Lze poznat rozdíl mezi cyklickými a růstovými akciemi, mezi levnými a dražšími akciemi. Tolik zkušeností na nějakých 10 spadových titulech neposbíráte a ty mimo SPAD se nedají rozumně obchodovat kvůli likviditě. Proto bych právě začátečníkům doporučoval trénovat na trzích jako jsou ty americké. Nejlépe bez peněz, dokud si nebudou jisti svými schopnostmi. V reálném tradingu mě neděsí ani možný propad hlavních indexů. Jednak se dá i na tom vydělávat - kdo nemůže shortovat jednotlivé akcie, má nyní možnost jít long do speciálních ETF na hlavní indexy, které obracejí směr, a to bez páky nebo s pákou 2:1. A pak lze uspět i výběrem akcií. S indexem padají překoupené akcie, hlavně ty, co jsou na tom indexu. Levné firmy s nadějným fundamentem mimo index často z toho pádu profitují, protože se investoři snaží své peníze přesunout z překoupených akcií jinam. A to nejen do zlata.

Pokud jde o FIO, jejich eBroker používám 1,5 roku a určitě jej nepovažuji za špičkovou obchodní aplikaci. Kdyby byl spolehlivější zdroj dat (dělám pouze US trhy, ostatní jsem nezkoumal), byla by to pro investory a poziční tradery docela dobrá aplikace. Jejich streamer neznám. Měl by umožňovat i rychlejší trading, ovšem pokud se něco nezměnilo, je za poplatek. Pro mne zbytečně drahý instrument. FIO jsem si tehdy vybral jednak kvůli nejnižším poplatkům za obchody v mé kategorii (při větším jmění by mi vycházel lépe BrokerJet). Uvítal jsem také možnost využití měnového úvěru pro zajištění proti kurzovému riziku. Tehdy jsem nepoznal jiného českého brokera, který by tuto možnost nabízel. eBroker byla tehdy jediná aplikace u čs brokerů (ze mnou zkoumaných), která byla dostupná i jako demo.

Zobrazit celé vlákno

+49
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

27. 11. 2006 22:58

Panove, ja snad puknu smichy :D :D
Bufetolog s tema 21 ruznejma nickama, L.Konecny, nabizi Dower. cz, ze bude s nema dalkove spolupracovat !! :D :D Ja snad umru :D :D

viz: http://www.dower.cz/index_akcie.php?p=chat&tema=4

(prispevky uprostred stranky ci spise dole )

-7
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 34 komentářů)

30. 3. 2016 18:26 | jsem Jennife

Dobrý den, jsem Jennifer obchodník z meixco, jsem tak pyšná a šťastná, že tady sdílet Tento pozoruhodný, úžasné a mimořádná revize vaší práce Prorok Jeremiáš Omoto. Já prostě nemůžu uvěřit, to teď můj bývalý milenec je opravdu zpátky ke mně dnes, má lásko Karrie byl na kolenou prosit, abych ho vzal zpátky a cítil lítost a líto odchodu mě a způsobuje mi bolesti poté, co mě který byl před 3 lety opustil. na věrný den jsem byl procházení hledal řešení on-line, viděl jsem tolik posudek o prorok Jeremiáš Omoto o tom, jak on pomohl tolika lidem k obnovení vztahů a řešit problémy manželství, Po přečtení všech těchto, rozhodl jsem se to zkusit , Kontaktoval jsem ho prostřednictvím e-mailu a vysvětlil svůj problém s ním. Za pouhých 24 hodin, můj bývalý milenec vrátila ke mně. vyřešen jsme své problémy, a my jsme ještě šťastnější než kdy jindy. Prorok Jeremiáš Omoto jste nadaný člověk a já se nezastaví publikovat ho, protože je skvělý man.Thank vám ještě jednou znovu uvedení úsměv nejen na mé tváři, ale také hodně lidí po celém světě tím, že obnoví svůj zlomený vztah. Pokud máte nějaký problém a vy hledáte skutečnou a efektivní, zkuste jej kdykoli, když je odpověď na vašich problémů ho můžete kontaktovat na tento e-mail: prophetmercyland@gmail.com nebo sledovat televizi mu marcylandtv COM nebo +237055176617. nebo volejte s telefonem + 237055176615 Při pohledu na řešení následujících problémů:
* Soudní spor * Pokud chcete dítě. * Pokud chcete být bohatý. * Pokud chcete, aby vaše ex zpět. * Pokud máte vždycky špatné sny. * Pokud budete potřebovat finanční pomoc. * Musíte kouzlo zastavit rozvodu? * Chcete-li být podporovány ve vaší kanceláři. * Chcete ženy / muži běžet po vás. * Chcete, aby váš manžel / manželka být tvoje navždy. * Jste byli nemocní nebo dis-schopný a potřebujete léčení? *.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 6. 2008 19:56 | Juraj

"Kdo nemůže shortovat jednotlivé akcie, má nyní možnost jít long do speciálních ETF na hlavní indexy, které obracejí směr"
Mohli by ste prosim o tom nieco viac napisat? Ja som pocul ze vraj na nemeckej burze (neviem ako to plati pre ine europske burzy) nie je povolene shortovat. Shortovanim som sa chcel iba istit voci prepadu mojich investicii do ETF europskych indexov, ale ak je to pravda, tak to nebude mozne.
O akych specialnych ETF hovorite?
S pozdravom Juraj
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 7. 2007 8:08

Tak dnes jsem o 8 měsíců dále za vaší predikcí vývoje KB a musím uznat že jste měl rozhodně pravdu. Růst o 30 % je skutečně zajímavý. Uvidíme co do konce roku. DanielT
+23
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 11. 2006 12:34

pan Konecny se brani, na Dower.cz, nyni pod novym nickem B.N. :D :D
" Aháááá , ti co chodí nadávat a urázet do diskuse na www.penize.cz , znají jen nadávky a urázky , protoze nikdy nevyslovili o akciich ani slovo , ba ani slovo AKCIE nikdy nevyslovili , natoz uz analyza , udelali dnes vyjimku a prisli nadavat a urazet na www.dower.cz . A troufaji si urazet nejvetsiho ceskeho experta na technickou a fundamentalni analyzu. Ale teprve kdyby oni vydali vlastni knihu o akciich a vlastni webstranku o akciich , teprve pak by mohli svoje znalosti porovnavat s temi , kdo uz knihy i webstranky o akciich vydali. Pan Konecny je fondsmanagerem od roku 2000. A ten kdo chce s nim svoje znalosti porovnavat , ten je musi nejdrive ukazat ve sve vlastni knize a webstrance o akciich. Nejaka diskuse s leptopem v hospode u piva , ktera spociva jen v urazkach a nadavkach a v nepravdivych pomluvach , ta se neuznava. Dokazu si predstavit , ze ty urazky pochazi od lidi , kteri se citi urazeni na http://akcie.webz.cz a ted to chteji autorovi te stranky vratit , at je to Kozeny nebo Kellner nebo Kolacek nebo Komerek nebo Koza nebo Kachna nebo Kalamajka "
to je fakt sranda :D :D
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 11. 2006 10:53 | holcomb

musim prřiznat,že jsem nečekal,že je to taková věda. každopádně se musím pořádně učit. myslíte ,že na kobosu je nízká likvidita, nebo příliš pomalá? to znamená, že se vypořádají obchody příliš pomalu a čeká se na ně?
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 11. 2006 14:11 | L.K.

Pan Holcomb jako zacatecnik by si radeji mel koupit akcie Komercni banky a 1 rok si je nechat a nedesit se z letniho propadu -20% ani ze zimniho rustu +30% , ale nechat to bezet bez starosti 1 rok. A nezapletat se do nejkomplikovanejsich komplikaci tak jako Jirka. Za rok muze miti pan Holcomb aspon +10% s akcii KB i pres ten letni propad -20%. A Jirka ma 2% za rok s temi jeho komplikacemi :-) , prodava akcie na zacatku propadu a pak je na zacatku rustu kupuje znova za vyssi cenu , to prinasi ztraty. Kdyz je akcie levna s P/E a podnik zvysuje kazdorocne zisk , nema vyznam prodavat ani pri krachu -20% , vzdyt levne akcie do podniku s rostoucim ziskem rostou od 2003 do 2010. :-) shortovat index - že tě husa nekopne :-) Jako Kostolany , Buffett , Lynch , Getty , Templeton , Rockefeller , Konečný : koupit kvalitni akcie pod cenou = s P/E hluboko pod 15 , od podniku s rostoucim ziskem nad 10% rocne a na 1 rok ty akcie zapomenout a nestarat se o ne. Nebo koupit certifikat na index Dax a 1 rok se o to nestarat. Tedy na zacatku nastudovat strategii Warrena Buffetta a Benjamina Grahama. A s nakupem akcii nepretahovat konto do minus , kdyz pak pri propadu kurzu nutí Fio ihned akcie prodat se ztrátou.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 11. 2006 15:10

Zajímal by mě váš názor, - ten śpatný názor. Já s FIOem mám dobré zkušenosti. U nás v ČR je podle mě FIO nejlepší.
+27
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 11. 2006 15:08 | L.K.

Spoluprace je mozna , jen jestli je schopen se Dower modernizovat , tedy prestat prodavat za penize mrtve grafy akcii , kdyz jsou jinde zive zadarmo. Spoluprace je mozna , jestli je schopen se Dower modernizovat a nebasnit , ze akcie CEZ rostla a poroste i kdyby mela P/E 100 , tedy z 75% fundamentalni analyza a z 25% technicka analyza by se mela zavesti u Doweru. A taky by spoluprace za par let mela nesti nejaky profit.
+40
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 11. 2006 10:21 | Mafioso

Americké akcie kvůli aktuálnímu kurzovému riziku, že dolar bude padat ještě strměji, protože ani realitní "steroidy" a úrokové sazby už nepomáhají udržet situaci, naopak VŮBEC nedoporučuji. Pisatel asi dělá jen Fiu reklamu. Přestože Fio není špatný broker, není to nějaký pokoutní Pepa kšeftař, a obchodují (nejen) všechny české trhy, to se zase musí nechat. Ale není jediný, a radit americké akcie jako náplast je opravdu jen reklama na obchodníky, kteří se tím zabývají. Začátečníkovi na českém trhu rozhodně nelze doporučit jako náhražku americké akcie.
+25
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 11. 2006 10:19 | Jirka

Já proto využívám měnový úvěr. Sice za půjčené dolary platím úroky, ale ztratím tím mnohem méně, než posilováním koruny + převodem tam a zpět. "Horší" je, že ten úvěr nekryje výnosy, ale pouze vklady. Jakmile se splatí celý úvěr, budu naříkat taky. Pak si budu muset hlídat pohyby na CZK/USD a převádět volné dolary na CZK. A na další obchody si zase půjčovat přes měnový úvěr. Dlouhodobému investování se snažím vyhnout právě proto, že výnos z něj je nižší a USD vázané v akciích nemohu úplně krýt úvěrem proti poklesu. Další možnost je vykrýt tu měnovou ztrátu short pozicí USD proti CZK na Forexu. Díky vysokým pákám není na takové krytí třeba velký obnos.
+42
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 11. 2006 12:09 | Jirka

Z příspěvků holcomba soudím, že ještě není ani začátečníkem na žádném trhu. Nejprve by měl dělat papertrading a přitom zvolený trh pozorovat. Jít rovnou na věc nevede na žádném trhu dlouhodobě k dobrým výsledkům. BCPP mi pro začátečníka připadá dost zrádná. Může totiž vytvořit dojem, že je to snadné. Spousta investorů bez znalostí si na místním trhu vydělala balík. Ale stačila citelnější korekce a mnozí to psychicky nevydrželi. Co potom, kdyby Praha zažila něco na způsob pádu Nasdaqu na přelomu tisíciletí? Já jsem si US trhy vybral proto, že je tam bohatý výběr firem. Lze si tak vyzkoušet, jak se chovají akcie firem z mnoha různých oborů a v mnoha situacích - dobrý/špatný report, nový produkt, nový trh, úspěch či neúspěch konkurence, vliv nálady na trhu a makrodat, a spousta dalších. Lze si ověřit rozdíl mezi prvním dojmem, jak lze vydělat na akciích, které umí několikrát do roka vyskočit o desítky či stovky %, a realitou. Lze poznat rozdíl mezi cyklickými a růstovými akciemi, mezi levnými a dražšími akciemi. Tolik zkušeností na nějakých 10 spadových titulech neposbíráte a ty mimo SPAD se nedají rozumně obchodovat kvůli likviditě. Proto bych právě začátečníkům doporučoval trénovat na trzích jako jsou ty americké. Nejlépe bez peněz, dokud si nebudou jisti svými schopnostmi. V reálném tradingu mě neděsí ani možný propad hlavních indexů. Jednak se dá i na tom vydělávat - kdo nemůže shortovat jednotlivé akcie, má nyní možnost jít long do speciálních ETF na hlavní indexy, které obracejí směr, a to bez páky nebo s pákou 2:1. A pak lze uspět i výběrem akcií. S indexem padají překoupené akcie, hlavně ty, co jsou na tom indexu. Levné firmy s nadějným fundamentem mimo index často z toho pádu profitují, protože se investoři snaží své peníze přesunout z překoupených akcií jinam. A to nejen do zlata.
Pokud jde o FIO, jejich eBroker používám 1,5 roku a určitě jej nepovažuji za špičkovou obchodní aplikaci. Kdyby byl spolehlivější zdroj dat (dělám pouze US trhy, ostatní jsem nezkoumal), byla by to pro investory a poziční tradery docela dobrá aplikace. Jejich streamer neznám. Měl by umožňovat i rychlejší trading, ovšem pokud se něco nezměnilo, je za poplatek. Pro mne zbytečně drahý instrument. FIO jsem si tehdy vybral jednak kvůli nejnižším poplatkům za obchody v mé kategorii (při větším jmění by mi vycházel lépe BrokerJet). Uvítal jsem také možnost využití měnového úvěru pro zajištění proti kurzovému riziku. Tehdy jsem nepoznal jiného českého brokera, který by tuto možnost nabízel. eBroker byla tehdy jediná aplikace u čs brokerů (ze mnou zkoumaných), která byla dostupná i jako demo.
+49
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 11. 2006 8:02

Podivej sem http://fincentrum.idnes.cz/fi_tema.asp?r=fi_tema&c=A050929_153728_fi_tema_zal http://fincentrum.idnes.cz/fi_blind.asp?r=fi_blind&c=A050929_194935_fi_blind_dku
Jako nejlepší dopadl BrokerJet eště jeho stará verze, FIO až třetí, mám oba dva brokery, ale já bych určitě BrokerJet na první místo nedal.
+32
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 11. 2006 15:25 | L.K.

Nejvetsi nebezpeci pro dolar je , ze velkou vetsinu dolaru , dolary za tisice miliard = biliony dolaru si nakoupila Čína a taky asi i za miliardy dluhopisy USA a tak , kdyz americke dolary mizi v bankach Ciny , USA si tiskne stale nove bankovky a ty tak ztraceji hodnotu. Tedy je nejlepsi miti v akciich USA jen 33% nebo 25% penez a zbytek v akciich GB a v akciich Nemecka a treba i 25% v akciich Svycarska nebo v akciich Komercni banky , nebo na nejlepsim evropskem fondu = DJ EO STOXXSM Select Divi.30EX Inhaber-Anteile , wkn 263528 , burza Xetra.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 11. 2006 15:17 | L.K

RM system prodava asi 100 druhu ceskych akcii ( ze kterych bude jednou akcionar asi vyvlastnen bez nahrady ). RM system ma desitky pobocek po zemi , kde je mozno za vyssi poplatky koupit akcie osobne za prepazkou. KOBOS prodava asi tech 9 akcii co SPAD , ale libovolne maly pocet kusu a za nizsi poplatky nez SPAD i RM system. Na KOBOS si kupuje kazdy akcie sam computerem z konta Brokerjet a od jinud.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 11. 2006 10:01 | Jirka

V demu se bohužel nedá vyzkoušet to nejzajímavější, pokud jde o rozdíl v obchodování u nás a v USA. Já obchoduji přes FIO na US trzích. Prahu jsem od začátku zavrhnul z mnoha důvodů. Jedním z nich je třeba na můj vkus dost složitý systém. Pokud jsem to tehdy z dokumentace pochopil správně, je třeba před prvním obchodem na určitém trhu rezervovat pro něj peníze. Rezervace neproběhne ihned. Akcie nakoupené na jednom trhu mohu na jiném trhu prodat jen po zablokování pro původní trh a následném odblokování pro druhý trh. Za blokaci se něco platí. FIO umožňuje obchodovat ve SPADu, na KOBOSu i v RM-S. Takže přecházet třeba mezi KOBOSem a RM-S kvůli tomu, že zrovna na jednom z nich je lepší protinabídka, bude nejspíš k ničemu. Ten přechod se tedy může hodit třeba pro jednorázové převedení akcií z kupónovky z RM-S na KOBOS a pak už se obchoduje jen tam. SPAD nás běžné smrtelníky asi nebude zajímat - to je pro bohaté. Je užitečný jako přehled akcií, které mají dobrou likviditu. Bohužel je jich málo.
Přecházení z trhu na trh vyžaduje zvyknout si na odlišný styl obchodování a zvláštnosti toho trhu. Nepovažoval bych tedy BCPP za nějaký odrazový můstek a US trhy za vyšší dívčí. Spíše si posbírejte dostupné informace o všech obchodovatelných trzích (a stejně tak brokerech) a vyberte si to, co Vám bude nejvíce vyhovovat. Než se důkladně seznámíte s jedním trhem, uteče možná i několik let. To záleží hlavně na stylu obchodování. Pro investování nejsou třeba zkušenosti v takové hloubce jako pro trading.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 11. 2006 8:29

Pěkný :))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 11. 2006 22:58

Panove, ja snad puknu smichy :D :D Bufetolog s tema 21 ruznejma nickama, L.Konecny, nabizi Dower. cz, ze bude s nema dalkove spolupracovat !! :D :D Ja snad umru :D :D
viz: http://www.dower.cz/index_akcie.php?p=chat&tema=4
(prispevky uprostred stranky ci spise dole )
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 11. 2006 19:14 | holcomb

chtel bych se spiše ze začátku orientovat v česku,pak třeba zkusit US. Kde mi broker zprostředkuje obchod na KOBOSU nebo RM systemu? zkousim demo na fio,ale přijde mi málo přehledne.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 11. 2006 17:50 | Michal Kára

Pochybuji, ze nejake testy existuji - ja o zadnych testech nevim. Co jsem tak slysel, tak kazdy broker ma sve mouchy.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 11. 2006 17:48 | Michal Kára

No, Americky akcie... Taky v nich jedu, ale je to na p... Clovek 10% vydela a dolar o 15% spadne. Takze vysledek je -5%. Aby e na to jeden vy... :-/
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Koblic

ředitel Burzy cenných papírů Praha

Michal Horáček

hudebník a podnikatel

Petr Koblic
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Michal Horáček
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 4 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services