Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Nový zákon o spotřebitelském úvěru dlužníkům pomůže, vše ale zdaleka neřeší

Nový zákon o spotřebitelském úvěru dlužníkům pomůže, vše ale zdaleka neřeší
Blížící se Vánoce tradičně přinášejí „akční“ nabídku půjček. Jsou ale skutečně výhodné? Jak budou tyto půjčky vypadat za rok, kdy bude platit nový zákon o spotřebitelském úvěru? Přečtěte si, jaké změny se v souvislosti se spotřebitelskými úvěry chystají a na co si bude třeba dát pozor i v roce 2011.
František Mašek, rubrika: Co se děje, 22.12.2010, 36 komentářů
Tisknout

06.01.2011 14:17, Gerbera

PODVODY mi zničily život,poplatky a potom slíbený úvěr nedodržen ze strany věřitele.Bezcitnost a hyenismus ke slabším lidem, kteří splní požadované podmínky a pak jsou okradeni a podvedeni.Propadnou se pochpitelně ještě níž.Nevím jak je to v našem státě možné a že jim to stále prochází. I KDYŽ SI PENÍZE NECHÁVAJÍ POSÍLAT VĚTŠINOU NA SVÉ ÚČTY.Nevím opravdu jak je to možné.

07.01.2011 08:44, Iveta

Tzv. propadnutí lhůt, které uvádíte jako příklad, je zcela běžné. Např. když dohodnete splátkový kalendář na Finančním úřadě (tj. vlastně stát), potom vězte, že při prvním porušení splátkového kalendáře se stává celý obnos splatným okamžitě. A věřte tomu, že toto právo je plně uplatňováno. A znovu (po kolikáté už) se ptám - zkuste se na problém podívat očima věřitele a zkuste si představit situaci, kdy jste někomu půjčil 50 000 a tento po třetí splátce přestal splácet. Co byste jako věřitel navrhoval pro tyto případy Vy?

Zobrazit komentovanou zprávu (Martin 28.12.2010 21:54)

07.01.2011 08:47, Iveta

Velmi by mě zajímalo trochu kokrétních údajů. V čem věřitel nedodržel podmínky? Co řeknete např. na úvahy státu o tom, že když můj dodavatel neuhradí DPH z dodávky zboží, budu za něj ručit já jako odběratel?

Zobrazit komentovanou zprávu (Gerbera 06.01.2011 14:17)

09.01.2011 10:50, Martin

Když neplatí, to je něco jiného, než o čem jsem psal. Ono je to tak, že když mi třeba zemře žena, která je spoluručitelka, můžou po mně chtít okamžité splacení úvěru, i když jsem řádně platil a jsem schopen platit dál. RB měla např. kdysi v podmínkách k hypotéčnímu úvěru (už to tam nemá), že můžou chtít okamžité splacení, pokud je na dlužníka podané trestní oznámení. To ale může podat kdokoliv na kohokoliv. Třeba i věřitel na dlužníka. Bojím se, že některé společnosti mají v podmínkách ještě větší prasárny.

Zobrazit komentovanou zprávu (Iveta 07.01.2011 08:44)

09.01.2011 20:46, ivostanislav

Mnohem užitečnější, než je řešit postavení potencionálního dlužníka, by bylo přimět naše mocipány, aby bylo více práce za více peněz. Všichni by byli spokojenější, i finančníci, soudy a exekutoři, měli by více času na kvalitu, pravda za méně peněz, ale i tak by určitě měli více jak obyčejní makáči.

16.01.2011 15:03, Gerbera

Potřebova jsem finanční pomoc, je spousta povodných společností, kteké si vzaly poplatek s tím že úvěr je schválen, stalo se mi i to, že mám smlouvu a po zaplacení poplatku se spol. vypařila i s mailovou adresou a telefoním spojením, klidně Vám mohu vypsat ony společnosti, které bez problémů okrádají neštastníky dál. Do problému se muže dostat kažký i šlušný člověk. Pak stačí pár takovýchto hajzlů bez charakteru a průšvich je dokonán.A to že je v našem státě binec, tak to tedy je. Normální slušný člověk nemá proti těmto podvodníkům šanci.

Zobrazit komentovanou zprávu (Iveta 07.01.2011 08:47)

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Karel Janeček
podnikatel

Ondřej Tomek
podnikatel

Karel Janeček
ÚSPĚŠNOST
56,47 %

z 1 507 duelů
Ondřej Tomek
ÚSPĚŠNOST
54,16 %

z 1 237 duelů

Spočítejte si

Můžete si dovolit další úvěr?

% z měsíčních výdajů

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Naposledy navštívené

Články

Produkty a instituce

Osoby v obchodním rejstříku

Subjekty v obchodním rejstříku

Klíčová slova

NERV, Slovensko, důchodové pojištění, spoření, devalvace, Lotyšsko, daně, krize, valuty, veřejné rozpočty
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.