Akcie: na trzích opět zasáhla hrozba terorizmu

Pavel Slavík | | 14. 8. 2006 | 6 komentářů
S poklidným obchodováním při průměrných objemech zamávalo na pražské burze, stejně jako na většině evropských trhů, opětovné nebezpečí teroristických útoků. Americké indexy se držely v záporu po celý týden. Ani prohlášení FEDu o zastavení růstu úrokových sazeb nedodalo trhům očekávaný růstový impuls. U investorů více převážily obavy z dalšího vývoje a možného zvyšování sazeb v závěru roku.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

14. 8. 2006 3:13, Fred Karno

Nejlepší certifikáty. Certifikát na index DAX od 1988 do 2006 znásobil 5,5x kapitál. Kdyby se koncem cervence prodal a pocátkem ríjna koupil zas a neplatily se dane a nákupní poplatky , pak znásobil 22x kapitál. Dnes existuje ABN best-saison-certifikát na DAX s pripisováním dividend a HVB saison-certifikát na Eurostoxx50 s pripisováním dividend a tyto certifikáty behem srpna a zárí nemení svoje hodnoty , aniz by se prodávaly. Tedy v uplynulých 18 letech by saisoncertifikáty 4x více rostly nez DAX a velká vetsina fondu , které vetsinu let v srpnu a zárí padají.
Psal Handelsblatt 11.8.2006 strana 30
2100% s DAXem za 18 let s vynechánim zárí a ríjna ? Vsechno v novinách nemusí bejt pravda !

+27
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 6 komentářů)

15. 8. 2006 3:26 | Fred Karno

Jakmile polskej prezident jmenoval svojeho bratra , s tou samou kulatou hlavou jak má on , predsedou vlády , redaktorovi velkejch nemeckejch novin se zdálo , ze má tento hlavu jako brambora. Na titulní stránce tech nemeckejch novin byl pak titulek : " Polsko má novou bramboru " a pod tim byla jeho fotografie. Polského predsedu vlády napadlo , ze ty nemecký noviny zaluje pro urázku. Ale pak se podíval do zrcadla. A to neni fór , to se opravdu nedávno stalo.
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 8. 2006 20:37 | péťa

Arture, Norvele, Frede...
že tě to baví...
+25
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 8. 2006 17:06 | Norvell Hardy

Radujte se value investoři : Kazdej správnej value investor má v depu taky nejaké akcie od banky Wells Fargo ( WFC ) A protoze rostou jako ...... tak uz zase potrebovaly split A dnes 14.8.2006 se tedy akcie splitem 1:2 rozdeluje na dvojnásobný pocet akcií za polovicní kurz. To ale prece jenom neco znamená - nekomu se zdála akcie za 68 dolaru moc drahá , ale za dnesních 34 dolaru jí koupí. Banka Wells Fargo , San Francisco , je ta jediná akcie Warrena Buffetta dnes k dostání za fundamentálne nízkou cenu , dle P/E P/S P/B. I ROE a ROS a PEG jsou ze vsech bank ty nejlepsí. Na a já jsem rád , ze namísto 125 mám tech akcií ode dneska 250 a prikoupím ale az za rok.
+21
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 8. 2006 16:44 | Arthur Stanley Jefferson

Maji krásnej bankovní skandál v Rakousku : Pátá nejvetsí banka Rakouska - Hypo-Alpe-Adria-Bank (HAAB) ztratila roku 2004 prý jen se 16 swap spekulacemi na dolar po prumerne 30 milionech euro celkem 328 milionu euro. Celá ta ztráta 328 milionu euro se swaps se svádí jen na jednoho malého zamestnance banky. ? Spekulujete taky na padajici nebo na stoupajici dolar swap nebo bez swap ? Je mozné ale , ze se ztratily miliony euro s nezaplacenými kredity v zemích bývalé Jugoslavie , kde má HAAB asi nejvetsí nebo druhou nejvetsí pusobnost. V bilancích banky 2004 se ta ztráta zatajila , ale banka dosáhla dokonce rust zisku. Ta ztráta 328 milonu se mela totiz rozepsat na více budoucích let. Az letos se to provalilo na verejnost. Dozorcí rada banky = hejtman zeme Kärnten Korutany = Jörg Haider prej o nicem nevedel asi tedy jenom kasíroval vysoký plat z banky a nedohlízel na ni. Hlavní chef banky HAAB - pan Kulterer má odstoupit a stát se chefem dozorcí rady s tím samým platem jako dríve. Ale tajné a ilegální rozepisování ztráty banky z jednoho roku na více budoucích let - co je to proti zcela obvyklým ceským totálním vytunelováním az do zkrachování rady bank v privatizaci. Nejvetsí banky Rakouska : 1. Austria , 2. Erste , 3. Raiffeisen , 4. Bawag , 5. HAAB
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 8. 2006 3:46 | Fred Karno

Ááá , zase nové vtipy od analytiků jsou tady : akcie prodat , akcie koupit. Ty akcie , které 90% vsech analytiků doporucuje koupit , ty budou padat. Ty akcie , které 90% vsech analytiků doporucuje prodat , ty budou nejvíce růsti. Nevim jak je to mozný. Vzdyt vsichni analytici by meli býti vysoce studovaní lidé. Ale asi je vetsina analytiků podplacena , KORUPT. Anebo vsichni cestí brokeri a analytici jsou zamestnanci nejakého tuneláre a tak klamou lid. Platí stará moudrost : Kdyz se vetsina analytiků shoduje , pak nastane opak toho. V kvetnu 2005 doporucovalo 90% nemeckých analytiků koupit akcie D.Telekom , i kdyz byl ocekáván pokles rocního zisku -15%. A 90% analytiků doporucovalo prodat akcie Volkswagen , i kdyz byl ocekáván růst rocního zisku +50%. A tak logicky akcie D.Telekom od kvetna 2005 do kvetna 2006 -25% spadla a akcie Volkswagen tou dobou +100% vyrostla. Nebot vysoce studovaní analytici asi vůbec nedbají na růst nebo pokles zisku podniku , asi ani o tom neví , ze akcie logicky můze růsti a padati podobne tak jako zisk podniku. Tedy dbáti na růst zisku podniku a ignorovati zcela doporucení analytiků a kdyz se vetsina analytiků shoduje - pak týden pockat a pak udelat opak toho ! Já bych doporucení analytiků zakázal uverejnovat , protoze je to jen obelhávání verejnosti a pokus manipulovat kurzy akcií, tak jak se to jejich zamestnavateli hodí. At se starají analytici jen o odhad růstu zisku podniku a o výpocet P/E P/S P/C P/B ROE ROS PEG !
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 8. 2006 3:13 | Fred Karno

Nejlepší certifikáty. Certifikát na index DAX od 1988 do 2006 znásobil 5,5x kapitál. Kdyby se koncem cervence prodal a pocátkem ríjna koupil zas a neplatily se dane a nákupní poplatky , pak znásobil 22x kapitál. Dnes existuje ABN best-saison-certifikát na DAX s pripisováním dividend a HVB saison-certifikát na Eurostoxx50 s pripisováním dividend a tyto certifikáty behem srpna a zárí nemení svoje hodnoty , aniz by se prodávaly. Tedy v uplynulých 18 letech by saisoncertifikáty 4x více rostly nez DAX a velká vetsina fondu , které vetsinu let v srpnu a zárí padají. Psal Handelsblatt 11.8.2006 strana 30 2100% s DAXem za 18 let s vynechánim zárí a ríjna ? Vsechno v novinách nemusí bejt pravda !
+27
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vít Bárta

politik a podnikatel, ABL

Libuše Šmuclerová

ředitelka Ringier Axel Springer

Vít Bárta
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Libuše Šmuclerová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services