Exotické akcie vydělaly stovky procent

Akciové trhy Egypta, Arábie, Argentiny, Indonésie a dalších zemí přinesly svým investorům v posledních třech letech zhodnocení o stovky procent. Např. akciový trh v Saudské Arábii vzrostl o více než 700 %, egyptský trh o 1 300 %, výkonnost akcií Brazilie dosáhla 390 % apod. Čím to je? Co za tokovým růstem stojí a co se na těchto trzích bude dít dál?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

18. 8. 2006 15:58, Petr

Oukej,

Neuvažovals někdy o tom, že bys nekupoval přímo akcie, ale Discount certifikáty na ně?
Výnos by byl minimálně stejný s menším rizikem.

Zobrazit celé vlákno

+60
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 8 komentářů)

21. 8. 2006 14:26 | Karel Buffett

Zatracenej Jirka ! Asi tedy chudej zustanes. Asi zadnej trader jeste nezbohatnul. Ale mnohej trader se stane pozdeji investorem , jestli zmouri. Pan Ross nezmourel , ale starim zesilel a udelal to naruby , z investora se stal Trader. ? Ztratovou akcii prodat , jakmile je v minus a proto se znelibi ? Chovej se podle starejch moudrosti ! Vybirej si kazdou akcii tak peclive , jako bys mel za celej zivot jen 10 voleb dovoleno ! Tedy kdyz mas tech 5 nebo 10 nejlepsich akcii sveta vyvoleno , tak o kazdej z nich jeste pul roku uvazuj , jestli je oprvadu ta nejlepsi sveta a pak ji kup v prvni etape za 1000 nebo 2000 euro , pak ty dalsi akcie a za rok kazdou prikup za 1000 nebo 2000 euro a jestli ti ta nejlepsi akcie sveta po nakupu spadne do minus , neprodavej ji se ztratou , protoze zadnou lepsi akcii uz nenajdes , ale pockej si s tou akcii : od 2003 do 2010 ti prinese 200% az 600%. No a mimo tech nejlesich akcii se mohou vyplatit taky turnaround akcie , kdyz podnik mel vloni spatny zisk a letos ceka positivni zisk o 50% az 200% vyssi nez vloni. To jsou akcie jen asi na 3 roky a zrovna tak , kdyz spadne akcie v kvetnu nebo v zari do minus , ale podnik ceka letos o 50% az 200% vyssi zisk nez vloni , tak neprodavat akcii v minus se ztratou , ale pockat si na ten turnaround a drzet asi 3 roky , jestli podnik zvysuje ty 3 roky zisk. S orderem za pouhejch 115 dolaru neobtezuj banku a burzu. Usetri si na kazdej order 1000 az 2000 euro ! S dolary nedocilis zadne lepsi vysledky nez s euro , s americkymi akciemi zadne lepsi vydelky nez s nemeckymi ! Jestli bydlis ve stredni Evrope , zbohatni s akciemi z Nemecka z Dax a TecDax , taky rostly nektere z nich 100% za rok !
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 8. 2006 12:23 | Jirka

Vtip je právě v tom, že trader nedrží ztrátovou akcii rok, ale prodá okamžitě, jakmile se mu znelíbí. A ty peníze z ní za ten rok zatím zhodnotí jinde. Když ty rostoucí vydělají desítky až stovky % za pár měsíců a občas některou, která začne padat prodám se ztrátou jednotek až desítek %, jsou výnosy celkově velice slušné. Moje nejhorší ztráta z jedné akcie byla zatím asi 40% ze dne na den. Kdybych ji stále držel, byl bych pořád pod cenou, za kterou jsem ji tehdy prodal. Zatím jsem ovšem peníze z jejího prodeje použil k nákupu jiné akcie. WLV 26.5. nákup za 3,04 - 31.7. prodej za 4,50 - 7.8. nákup za 4,19 - dnes 4,58 (stále držím). Zatím výnos po odečtení poplatků: 52,6%. Kdybych byl trochu pohotovější, měl jsem šanci po zveřejnění výsledků prodat za 5,50 místo 4,50 a vydělat si o $100 víc na tom přerušení. Mimochodem MMK jede dál - 36,5% od nákupu 28.7. Jelikož jsem chudý, dal jsem tam jen $115. :-)
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 8. 2006 15:58 | Petr

Oukej,
Neuvažovals někdy o tom, že bys nekupoval přímo akcie, ale Discount certifikáty na ně? Výnos by byl minimálně stejný s menším rizikem.
+60
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 8. 2006 12:15 | Peter Buffett

Na riskantni akcie se odvazuji davat chudi lide jen 1000 euro , ale ten mozny vysoky zisk +100% za kratkou dobu ( nebo ztrata ) je nenecha zbohatnout. Ani kdyby meli ten rostouci kapital kazdy mesic ne jine rustove akcii , protoze mnohdy se ta rustova akcie proda se ztratou nebo je rok v minus Na nejmene riskantni akcie z Dow Jonese se ale muze dat kazdy rok 2000 euro od 20 let do 60 let veku a je z toho pomalu ale jiste milion euro za 40 let Zatimco Cisco a EMC udelaly z 10.000 euro pres 10 milionu euro od 1990 do brezna 2000 Nejlepsi je to michat a miti pul portfolia ve value kvalite a pul v growth akciich ale vse drzet nekolik let , kdyz velkej krach prijde az po roce 2009
+38
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 8. 2006 12:00 | Jirka

Ten nedávný nárůst byl způsoben zrušením plánované emise dalšího balíku akcií. Nemám v tom moc peněz. Ale, jak známo, bez rizika peníze nekapou. V jiných zdánlivě bezpečnějších akciích jsem ztratil víc, než mám v MMK. Pokud se diverzifikuje a jistí, ani pád takové malé firmičky nemusí znamenat pád tradera. A všechny naráz nepadnou. Pořád je to jistější investice, než třeba Jukos.
+47
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 8. 2006 15:48 | Eric

Pozor - je to uměle vyvolaná záležitost. Souvisí s otevřením železnice do Tibetu. První problémy na trati (a že již jsou a budou) znamená pád do hlubin.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 8. 2006 9:58 | Jirka

MMK - těžba zlata a stříbra v Číně. Nákup 28.7.06 za 1,15. Dnešní cena 1,45. Tedy +26%. Má za sebou první růstovou vlnu nového trendu. USD nevypadá na posilování, takže spíš poroste cena kovů. Nechceš si přivydělat na Sanofi-Aventis? :-)
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 8. 2006 5:02 | Tennessee Williams

Nun ja , mein Sohn , exotika je krásná vec na dovolenou , Tahiti , Hawaii , Rio , Aca , Capetown , ale nase tezce vydalané peníze musíme investovat jen do akcii podniku , od kterých najdeme v internetu dostatek informací. A to jsou jen velké akcie západní Evropy a USA z DAX , FTSE , Eurostoxx50 a Dow Jones a dalsi firmy nad 40 miliard euro. . Kazdý pátek je na TV programu 3 Sat a ZDF porad 3-Sat Börse a tam jisti experti , po pravde ale jistí volové povídaji , ze koupili akcie zlatých dolu z Papua New Guinea a dalsi pátek pak povidaji , ze je se ztrátou 5% nebo s výdelkem 5% prodali , ale televiznim divakum doporucujou drzet akcie i nadále. A ted kazdý jiste uzná , ze to nejsou experti , ale volové. Protoze o zlatých dolech z Papua se nenajdou nikde informace a nase tezce vydelané penize patri na velké akcie Evropy a USA , kde je malé risiko a hodne informací. TEDY ZADNE AKCIE EGYPTA. . Dnes , 15.8.2006 , zacal prej Warren Buffett kupovat akcie Sanofi-Aventis. Já uz akcie Sanofi-Aventis eviduju od roku 2003 mezi kvalitnimi akciemi pro dlouholetou investici , ale penize na ne nemám , musim setrit pul roku 6000 euro na akcie bank Britanie a USA. Kdybych ale mohl rozdelovat miliony euro na akcie jeko nejakej fondsmanager , mel bych Sanofi-Aventis akcie uz od roku 2004 koupeny.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Tomáš Karpíšek

restauratér a podnikatel, Ambiente

Ladislav Blažek

podnikatel, pánské oděvy Blažek

Tomáš Karpíšek
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Ladislav Blažek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services