Akcie: pražská burza prožila úspěšný týden

Pavel Slavík | | 25. 7. 2006 | 3 komentáře
Český trh posílil jako jeden z mála na světě, pomohly mu zejména akcie ČEZu. Ve Spojených státech nevydržel optimizmus plynoucí z klesající ceny ropy a projevu šéfa FEDu dlouho. Nicméně výsledky společnosti Google překonaly očekávání analytiků.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 3 komentářů)

26. 7. 2006 16:18 | Value Investor

Pan Petr Zajic od Pioneer at promine , ze jsem zde vlozil jeho moudra slova : Naše investiční politika je odlišná od jiných českých společností. Investice jsme rozprostřeli do více zemí, máme také jiné metody ocenění společností. To nás vede k odlišnému názoru na to, co je na trhu levné a co drahé. Například české, ale třeba i polské akcie pokládáme nyní již za výrazně nadhodnocené. Jistě záleží na tom, kdy investor nakoupí a kdy prodá, v dlouhodobém ohledu -například desetiletém - je však výkonnost českého trhu nyní prakticky nulová. Hlavní index pražské burzy teprve nedávno překonal původní počáteční hodnotu před deseti lety. Investovat na vyspělých západoevropských a amerických trzích je proto z našeho pohledu výnosnější, neboť růst indexu newyorské burzy za posledních 10 let byl 150 procent, a také bezpečnější. Bouřlivý růst českých akcií tedy vystřídá dramatický pokles? Je to velmi pravděpodobné. Naznačuje to také vývoj například řeckého nebo portugalského akciového trhu před a po vstupu těchto zemí do EU a do Evropské měnové unie. Velký růst se změnil na téměř stejně velký pokles. Byly ale také výjimky, například v Rakousku, kde se vyšší ceny udržely, ale už dále rychle nerostly. Současné ceny na trhu, například akcií ČEZ, které nyní vystoupaly nad 400 korun, naprosto neodpovídají našemu ocenění velkých českých firem. Publikoval jinde : Petr Zajic , Pioneer , zde je to jen od nej vypujceno
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 7. 2006 16:42 | S. Holmes

Jestli se dovoli tunelu a podvodu OKD doly vstup na burzu , snadno by mohli prijit na ten napad dalsi cesti a slovensti podvodnici a tunelari a privesti na burzu i vsechny dalsi slavne ceske tunely a podvody : Agrofert holding , PPF skupina , SPP plynarny , Glavunion Sklo Union , Mostecka Uhelna Appian . A pritom ti tunalari a podvodnici uz vyrabovali miliardy korun , tedy si jej mohou odejit uzivat nekam na ostrovy , kde by si je nejaka pozdejsi spravedliva ceska vlada a nejaky pozdejsi spavedlivy cesky soud mohly vyzvednouti , kdyby byly ty tunely jednou uznany jako trestne. Tito cesti a slovensti miliardari by nemeli na burze Praha rabovati dalsi miliony z neinformovanych akcionaru a jejich tunely a podvody by nemeli na burzu byti nikdy pripusteny. Z dolu , pojistovny , chemie , plynaren , skla by se mohlo udelat 20 krasnych ceskych akcii pro SPAD , staci jen spravedlivost , tunelare podvodniky miliardare spravedlive odsoudit a jejich holdingy zabavit a rozdelit na mensi pod novymi jmeny. Zadny Tunel Agrofert , ale Chemie Cechy , Chemie Morava , Chemie Slovenska , to by byly nejake krasne akcie , ale co s tunelem Agrofert ? to se do zadneho vezeni nevejde , to je prilis velike.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 7. 2006 16:41 | dr. Watson

Vedeni tunelu OKD doly chce zaciti prodavati svoje po...... pokadmiované akcie na burze Praha a Londýn. . Neni fair jeden z nejslavnejsich ceskych tunelu a podvodu z privatizace OKD davati v dnesni forme na burzu. Ale potrestat podvodniky a tunelare z OKD vezenim a OKD vyvlastnit a zestatnit a privesti na burzu Praha jako nekolik mensich slusnych firem s novymi jmeny. A nevyhazovat zbytecne penize za ty vysoke kazdorocni poplatky pro burzu Londyn , kdyz by se mely radeji platiti 4% dividendy.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Mach

ekonom a politik

Petr Čech

fotbalová legenda a investor

Petr Mach
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Petr Čech
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services