Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Pověry a mýty o úvěrech na bydlení

Pověry a mýty o úvěrech na bydlení
Myslíte si, že stavební spořitelny vám nepůjčí vyšší částku a že stavební spoření je dobré leda na rekonstrukce? Domníváte se, že hypotéku můžete předčasně splatit bez sankce? Jste přesvědčeni, že ze stavebního spoření můžete financovat koupi bytu v zahraničí? Věříte, že poplatek za vedení účtu je stejný u hypotéky jako u úvěru ze stavebního spoření? Přečtěte si, jak je to doopravdy.
Kateřina Boušová, rubrika: Články, 16.06.2006, 22 komentářů
Tisknout

17.06.2006 18:19, PatrikChrz

Tohle platí v případě, že mám možnost bydlet zadarmo nebo skoro zadarmo (u rodičů, za regulovaný nájem, atd).
Protože splátka hypotéky se od neregulovaného nájmu nemusí až tak lišit. A je lepší cpát peníze do baráku který jednou (i když za hodně, hodně dlouho) bude můj, než do černé díry.

Zobrazit komentovanou zprávu (karel 16.06.2006 23:37)

17.06.2006 21:10, Tomáš Marný

Máte pravdu, splátka hypotéky se od neregulovaného nájmu nemusí moc lišit. Jenže u té hypotéky platíte ještě na fond oprav (nebo musíte šetřit na opravy svého baráku). Nebo si můžete koupit byt v domě, kde má polovina vlastníků IQ tykve a věci, jako malování sklepů, chodby, výměna krytin na chodbě apod. jsou pro ně buržoasní přežitky, takže na fond oprav odmítají přispívat...

Zobrazit komentovanou zprávu (PatrikChrz 17.06.2006 18:19)

18.06.2006 10:32, PatrikChrz

Máte pravdu, splátka hypotéky se od neregulovaného nájmu nemusí moc lišit. Jenže u té hypotéky platíte ještě na fond oprav (nebo musíte šetřit na opravy svého baráku)...
Záleží na domě. Pokud je nový, nemusí být příspěvek na fond oprav až tak zásadní. Dokonce ani ve starším domě, pokud je rozumně řízený. Třeba já platím měsíčně pár stovek, tuším asi 700 Kč. A to jsme udělali zateplení, zasklení balkónů, rekonstrukci střechy,....
Nebo si můžete koupit byt v domě, kde má polovina vlastníků IQ tykve a věci, jako malování sklepů, chodby, výměna krytin na chodbě apod. jsou pro ně buržoasní přežitky, takže na fond oprav odmítají přispívat...
To už je horší problém. Naštěstí já jsem měl v tomhle štěstí. "Tykvovité "nájemníky"" máme jen dva a ti se jednoduše přehlasují (jsme družstvo). Je to o důvod víc, koupit byt v nově postaveném domě. Lidi, kteří si byt koupí mají k němu lepší vztah, než ti, kteří jej dostanou darem, nebo skoro darem (privatizace státních domů).

Zobrazit komentovanou zprávu (Tomáš Marný 17.06.2006 21:10)

18.06.2006 11:17, Tomáš Marný

My máme také jen dva, jenže bohužel v domě jsou jen 4 byty a tak je to 50% :-(. Navíc je jedna z majitelek zasloužilou členkou KSČM, takže má přestavu, že všechno dostane zadarmo. A s tím vztahem máte pravdu - oni dostali byty od družstva převodem do vlastnictví. A tomu jednomu normálnímu majiteli ti dva stále vyčítají, že je "dohnal" k převodu, že měli zůstat u družstva, tam že se nemuseli o nic starat...

Zobrazit komentovanou zprávu (PatrikChrz 18.06.2006 10:32)

19.06.2006 09:24, Jarmila

Dalším plusem je, že řadu věcí si můžete - v zájmu úspor - udělat sám. Takže my třeba ve vlastní režii provádíme třeba nátěry oken a dveří, malování, drobné opravy atd. Co člověk neumí, to se doučí, aspoň se při tom vyblbne, pročistí a protříbí si mozek a při provádění práce přijde i na různá vylepšení. To ale můžete dělat pouze ve svém.

Zobrazit komentovanou zprávu (Tomáš Marný 18.06.2006 11:17)

19.06.2006 15:54, oddTom

Ja mám taky hypo u ČS, a i když mi b. ú. vnucovali, vybojoval jsem, že ho mít nemusím.

Zobrazit komentovanou zprávu (honzour 16.06.2006 20:00)

03.11.2008 12:57, hosler

Nemáte prosím někdo zkušenosti s firmou GORPROFIN či STYLPROFIN??? děkuji za odpověď
hosler@seznam.cz

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vít Bárta
politik a podnikatel

Jan Kočka
podnikatel

Vít Bárta
ÚSPĚŠNOST
52,97 %

z 1 482 duelů
Jan Kočka
ÚSPĚŠNOST
41,38 %

z 1 206 duelů

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.