Diskuze - Jak dobře napsat smlouvu na stavební práce

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 8 komentářů)

30. 10. 2013 0:22 | Rado

proto je dobré si sjednat tzv. pozastávku - čili zaplatí se mu třeba 80 nebo 90 % celkové ceny. zbytek se mu zaplatí po řádném dokončení a nebo po uplynutí záruky.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 12. 2012 17:02 | Augustin Pražák

Dobrý den. Dovoluji si doplnit článek o vlastní zkušenost, kdy jsme ve smlouvě o dílo na rekonstrukci bytu nevěnovali dostatečnou pozornost kvalitě - jakosti provedení prací. Firma rekonstrukci bytu nedokončila, nic nám nepředala, neprovedla všechny dohodnuté práce, ani neprovedla vyúčtování a v opravě nepokračuje. Podle našeho názoru provedené práce jsou provedeny nekvalitně - neodpovídají jakosti obvyklé ? - doporučená v ČSN? Elektroinstalace bez revize, křivé zdi (5cm na 2 m).Nyní je věc u soudu, kdy znalec provádí ocenění provedených prací, odmítá ale ocenění zohlednit za nekvalitu s tím, že ve smlouvě nebyla nijak dohodnuta "kvalita" provedených prací.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 9. 2012 15:49 | petr

co dělat, když mi firma nechce zaplatit za odvedenou praci nebere mi ani telefon ,na sms nereaguje dělaly jsme pro něj dva měsice a dluži mi 120 tis. kč nevim si rady už jsem v koncich prosim poradte vždyt tohle neni normálni aby se takhle ty krysy obohacovali na nas chudakach vždy, když jsem chtěl zalohu tak uplně obratil, vždy na praci takže prace se tam udělalo jak na kostele ale penize nikdo neřešil teda on je je neřešil ted nevim co přeci je tady v ČR ještě nějaka spravedlnost
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 2. 2011 20:36 | Šárka

Nám na doporučení známého odvodnila firma pozemek.Žádali jsme položkový rozpočet,marně.Dokonce nám majitel firmy řekl,že jsem ho urazili,když ho doporučil náš známý.Asi třikrát slíbil a nedonesl.Žádali jsem smlouvu.Dopadlo to stejně.Potřebovali jsme nutně odvodnit promočený dům než přijdou mrazy,nebyl čas na dohady a na hrdinství.Počítali jsme s maximálně 5O tisíci a ptali se zda se do ceny alespoň vejdeme.Řekl že to bude kolem 70 tisíci.Nakonec se vytáhl a chtěl 100 tis.Peníze jsme zaplatili,ale každopádně požádáme o přepočet a revizi ceny stavební dozor.Dnes se s vámi lidi nemazlí.Tváří se jako přátelé,ale místo pomoci vás ještě potopí.Je to naše první zkušenost.To nám ještě "soused" zničil svojí černou stavbou dům a stavební úřad nám nařídil jeho opravy na naše náklady.O náhradu škody se budeme léta soudit.Další soused nám vypouští už rok do celé ulice vodu ze svého zaplaveného sklepa.Dnes platí kdo má prachy má pravdu a movitější vyhrává.Urvi co můžeš!Na rekonstrukci domu si opravdu budeme firmu pečlivě vybírat!!!
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 3. 2008 9:38 | Zlatka

Koukám, že je v dnešní době lepší vykopat zemljanku a člověk by měl klid! Také mám špatné zkušenosti. Domek postavila developerská firma a přesně jek píšete, všechno bylo OK, než se začaly řešit nedodělky! No, nakonec jsme to vzdala a nedodělky prostě dodělal manžel. Byly to drobnosti, tak to šlo. Problém řeším teď! Nechala jsem si postavit krb a v momentě užívání začala krbová vložka ujíždět. Napřed jsem začala reklamaci řešit telefonicky. Jsem naivka a věřila jsem ve slušnost lidí! Pak jsem přešla na formu písemnou - doporučeně a reklamace se mi vrátila, protože si ji adresát nevyzvedl! Tak hledám rady jak dál! Podle Vaší rady vyzkouším ČOIku, pak soud a jestli si pan Marek myslí, že to vzdám, to to teda nevzdám už z principu. Chci špatně provedenou práci opravit, nebo vrátit peníze! V krbu jsme si zatopili asi 10X a teď nám slouží jen jako dekorace!
+37
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 6. 2006 21:09 | dederaj

Podobné zkušenosti jako pan Pet.Barák nepředali ,nevystavili fakturu a šli do konkurzu.Správce chce doplatit dva mil.,posílal jsem na ně ČOI,slíbili,ale nesplnili,reklamace na adrese nepřebírali,vady dstanitelné i neodstranitelné, protistrana zpochybňuje i obsah dopisu,mělo to být prý na obálce atd.,spor se vleče pět let a tak mi nezbývá než Strasburg. Faktura od nich byla prokazatelně zfalšována jen pro účely sporu,čojku ignorovali je to radost narazit na Exprofil H.Ždár a ČNES Kladno.
-58
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2006 14:02 | Jarmila

Nejlépe se smlouvy uzavírají v Rusku. Byl tam známý za obchodem. Předvedl předmět koupě a na závěr plácal cosi o zárukách a kdesi cosi o tom, jak je to báječné, úžasné a jedinečné. Ruský boss seděl v křesle, nohy na stoje, v hubě havano, a jen koutkem huby ucedil: "Papíry mne nezajímají. Jakou dáš záruku, že to bude fungovat?" Následovala další tiráda o zárukách. Boss vstal, podíval se koutkem oka a řekl: "Dobrá, já to beru. Když to nebude fungovat, tak tě zastřelím. Bereš?" Kolega sbalil fidlítka a šel, načež bylo oběma jasné, že se zárukou to taky nemusí být tak horké... Obchod se pochopitelně nekonal.
+33
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 6. 2006 10:00 | Pet

Kromě dobrý smlouvy i pořiďte hlavně zbrojní pas. Až přistoupíte ke konečnému řešení problémů se řemeslníkem, každý soud vás musí osvobodit.
Já jsem si nechal postavit barák, vcelku to probíhalo dobře, na konci se to zvrhlo. Co řemeslníci nejvíc nesnášejí, je dodělání všelijakých drobností, nedodělků, reklamací... Je to dost práce a nejsou z toho peníze. Proto se řemeslník smlouva - nesmlouva jednoho dne sbalil, vystavil nesmyslnou fakturu a tím to pro něj skončilo. Smlouva je naštěstí dost dobrá, dost vysoké pokuty, záruky... Takže milý řemeslník má už za zády přes rok exekutora, a to jsem ještě nezažaloval všechno. Pokud to zažaluji, tak mně má dneska platit víc, než je hodnota baráku. Bohužel ale i exekuce přinesla jen cca 200 kKč, víc z něj zatím dostat nemůžou, takže zbývá na začátku navrhované řešení.
+58
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jiří Pospíšil

politik

Vladimíra Glatzová

advokátka

Jiří Pospíšil
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 4 duelů
×
Vladimíra Glatzová
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services