Ptejte se Bohuslava Sobotky!

Kategorické ne školnému a platbám u lékaře. Průměrná mzda nejméně 26 500 Kč. Porodné na první dítě 60 000 Kč, na druhé 90 000 Kč a na třetí 120 000 Kč, rodičovský příspěvek přes 10 000 Kč a vznik rodinných slevových karet. Pravidelné zvyšování důchodů nad rámec povinné valorizace a zachování průběžného důchodového systému. Majetkové daně i současná výše daňové kvóty zůstanou, ke snížení daňové zátěže tedy nedojde. S těmito a spoustou dalších slibů přichází před voliče ČSSD. Ministr financí čeká na vaše dotazy!

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

28. 4. 2006 18:15, X P

Pane Sobotko
co bude ČSSD dělat s nízkými důchody.Bude pokračovat stejný způsob valorizace ? To je přidávat těm,co již mají vyšší důchody více a těm co doplatili na tvrdost zákona a mají malé důchody méně.Nebo plánuje vaše strana jiný způsob.Při vašich slibech průměrných platů se lidé s nízkými důchody dostanou na hranici bídy.Co vy na to jako sociální demokrat?A povolíte možnost pracovat důchodcům v předčasném důchodu nebo je budete i nadále diskriminovat?
Díky za reakci.

+27
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

3. 5. 2006 15:11, jirka

Víte o tom, že máme odlišná DPH na stavební práce a DPH k převodům nových nemovitostí. Jak chcete přes definování sociálního bydlení ochránit 70% bytových nemovitostí, když žádná stavební či řemeslná firma kvalifikovaně nebude moci rozhodnou, kam objekt zařadí, zda do 5% nebo 19%. A kdo by za to nesl následky před FÚ. Vždyť to je úplně nesmyslné.

-18
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 58 komentářů)

16. 5. 2006 14:23 | fatima23 seznam.cz

Dobrý den pane Ministře Sobotka
Tak nevím, jestli dnes není již pozdě na dotazy a odpovědi Ale zkouším zformulovat pár řádků do volební kampaně tohoto roku
Děkuji za reakci na dotaz z minulého roku - týkající se poplatků bank do podílových fondů - jen škoda, že některé banky si obvyklé poplatky ještě navýšili a dnes se "pyšní" vysokými zisky.. no jeden člověk nemůže ovlyvnit všechno ve státě...
Oranžová cesta bezva, dcera je vaším fandem...
Přeji Hodně štěstí ve volbách a také " štastnou cestu " politickým spektrem
Alena z Brna



+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 5. 2006 11:19 | Marie

MF pod Vaším vedením mělo připravit podklady pro zákon o nájemném. Podle toho jak to probíhá hraje první housle Ministerstvo pro místní rozvoj, které straní pouze a jenom majitelům soukromých nájemních domů. Tito majitelé tvrdí, že jsou ztrátoví. MF přes FÚ mohlo jednoznačně prokázat, že tomu tak není. Nemělo zájem. Pohodlnější je hrát mrtvého brouka a nechat statisíce nájemníků spadnout do sociální sítě. Náklady na bydlení se zdesetinásobily, zatímco příjmy se ztrojnásobily. MMR prohospodařilo desítky miliard určených na řešení bytové politky a MF k tomuto "hospodaření" přihlíželo. Tím uvádí statisíce občanů do nejistoty, zda budou mít peníze na zachování střechy nad hlavou.Obce nesystémově a nekoncepčně převádějí společný majetek občanům za zlomek tržní ceny, zatímco ani jeden soukromý majitel nájemního domu svým nájemníkům byty neprodal, PROČ ASI? Protože je ztrátový?
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 5. 2006 11:12 | Karel

To je podobné, jako když pracovník MF Denkstein proslavený svým výkladem daňových předpisů při kauze MF (jeho výklad umožnil rozkrást desítky miliard) je nyní dosazen jako expert do další významné funkce. Je to opravdu neuvěřitelný binec!!!
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 5. 2006 21:02

Už to v některé diskuzi zaznělo,ČSSD nepotřebuje střední třídu.Ta je jí výrazně na obtíž. Je schopna se sama uživit,je schopna samostatně nakládat se svými prostředky,myslet na budoucnost ,je nezávislá na štedrém státu, v případě ztráty zaměstnání bez problému najde jiné. Proto je potřeba ji co nejvíce komplikovat život ,vyžadovat vysokou míru solidarity,aby stát měl z čeho rozdávat .Co nejvíce ji likvidovat a co možno nejvíc lidí přesunout do kategorie chudých , závislých na státu a tím pádem i do kategorie potencionálních voličů ČSSDKSČM
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 5. 2006 15:11 | jirka

Víte o tom, že máme odlišná DPH na stavební práce a DPH k převodům nových nemovitostí. Jak chcete přes definování sociálního bydlení ochránit 70% bytových nemovitostí, když žádná stavební či řemeslná firma kvalifikovaně nebude moci rozhodnou, kam objekt zařadí, zda do 5% nebo 19%. A kdo by za to nesl následky před FÚ. Vždyť to je úplně nesmyslné.
-18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 5. 2006 15:07 | jirka

Pane ministře. Lidé z vašeho doprovu při cestě do Bruselu tvrdili, že vaše první vyjednávání o snížené sazbě DPH na stravovací a ubytovací služby bylo pouze vaší nákupní cestou s manželkou. Žádná schůzka a po návratu jste na tisk. konf. tvrdil , že jednání byla náročná a nešlo nic udělat. Pouze pod "tíhou" vašich schůzek s našimi hoteliéry se ledy hnuly. Není současný stav s DPH na stavební práce obdobou?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 4. 2006 14:29 | ema

Kopie z Vaseho volebniho programu:
"2. Naším cílem je zvyšování životní úrovně pro všechny. Průměrná mzda dosáhne úrovně nejméně 26 500 korun. Zvyšování důchodů musí zajistit plnohodnotný život ve stáří."
V tomto bode ani nikde jinde v programu jsem nenalezl, k jakemu datu se slib prumerne mzdy 26500 vztahuje? K jakemu datu se tedy slib vztahuje? Proc toto datum neni v programu uvedene?
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 4. 2006 12:12 | Petr

Program ČSSD z roku 2002: http://www.socdem.cz/volby2002/index_synP.htm
"Rozvoj elektronické komunikace státu a občana" Skutečnost: přeřazení internetu z 5% do 19% sazby DPH.
"Budeme dále podporovat rozvoj českého jazyka" Viz. slovník ministra kultury V. Jandáka: ""Když budete volit ODS, dostanete přes držku.""
"Programy podporující drobné a střední podnikání" Viz. minimální daň.
"Nikdy se nesmíříme s korupcí veřejných činitelů." Viz. Svoboda Ivo+Snopková,Vlček,Šlouf,defra udantMunzar,J.Novotný,Šíma,úplatný Kavan,defraudantka Volfová,"restituent" Fencl,zloděj Lachnit, Schling zvaný šotolina D47,Součková,vrah Srba, Hojdar,ministr Zeman zvaný Indoš do škol, podvodníci s pozemky Karel Machovec+Skopal+Zgarba,"velká kapsa"Jan Mládek, korupčníci Gross+Doležal,Jarda Setuza Palas,letající Zaorálek,Forman(zcizil 250mil.z fondu EU), Rath(machinace s penězi LOK a ČLK), zkorumpovaná Klimovičová,kakaový Bob Kraus, mafián ředitel NBU Mareš... atd...
"K přírodě budeme nadále přistupovat jako k celospolečenskému bohatství" a "Chceme umožnit zemědělcům nabývat státní půdu za výhodných podmínek. " viz. Zgarbovův pozemkový fond
"Systémem podpor chceme umožnit spravedlivou soutěž se zemědělci z EU." Jaktože naší zemědělci berou jen zlomek dotací než např. rakouští vinaři?
"Nadále budeme proti živelnému a ilegálnímu dovozu levných pracovních sil." U nás pracují stovky tisíc Ukrainců, ale zároveň živíte 9% nezaměstnaných.
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2006 22:54 | JaM

Dobrý den, vláda SocDem nejprve halasně vyhlašovala cosi o rozšíření internetu a vzdělanostní společnosti, pak realizovala projekt Indoš a následně přeřadila službu připojení k Internetu do 19-%ní DPH, přestože tento krok EU nepožadovala. Proč? Proč jsou náklady na vzdělání řazeny do základní sazby DPH?
Pokud zvítězíte ve volbách, budete opět provádět pravicovou politiku jako po volbách 2002? Z Vašich slilbů nezbylo nic, ale volební program US-DEU a KDU-ČSL se plnil. Proč jste neplnili vlastní volební program, o kterém jste následně začali prohlašovat, že byl nesplnitelný? Mohou Vám nyní voliči věřit nebo je znovu podvedete?
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 4. 2006 15:12 | Jakub Rak

Dobrý den,
při kritice konceptu rovné daně užíváte kupecké počty, které však v reálné ekonomice neplatí. Snížení daňové sazby nepovede k výpadku daňových výnosů o vámi odhadnuté množství, protože se změní preference daňových poplatníků, povzbuzení invetic a následnému zvýšení růstu HDP. Nehovořím navíc o snížení snahy o daňovou optimalizaci, protože se jednoduše nevyplatí. Samozřejmě bude tento trend patrnější v období více let. Proč tedy takto demagogicky strašíte veřejnost, když musíte vědět, že je tato problematika složitější? Měl jsem vás za čestnějšího politika.
Děkuji za odpověď.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 4. 2006 14:55 | Daniel Růžička

Já volit samozřejmě budu, nikoliv však ČSSD. Jinak vaši poznámku bohužel nedokáži po logické stránce rozluštit. Omlouvám se za gramatickou chybu - správně má být pochopitelně hloupÝ. J
+24
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 4. 2006 18:15 | X P

Pane Sobotko co bude ČSSD dělat s nízkými důchody.Bude pokračovat stejný způsob valorizace ? To je přidávat těm,co již mají vyšší důchody více a těm co doplatili na tvrdost zákona a mají malé důchody méně.Nebo plánuje vaše strana jiný způsob.Při vašich slibech průměrných platů se lidé s nízkými důchody dostanou na hranici bídy.Co vy na to jako sociální demokrat?A povolíte možnost pracovat důchodcům v předčasném důchodu nebo je budete i nadále diskriminovat? Díky za reakci.
+27
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 4. 2006 5:53

Sobotka zajistil podvodníkovi královský odchod. MF Dnes - http://zpravy.idnes.cz/sobotka-zajistil-podvodnikovi-kralovsky-odchod-fuh-/domaci.asp?c=A060428_211746_domaci_ad
Jak je možné, že Ponocný, který byl už v té době podle zajištěných dokumentů jasným podezřelým celého podvodu, nebyl vyhozen "na hodinu"? "Šlo o to, aby předal funkci a byl k dispozici šetření," řekl ministr Sobotka. "Bylo to v souladu s právními předpisy," doplnilo ho tiskové oddělení.
Na některé zaměstnance ministerstva, kteří s postupem svých nadřízených v kauze nesouhlasí, to dělalo dojem, jako by vedení resortu nebo ČSSD držely nad Ponocným ochrannou ruku.
Ponocný zmizel Ředitel personálního odboru ministerstva Vilém Buriánek, který Ponocného "vyhazoval", je totiž členem Sobotkovy ČSSD, kde zastává i významný post předsedy Ústřední kontrolní komise. A Ponocný měl k sociální demokracii velmi blízko.
Mimochodem, Buriánek na svých internetových stránkách uvádí, že jeho krédo je: "Spal jsem a zdálo se mi, že život je radost."
A radost ze života má patrně i sám Ponocný. Ihned poté, co loni v červnu začala případ vyšetřovat policie, utekl z Česka. Policie ho tedy stíhá jako uprchlého.
"Víme s jistotou, že pan Ponocný je v cizině. Požádáme tedy ihned o vydání mezinárodního zatykače," řekl v pátek mluvčí policie Jiří Vokuš.
Pane Sobotko, co tomu říkáte? Máte osobní strach z některých ŠIBALŮ Z ČSSD?
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 4. 2006 3:49 | HonzaH

Určitě nejste volič ČSSD, proto nabízí vynalézavé metody, jak vaše příjmy přesunout k voličům.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 4. 2006 22:11 | Bilský tisbi@volny.cz

Vážený pane, než jste se narodil tak Váš otec věnoval spoustu námahy, aby jste si mohl takhle pokecat. Doufám, že až bedete mít rozum, že generace po Vás bude mít stejný názor jako máte pane dnes. Do voleb Vás nikdo nenutí. S pozdravem Bilský
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 4. 2006 21:57 | Jaroslav Bilský - tisb@volny.cz

pane Sobotka, je zřejmé, že nejste politik, ale účertní v celého svého jednání to dokazujete.
Soc. dem. vděčí Vám, že nemá dostatečnou preferenci. K věci: Proč okrádáte starodůchodce. Na zákon se nemůžete vymlouvat ,ty si měníte jak se Vám to hodí. Prosím krátce. Kdy přestanete okrádat starodůchodce, kteří Vám zaplatili školní vzdělání. S pozdravem Bilský
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 4. 2006 21:28 | dotaz

Dobrý den, berete peníze těm, kteří se snaží živit vlastní prací a vyplácíte vysoké částky lidem, kteří nepracují ze zásady a jejich dětem. Platíte jim z našich peněz vzdělání i zdravotní péči. Tyto děti nevidí své rodiče pracovat, a z tohoto důvodu se pravděpodobně také stanou příjemci dávek. Na druhé straně se hovoří o nedostatku peněz na léky či stálém posouvání věku pro odchod do důchodu pro lidi, kteží celý život pracovali a platili daně. Je to spravedlivé?
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 4. 2006 20:27 | Jarmila

První dotaz: Z jakého důvodu jsou diskriminováni spotřebitelé u tepla? Nedávno jsme se dozvěděli, že ČR má od EU otvrzenou výjimku na DPH u tepla, zařazené do nižší sazby. Tzn. teplo, dodávané teplárnami, ja zdaňováno 5 %, ačkoli je vyráběno z neekologických zdrojů (uhlí, ropné produkty). Teplo z tepláren se ale týká pouze obyvatel měst, připojených na teplovody, tedy cca 14 % bytů. Proč jsou v oblasti vytápění diskriminováni ostatní obyvatelé, kteří topí ekologickými palivy, ale jsou zdaňováni 19 %?
Druhý dotaz: Kdy bude v České republice zrušeno nevolnictví? Znaky nevolnictví: nucená práce na cizím majetku, a to zdarma. Vykonává se na vlastní náklady a s použitím vlastních nástrojů. Pokud ji nevykonáte jste státní mocí potrestán. (PS: kdybyste nevěděl, oč jde, pak o úklid chodníků majiteli přilehlé nemovitosti. Zvláště v letošní sněhem bohaté zimě vynikl nevolnický charakter této práce).
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 4. 2006 19:45 | Petr

Pane Sobotko, co mi vaše strana nabízí po EKONOMICKÉ stránce? Jsem svobodný, bezdětný s nadprůměrnými příjmy (v nejvyšší daňové sazbě). Pracuji jako zaměstnanec.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 4. 2006 16:22 | Liška

Nebo to, co je uvedeno v článku: * ČSSD nejprve protestovala proti zvýšení rodičovské na 7 600 Kč, ale teď najednou slibuje stejnou dávku v roce 2010 ve výši přes 10 tisíc Kč. * Před minulými volbami Sobotka označil sliby jako plošné přídavky za "dryáčnické a nereálné". Sociální demokracií nově navržené přídavky na děti pro rodiny s příjmem do pětinásobku životního minima přitom plošnými klidně nazvat jde, týkají se totiž asi 95 % populace.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/3

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Nečas

politik

Petr Čech

fotbalová legenda a investor

Petr Nečas
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Petr Čech
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services