Vyplatí se pracovat? Sociální systém podporuje past chudoby

Lidé s nízkými příjmy, zejména mají-li děti, dostávají vyšší dávky, než je jejich reálně dosažitelný pracovní příjem. Když pracovat začnou, jsou až do určité výše příjmu zdaněni prakticky 100% sazbou. Zvýšení příjmu totiž může způsobit odebrání dávek, a tedy propad čistého příjmu rodiny o několik tisíc. Motivace pracovat je tak nulová. Podrobili jsme český systém daní a dávek metodě METR.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

23. 4. 2006 17:45, Kryštof Kolumbus

Těžce jste nepochopila princip rovné sociální dávky... Ta je vždy jaksi navíc...

Takže i člověk, který si vydělá minimální mzdu nebude mít 6000, ale 12000...

Proto se mu oproti současnému systému vždy vyplatí si přivydělat!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celé vlákno

+136
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

4. 4. 2006 17:13, Kaktus

Souložit se vyplatí - 2 děti nechat ,další zaříznout, kdo nemá 2 děti toho uškrtit !!!

Zobrazit celé vlákno

-41
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 45 komentářů)

4. 4. 2006 8:14 | temos

Jen pro upřesnění bych dodal, že ve Vámi popsané době docházelo ke změně společenského systému, která byla jedinečná, poprvé v historii realizovaná. Zkušenost teoretická, ani praktická neexistovala. Po celou dobu vládly koaliční vlády, kdy ODS měla v tisících případech nůž na krku, pokud neustoupí požadavkům svých partnerů (i ve sněmovně se hlasitě syčelo při vystoupení některých předsedů koaličních stran). Doba byla převratná ve všech oblastech, došlo k rozpadu trhu RVHP, na kterém byl český průmysl životně závislý, což se přirozeně projevilo i v ekonomických ukazatelech státu. Popsat vše, co v té době bylo vykonáno pro vznik demokratické ČR, by bylo na tisíce stran. Něco se podařilo více a něco méně. Prakticky žádná postkomunistická země nevyšla z této transformace lépe než my. Věřím, že pro Vás jsou jakékoliv myšlenky kohokoliv jen "blbé kydání" - samozřejmě kromě těch Vašich. Takovou schopnou, vzdělanou a pracovitou kapacitu jako jste Vy, přivítá s nadšením ve svých řadách jistě každá politická strana. Dejte se do toho a ukažte všem, jak se to dělá. Hodně úspěchů.
-6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 4. 2006 7:51 | Fredy

Možná máte, svým způsobem, pravdu. To je hodnocení stylu „po bitvě je každý generál“. Jenže každá z těch stran, které jste jmenoval, pracovala v jiných podmínkách a měla jiné zadání. Zkuste si jen představit, jak by to dopadlo v případě obráceného gardu. Po roce 1989 by nastoupila ČSSD a pak ODS. Jistě tušíte, že bychom byli v centrálně řízené ekonomice, jen s jistými prvky demokracie. Možná někde na úrovni některých balkánských, či post-sovětských zemí. Přes všechny přehmaty a nedodělky byla úloha pana Klause nezastupitelná.
A co se týče podnikání, tak osobně to vidím naopak. Nejlépe se mi "podnikatelsky" dýchalo brzy po revoluci podle tzv. 105. To byl přechodný daňový zákon, který sestavila parta nadšenců přes víkend a platil do roku 1993. Byl jednoduchý, jasný, srozumitelný a výhodný. To další již byl pokus o socializaci, byrokratizaci a buzeraci podnikání. Dnešní podobě zákona o dani z příjmů už nerozumí nejen podnikatelé a de facto všichni daňoví poplatníci, ale ani ti, kteří by měli dbát na jejich dodržování. Tedy berní úředníci, ale ani daňoví poradci. Jejich názory se dost často liší. Dnes je všeobecně známo, že co FÚ, to jiný názor a tudíž jiná pravidla. Každý FÚ je takový malý stát ve státě.
Jediná cesta, jak z toho ven, jsou nové daňové zákony. Pokud jste si všiml, tak na tohle již přišla i ČSSD. A proto mají jakousi skupinu s jasným zadáním – připravit nový zákon o dani z příjmů. Když jsem si přečetl složení skupiny, tak jsem zůstal v klidu – nic se nezmění. Ve skupině je mnoho kozlů – zahradníků a z toho dobrá zahrádka nebude.
Proto vidím modrou šanci jako východisko z patové situace, která je nyní.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 4. 2006 7:21 | Pavel

Milý Jezevče.
Nevím , proč jsi platil 10 000 za garsonku. U nás v Praze ve firmě máme také spoustu lidí, kteří dojíždějí, a ti si dokážou sehnat za 10 až 12 tisíc (včetně energií a telefonu) 3+1 o které se dělí tři, takže měsíční náklady na bydlení v Praze jsou 3 až 4 tisíce.
Dále, pokud jsi dostal už nástupní plat 38 000, pak jsi měl velkou šanci po pár letech se dostat na 50 000 i výše (jsem v oboru, který zmiňuješ, tak vím že to není nesmysl) a pak už by tvé počty taky vypadaly jinak. Takhle jsi si svým počínáním zavřel cestu ke zlepšení situace, a můžu tě ujistit, že takhle štědrý stát věčně nebude, protože prostě na to nemá.
Ještě si navíc zkus představit, jaký asi dávaš životní vzor své dceři. Pokud neuvidí, že rodiče pracují, pak taky sama skončí na prácáku a ty ji svým chováním chytáš do pasti chudoby.
A co budeš dělat, až díte dospěje? Pak už stát tak štědrý nebude, A vzhledem k vývoji v telekomunikacích a souvisejících oborech už budeš v oboru nezaměstnatelný.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 4. 2006 7:03 | Pavel

No, a okamžité zavedení rovné dávky způsobí to, že vaši švagr a švagrová půjdou do důchodu pod most, jejich děti, až to uvidí, začnou něco spořit aspoň ve čtyřiceti, jejich vnuci už o něco dříve a za sto let tady bude většina občanů odpovědná za své životy. Jinak se toho ale nedosáhne.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 4. 2006 22:36 | Taky nespokojený občan

Vážení, nechci se tady zastávat socanů ale úplně jste zapoměli, že nejdůležitějších 8 let tady vládl "profesor "Klaus a ti jeho "ekonomové" a co tady udělali k lepšímu na podporu podnikání nebo právě se soc dávkami a vůbec sociální politikou.NIC.Právě naopak právě proto, že to byly takové kapacity tak to musely zabalit a převzali to po nich socani, kteří v agonii jen pokračují a pochybuji, že nás slovutní soudruzi z ODS dokáží z této agonie vyvézt zpět na světlo.Takže tady přestante tak blbě kydat.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 4. 2006 22:28 | milan

Článek má plnou pravdu,autorce fandím,píše velice dobře!!! Rovná daň je šance!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 4. 2006 21:41 | Fredy

Dokončení:
Příštího dne se desátý pán u oběda neobjevil. Nijak jim to nevadilo, prostě si sedli a jedli bez něho. Když ale došlo k placení, zjistili zajímavou věc: Všichni dohromady neměli ani na polovinu sumy, kterou zrovna projedli. A pokud mezitím neumřeli hlady, tak se tomu diví dodnes. A takhle, milé děti, funguje dnešní český daňový systém. Pokud dojde k daňové úlevě, mají z toho nejvíc ti nejbohatší. Pokud by ale museli platit příliš, může se stát, že se příští den u našeho stolu neobjeví. Ve Švýcarsku, v Karibiku a i jinde na světě je spousta pěkných restaurací. Hádanka jako prémie: Proč mají spolu ČSSD a KSČM nejvíc hlasů? Odpověď: Protože jejich voliči reprezentují především pány č.1-4.
-6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 4. 2006 15:21 | jezevec

dokončení:
Minulý měsíc jsme si vyřídili sociální příplatek na bydlení a na dopravu MHD, dcera má atopický ekzém a manželka ji musí vozit k lékaři. To udělá 3 000 měsíčně, vyděláváme už 25 430 čistého a koupili jsme si hezkou Fabii na leasing.
A hodná paní na úřadě slíbila, že nám příplatek doplatí za rok nazpět. Potřebuji nové lyže a manželka si vyhlédla kožíšek. . . . .
Těšíme se, až manželce zvednou mateřskou na 7 000, možná bychom si Pořídili druhé dítě a koupili nové, lepší, zahraniční auto, ten leasing lehce z těch 35 800 čistého utáhneme.
Jednou za půl roku se nechám od nějakého kamaráda na chvíli formálně zaměstnat, ty odvody mu holt zaplatím. No, nějak ten měsíc vždycky přežiju... A pak hurá znovu na ÚP. . . . . Jen mně občas přepadá splín a pak mne trochu mrzí, že moje dvě vysoké školy, inteligence i schopnosti nejsou využity. Ale to víte, už jsem si zvykl na svůj denní režim: v 10 ráno vstávám, žena zajde pro rohlíčky do pekárny, po cestě mi koupí noviny (samé potěšitelné zprávy!), pak si chvíli hraji s dcerou a vyrazíme někam na výlet, podle počasí - do přírody, na koupaliště, na běžky, do akvaparku. Jeden večer v týdnu věnuji připodnikávání.
Občas potkám kluky z bývalé práce a pozvu je na pivo. Jsou furt nespokojení, nechápu. Makají a stále jim nestačí peníze. A přitom je to tak jednoduché...
Díky státe, díky vládo, miluji tuto svoji českou socialistickou zem!
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 4. 2006 13:59 | salda

Doufam, ze si alespon nekteri volici levice uvedomi, ze hlavnim cilem levicovych vlad neni to, aby se chudi stali bohatsimi, ale aby zustali chudymi i nadale a pokud mozno, aby jeste nejaci chudi pribyli. Levicove strany jsou prece vzdy voleny chudsimi lidmi a naprosto logicky se kazda strana snazi maximalizovat pocet svych volicu...
K dokonalosti to privedli sveho casu komuniste - vsichni byli chudi a vsichni volili KSC... >:oD
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 4. 2006 13:16 | temos

Rovná dávka je možná dobrý nápad, bohužel nerealizovatelný. Většina obyvatelstva nemá ani zodpovědnost, ani základní finanční gramotnost. Možná za 100 let už to bude lepší.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 4. 2006 21:40 | Fredy

K tomuto zajímavému článku a zajímavé diskuzi, hlavně od jezevce, by se hodila pohádka, která koluje po internetu a tady již byla také. Přesto si dovolim ji zopakovat.
Pohádka na dobrou noc pro socany, kterým jen slovo ODS nahání hrůzu Milé děti a neznalí, ale naivní socialističtí jedinci, dnes si povíme něco o socanském daňovém systému a daňových úlevách. Nebojte se toho názvu, vysvětlíme si to tak, že tomu bude každý rozumět. Žilo bylo 10 pánů, kteří spolu chodili každý den do restaurace na oběd. Za oběd měli pokaždé zaplatit dohromady přesně 1 000 korun. Pánové se dohodli na tom, ze se na té tisícovce budou podílet tak, jak platí daně. Takže první čtyři, ti nejchudší, neplatili nic. Pátý zaplatil 10 korun, šestý 30 korun, sedmý 70 korun, osmý 120 korun, devátý 180 korun a desátý, ten nejbohatší, 590 korun. Takhle to šlo celé roky a nikdo si nestěžoval. Až jednou hostinský přišel s tím, že jim dá slevu a bude po nich chtít každý den za oběd jen 800 korun místo 1 000, protože jsou to stálí zákazníci. To bylo od něho moc hezké. Jak si ale rozdělit těch ušetřených 200 korun? Kdyby každý z deseti pánu platil o 20 korun méně, prvních pět pánů by dokonce dostávalo peníze za to, ze chodí na oběd. Hostinský jim navrhl se o úsporu podělit tak, v jakém poměru platí za oběd. Vzal si papír a tužku a začal počítat. Vyšlo mu toto: Pátý pán už nebude muset platit nic, stejně jako první čtyři, takže 100 % úspora. Šestý bude platit 20 korun, místo 30, ušetří 33 %. Sedmý bude platit 50 místo 70 korun, ušetří 28 %. Osmý pán zaplatí 90 místo 120 korun a ušetří 25 %. Devátý zaplatí 140 místo 180 korun, takže ušetří 22 %. Desátý pán, nejbohatší, bude platit 490 místo 590 korun. Úspora 16 %. Každý z těch šesti na tom bude lépe než předtím, a ti první čtyři mohou i nadále jíst zadarmo. Jak se ale vzápětí ukázalo, velké nadšení ten návrh nevyvolal. "Takže já z těch 200 korun dostanu jen 10?", křičel šestý pán, ukázal na desátého, nejbohatšího, a pokračoval: "A tenhleten dostane hned 100!" "To je pravda!", křičel pátý pán, "Já ušetřím jen 10 korun, ale on desetkrát víc!". "Opravdu!", přidal se sedmý, "takže jemu stovku a mně jen dvacku?!". Rozkřičeli se i první čtyři pánové: "A my nedostaneme vůbec nic? Jak k tomu přijdeme? Zase jsou na tom nejhůř ti nejchudší, jako vždycky!" A všech devět se vrhlo na toho desátého a ztloukli ho.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 4. 2006 15:49 | Speaker

Milý jezevče, tebou popsaný "podnikatelský záměr" jistě nějakou dobu, dokonce nějaký rok fungovat může. Příjde však den, kdy již ti nevznikne nárok na dávky v nezaměstnanosti a pak už zůstaneš jen na sociálních dávkách. To už nehovořím o případě, že by ses dožil starobního důchodu. Rozumím nadsázce, ale tvůj projekt perspektivní není :-)
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 4. 2006 15:32 | temos

Švagr + švagrová,dvě děti, spořádaná rodina, - slušné mzdy, slušná životní úrověň - co vydělají obratem ruky utratí a pro financování nadstandardu použijí spotřebitelský úvěr. Žádné penzijní připojištění, žádné stavební spoření, žádná životní pojistka, žádné úspory, žádné investice - přece nebudou živit nějaké darmožrouty (část financí věnovat akumulaci by jistě problém nebyl). Léto 2006 - zaměstnavatel vyplácel mimořádně 5 000 Kč. Byť již byli po dovolené v Chorvatsku, co udělali? Jeli do Chorvatska ještě jednou. Podobně uvažovat si nedovolí ani pánové Kellner či Babiš. Odtud plyne má obava, že rovná dávky by přivedla společnost tak maximálně k revoluci či občanské válce.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 4. 2006 15:21 | jezevec

Pohádka o socialismu ANEB Proč vůbec chodíme do práce?
Pravdivá historka:
Bydlíme se ženou na mateřské a malým dítětem v menším okresním městě 120 km od Prahy ve zděděném rodinném domku. Ještě nedávno jsem pracoval jako systémový analytik u místního výrobce telekomunikačního softwaru, vydělával jsem na náš region slušné peníze, žena dostávala mateřskou a docela hezky a spokojeně jsme si žili. Vydělával jsem 15 000 čistého, žena má mateřskou 3 630, za 18 630 korun se na venkově dá slušně vyžít.
Shodou různých okolností můj zaměstnavatel zkrachoval. Nepříjemné...
Slušnou práci u nás neseženu a tak jsem se rozhodl hledat v Praze.
Našel jsem si práci hned, jsem profík v oboru. Plat je slušný - 38 tisíc. Na denní dojíždění to ovšem není, takže si musím pronajmout byt a domů jezdit jen na víkendy a jedenkrát v průběhu týdne, když je třeba ženě pomoci, a taky aby nebyla pořád s dítětem sama. Samozřejmě něco stojí stravování v Praze, máme sice stravenky a žena mi dává jídlo sebou, ale stejně se nevyhnu občas nějaké restauraci. Ale práce mně baví, mám skvělé výsledky, firma je se mnou velmi spokojená a daří se nám.
Pracuji v Praze už měsíc a půl a přišla první výplata - 26 600 korun na dlaň. Z toho okamžitě vypláznu 10 000 korun za pronájem garsonky na Jižním městě. Ještě za vodu, plyn, internet (tedy výpalné Telecomu) 2000. Soukromě najedu domů a zpět 1 920km, což mně stojí jen na benzínu 4 800. Za různé další nutné pražské poplatky, které bych doma neměl, vydám asi tisícovku.
Počítám, počítám...jsem blázen, abych tady makal celý týden bez rodiny za 8 800?
Moje žena bere mateřskou 3 630, náš společný příjem je tedy 12 430 korun. Jak s tím vyžít? Naše životní úroveň upadá.
Dávám výpověď, odjíždím domů a přihlašuji se na Úřad práce. Moje odměna činí 10 800 korun za celodenní hraní s dcerou.
Protože se večer nudím, skládám známým pécéčka. Udělám tak jeden týdně, Na každém vydělám asi 2 000, tedy 8 000 měsíčně na ruku Uvažoval jsem, že si zřídím ŽL a začnu se tím živit. Tak jsem zašel na úřad. Paní mi vysvětlila, že musím platit minimální zálohy na sociální a zdravotní pojištění, dohromady asi 3 000 za měsíc. Minimální daň mi ukousne minimálně 840 korun měsíčně.
Počítám, počítám...Z mých vydělaných 8 000 mi tedy zůstane 4 160. Polovina? Paní,nechejte si ten formulář...
Podnikám dál na černo, neplatím nic, zdravotní za mne platí stát a sociální pojištění nikdo. Stejně je k ničemu.
Dostávám 10 800 od Úřadu práce, 8 000 za služby přátelům, manželka 3 630, takže náš celkový příjem do rodiny je 22 430. Naše životní úroveň se rapidně zvedla, letos v létě si konečně dovolíme dovolenou u moře a v zimě lyžování v Alpách.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 4. 2006 15:17 | jezevec

Přítel zeman, blahé paměti, pravil: "vláda sebevrahů". Nepřiznal ovšem, že těmi sebevrahy nemyslí onu vládu, ale její voliče. Tato gramatická konvergence druhého se čtvrtým pádem nás zatím stála asi bilion korun.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 4. 2006 14:57 | SocPredator

Nerealizovatelný je z jiného důvodu. Poměrně velká skupina úředníků by místo papírování musela jít vytvářet hodnoty. To vláda přece nedopustí. Spíš byrokracii nabalujou, ne? :-) Jinak sociálka je dneska z poloviny pro důchodce a z druhé právě pro ty negramoty, takže rovná dávka by to jistila stejně a navíc bez aparátu. I kdyby to třeba 10 let stálo nějaké peníze, jako investice by se to určitě vyplatilo.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 4. 2006 14:48 | Pavel

No a právě rovná dávka je tím způsobem, jak zajistit, aby lidi za sto let byly zodpovědnější a finančně gramotnější. Pokud je bude stát vodit pořád za ručičku, tak se to nenaučí na za sto tisíc let.
Nejrychlejší způsob, jak naučit plavat, je hodit do vody.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 4. 2006 13:13 | Jirka

Socialisté vedou spoustu řečí o solidaritě. Ale kdo s kým má být vlastně solidární? Levice se tváří (a je tak bohužel většinou vnímána) jako ochránce solidarity bohatších s chudšími. Ve skutečnosti jde o solidaritu pracujících (zaměstnanců i OSVČ) s byrokracií. Jiný smysl nemůže takovýto paskvil mít. Zrovna tento víkend jsem se přesvědčil o tom, jak nejen MPSV nahrává zbytečné byrokracii. Moje babička má malou zahrádku s chatkou v zahrádkářské kolonii. Více než 10 let tamní zahrádkáři usilují o odkup pozemků do vlastnictví. Zatím byly pozemky pronajímány městem. Nedávno konečně došlo k prodeji. Leč na jásot je brzo. Pozemkový fond vyrukoval s tím, že zahrádkářům byly prodány pozemky jejich zahrad, ale vyjma parcel pod stavbami! Teď uzavřel s vlastníky pozemků nájemní smlouvy na pronájem zastavěných parcel a ke smlouvám přiložil 2 složenky. Jedna je na vyšší částku (nájem zpětně za asi 10 let) a druhá v našem případě na 49 Kč - nájem do října t.r. Obě složenky mají až na tu částku naprosto shodné údaje, vč. variabilního symbolu. Napadá někoho z přítomných rozumný důvod, proč by pozemkový fond měl pronajímat plochy zhruba 3x4 metry uprostřed 2-4 arových parcel v soukromém vlastnictví? Mne jediný: aby byrokrat nepřišel o svoji hračku. A ty složenky? Patně nějaký génius přišel na to, z čeho financovat složenky pro daňové poplatníky, které vláda nedávno osvobodila od poplatků poště. Nebudeme je tedy platit z daní složenkou odeslaných, jak jsem se naivně domníval. Zaplatí je jiní rukojmí státní byrokracie!!! K čertu už s těmi parazity!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 4. 2006 12:56 | hrb.hudul

pracovat se vždy vyplatí .daně do výše 200 000 zrušit nad 300 000 uvalit daněaž 99,8 procent. Tady začíná spravedlnost.není duvod pro vyšší příjmy.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 4. 2006 12:09 | Škromach by se měl léčit

Velmi zábavné čtení. A těch byrokratů co to bude regulovat, za naše peníze. Jsou to fakt magoři.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ivo Ulich

bývalý fotbalista a podnikatel

Jan Dienstl

podnikatel, Czech Coal

Ivo Ulich
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jan Dienstl
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services