Diskuze - Test finančních poradců: další šance pro OVB II.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 119 komentářů)

13. 10. 2018 7:43 | Vidlak

Na všech těch debatách o "spoření na stáří" mně fascinuje ignorace faktu který může velmi snadno nastat a sice když si "odpovědný střadatel" zajistí nějakou finanční částku "na stará kolena" a až se těch "starých kolen" dožije tak zjistí, že většinu toho, co si celý život odkládal, mu sežrala inflace a zbylo mu na větší nákup nebo večeři v lepší restauraci. No a i kdyby zbylo i víc, tak peníze na jakékoliv hromadě na kterou se nepřikládá, jednou dojdou. A co potom? Skočit z okna nebo pod vlak? Tak raďte radilové s diplomy!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 4. 2014 9:34 | Jarda

Zdravím, já pracuji také v jednom z týmů OVB, ale to co tu píšete pokud je pravda, tak je to katastrofa. Dotyčný poradce mi přijde jako kdyby vůbec nepřemýšlel a hodil tam co ho napadlo, aby měl provize. Takový člověk, jak už tu zaznělo, bud' už v OVB nepracuje, nebo odejde, jelikož takhle to nelze dělat! Já mám klienty, kteří si mě nechali zkontrolovat u konkurence zda to mají opravdu dobře a byl jsem i tak pochválen, za co jsem moc rád a priorita č.1 je vždycky dobro klienta! Zajímalo by mě, jak by tento poradce u konkurence prošel. :D
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 12. 2013 15:35 | ML

Investice do akcií proč ne? oni nepotřebují znát definici lidem jde snad o výnosnost ne? Je důležité vysvětlit jim rizika a jak fond funguje. A investiční fondy které OVB nabízí nejsou českého původu a fondy spravuje placený profesionál kontrolovaný další skupinou lidí nebo je celý fond řízen počítačovým softwarem kombinujícím dluhopisy, akcie a v minimálním měřítku reálné měny. A jestli to nějaký "jouda" podělá a nakoupí akcie které půjdou dolů, je to spíš fajn, neboť investor nakoupí víc jednotek za stejnou cenu a když to pak spraví, tak jeho chyba je vlastně výnosná.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 10. 2012 8:33 | Honza

Jak můžete vypočítat pojistné částky když nepočítáte s příjmy a výdaji, nemocenskou a podobně to vážně nechápu. Myslíte si že to děláte dobře když si pojistné částky vymýšlíte nebo je necháte nastavit klientem?? Trošku neprofesionální ale hlavně že Vás to baví :)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 10. 2012 8:25 | Honza

Právě že vůbec nezáleží na tom jak je společnost OVB velká a jak dlouho už funguje, v Německu nebo jinde ve světě možná funguje dobře ale češi si udělaly systém práce v OVB po svém a podle toho to taky vypadá... Náborují se náctiletí poradci kteří jsou namotivovaní drahými auty a zájezdy místo toho aby byli učeni finanční gramotnosti a odborné způsobilosti. Mezi partnerskými pojišťovnami chybí pojišťovna roku 2011, oceněná zlatou korunou i všemi klienty kteří jí mají. Je to pojišťovna české spořitelny, ptodukt FLEXI! Toto Vám poradce OVB nesjedná protože to nemá v portfoliu.... OVB umí poradit ale draze.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 4. 2012 15:37

Krásně napsáno. Děkuji. Je to pouze o lidech. Také jsem byla nespokojena s finančním poradcem, proto jsem kontaktovala jiného z jiné společnosti a ušil nám pojištění dle našich představ - takto by to mělo fungovat, případně poradit, jak s finančními prostředky naložit. Ale vždy by měl mít v hlavě zakotveno, že je tu pro klienta a ne pro vlastní kapsu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 3. 2007 15:23 | Rychlonožka

A jak vysvětlíte, že pokaždé, když měl "poradce" OVB možnost se předvést, dopadl tak bídně? Jak to, že se na tom shodli 3 odborní porotci nezávisle na sobě? To také ovlivnil server PCZ? (Pokud si pozorně přečtete metodiku hodnocení, uveřejněnou v počátečních testech, zjistíte, že porota dostává výsledný finanční plán anonymně bez označení testované poradenské společnosti). Navíc se každý měl možnost přesvědčit o tom, jak si "poradce" OVB s daným zadáním poradil. Každý logicky smýšlející člověk se zdravým úsudkem se se také dovtípí, že Vámi zdůrazňovaná velikost OVB neznamená, že její poradenství je stejně dobré tak jak je OVB veliká. Ten smrad skutečně cítí snad každý, ale právě z druhé strany...
-21
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 1. 2012 19:30

POKUD SE TO K VÁM VÁŽENÍ ještě nedoneslo tak OVB poradci jsou živnostníci a každý pracuje sám za sebe a tudíž za vše nese zodpovědnost.Ano,poradci mají k dispozici analytické centrum OVB,které jim navrhne optimální řešení pro klienta,a to pro každého klienta jiné řešení šité na míru a tento návrh je vždy ideální a správný a člověku má pomoci,ale TO ŽE NĚKTEŘÍ PORADCI JSOU Z DOVOLENÍM "PARCHANTI" A SNAŽÍ SI NAMASTIT KAPSY NA ÚKOR TOHO ŽE KLIENTOVI VŮBEC NEPOMŮŽOU,TO NENÍ CHYBA OVB ALE TOHO KONKRÉTNÍHO PORADCE A VĚŘTE MI ŽE TAKOVÍ LIDÉ U FIRMY DLOUHO NEJSOU.Je mi opravdu líto že díky takovým lidem má firma OVB špatnou pověst.Já osobně u firmy pracuji a mám řadu spokojených klientů.Nikdy jsem po klientovi nežádala aby mě říkal kolik vydělává,za co utrácí atd.Ani nějaké citlivé údaje jako jsou rodná čísla a čísla občanský průkazů nikdy od klienta nevyžaduji (samozřejmě dokud se neuzavírají nějaké smlouvy,pak je to nutné),pouze klientovi poreferuji obecně o tom co pro něj mohu udělat co se týče zdravotních rizik,důchodu,bydlení,zajištěn ídětí,investic a podobně a pak se klienta jen zeptám,zda a kolik je ochoten sám do sebe ještě nad rámec svých výdajů investovat.Pokud řekne že nic,tak nevadí,zkusím mu pomoci i tak.Nehledě na to,že mám i klienty,kterým jsem po naší schůzce sdělila že vše co mají je perfektní a to nejlepší pro ně a že nic měnit nebudeme,ale nadále jsme přáteli a v budoucnu když něco budou potřebovat tak mi mohou kdykoliv zavolat.Pokud člověka práce baví a je rád že může lidem pomoci tak je z něj opravdu dobrý FINANČNÍ PORADCE A JE JEDNO PRO KTEROU FIRMU PRACUJE!!!!!TO SI MUSÍTE UVĚDOMIT!!!!TAK PŘESTAŇTE PROSÍM HÁZET VŠECHNY DO JEDNOHO PYTLE!!!POKUD JSTE NESPOKOJENI S NĚJAKÝM KONKRÉTNÍM PORADCEM TAK VYZKOUŠEJTE JINÉHO,ALE NEODSUZUJTE FIRMU,AŤ UŽ JDE O OVB NEBO JINOU PORADENSKOU SPOLEČNOST!!!!!
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 12. 2011 8:46 | Jiří Kozlovský

Zamyslete se nad tímto: Naházíme všechny OVB zprostředkovatele do jednoho pytle a pak je odvezeme do koncentračních táborů. Vždyť se dá měřit jen jedním metrem, všichni jsou přeci stejní, všichni tuto práci udělají stejně. Není to tak ? :-)
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 7. 2011 1:27

Pobavila mě zmínka o investici do akciových trhů. Naprostá většina lidí vám nedokáže vysvětlit ani co to akcie jsou. A vy byste po nich chtěli aby do nich investovali? Zamyslete se trochu. Říct tohle těmto lidem tak si budou myslet, že jsem se zbláznil. A pochybuji, že by chtěli v našem státě svěřit peníze nějakému kašpárkovi, který by to dělal za ně.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 12. 2009 22:43 | lvladimir

Jejda, mám analýzu od Partners a vypadá identicky (čísla jsou samozřejmě jiná) - stejné grafy, tabulky atd. :-)
P.S. Škoda, že porotci ve svém hodnocení napíšou pouze "nebylo nabídnuto nejvhodnější řešení", ale už ani slovo navíc. Očekával bych, kdyby alespoň zmínili ten vhodnější produkt i bez výpočtu konkrétních částek.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 3. 2008 15:06

vklady v bance - 90 %, max. ekvivalent 25 tis. EUR
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 1. 2008 21:02 | VS

Ostatně, pokud si někdo myslí, že peníze v bance jsou chráněné, tak to opravdu nejsou a proto jsou bynky pojištěny. Smůla je pouze to, že maximálně do výše 8O% vloženého vkladu a to ještě do výše pouze jednoho milionu korun. Pokud jsou investice tedy správně rozložené, jsou o proti bance výrazně bezpečnější ...konec citace ... teď si dejte pár facek a zapomeňte na finanční poradenství :-)
Takto naprosto zblblého "finančního poradce " jsem už dlouho nečetl a proto reaguji až po několika měsících. Pevně věřím, že už jste toho nechal, než se dostanete do problémů. Vlasta
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 11. 2007 23:19

Zdravím všechny lidi. Pročetl jsem si zde příspěvky a musím přiznat, že někdy mám v sobě nesouhas, ale důležité je, že vše je o lidech. Jsem finančním poradcem z OVB a chtěl bych zde říci, že je velice důležité nejdříve s klientem projednat všechny jeho možnosti a skutečnosti, pak se dá správně rozhodnout. Co se týká názoru na IŽP souhlasím s tím, že není všelékem a mělo by být poskytováno klientům pouze jako určité zabezpečení. Kapitolou samo pro sebe jsou pravidelné investice. Investování je stejně jako i jiný produkt spojen s určitým rizikem, jen má určitou výhodu a tou je to, že si klient rozhoduje o svých penězích sám a nespoléhá se na nějakou banku a její management. Ostatně, pokud si někdo myslí, že peníze v bance jsou chráněné, tak to opravdu nejsou a proto jsou bynky pojištěny. Smůla je pouze to, že maximálně do výše 8O% vloženého vkladu a to ještě do výše pouze jednoho milionu korun. Pokud jsou investice tedy správně rozložené, jsou o proti bance výrazně bezpečnější a i výběr, tedy zpětný odkup je rychlejší a to mnohem. Jeden pán se zde ptal, jak je možné garantovat jistotu, že se mu vrátí vložené peníze i s výnosem. Tak snad jen toliko k tomu. Výnosnost je vždy spojena s riziky a to je i ta banka, jde jen o to, vše minimalizovat v rozumném rozložení rizik. Písemnou garanci však nikdo zodpovědně nedá, pokud je to profesionál a nechce klienty uvádět v omyl. Garance smluvně, byla pouze u strých kapitálovek, ale i to už se změnilo. Pokud tedy někdo má pocit, že chce aby mu peníze vydělávaly, musí si nechat vysvětlit jak celá věc funuje a včem je lepší než IŽP. No a snad ještě dodat jednu věc, pokud má někdo IŽP, souhlasím s tím, aby byl inormován o tom, kde se mu jeho finance zhodnocují a tím pádem se bavíme o riziku finančního trhu. Klient by měl být upozorněn.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 7. 2007 21:49 | Jiří Novotný, kokopeli@centrum.cz

Zdravím všechny diskutující i analytiky hodnotící práci poradce OVB. Znám jej a jeho práci osobně a velmi mne mrzí, že se "známkovači" snižují k předem chtěným závěrečným hodnocením - ve smyslu "poradce doporučuje IŽP jako všelék", nebo "poradce navrhl řešení za účelem co nejvyšší provize", atd. Jsou to stokrát omílané fráze, mající s objektivním hodnocením práce objektivního poradce pramálo společného.
Doporučení pro příště:
Pokud bude testovaný poradce vědět o tom, že je "pokusným králíkem", bude to pro něj skvělá reklama - potom si ale vyžádá autorizaci svého nahraného projevu při obou schůzkách s potenciálním klientem. V opačné případě dochází k "tajnému pozorování" a úmyslnému či neúmyslnému zkreslení informací při jejich přenosu mezi testovačem a porotci :-)
Opakuji, že poradce znám, a vím, že za celý plán dodnes dá ruku do ohně, protože si na rozdíl od novináře pamatuje vše, co společně řešili, a to do detailů. Je to totiž profesionál, který ví, že každá koruna v dané fázi přípravy na bydlení měla svůj jasný smysl a cíl. Plán samotný bez patřičného originálního komentáře poradce NENÍ 100% informací.
Ptám se tedy: kdy začnou i novináři hrdě a profesionálně vykonávat své důležité poslání?
Zdravím, pokud máte další otázky, přikládám e-mail :)
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 4. 2007 15:17

Ahoj Hledám nějakého finančního poradce ale pouze z Brna!Najdu?Když tak napiš na e-mail!Budu se těšit!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 4. 2007 19:25 | Pítrs

Jak už zde bylo několikrát řečeno, internet je necenzurovanej a muže si sem každej psát co chce. To je velká nevýhoda internetu. A tento server rozhodně neni oběktivní. I hodnocení porotců se mi nelíbí, furt jen hledaj negativa...A co se týče OVB, věřim že někde jsou to i šmějdi ale každý ředitelství pracuje jinak. Je to jako z čínskejma restauacema, někde vám daj křečka, někde je to naopak velice luxusní. Takže je duležitý vybrat si dobře...i když je to těžký
+21
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 3. 2007 12:52 | Honza Vaněk

Pro koho pracujete, pane(í) Rychlonožko? Vaše "nezaujatost" je do očí bijící...
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 3. 2007 13:51 | Zdeněk V.

Může být zaručena objektivita, pokud server vlastní konkurence porovnávaných institucí?Asi se shodnem,že ne.Server PENIZE.CZ přesně takovým serverem je.Kdo nevěří,ať si to ověří,kdo je velkej "sponzor".Furt se tady hází sr..ky na společnost OVB.Může mi někdo vysvětlit jak je to možné?Kdyby to byla taková hrůza,jak se tady uvádí,tak jak to,že ta společnost tady je skoro 40let a je největší analyticko-poradenskou společností v Evropě?Každý logicky přemýšlející člověk se zdravým úsudkem se dovtípí,kde je zakopán pes.Ten smrad cítí snad každý...
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 1. 2007 17:35

Hele žlutej seš možná ty :-)
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Stránka 1/6

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Šourek

mediátor a podnikatel, Corrupt Tour

Miroslav Jakubec

podnikatel, Servis Climax

Petr Šourek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Miroslav Jakubec
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services