Akcie: další historické laťky přeskočeny

Pavel Slavík | | 30. 1. 2006 | 2 komentáře
Pražská burza v týdenním srovnání ztratila, nicméně středeční seance vytáhla indexy na nová historická maxima. Jednotlivé tituly taktéž přepisovaly historické tabulky a psychologické hladiny zároveň. Americké indexy díky silnému závěru na konci týdne slušně posilovaly a i ty evropské se dostaly na nová několikaletá maxima.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 2 komentářů)

30. 1. 2006 14:26 | Fred Karno

V prehnane drahe nemecke knize "Gewinnen mit Börsenzyklen" - Thomas Müller ( 260 stran za 40 euro , asi mysleli 40 DM a zapomeli prepocist na 20 € ) jsou grafy indexu Dow Jones ( ale i DAX ) pro prumerny tyden vypocitany z desitek let a pro prumerny mesic a pro prumerny rok a pro prumernou dekadu vypocitanou ze 110 let.
V globale z dlouholete statistiky vychazi : V pondeli je vetsinou vetsina akcii dole a koncem pondeli nebo zacatkem utery by se mohly vetsinou akcie nejlevneji koupit ( jestli to souhlasi i se signalem indikatoru MACD ). V patek dosahne vetsinou vetsina akcii nejvyssich kurzu za cely tyden. V kazdem 3. 4. 5. 6. a 8. roce dekady se vyplaci koupit akcie posledni tyden unora , kvetna a rijna. Pocatkem podzimu 7. roku dekady se dosahuje nejvetsi propad kurzu. Pro pad kurzu akcii je radno nemiti vubec zadne akcie v 0. a 1. a 2. roce kazde dekady a koupit akcie az v rijnu 2. roku dekady. V rijnu 9. roku dekady by se mohla vetsina akcii prodat , prestanou-li rusti. Techno akcie rustavaji vetsinou az do brezna 0. roku dekady.
Zatimco v kostelech verici ubyvaji , stale dnes pribyvaji verici , ze roku 2009 zapadni akcie dosahnou zase rekordniho rustu tak jako 1999 , nebo porostou nyni akcie jeste vice a kdo nezbohatnul se zapadnimi techno akciemi od 1993 do 2000 / 3 , ani s ceskymi akciemi 2000-2005 , ani se nepodilel na tunelovani v privatizaci , muze zbohatnouti se zapadnimi techno akciemi nyni od 2003 do 2009 / 2010.
Nejlepsi den indexu Dow Jones byl 15.3.1933 , za ten jeden den +15,34%. Nejlepsi mesic indexu Dow Jones byl srpen 1932 +35,76%. Nejlepsi rok indexu Dow Jones byl 1915 +81,7%. Nejhorsi den indexu Dow Jones byl 19.10.1987 , za ten jeden den -22,61 = "cerne pondeli". Nejhorsi mesic indexu Dow Jones bylo zari 1931 -30,70%. Nejhorsi rok indexu Dow Jones byl 1931 -52,7%.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 1. 2006 14:23 | Fred Karno

Na universite Chicago vyucuje 60-lety Richard Thaler , ze akcie , ktere se poslednich 5 let spatne vyvijely , vetsinou rustavaji dalsich 5 let mnohem lepe nez akciovy index a akcie , ktere uz 5 let rostou. To plati pro akcie podniku , ktere 5 let zklamavaly akcionare spatnymi bilancemi , kdyz podniky najednou akcionare prekvapi positivni zpravou a zacnou zase nekolik let dosahovat dobre zisky = turnaround akcie. Pan Thaler je taky spolumajitelem investicni spolecnosti Fuller-Thaler z roku 1993 , ktera provozuje uspesny akciovy fond.
Tedy fundamentalne nejdrazsi akcie sveta od energetiky = CEZ , ktera rostla poslednich 5 let vice nez +800% uz nema dalsich 5 let takove sance na stovky procent rustu jako do dneska nerostouci akcie Sun Microsystems , Teradyne , Epcos , Articon Integralis , jestli tyto podniky zacnou od letosniho roku zase po letech ztrat dosahovat solidni zisky.
Hodne lidi po celem svete uz ma pres 10 let s akciemi zkusenosti a jako profesionalove v jejich knihach , sesitech a na internetovych strankach verbuji na akcie nejvyssi relativni sily , ktere posledni leta nejvice rostly. Toto je ale humbug a chyba zacatecniku. Rust akcii za minula leta nema nic spolecneho s rustem budouci leta. Predrazene akcie se nebudou predrazovat dlouho. Nejvetsi sanci pro pristi leta maji turnaround akcie a taky levne akcie , kdyz se podnik polepsi. Relativni silu akcie za posledni rok nema vyznam sledovat.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Daniel Volopich

podnikatel

Tomio Okamura

senátor a podnikatel

Daniel Volopich
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Tomio Okamura
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services