Diskuze - Nulová akontace a nulové navýšení je spíš reklamní

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 56 komentářů)

5. 3. 2007 19:16 | pavlíík

tak abych trocho ocistil Datart musim jen rict to.Meli jsme kampan na 0% navýšení,ale při splnění podminek tykových, že zakaznik musi danou castu vyrovnat bud v 9 mesícních splatek a 10procent akontace , nebo zaplaceni do pul roku cenu uveru. Pokud klient tyto pozadavky nesplnil pokracuje ve splaceni a s navysenim coz je logicke.Jinak receno nedodrzel to co podepsal.Tak se mejte lidicky nebojtese nakupovat na splatky.Palin
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 11. 2006 17:18

Sice nevím jaké mají podmínky splácení ve Vámi zmíněné prodejně, ale podle mé vlastní zkušenosti z jiných prodejen jsou splátky poskytovány Cetelemem. Z toho vyplývá, že Vám zřejmě nenabídli veškeré splátkové možnosti. Já osobně jsem několikrát využil splátkového prodeje a v těch nejlevnějších obchodech a bez problému jsem úvěr vždy splatil i předčasně a bylo to skutečně bez jakéhokoliv navýšení. Dotázal jsem se prostřednictvím mailu poskytovatele úvěru (Cetelem) o možnosti předčasného splacení a bylo mi sděleno, že mohu na číslo účtu uvedené ve smlouvě o úvěru odeslat kdykoliv jakoukoliv částku. Když jsem tak učinil, přišla mi během několika dní odpověď s poděkováním od Cetelemu za využití jejich služeb a s potvrzením o předčasném splacení úvěru. Skuste to tedy po výběru zboží v prodejně se splátkovým prodejem tak trochu opačným způsobem a dotažte se nejprve společnosti Cetelem na všechny poskytované úvěry a s tím Vámi vybraným jděte do prodejny a požadujte při nákupu na splátky tento typ úvěru. Pokud budou mít v prodejně nekalé úmysly, jistě je tím zaskočíte nicméně budete zřejmě spokojen.
+32
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 7. 2006 10:20 | Jana

Asi uznáš, že internetové obchody parazitují na kamenných obchodech v tom smyslu, že jejich zákazníci si chodí zdarma očíhnout zboží do toho kamenného obchodu, který musí platit nájem, prodavače atd. a pak si to koupí přes internet. Nepřipadá mi to úplně fér, ale na druhou stranu nevím, jak by se tomu dalo zabránit. Jedině snad na úrovni výrobce / distributora - ten by mohl obchodníkům provozujícím kamenný obchod poskytovat slevy nebo příspěvky na to, že poskytuje všem potenciálním zákazníkům bez ohledu na místo koupě možnost si zboží prohlédnout. Tím by se tyto náklady částečně přesunuly i do ceny zboží prodávaného na internetu a zákazníci internetových obchodů by se tak podíleli na financování nákladů na to, že si zboží zdarma mohou prohlédnout v kamenném obchodě. To by mi přišlo vcelku fér...
+32
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 7. 2006 10:01

On má asi dost peněz... Třeba autorádio Sony, doporučená cena 4.990,- Kč, jsem koupil na obchod.cz za 4.090,-. V Datartu ho mají za pouhých 5.490,- Kč, takže bohatí si ho jistě raději koupí tam ;-).
+32
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 7. 2006 9:21

Aha, takže podle tebe mladá rodina, která zařizuje bydlení má např. 2 roky prát na valše, než našetří na pračku a jíst 5 let konzervy, než dále našetří na ledničku? Atd... Musí se samozřejmě nakupovat rozumně, na co příjmy stačí, ale na nákupech na splátky nevidím vůbec nic špatného - jak říkám, v rozumné míře.
+53
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 7. 2006 9:15

Proč vyčůránek? Když si půjdu koupit čokoládu, tak jí asi koupím v 1. krámě, který potkám, ale zboží za desítky tisíc? Taky nejdřív obhlédneš několik obchodů, než se rozhodneš, kde nakoupíš nebo ne? A když je na netu levnější a ještě ti ho dovezou až domů, proč nenakoupit tam?
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 2. 2006 21:48

Dnes t.j 25.2 jsem presne poznal,jake jsou podrazy v Tvz nulovych akcich Dataartu a verte nebo neverte mel jsem sok kdyz mi prodavacka u smluv nabizela na splaceni 5OOOkc 594 korun mesicni splatku ˙10, coz jsem odmitl s tim ze nechapu proc pisi reklamu na O navyseni atd kdyz bych stejne zaplatil o 94O kc navic a proto varuji pred takovymi podrazy na nas zakazniky a lituji ze jsem se kdy s duverou obracel na tuto prodejnu ,nic zleho natoz tak pro ni nepotrebneho na svych zakaznicich provadet nemusi nebo snad uz je na tom DATAART tak spatne ze se musi k takovym marketingovym trikum uchylovat.Me jako zakaznika timto ztratili a prechazim k novemu konkurencnimu dodavateli a verim .ze pokud se nenapravi jejich postoj k nam jako k zakaznikum budou je houfne ztracet A nakonec dobre jim tak .Verim ze ne vsechny obchody maji nas zakazniky za najivky ne li blbce aby s nami takto jednali .Hlavne by si meli uvedomit ,ze zakaznik je pan a s nim lezi a bezi uspesny obchod a v budoucnu to bude platit vic jak 100 nasobne .Kdo tuto alternativu zivota vcas nepochopi -zkrachuje ,ale nic jineho si nezaslouzi za tak podle jednani proto verim ze i DATAART tuto svoji chybu vcas prohledne a podobnych akci se v budoucnu nezucastni.
-10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 12. 2005 20:54 | Pruritus

ááá, malý český vyčůránek promluvil... Vyčůránek "očíhne"... Stydím se, že žiju v jednom státě s takovýmito vychcánky. Předpokládám, že stejně vychcaně se chováš i na silnicích nebo v práci. Kéž by ti bouchl močový měchýř, vyčůránku!
+29
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 12. 2005 10:39 | Jana

Mam to auto rok, najela jsem s nim pres 30 tisic km a krome vymeny oleje nic nepotrebovalo. Stale je v zaruce. Jak uz nekdo napsal vyse, problemy jsou i s novymi auty, ktera se slevou 30% neporidis. A rika vam neco pojem dobre jmeno? Nemyslim si, ze by treba Mercedesu nebo BMW (co z toho to ve skutecnosti je, neni az tak dulezite) stalo za to pretacet tachometr...
+28
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 12. 2005 18:42 | Tomáš Marný

Asi tak :-). Opel měl na jaře "bombastickou" akci - Velkolepé zkušební jízdy Opel, půjčoval auta až na 3 dny... Nejen u nás, v celé Evropě. O vyhodnocení téhle velkolepé akce není na jejich webu ani čárka - nejen u nás, ale ani v celé Evropě ;-). Pročpak asi? A kde skončila ta velkolepě používaná vozidla? Nejspíš ve výhodném prodeji jako předváděcí, mírně ojetá, že?
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 12. 2005 18:27 | jezevec

Jo to jekat dobrý. Koupit nějakou hyjenu, se kterou jezdil každý ze servisu kdo měl ruce a nohy, nebo která se dávala jako náhradní vozidlo, a podle toho se k tomu taky lidi chovali. Případně auto po těžké havárce, se zresetovaným tachometrem (u novějších vozů vyměněná řídící jednotka z nějaké o rok mladší kaše). Fakt dobrý způsob jaxi za 30% slevu koupit kakáč potenciálních problémů.
+35
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 12. 2005 12:18 | Zákazník

Myslím si, že je dobré, že se i touto problematikou zabýváte. Osobně jsem se rozhodl nakupovat podobným způsobem s tím, že mohu bez jakéhokoliv navýšení doplatit celou částku do čtyř měsíců (pokud by byla splacena později, připočítal by poskytovatel úroky cca 23% p.a.). Zprostředkovatele jsem se několikrát výslovně ptal, zda to co mi je prezentováno skutečně platí, že navíc nezaplatím ani korunu a odpověď byla stále stejná "... ano, sáma jsem to již třikrát použila...". Po vypracování smluv jsem byl požádán o podpis, že se jedná o smlouvu standardní, která obsahuje jen to co mi bylo sděleno. V duchu rady "Podepsat můžeš, přečíst musíš!" jsem se k nelibosti zprostředkovatele dal do čtení podmínek a mimo jiné jsem zjistil, že mi společnost musí (pro mne tedy i nemusí) odsouhlasit předčasné splacení. Při předčasném splacení pak budu hradit "správní a administratívní poplatky" - když jsem se zprostředkovatel ptal na jejich výši, nedokázal mi odpovědět neboť tyto mi budou údajně oznámeny v dopise z ústředí v případě, že požádám o předčasné splacení. Po těchto zkušenostech a ztrátě cca 1/2 hodiny jsem poděkoval a odešel zaplatit vybrané zboží v hotovosti. Tuto zkušenost s úvěry bez navýšení jsem učinil v obchodě ElektroWord, v Hradci Králové.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 12. 2005 9:28 | svb

Gratuluji vam k uspesne koupi dobre ojetiny a k rozumnemu pohledu na vec. Jen vas ale chci varovat pred koupi auta v JAKEMKOLIV bazaru - priste uz nemusite mit stejne stesti jako se svym soucasnym vozem. I mensi bazary, ktere by treba rady prodavaly auta "cestne" jsou pod velkym cenovym tlakem "velkych" bazaru typu AAA, ESA (ktere kradou zcela nepokryte), takze se casto musi uchylovat take k "nesportovnim" technikam. Podle meho nazoru dnes v CR neexistuje bazar, kde byste mohl koupit auto, aniz byste byl podveden. Je to bohuzel sektor trhu, kde je nutne s tim pocitat - stejne jako kdyz si koupite boty za 100 od Nguyena, tak take necekate, ze vam vydrzi deset let.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 12. 2005 13:24 | Jana

For je prave v tom, ze to mozna neni tak, ze nezaplatis ani kacku navic. Jednak i ty na prvni pohled male transakcni naklady (cas a bankovni poplatky spojene s provadenim splatek) se mohou v pripade levnejsich veci na cene procentuelne dost podepsat, jednak neni jiste, ze nemohu stejny vyrobek u obchodnika, ktery nenabizi splatkovy prodej, koupit o neco levneji. Pak se muze stat, ze sice neplatim zadne uroky, ale samotny vyrobek me stoji draz, nez kdybych ho koupila jinde bez splatkoveho prodeje.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 12. 2005 12:54 | Jirka

Částečně s Vámi souhlasím. Sám jsem zatím koupil pouze své první auto - jako ojetinu od známého. Tvrdil, že je nebourané, ale při první větší údržbě v garáži jsem zjistil, že má mírně zdeformovaný jeden držák výztuhy zadního nárazníku (ta je trochu promáčknutá) a později začala prosakovat záplatovaná nádržka na kapalinu pro ostřikovače. Jedno z čerpadel v ní mělo lepenou sací trubičku. Přední nárazník byl asi vyměněný. Podle všech stop to auto bylo lehce bourané zepředu i zezadu. Mělo i pár dalších drobných vad. Musím ale říci, že přes to všechno jsem s ním spokojen. Kolega si postupně koupil několik Škodovek. Vždy nový vůz na leasing. Ještě v záruce na nich měl vady - prý typické pro tyhle vozy. Některé z nich v záruce servis vůbec neodstranil. Pouze testoval a nic neobjevil. Po záruce samozřejmě najednou věděl, kde je problém. Moje auto je 11 let v provozu, kupoval jsem ho jako 4 roky staré. Co ho mám, vystačil jsem s běžnou provozní údržbou (výměna náplní a opotřebených součástí), až na opravu té bourané nádržky a čerpadla a 1x prasklé pero předního kola (uštíplo se 1/2 závitu). Slouží spolehlivě. Kdybych ale všechnu péči nechal na servisu (včetně značkového), asi by to tak nebylo. S novým autem bohužel nelze moc experimentovat ve vlastní garáži, pokud nechcete přijít o záruku. Musíte se spolehnout na servis. A po pár zkušenostech s nimi jsem právě začal pochybovat o výhodnosti koupě nového vozu. Vedu si evidenci všech výdajů a příjmů (cesťáky a příspěvky na benzín na ruku od známých), které v souvislosti s tím autem a garáží mám. Zatím mi bilance vychází pod 250 tisíc.
Pokud bych kupoval znovu auto, pravděpodobně budu pátrat po bazaru, který má dobré reference, vezmu si s sebou někoho zkušenějšího, abychom objevili více případných vad, a koupím, jen když mi jednání prodejce bude připadat solidní. Rád bych považoval koupi nového vozu se zárukou za jistotu. Ale skutečnost bývá jiná. Pro jistotu si budu hýčkat tu svoji popelnici, dokud to bude únosné. Třeba se za několik let bazary trochu polepší.
Někteří to dělají i tak, že koupí nový vůz a po záruce ho prodají. A koupí zase nový. Takže mají auto vlastně pořád v záruce. Mně to ale připadá jako poněkud drahá záruka. Za těch pár let auto z původní ceny dost ztratí. Je ovšem pravda, že se tak spolehlivě vyhnete alespoň koupi něčeho, co má předek z Golfu, zadek z Fiatu, vysypanou převodovku a kdovíco ještě.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 12. 2005 12:15 | Jarmila

Díky Jirko, já si taky myslím.
Ono je těžké obecně radit. Pro jednoho je výhodné to, pro druhého ono. Když to tak vezmu mými dnešními zkušenostmi, tak spoustu vybavení do domácnosti je lepší koupit nové, u staršího není záruka, že ještě bude fungovat, a zváště tehdy, pokud je z bazaru. Kdoví kdo a hlavně proč to tam dal. Da další je problém třeba s náhradními díly, takže třeba přístroj, zakoupený před rokem za přijatelnou cenu, už může být po této době neopravitelný (stalo se nám třeba s kuchyňským robotem Philips. Pro obchod je pak lepší vrátit peníze. Pokud máte tu smůlu, že přístroj vydrží dva roky, jdete si s úsměvem na rtech zakoupit nový). Ostatně, cena spousty věcí je dneska přijatelná a myslím, že i pro ty, co nemají zrovna vysoké příjmy. Spíš jde jen o to, co budeme považovat za nutnost nebo nezbytnost. Pro někoho je blbost mít televizi (při pohledu do přehledu programů stejně přechází zrak), pro jiného domácí kino a pro dalšího třeba auto. Pokud mám jednočlennou domácnost a průměrný příjem, nemusím mít třeba lednici za půl špajzu, takovou tu supermoderní dvoudvéřovou nerezovou, dva metry vysokou, co má chlazení nápojů a stojí bratru ze 70.000,- Kč. Pokud třeba v jednočlenné domácnosti nepeču, nemusím mít ani sporák, stačí mi dvouplotýnkový vařič. Všechno je to jen o úhlu pohledu a o tom, co pro zrovna naši rodinu a její životní styl považujeme za nezbytné.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 12. 2005 11:49 | Jirka

Ledničku považuji za jednu z věcí, kterou se může vyplatit koupit na splátky, pokud na ni člověk zrovna nemá. Sám jsem měl od doby, co jsem se osamostatnil, malou absorbční chladničku cca 40litrů obsahu. Koupil jsem ji z druhé ruky za pětistovku. Dokud jsem si do ní dával jen potraviny na 2-3 dny a nevařil jsem si, tak stačila. Pak mi byla malá a tahle se hodila babičce do pečovateláku, protože jí její stará lednice odešla. Tak jsem si koupil asi za 9 tisíc novou, podstatně větší, s mrazákem. Nejen, že jsem získal víc prostoru pro baštu a mohl využívat i ten mrazák, ale na elektrice jsem za rok ušetřil několik stovek. To by případné navýšení úvěru krásně srovnalo. Měl jsem na ni, takže jsem ji zaplatil rovnou. Babičce absorbčka brzy přestala vyhovovat, protože důchodci mají rádi teplíčko - ne však chladničky. V pokoji bylo asi 25 a v chladničce tak 15 stupňů. Matka tenkrát koupila kompresorovou ledničku v bazaru. Po měsíci se jí zadřel motor kompresoru. Tak jsme koupili novou menší kompresorovku a je po problémech. Podobně bych to viděl s pračkou. Ty se díky technickému pokroku také vyplatí koupit nové a čas od času obnovit, i když ještě ta stará slouží. Udělala jste dobře.:-)
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 12. 2005 11:14 | Jirka

Nekecám. Někteří prodejci prodávají na splátky zřejmě na vlastní pěst. Bohužel jsem včera vyhodil letáky. Dostávám i takové, kde je na splátky úplně všechno. Už jsem si říkal, že za chvíli se na splátky budou asi prodávat i žárovky.:o) Ale na tom nesejde. Pochopím, když si někdo vezme na úvěr kotel, který mu zrovna v topné sezóně odešel, ledničku, pračku a jiné nutné vybavení v případě nečekané havárie, pokud na to zrovna nemá hotovost. Ale kupovat na splátky něco, co snadno zaplatím z úspor, nebo věc, kterou nutně nepotřebuji, to je hloupost a často i hazard.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 12. 2005 11:02 | Jana

Mnohem lepsi pomer cena-vykon a oproti koupi z bazaru mnohem bezpecnejsi je koupit pul roku az rok stare predvadeci vozidlo primo od prodejce novych aut. Udelala jsem to jednou a uz jinak auto kupovat nehodlam: moje bylo pul roku stare, najeto 6 000 km a platila jsem o tretinu mene oproti novemu autuse stejnou vybavou. Samozrejme bylo jeste v zaruce a pred prodeje bylo radne prohlednuto ve znackovem servisu. Jsem naprosto spokojena.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 12. 2005 10:57 | Jana

Jasne. Kdybych si to auto byvala vzala na leasing, mohla bych se ho zbavit. Lepsi je ale v tomto ohledu si vzit pujcku nez leasing - prodej je jednodussi nez prevod leasingu. A pokud clovek kupuje nejakou drazsi dulezitou vec, kterou v pripade nemoci nemuze prodat, asi bych uvazovala o pojisteni splatek...
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Stránka 1/3

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Martin Kuba

politik

Tomáš Pitr

podnikatel a kriminálník

Martin Kuba
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Tomáš Pitr
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services