Akcie: rating středoevropských trhů klesl na neutral

Pavel Slavík | | 5. 12. 2005 | 4 komentáře
Morgan Stanley snížil investiční stupeň pro Polsko, Maďarsko i ČR. Koruna posílila na historický rekord proti euru. Evropské trhy se vyšplhaly na nová čtyřicetiměsíční maxima. ECB podle očekávání zvýšila hlavní úrokovou sazbu. USA představily dobrá makroekonomická data. Co dalšího uplynulý týden přinesl?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 4 komentářů)

6. 12. 2005 22:58 | milkub@centrum

Opravdu příspěvky mají pravdu,české akcie jsou předražené. Lepší kupovat venku. Například akcie KB,jsou hodně předražené,nevidím důvod je kupovat.Dá se venku koupit akcie bank,které mají stejnou dividendu,ale stojí třeba 5x méně. Vžy jsem kupoval akcie na minimálních cenách, i třeba méně známé a když byl tenkrát velký propad u nás a venku,tak mě to většinou zachránilo. Známí na radu makléřů koupili třeba tu KB a když byl propad,tak se strašně divili. Čez taky nemá skutečnou hodnotu,teď nakupovat nemá moc smysl. Já mám nejraději evropské akcie.
-15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 12. 2005 12:29 | Mikulas

Zatim rostly 5 let ceske akcie vicemene automaticky , s tim by mohl byt dnes uz konec. Akcie CEZ je dnes 2x drazsi nez je zdravo. Bude-li za rok jeste porad 2x drazsi nez je zdravo , tedy poroste tolik , kolik roste zisk firmy CEZ , snad +20%. Kdyby vznikl nepochopitelne veliky zajem o akcii CEZ a rostla by jeste za rok +100% , pak by byla astronomicky vysoce predrazena. Kdyby se ale ukazalo , za vedeni firmy CEZ hlasi nepravdivy zisk 2x vyssi nez je pravda , tehdy by vznikl zase nezajem a predrazena akcie by spadla na 1/5. Na jednoletou investici je akcie CEZ priliz draha. Ale muze se stati behem roku astronomicky vysoce draha. Investovati jen kratkodobe pomoci kratkodobych indikatoru Stochastik Slow a Stochastic Fast , to je hracka pro deti a pro daytraders , s tim se vydela jen par procent za par dni a jsou stale velike komplikace s placenim dani z toho minimalniho vydelku. Stejne jako akcie Google. Akcie Google byla neprijemne predrazena uz od 1. dne na burze a presto vyrostla na 400% za 2 roky a uz je astronomicky predrazena. Ukaze-li se , ze ti mladi pani z Ruska a Izraeli z vedeni firmy Google hlasi nepravdivy zisk , tehdy spadne predrazena akcie Google na 1/50.
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 12. 2005 11:30 | Dušan D.

S takovými turnaroundy ale podstupujete pořádné riziko. No, aspoň se člověk pobaví a rozhodně má lepší šance než v ruletě.
+46
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 12. 2005 3:17 | Mikuláš

Na rok nebo 2 roky se vyplati nejlepe turnaround akcie. TURNAROUND AKCIE je kdyz : Akcie za posledni leta spadla na 1/10 az na 1/100 a podnik ocekava letos ztratu. Kdyz podnik ocekava pristi 2 roky zase positivni a solidni zisk a taky opravdu dosahuje , muze rust tato akcie stovky procent za 2 roky. UZ DNES VYRIZENY turnaround je Solarworld. Solarworld akcie od 28.3.2003 do 26.9.2005 z 1.000 euro udelala 67.500 euro za pouhé 2 roky, to je rust kurzu +6.650% za 2 roky. Akcie Solarworld uz je na burze od roku 1999 a spolecne s velkým krachem techno akcií spadla od 2000 do 2003 ze 47,50 euro na 2,00 euro = 1/24. Podnik dosáhl roku 2002 ztrátu -0,16 euro a roku 2003 ztrátu -0,47 euro. Roku 2003 bylo P/E neexistovalo a bylo P/B 0,6. Ale koncem roku 2003 uz byl predpovídán na rok 2004 zisk 1,57 euro a PEG 0,17 a P/E 21 a proto bylo mozno koncem roku 2003 akcie koupit.
Nejjednodussi a nejrychlejsi zpusob najiti turnaround akcii : V nemeckem magazinu Börse-Online za 3 euro je uprostred Datenbank , kde jsou zisky podniku ocekavane letosni a pristi rok od tisicu akcii ze vsech zemi sveta. Tedy lze si tam vybrat akcii podniku dosahujiciho letos ztratu a pristi rok ocekavajiciho vysoky rust zisku. Zisk minuly a zisk budouci ocekavany a graf akcie = je-li akcie spadla na zlomek sveho maxima z minulych let , lze kontrolovat na www.onvista.de Nezajimave je pro letosni rok u turnaround akcie P/E = KGV , protoze to , neexistuje , kdyz dosahuje podnik letos ztratu. Na pristi rok by se melo uz ocekavat P/E = KGV nekde mezi 5 a 30. Potiz je v tom , ze analytici mesic od mesice snizuji zisk ocekavany u podniku tento rok. V lednu oznamuji vysoky zisk letos , v lete uz jen cekaji zisk lehce nad nulou a v prosinci dojdou k tomu , ze bude mit podnik letos ztratu.
-12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ludmila Müllerová

politička

Marek Dalík

lobbista a podnikatel

Ludmila Müllerová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Marek Dalík
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 5 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services