Czech fin obviněn z podvádění, majitel se brání

Poradenská společnost Czech fin prý podvodně získává peníze od lidí, kteří se u ní hlásí jako potenciální poradci, takto si stěžoval jeden z našich čtenářů. Postupně jsme zjistili, že lidí, kteří se cítí podobně poškození, je víc. Firma vše popírá, nicméně případ začala vyšetřovat policie.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

6. 12. 2005 17:06, Kit

Řešení podobných situací je jednoduché: Uchovávat si kopie všech dokumentů, které podepisuji, pokud možno s originálem podpisu druhé strany. V případě sporu stačí jen tuto kopii předložit soudu.

+22
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

8. 12. 2005 13:21, Frčková Radka

S firmou jsem se setkala, a mám stejné zkušenosti, když jsem podepisovala, odkaz na robovou stránku tam skutečně byl, ale na rubu nebylo nic napsáno, tak jsem podepsala.
Tato hloupost, nebo neskušenost absolventa mě stála 6 600,- Kč celkem + cesta do Tábora
a domů, spolu s nocležným!

Jsem přesvědčena, že firma tímto získává peníze podvodným jednáním!!

-13
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 11 komentářů)

14. 3. 2006 23:07 | Sezam

To je dobrý, žádat jako uchazeč o práci proplacení jízdného na přijímací pohovor. Ještě by vám mohli zajistit stravování, případně ubytování a na zpáteční cestu přistavit taxi a dát nějakou tu výslužku, ne? Na soukromé firmy si kdekdo vyskakuje,ale měl byste takové požadavky např. na úřad práce, napadlo by vás, pokud by vám umožnil rekvalifikaci,aby vám platil stravování a ubytování? Zamyslete se nad svými představami. Nejdříve musíte něco nabídnout vy, prokázat svoje schopnosti, pak za svou odvedenou práci můžete požadovat spravedlivou odměnu. Nebo ne?
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 3. 2006 22:40

V čem je vina firmy? Podmínky, jak je z vašeho příspěvku vidět, vám byly sděleny. Zřejmě jste nezačala pracovat....
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 3. 2006 19:33

Můj příběh
Našel jsem si pracovní nabídku na internetu od společnosti Czech fin, tak jsem jim vyplnil dotazník na jejich stránkách. Ozvali se mi a řekli, že jim mám poslat svůj životopis. Poslal jsem jim tedy životopis a posléze jsem si sjednal termín pohovoru. Už tehdy mne překvapilo, že si musím hradit cestu tam i zpět, ale přesto jsem si řekl, že to tedy zkusím. Líbila se mi jejich nabídka, sympatický projev a věta pana Č., že toho nebudu litovat.
Firmu jsem našel bez problémů. Pan Č. mi dal dotazník, který jsem vyplnil a pak jsem dostal k podpisu jejich přihlášku na seminář, kterou jsem si ani nestačil pořádně prostudovat (moje osudová chyba). Pan Č. mne ujišťoval, že seminář hradí firma a že bych ho musel zaplatit jen v případě, že bych se ho zúčastnil a nepracoval pro firmu Czech fin 1 rok. Byl jsem seznámen s tím, že si cestu budu hradit sám, ale že ubytování a stravu uhradí firma.
Když jsem přijel domů, tak jsem surfoval na internetu a vyhledával jsem si vše o firmě Czech fin. Chtěl jsem se o ní dovědět více. Našel jsem zde článek, že je firma Czech fin obviněna s podvádění. Četl jsem si názory lidí, kteří se zúčastnili pohovoru stejně jako já. Jejich verze se mi zdála až moc věrohodná a tehdy jsem si uvědomil, co jsem to vlastně vůbec podepsal.
Začal jsem pochybovat a tak jsem ještě tento den zavolal panu Č., zda je opravdu všechno tak, jak mi to bylo řečeno na pohovoru. Při telefonním hovoru mne už zarazilo, že mi dotyčný pan Č. řekl, že si budu muset všechno obstarat a zaplatit, že mi akorát přes „nějakou“ paní zařídí ubytování..
Podíval jsem se tedy na názory od lidí ještě jednou a nakonec jsem ihned zavolal, že smlouvu (přihlášku na seminář) ruším. Pan Č. mi řekl, že si to poznamená. Již tehdy mne neupozornil na to, že se musím odvolat jen písemně. V té době jsem ještě ani neměl kopii přihlášky a nemohl si ji prostudovat. Na pohovoru mi ji nikdo nevystavil.
Přesně za měsíc mi přišla faktura s úhradou 5700kč (-300 Kč uhrazená záloha) za seminář a kopie přihlášky.
Dobře jsem si vše prostudoval. Zavolal jsem druhý den, proč bych měl platit za něco, na čem jsem ani nebyl a ještě jsem se z toho odhlásil. Pan Č. mi řekl, že jsem se smluvně zavázal a že by mi to uznali podle smlouvy jen, když bych se odhlásil ze semináře písemně tří dny předem.
Já se ovšem ptám, proč mi v ten den pan Č. neoznámil, když jsem se telefonicky odhlásil, že se mám odhlásit jen písemně jinak to neplatí? Bylo to sice v kopii smlouvy, ale tu jsem obdržel až za měsíc s fakturou (doteď si nejsem jist, jestli to byla opravdová kopie originálu, jelikož si to nepamatuji a během té doby, co jsem ji neměl, se s tím dalo jakkoliv manipulovat).
!! A i kdybych věděl, že se mám odvolat jen písemně, jak by to bylo možné, odvolat se do tří dnů, když jsem byl na pohovoru dva dny před seminářem? !!
Nezdá se mi to normální a předem Vás varuji, než budete uzavírat přihlášky na nějaké semináře, aby jste neupadli v podobný omyl jako JÁ.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 1. 2006 21:08 | Miloš

Tak to asi bylo v pořádku.
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 12. 2005 15:58 | Adam

Je zajímavé, že ve vašem případě odkaz na rubovou stranu přiznáváte, na rozdíl od předchozích pisatelů. Ale zaráží mě vaše sdělení, že jste podepsala, protože na rubu nic nebylo. Proboha lidi, zamyslete se nad sebou, něco jste nezvládli a teď to chcete hodit na druhé. Selhání jednotlivců se řeší "vlastností Čechů" vlastní - něco nezvládnu, nesplním, něco se mi nelíbí, ale za to všechno mohou druzí - tak na ně hoďme špínu a likvidujme je!!!!!!!!
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 12. 2005 19:10 | Rakdar

O firmě Czech fin jsem se dozvěděla na stránkách úřadu práce v Kolíně a poté jsem jim zavolala. Po telefonu mi bylo řečeno, že je práce na HPP a o ostatních záležitostech se dohodnu na místě s vedoucím panem Č. tak jsem si teda dohodla termín. Když jsem se k nim dostavila vyplnila jsem jim dotazníky a setkala se s vedoucím panem Č., dostala jsem na dotaz, zda je práce opradu na HPP, opačnou odpověď, to by tak nevadilo na to jsem již zvyklá z jiných nabídek, tak jsme se dohadovali o dalších podmínkách, ale nic jiného, než o vratné záloze na 500,- Kč za školení nebylo nic řečeno. Chltěl po mě vyplnit základní údaje na přihlášku, kdybych se pro tuto nabídku rozhodla a dostala jsem složenku na 500,- Kč jako poplatek za školení, který je vratný. Po cestě domů jsem se rozhodla, že složenku nezaplatím a nikam nepojedu, poněvadž by nebylo v Táboře zajištěna strava a ani ubytování. Myslím si, že člověk, který chce pracovat snad nemusí za to ještě někomu platit. Druhý den jsem jim zavolala svoje rozhodnutí a tím jsem si myslela, že všechno skončilo, to bylo ale mylné, po asi třech měsících mi přišla faktura na 5000,- Kč a kopie přihlášky s doplněnými údaji o školení, které jsem nikdy nenapsala a dokopírována druhá strana, která tam s určitostí nebyla, protože jsem to kontrolovala. Dá se dokázat, že ostatní údaje jsou dopisovány někým jiným a ne mnou. Okamžitě jsem jim volala a následně psala, proč bych měl platit za něco, na čem jsem ani nebyla. Na konci srpna mi přišel platební rozkaz, na který jsem se hned odvolala. V polovině října mi bylo doručeno předvolání k soudu na začátek prosince a ke konci října mě kontaktovala kriminální policie, zda bych byla ochotna se nechat vyslechnout a následně se přidat k tresnímu řízení. U soudu jsem byla minulý týden a panem samousoudcem mi bylo zděleno, že právník Czech finu zažádal o odklad na dobu neurčitou, než vše prověří policie. Trestní oznámení na ně podalo, již více jak 70 lidí, to jsem se dozvěděla u soudu
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 12. 2005 13:21 | Frčková Radka

S firmou jsem se setkala, a mám stejné zkušenosti, když jsem podepisovala, odkaz na robovou stránku tam skutečně byl, ale na rubu nebylo nic napsáno, tak jsem podepsala. Tato hloupost, nebo neskušenost absolventa mě stála 6 600,- Kč celkem + cesta do Tábora a domů, spolu s nocležným!
Jsem přesvědčena, že firma tímto získává peníze podvodným jednáním!!
-13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 12. 2005 0:46 | Doktor DDT

Možná by bylo zajímavé zjistit, jestli těch 7 lidí, kteří se údajně domluvili, se vůbec kdy v životě setkali. Třeba podle datumu, kdy absolvovali ono školení.
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 12. 2005 18:39 | dchytilova

Řešení není tak jednoduché. Kopie všech dokumentů měla i naše čtenářka a má ji i naše redakce.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 12. 2005 17:06 | Kit

Řešení podobných situací je jednoduché: Uchovávat si kopie všech dokumentů, které podepisuji, pokud možno s originálem podpisu druhé strany. V případě sporu stačí jen tuto kopii předložit soudu.
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 12. 2005 11:34 | Eva Barvíková

Na přijímacím pohovoru společnosti Czech fin jsem byla v létě také a mohu potvrdit, že mi bylo rovněž sděleno, že dvoudenní školení hradí firma. Měla jsem pouze složit zálohu 500 Kč, která mi měla být po úspěšném absolvování školení a po zahájení pracovní činnosti u společnosti Czech fin vrácena. Podvedených je mi velice líto a přeji jim mnoho úspěchů a pevné nervy u soudních tahanic.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Michal Horáček

hudebník a podnikatel

Milan Teplý

podnikatel, Madeta

Michal Horáček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Milan Teplý
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services