Nenaleťte na letadlo

Většina z nás asi zažila lákání do systémů, díky kterým "vyděláme milióny nebo které nám pomohou splnit si své sny a cíle". Skutečnost je ale často odlišná a poměrně vysoké částky, které se vstupem do projektu odevzdáme, již nikdy nevyděláme zpět. Abyste jen tak nenaletěli, přiblížíme vám praktiky a psychologické triky, kterými jsou lákáni noví "donátoři".

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

1. 2. 2006 19:17

Na stejném princípu pracuje i společnost FINESKO. s.r.o s jejich CITROENEM C3 za 30.000.- Lidičky je to opravdu letadlo jak vyšité, kruté podmínky a stejně vám auto za 3-4 měsíce seberou, protože to neutáhnete a pokud ano, přeplatíte minimálně o 100.000.- Tak se dejte pozor.

Zobrazit celé vlákno

+76
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

4. 3. 2018 18:40, Alena

Ahoj, napadlo mě, že vám nabídnu přivýdělek formou MLM. Spolupracuji s firmou Tiande, která nabízí kosmetiku a kosmeceutiku (kosmetika pro zdraví). Máme spoustu kladných ohlasů na výrobky, protože opravdu dokáží pomoci např. při různých bolestech ( krku,uší, zad, břicha….), ale také při rýmě, ekzému,lupence a spoustě dalších. Výrobky jsou vyráběné nejen z bylinek, máme i hadí řadu, ovčí nebo se šnečím mucinem. Navíc má firma spravedlivý marketing a jedinečné provize, naše holky si např. po 3 měsících vydělají i pár tisíc, časem i několik desítek tisíc korun měsíčně. K tomu spoustu dárků od firmy i z eshopů..Zaujal jsem Tě svojí nabídkou? Chtěl by jsi se dozvědět víc? Napiš mi a já Tě nezávazně přidám na 14 dní do naší skupinky, kde se sám přesvědčíš, jak úžasné výrobky máme. Nic neprodávám, nikomu nic nenutím, vše dělám z pohodlí domova.
Když si mě přidáte do přátel, přidám vás do skupiny, kde jsou všechny možné věci, zkušenosti atd. můžete se tam mrknout na cokoliv vás zajímá. Jinak k tomuto přivýdělku , mě přivedla jedna pani,přes inzerát,která hledala už před cca rokem přivýdělek pár tisíc , a za rok se vypracovala tak , že má úžasné provize 70 tisíc měsíčně.. Je to na každém , kdo tomu,kolik objetuje, čím víc, tím víc peněz.. Alena Nováková. Email : alis.novak13@gmail.com

-20
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 65 komentářů)

6. 3. 2011 15:46 | mklep

Sofistikovanější letadlo pod jménem Nameee.com zahájilo svoji činnost před několika dny, tváří se jako nová sociální síť, ale za vstup musíte zaplatit 60 USD, které se přerozdělují mezi provozovatele (pražská firma) a lidi, kteří nového uživatele přivedli. Na facebooku jsou tři - čtyři profily které tapetují zdi sděleními, jak je to naprosto úžasná příležitost a jak si tam strašně vydělávají, třetí den už dokonce psali, jak si vybírají peníze a skutečně to funguje. Nikdo z nich však není ochoten popsat, co ta síť vlastně umožňuje, jak vypadá a pod., všechno se máte dozvědět až po zaplacení registračního poplatku, který je navíc nutné platit opakovaně každý rok, jinak o všechno přijdete. Splňuje to všechny znaky začínajícího letadla. Více informací jsem viděl také na http://www.stalosemi.cz/2011/03/nameee-com-podvodna-sit-nebo-jen-cerna-dira-na-penize/
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 5. 2009 10:28 | Petr

Ježiš. Ty si žabař. Prej "Nechtějte víc". Jdi se zahrabat. Doufám, že moc lidí, kteří takhle smýšlejí není. Jinak jsme ztracený, tak jako on.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 2. 2009 21:59 | Car

je v tom bordel, ale lidi jsou svině. budte rádi za to co máte e nechtějte víc ! jinak stratíte vše.
-14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 10. 2008 15:48 | Roman

Dobrý den četl jsem Váš příspěvěk na penize.cz a zaujala mě poznámka ... "Je několik MLM, které opravdu stojí za zmínku a mají vynikající myšlenky." .. zajímalo by mě o jaké se jedná a jaké s nima máte zkušenosti. Předem moc děkuji za odpověď. Přeji krásný den!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 8. 2007 14:59

Jakousi "lidovou variantou" frenčízingu je právě síťový marketing. Zde bývá členský poplatek většinou jen symbolický - v řádu stovek maximálně tisíců korun. Člen získává práva na distributorské ceny, napojení na marketingový koncept firmy a kompenzační plán, na vzdělávací systém a má svého sponzora - toho, kdo mu pomáhá v začátcích vyvarovat se chyb a dosáhnout prvních úspěchů. Navíc - to většina frenčízových systému nemá - může člen MLM firmy budovat další "pobočky" - získávat další členy - distributory a profitovat také částečně na jejich obchodním zdaru. Není to fantastický obchodní koncept? Bezesporu ano, právě proto jej využívají celosvětově úspěšné firmy v mnoha oborech - kosmetice /Oriflame, Harmony Club, FM Group, LR International, u nás např. Miss Cosmetic spojená s osobou Moniky Žídkové/, potravinových doplňcích /Herbalife, Neways, TianShi, u nás např. Energy, Finclub nebo Starlife vlastněný olympionikem Změlíkem/, finančním poradenství /OVB Allfinanz, MBI, HMI, u nás např. ZFP nebo Kapitol/, mimochodem právě v oboru financí dnes snad s výjimkou odborných pracovníků pojišťoven a stavebních spořitelen a /zatím!/ pracovníků kamenných poboček bank a /některých!/ leasingových společností nenajdete pracovníky v zaměstnaneckém poměru!!!, drogerii /Amway, Freeway, u nás např. Missiva/, marketingu - nejrůznější slevové, v posledních letech spíše věrnostní zákaznické systémy /Lyoness, Save Maxx, u nás např. Sphere card/, různých přístrojích a potřebách pro domácnost /Rainbow, Aquel, Zepter/, přípravcích pro snížení spotřeby automobilů /Fuel Freedom International/, telekomunikacích /Euphony, opět Save Maxx, u nás např. Avox/ nebo multioborové koncepty většinou postavené na bázi internetového virtuálního supermarketu /v posledních letech nová koncepce Amway - projekty QuickStar resp. Vebso, u nás např. Leonardovbc/ atd.
-13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 8. 2007 15:00

Fantasticky dynamicky se rozvíjející obor - MLM - bojuje se třemi nepřáteli: 1) podvodnými společnostmi, které pouze přerozdělují peníze vkladatelů a za MLM se vydávají /říká se tomu letadlo, pyramida, finanční hra/ apod. - některé byly, jak se zdá takto účelově založeny, takový dojem dělá Skyline, Vanilla, Astran ad. - jiné systémy možná původně byly založeny jako seriozní podniky, ale k nekalým praktikám se uchýlili díky neserioznosti svých leaderů či ztrátě původního smyslu marketingového konceptu vlivem změn na trhu, takový dojem mám z projektů jako Avalanche, PSM, EuroMakler ad. Životnost takovýchto "letadel" bývá oproti seriozním MLM systémům naštěstí velmi krátká. Přesto během své krátké existence dokáží okrást a tím znechutit vůči čemukoliv "podobnému" spoustu lidí. Ti pak bohužel často už neslyší na dobře míněné nabídky. 2) neseriozností vedení samotných společností - založí-li firmu člověk s nedostatkem počátečního kapitálu, bez dlouhodobé vize, plánů a zkušeností či se snahou "rychle si nahrabat a zmizet" je ve výsledku v podstatě totožné. Někdy ani zkušení podniktelé z jiných oborů v MLM neuspějí. Někdy neuspějí ani podnikatelé v MLM zkušení. Jejich firma se zkrátka nerozjede - neodhadnou trh, nezískají schopné lidi. Bezprizorní zákazníci a znechucení spolupracovníci zůstávají každým rokem za spoustou firem, často spolu s dluhy a ostudou. V posledních letech tak či onak z trhu zmizela řada společností - Neteden, Aqualive, GMC, Sconto CZ, CaP, Farland, Trendsetter, Galvagin, Autofreedom... Jistě tisíce dalších po celém světě. Tak jako v jakémkoliv jiném oboru podnikání 95% firem zkrachuje v prvních 5 letech existence. Bohužel, za MLM firmami zůstávají také "spálení" lidé, kteří by jinde mohli být velmi úspěšnými, bohužel zvolili pro svou cestu k úspěchu "špatný dopravní prostředek". 3) veřejným míněním - které neumí rozlišovat mezi dobrými a špatnými firmami, které často díky médiím, které - protože MLM firmy v nich zpravidla neinzerují - nepíší o MLM jinak než špatně /pravdou je, že snad jediná MLM firma u nás, která se dokázala v médiích dobře prezentovat, protože tomu věnovala spoustu pozornosti je společnost DIC zabývající se prodejem diamantových šperků, jinak na to většina MLM firem až trestuhodně .../ a hlavně díky zažitému konceptu "najdi si raději dobré místo" přispívá k vytrvalému odrazování začínajících podnikatelů v MLM jejich nejbližšími namísto podpory, nebo aspoň tichého souhlasu.
Právě třetí nepřítel je nejhorší. Proč? Protože ho většinou máme rádi. Podvodníky a neschopné šéfy můžeme i v MLM poslat kam slunce nesvítí, odplivnoust si a začít znova, jinde a jinak. Vlastní rodiče však nemůžeme a nechceme ani odehnat, ani vyměnit. Zbývá nám jediné - uspět a dokázat jim, že pravdu jsme měli my.
+48
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 2. 2006 20:08

Opravdu stejný scénař jako u společnosti FINESKO. Letadlový podvod jako prase. Lidi , uvědomte si, že vám nikdo nedá za směšnou částku nové auto. Nechávejte si čas na rozmyšlenou, poraďte se s právníky než nějakou smlouvu s kýmkoli podepíšete, ale co se týká JH a FINESKA, na obě společnosti je podáno spousta žalob a proběhla o tom i reportáž v televizi. Tak by vám to mělo opravdu stačit. Hezký den.
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 2. 2006 19:17

Na stejném princípu pracuje i společnost FINESKO. s.r.o s jejich CITROENEM C3 za 30.000.- Lidičky je to opravdu letadlo jak vyšité, kruté podmínky a stejně vám auto za 3-4 měsíce seberou, protože to neutáhnete a pokud ano, přeplatíte minimálně o 100.000.- Tak se dejte pozor.
+76
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 8. 2007 14:59

"Pravda o pyramidách"
Je velice zajímavé, jak uplynulých pár let socialismu v naší zemi pokřivilo nazírání lidí na svobodné podnikání a jak moc se zakořenil model: "Hledej jistotu, najdi si dobré zaměstnání."
Přito m ještě před druhou světovou válkou určitě nepracovala většina lidí v zaměstnaneckém poměru - nebo aspoň ne na sto procent! Na venkově lidé měli svá hospodářství, ti chudší pracovali jako námezdní síly pro ty úspěšnější, ale své malé hospodářství měli často doma při tom. Ve městech měli lidé své živnosti - řemesla, obchody, kavárny, restaurace.
Socialismus udělal z 99% lidí zaměstnance, vztah k soukromému vlastnictví a podnikání téměř zcela vymazal z myslí lidí.
Imperialismu - vrcholné stadium kapitalismu, zůstaneme-li u marxistického slovníku, tedy ten systém, který vládl na západ od nás a po převratu se v devadesátých letech zrodil také u nás, se ale k drobnému podnikání nezachoval o moc lépe. Před lety jsme příliš nechápali francouzskou komedii Velký bazar a nyní jsme svědky toho, jak supermarkety ničí drobné obchodníky, kteří při malé privatizaci koupili samoobsluhy a obchůdky "na rohu". Jak nadvláda silných podniků se zahraničním kapitálem s levnými výrobními kapacitami v zemích "třetího světa" drtí drobné výrobce - naše české pekaře, řezníky, oděvní výrobce...
Podniká ní na vlastní pěst je obtížné, v některých oborech čím dál méně možné. V některých odvětvích lze získat zázemí silného podniku a přitom si uchovat dostatečnou míru samostatnosti - mám na mysli "podnikání pod značkou" - frenčízing. Tímto způsobem jako houby po dešti rostou po celém světě například restaurace rychlého občerstvení /např. McDonalds ale taky Potrefená husa nebo Švejkova restaurace/, autosalony všech značek, pobočky cestovních kanceláří /např. Neckermann/, obchody s oděvy /Kenvelo/, hobby markety /OBI/ a další a další.
Jednotliví majitelé frenčízy ušetří spoustu peněz za nákladné marketingové a reklamní kampaně, platí pouze podíl na nich, nikoliv všechno. Odborníci z centrály jim radí, jak má vypadat jejich provozovna, kde má být umístěna, jak má pracovat personál atd., aby oni i poskytovatel frenčízy dosáhli zisku. Samozřejmě jako ve všech oborech i tady jsou firmy lepší a horší, úspěšné i méně úspěšné. Toto podnikání však stále vyžaduje na začátku relativně vysokou investici - řádově ve statisících nebo milionech korun.

+31
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 6. 2006 23:13

Dobrý den, můžete mi prosím sdělit bližší informace, proč auto seberou. Byla jsem na prezentaci a tvrdili, že bych v případě zájmu platila za auto necelých 5 tis, což mi nepříjde jako problém a když si to spočítám tak tak přeplatím dejme tomu kolem 12 tis . Děkuji
+56
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 6. 2006 15:42 | Martina

Omlouvám se za překlep, samozřejmně jsem myslela firmu FINESKO. Dík za pochopení.Martina
+30
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 6. 2006 15:38 | Martina

Můžete mě podat bližší informace a zkušenosti s firmou Fonesko,dostala jsem od nich nabídku na spolupráci a poskytnutí auta.Nechtěla bych naletět!!! Tak prosím o Vaše zkušenosti s touto firmou.Předem děkuji.
+38
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 5. 2006 19:12 | Pavel

POZOR NA TYTO 2 TEL. ČÍSLA ( 777 585 256 , 605 374 084)- FIRMU "PANTO JH", SLIBUJÍ AUTO ZA 20.400KČ = JE TO PODVOD !!!!!!!!!!§ PRINCIP LETADLA...........DOSTAL JSEM TAKY NABÍDKU OD TĚHLE ŠMEJDŮ, TAK JSEM SI JE TROCHU PROKLEPL NA INTERNETU...............ZA MŘÍŽE S NĚMA
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 2. 2006 20:20

Společnost FINESKO dobře znám, mají více produktů, jako třeba půjčky a vymáhání pohledávek a pak teda ty Citroeny. Velká kampaň se rozjela právě v Trutnově v čele s klasickým podvodníkem , zvaným skailanďákem p. KULKOU a jeho přítelkyní Ivou Hampelovou, kteří bezohledně rejžovali na svých nejlepších přátelých. Jo a tý půjčky. Zaplatíte pouze poplatek , podle výše a pak už nikdy nic nedostanete. Tak lidí BDĚTE a nesnažte se za každou cenu podporovat podvodníky. Držím vám palce. Jirka
+27
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 1. 2006 15:09

V dnešní době je spousta různých MLM. MLM je možná cesta nahoru, nebo propad do propasti. Pokud vám ten "kravaťák" není schopen rovnou odpovědět na otázky: Jak se jmenuje společnost? Jak se jmenuje její majitel? Co je jejich produktem? A kdo je potencionálním klientem? Otočte se na podpatku a běžte pryč. S takovým "lídrem" by to byla propast. Každý se to nějak učí, ale tohle je základ. Pokud se nenaučí tohle, nenaučí se nic. Je několik MLM, které opravdu stojí za zmínku a mají vynikající myšlenky. Nedávno jsem byl na jedné prezentaci a myšlenka mě nadchla natolik, že jsem vstoupil a raduji se z výhod, které mohu čerpat.
+27
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 12. 2005 17:58 | Kytka

Jojo, taky jsem tam (v Panto JH) dnes strávila pěknou hodinku. Mohla jsem dělat něco užitečnějšího. Ačkoli, je něco užitečnějšího, než se přesvědčit na vlastní oči a uši, že skutečně zadarmo ani kuře nehrabe? ;-) Doporučuji stránky http://pantakbh.webpark.cz/ nebo již zmíněné na chytrak.cz, než se nachytáte na "Fabii za 20tis.Kč" z inzerátu v Metru či jiném plátku. Jen perličku na závěr - dokonce pro potenciální dušičky vyrobili letáček s telefonními čísly svých "obchodních zástupců", kteří již s autem jezdí. Prý náhodně vybrané počítačem - asi jen čistě náhodou obsahují jména především hlavních manažerů firmy:-))
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 12. 2005 18:48 | Honza

prezentace firmy AUTOFREEDOM, no vypadá to pěkně, ale ............. zaplatím 4 tis., ty mi pak vrátí, ale měsíčně 1 tis., pak vzít produkt, který musím zaplatit, při první prezentaci neřeknou vše - jen to hezčí, ale bohužel až na dalším školení se člověk dozví vše ostatní a to už je pozdě. Má někdo podobné zkušenosti? Kolik asi jezdí po republice těch slibovaných aut? Připomíná mi to SKILINE, i když v trošku jiné podobě.
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 11. 2005 23:55

Účastnil jsem se v pátek schůzky v Panto JH. Paní byla velice příjemná a já začínal tušit, že jde o aero. Říkaj jsem si, že to prostě není možný. Podíval jsem se na net a můj instink se podtvrdil. Jenom mě zaráží jak ta paní na to má žaludek. Je to cíleně vedená kampaň na slabou finančně sociální skupinu. A její věta, že vlastně "...od lidí nic nechceme, my jim spíše pomáháme". To mě dostalo! Dejte si pozor. Arne
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 11. 2005 21:20 | Standa

Máte ještě někdo špatné zkušenosti s panto jh? Já dnes dostal nabídku právě na to auto. Hledám v tom háček a teď sem narazil na na názor č.1. Já sem odrazen, ale chci pomoct kámošovi, který se asi lapil. Dík
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 10. 2005 12:20

Váženy pane "JaBe", nejsem členem ani jedné z organizací sdružených v Asociaci osobního prodeje a necítím se osobně napaden Vaším názorem. Jenom bych Vás tímto rád požádal,aby jste se nevyjadřoval k věcem, kterým nerozumíte. Jestliže nedokážete odlišit kopretinu od koloběžky,raději mlčte. V dnešní době si můžete,musíte ale chtít a být schopen,zajistit dostatek informací o jakékoli problematice (např. superletadla-nekalé podnikání) z různých zdrojů aby jste v budoucnu veřejně neprezentoval svůj slovní a myšlenkový průjem. Svojí neinformovanastí, spíše bych měl říct nevzdělaností, naháníte vodu na mlýn právě komunistům,o které se rovněž otíráte. V tomto jediném bodě s Vámi mohu souhlasit. S úctou MD
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Gabriel Eichler

podnikatel a investor, Benson Oak

Ivo Ulich

bývalý fotbalista a podnikatel

Gabriel Eichler
ÚSPĚŠNOST
66,67 %

z 3 duelů
×
Ivo Ulich
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services