Jak bojovat proti nezaměstnanosti

Jedním z palčivých problémů Česka je značná nezaměstnanost. Způsobuje ji vysoká cena práce, nevyhovující struktura sociálních dávek či vzdělávací systém atd. Důležité je pomoci těm, kdo pracovat chtějí a odlišit je tak od profesionálních pobíračů dávek. Jak to provést?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

30. 8. 2005 20:13

Jsi ukecanej blb ,v místě kde není práce tohle nefunguje .Ten kdo zná a ví neporadí mladejm a ti jsou bez zkušeností starejch v prde.. a firma krachuje .Jasně musí to tak bejt to je ten Kapitalismus.Lidi jdou na pracák a jedeme znova.

Zobrazit celé vlákno

+45
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

29. 8. 2005 8:29, Jarmila

Bohužel to nebyl blbeček, měl s berňákem své zkušenosti. Zažila jsem situaci, kdy firmě s několikamiliardovým ročním obratem finančák při kontrole neuznal jako daňové doklady, na kterých bylo napsáno "Firma s.r.o." a ne "Firma, s.r.o." tedy s čárkou, jak to bylo v obchodním rejstříku. Prkotina, co? Jenže s fatálními následky. Firma si to sama nemohla opravit, protože jakákoli změna faktury je podle zákona nepřípustná. Berňák tvrdil, že označení bez čárky může být klidně pro jinou firmu. Následovalo tedy hromadné rozesílání faktur zpět k dodavatelům s prosbou o opravu. Po půlroce firma všem dodavatelům napsala dopis s přesným označením, které musí být na faktuře s dodatkem, že nesprávně napsané faktury neuzná jako daňové. Celá legrace stála pár set tisíc na poštovném, další náklady na mzdy lidí a o tom, že dělali zbytečnou práci se jim mohlo jen zdát. Kdyby tu práci neudělali, nešla jim polovina faktur zařadit do účetnictví a mohli celou firmu zabalit.
Třeba to ale byla jen forma nátlaku státu na vyšší zaměstnanost, neb to bylo v oblasti s vyšší nezaměstnaností. :-))

Zobrazit celé vlákno

-8
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 18 komentářů)

3. 9. 2005 11:23 | Jirka

Ukecanej jsem. Ale narozdíl od lidí, co čekají, až práce přijde za nima, jsem na nic nečekal, na pracák vůbec nešel a nebyl jsem nezaměstnaný ani den. Kdybych byl blb, těžko bych se dokázal uživit. Těm kapitalistům teď posílám za práci faktury. Mají to tak raději, protože je neotravuju se stravenkami, pracovním oblečením, nářadím a materiálem, ani se stovkami dalších požadavků přes odbory. Přitom vědí, že jim žádnou fušeřinu za jejich peníze neudělám, protože za takovou práci by mi prostě nezaplatili. A já to mám tak taky radši, protože se můžu na nesolidního kapitalistu vykašlat, pracuju jen pro ty, kteří platí řádně, a co, jak a kdy budu dělat si určím sám. Pokud ale raději postáváš ve frontách na almužnu a necháš se buzerovat úředníkama, žij si chytře dál.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 9. 2005 0:12 | HonzaH

Dusivá je míra zdanění práce. Špatnou metodikou jejího výpočtu dostáváme "optimistický" výsledek, že den daňové svobody je kolem 12.6., což by znamenalo, že míra zdanění je mezi 44-45%. Ve skutečnosti i nejnižší příjmová skupina má celkové zdanění 53.7%. Počítejte se mnou. Podle mé metodiky může můj zaměstnanec, jehož příjmy jsou v pásmu 15% dani z příjmu, uplácat z hlíny sošku ministra financí, kterou si může buď nechat (zapře, že ji vyrobil, stát nedostane nic), nebo si ji může ode mě-zaměstnavatele koupit za 625 Kč bez DPH. Kolik je nutno zaplatit státu a pojišťovnám, aby si ji mohl legálně koupit? Zkusíme mu na to přidat na platu 1000 Kč hrubého. Celkové mzdové náklady tím stoupnou o 1350 Kč. On zaplatí 12,5% odvodů, zůstane mu 875 Kč před (?) zdaněním. 475 Kč v řiti a jsme teprve před zdaněním!!
Po zdanění 15% má 743,75 Kč čistého.
BINGO! Přesně tolik stojí soška včetně DPH!
Abych si mohl koupit sošku za 625, kterou jsem bez dalších nákladů uplácal z hlíny, musím odvést na daních a odvodech 725 Kč.
Zaměstnanec s 32% zdaněním si za zmíněných 1350 Kč koupí sošku pouze za 500, na daních přitom odvede 850 Kč.
+24
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 9. 2005 0:58 | jezevec

Milý agresore - pokud někdo něco nezákonně rozdal nebo dokonce ukradl - HONEM utíkejte na policii podat trestní oznámení. Nejen že je to vaše zákonná povinnost - ale jistě to potěší vaši utrápenou dušičku, když budou pravicoví chmatáci sedět v base. jinak: - Socialismus prokázal svoji ekonomickou neživotaschopnost. To si nepamatujete? Za celou výplatu našich peněz jste si sto metrů za hranicema nekoupil ani rohlík, protože neměly žádnou reálnou hodnotu. Nepamatujete rozdíl mezi východním a západním Německem, nebo dnes např. mezi severní a jižní Koreou? V kterých z těchto čtyř států byste hledal vyšší životní úroveň, a kde bídu? - Netvrdil jsem že dnes se vyrábí jen potřebné věci. Tvrdím že za socialismu se vyráběly NEpotřebné věci - a přesto za ně lidi dostali zaplaceno. Dnes výrobce, který vyrobí nepotřebnou pšenici, za ní zaplaceno nedostane. - Kdo nemaká, je u mně nemakačenko. Kupte si čtvrteční mladou frontu, nebo je-li vám líto desetikorunky tak pražské metro zdarma - najdete stovky pracovních příležitostí. Kdo chce práci najít, ten jí najde. Kdo nenajde pro svoji práci poptávku - nechť se prosím zachová jako podnikatel, který nenašel poptávku pro svoje zboží. Pořídí si jiné, lepší, levnější, nebo jinak atraktivnější zboží - a nebo ať nežere. Ale jestli ono to nebude spíš tim, že z tech 600.000 oficielně nezaměstnaných jich 550.000 dělá kšeftíky načerno, a podporu mají jako přilepšení. Alespoň z mého okolí je jich takových 100%. A příteli - až se masa nezaměstnaných dá do pohybu - nabídnu jim lopatu a čistit pankejty. Už jsem takhle znejistěl asi šest somráků, co "neměli na jídlo". Jestli mi ale vleze do baráku - přivítám ho brokovnicí, která ještě na dvacet metrů převrátí popelnici plnou písku. Mně teda nesemelou, mně ne.
+37
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 8. 2005 23:51 | Agresor

Odpověd pro Jezevce. Vídím,že jste nedával pozor na školení marx-leninismu-takže příště nespat.Možná jste si nevšiml jak obrovské majetky byly rozdány v rámci nezákonné privatizace v rámci restitucí.Kolik bylo rozkradeno pravicovými chmatáky.To přeci nebyla bída a určitě ne krach socialismu.To že lidé ztratily blahobytem ostražitost je celkem pochopitelné.Každý měl pod vlivem blábolů sametových revolucionářů dojem,že tu bude Amerika.A byla.Dneska jak píšete se vyrábí jen potřebné věci(co výroba pšenice-ted se neví co sní).Věřte také tomu že těch 600 000 oficielně nezaměstnaných a další statisice co vypadli z evidence určitě nejsou nemakačenkové jak je urážíte ve svých jedovatých výlevech.A až se dají do pohybu,semelou i Vás-tomu věřte.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 8. 2005 20:23

V první řadě bych těžce vokouřil ty co dělají vodpadky jsou to většinou podnikatelé protože díky zákonu ,každý platí svou popelnici atˇdospělý či kojenec.Původně jsem nesouhlasil ale když ubylo modrejch pytlů kolem silnic . Pochopil jsem úmysl těch nahoře.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 8. 2005 20:13

Jsi ukecanej blb ,v místě kde není práce tohle nefunguje .Ten kdo zná a ví neporadí mladejm a ti jsou bez zkušeností starejch v prde.. a firma krachuje .Jasně musí to tak bejt to je ten Kapitalismus.Lidi jdou na pracák a jedeme znova.
+45
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 8. 2005 20:04

Jste odporní pravičáci a je mi z vás špatně.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 8. 2005 12:50 | Jirka

Problém není v kapitalismu, ale v tom, že se tu kdosi snaží zkřížit kapitalismus se socialismem. Kdyby naše socialistická vláda nestanovila minimální mzdu a spoustu ochranářských opatření, která zaměstnancům neslouží vůbec nebo jen nepatrně a zaměstnavatele stojí spoustu peněz a času, nemusel by se zaměstnavatel snažit vyždímat ze zaměstnanců, co se dá. On jinou možnost nemá, pokud nechce firmu zavřít.
Bohužel spousta lidí včetně Vás nechápe, že na všechny ty výhody včetně své mzdy (byť podle vlády minimální) musí vydělat zaměstnanci svojí prací. Majitel firmy a management se starají o odbyt, vybavení a úřady. Dělají také potřebnou práci, ale bohužel neprodejnou jako výrobek. De facto ji prodávají jako službu zaměstnancům za cenu, kterou si stanovili sami, jako každý obchodník. Musejí si ji tedy nechat zaplatit z toho, co se utrží za výrobky z rukou zaměstnanců. Ve skutečném kapitalismu jde o zdravou symbiózu těch, kdo mají peníze na investice, znalosti ekonomiky, legislativy a přehled na trhu a těch, kdo ovládají řemesla, mají sílu a chuť pracovat. Jedni bez druhých by nevytvořili nic. Snaha zaměstnat všechny (včetně nemakačenků) vede jen k poškozování poctivě pracujících zaměstnanců, protože jak vyplývá z předchozího, zaměstnavatelé na ně nevydělají. Jejich kapitál, ač vypadá jako obrovská suma, by se rozpustil ve mzdách za několik měsíců. Kdo bude zaměstnance živit pak, když ne jejich vlastní práce?
Pokud se Vám nelíbí odměny managementu Vašeho zaměstnavatele, kdo Vám brání, pracovat pro jiného nebo sám za sebe podnikat? * První překážku tvoří zákoník práce, který v tomto případě chrání zaměstnavatele před Vaším okamžitým odchodem. Ten Vás pustí dříve na dohodu, pokud pro něj jste snadno nahraditelný. * Další překážkou - tentokrát pro nástup do nového zaměstnání - jsou vládou stanovené mzdové tarify, pojistné (za které vláda nedokáže zaručit, že budete ošetřen a že jednou dostanete důchod) a daně (za které Vám stát poskytuje mizerné služby). Tedy suma, kterou Vám a za Vás musí zaměstnavatel vyplácet, pokud Vás zaměstná. Je-li ta suma vyšší než Vaše produktivita, pak by byl blázen, kdyby Vás zaměstnal. * Pokud zvolíte podnikání, opět budete bojovat hlavně se státní byrokracií a se zákony, které podnikání házejí spoustu klacků pod nohy. A možná také s vlastní leností, nešikovností, neznalostmi a vším, co jste podcenil.
Co je špatného na tom, aby se všichni měli dobře? To, že se o to dobré bydlo všichni nezasluhují. A pokud jsem Vás správně pochopil, na druhé jako mezek makat nechcete. Proč jim tedy tolik přejete?
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 8. 2005 10:18 | jezevec

Možná jste si nepsrávně přečetli můj komentář. Zaprvé reagoval jsem na pisatele, který touží po společnosti, kde zaměstnanci nemusí být produktivní, a kde klidně to co dneska dělá jeden, by mohli dělat tři lidi, aby se moc neopotřebovali, a aby zbylo dost práce pro všechny. Na to já jsem pravil, že práci, která je zbytečná a/nebo nepřináší žádný užitek - si může dovolit právě jen socialismus (který proto zatím všude zbankrotoval) a nebo stát (proto jsou jiné formy vlastnictví úspěšnější). Úředník berňáku, který dělá zbytečnou a neefektivní práci, která dokonce přináší i zbytečnou ztrátu - je tedy typický příklad toho, co jsem popisoval. Neefektivní stát, kdy zaměstnanec si může dovolit dělat naprosto zbytečnou práci. Jinak dotčeného úředníka berňáku bych jako firma s miliardovým obratem zažaloval za škodu způsobenou nesprávným úředním rozhodnutím, a bych nakoupil tak dobré právníky, že by ho usoudili až xmrti.
+34
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 8. 2005 10:13 | Většinový akcionář nadnárodního monopolu

Agresore, pochopte, že úkolem majitele firmy je provést nějakou práci, za kterou dostanu zaplaceno a ještě mi musí zbýt peníze na případný výzkum, vývoj, rozvoj, modernizaci a znovupořízení výrobních nástrojů a také pro mně jako pro řídícího pracovníka. Jako majitel tedy preferuji pracovní sílu, která je levná a která maká až se z kouří. Ve 40 letech je tato síla pracovně oddělaná, tedy ji propustím a nahradím mladší a neopotřebovanou. Nezajímá mne, co s ní bude dál, od toho je přece stát, ne? Krom toho si tato pracovní síla státu platila na důchod i na případnou nezaměstnanost. Pokud mne stát zareguluje, abych přijímal i starší pracovní sílu, půjdu o stát dál. Co se mám starat já, mne tlačí akcionáři, kteří chtějí miliardové zisky. Ať se stará stát, proto ho mám.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 8. 2005 8:29 | Jarmila

Bohužel to nebyl blbeček, měl s berňákem své zkušenosti. Zažila jsem situaci, kdy firmě s několikamiliardovým ročním obratem finančák při kontrole neuznal jako daňové doklady, na kterých bylo napsáno "Firma s.r.o." a ne "Firma, s.r.o." tedy s čárkou, jak to bylo v obchodním rejstříku. Prkotina, co? Jenže s fatálními následky. Firma si to sama nemohla opravit, protože jakákoli změna faktury je podle zákona nepřípustná. Berňák tvrdil, že označení bez čárky může být klidně pro jinou firmu. Následovalo tedy hromadné rozesílání faktur zpět k dodavatelům s prosbou o opravu. Po půlroce firma všem dodavatelům napsala dopis s přesným označením, které musí být na faktuře s dodatkem, že nesprávně napsané faktury neuzná jako daňové. Celá legrace stála pár set tisíc na poštovném, další náklady na mzdy lidí a o tom, že dělali zbytečnou práci se jim mohlo jen zdát. Kdyby tu práci neudělali, nešla jim polovina faktur zařadit do účetnictví a mohli celou firmu zabalit. Třeba to ale byla jen forma nátlaku státu na vyšší zaměstnanost, neb to bylo v oblasti s vyšší nezaměstnaností. :-))
-8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 8. 2005 23:05 | Tomáš Marný

Tak tak, dneska desetitisíce lidí, zejména úředníků, dělají smysluplnou práci. Třeba blbeček, který tvrdí, že na faktuře musí být napsáno dle obchodního rejstříku "FIRMA", nikoliv "Firma", jinak že to finanční úřad neuzná (to jsem si nevymyslel, to skutečně ve firmě tvrdil blbeček účetní, bývalý pracovník finančního přadu).
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 8. 2005 19:33 | jezevec

Blb seš leda sám takže ti odpoví chytrý člověk.
V socialismu nebyli žádní nezaměstnaní - proto, že za socialismu není práce zboží, ale povinnost. Takže za socialismu všichni povinně pracují, a je úplně jedno, jestli jejich práce je užitečná a jestli je potřeba, jestli se vyplatí. Takže desetitisíce lidí dělali zbytečnou práci a vyráběli nepoužitelé výrobky - následkem čehož socialismus všude na světě (i u nás) skončil bídou a státním bankrotem. Ze stejného důvodu nefunguje ani státní vlastnictví. V civilizovanějších společenstvích je práce zboží jako každé jiné - tedy nikdo nikoho nenutí pracovat v zaměstnání - jsi-li schopen si najít práci sám a uživit se sám, nemusíš se nechat ždímat, ani být produktivní. Ale pokud máš zájem nabídnout svou práci nějakému zaměstnavateli, musíš přijmout jeho podmínky, za jakých se jemu to vyplatí. To neznamená donekonečna zvyšovat produktivitu. Jsi-li ochoten pracovat za osm korun na hodinu, můžeš dělat ve třech lidech jeden pracovní úvazek, a ještě velmi ležérně.
Jinak na tom, aby se všichni měli dobře - skutečně není nic špatného. Problém je, že v žádném socialistickém státu se lidi nemají všichni stejně dobře, ale všichni stejně špatně. S tím nesouhlasí lidi, kteří jsou schopni vyprodukovat nadstandardní hodnoty - ti se chtějí mít úměrně svému úsilí lépe. Pakliže ovšem pracující vidí, jak výsledky jejich práce mizí v bezedné díře potřeb spoluobčanů nikoli potřebných, ale líných - přestává pracovat i ten pracovitý, a výsledkem je, že všichni pracují podprůměrně, a tedy se nemohou nemít taky podprůmerně.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 8. 2005 14:56 | Agresor

Pořád tlacháte o hloupostech.Za socialismu nebyli žádní nezaměstnaní- jak je to možné.Proč má pracovník neustále zvyšovat produktivitu a v 35 je zralý na invalidní důchod-to znamená,že do 35 z něj kapitalista vyždímá všechny síly a pak do 65 se o něj musí starat stát.Přitom by v klidu tutéž práci mohli vykonávat 3 lidé.Proč lidé nechtějí aby všechno bylo státní-bojí se a nebo je to zakázáno celosvětovým kapitálem.V současnosti odchází z republiky zisk nadnárodních monopolů ve výší 1 bilionu korun ročně-co by se za to nechalo pořídit pro lid tohoto státu.Doufám,že mi odpoví nějaký blb, který se bude rozčilovat nad mými názory.Ale co je špatného nad tím,aby se všichni lidé měli dobře.Ne blbové kteří za pár šupů prodali státní majetek.
+23
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 8. 2005 16:16

Když uděláme mezinárodní srovnání, zjistíme, že mezi zeměmi s nízkou nezaměstaností jsou jak země s nízkými odvody (např Irsko), tak země s vysokými odvody (např. Dánsko). Když zůstaneme u nás v ČR, zjistíme, že při stejných zákonech (tj. např minimální mzda, podpory v nezaměst., sociální dávky,....) mezi kraji rozdíly v nezaměstnanosti několikanásobné. Neexistuje jednoduché řešení nezměstnanosti.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 8. 2005 15:02 | Jirka

Dobrý den, článek je to zajímavý a v celku souhlasím. Chce to radikálnější řešení a ne jen tlachání politiků. Rozhodně souhlasím, že by se nezaměstnaní měli z větší části podílet minimálně na veřejně prospěšných činnostech (odpadky jsou všude a neustále). Jen nesouhlasím s názorem, že především pro mladé lidi je vhodnější víc najemní bydlení, než koupě. Proč? pokud mají své priority ujasněné a investují rozumně, ne na hranici svých možností. Ale co z toho všeho plyne? že se nic z toho neuskuteční, protože je "lepší" dát především "invalidním" mladým povětšinou Romům ale i ostatním jejich podpory a dávky, než být přetřásán v očích ochránců lidských práv a podporovat jejich velkou reprodukční schopnost, přeci potřebujeme nové pracovní síly.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 8. 2005 12:52 | Jirka

Když jsem před lety dělal mistra u svého prvního zaměstnavetele, měli jsme na pracovišti nejprve uklízečku zaměstnankyni. Později se to změnilo tak, že jsme si našli starší paní, která si chtěla přivydělat, doporučili jsme ji jedné úklidové agentuře, a ta ji zaměstnala. Paní byla místní, takže ji nemuseli do práce ani vozit, jen jednou za čas se přijeli přesvědčit, zda na její práci nejsou stížnosti a dovezli jí úklidové prostředky. Myslím, že podobně by to šlo vyřešit i u obcí. Obce si najmou agenturu, ta nabere lidi na pracáku. Podobným způsobem v našem městě funguje údržba veřejné zeleně. Proklínám benzinovou akci Mountfieldu, protože teď mi hučí sekačky a vysavače na listí a smetí skoro denně pod okny.
Na vesnicích je jiná situace. Na úklid tam mnohdy nemají ani peníze. Není jich dost na údržbu komunikací a obecních budov. Na vesnici navíc ani není třeba, aby tam někdo jezdil s vysavačem nebo sbíral papírky. Venkované totiž jsou zvyklí kolem domu uklízet sami a nedělají si podestýlku, jako lidi z paneláků. Tam by nezaměstnané spíš užili zemědělci v době sklizně.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 8. 2005 11:59 | jezevec

Povinné veřejně prospěšné práce pro obecní úřad jsou gut, ale pouze na první pohled. Ze strany obce je to však daleko složitější. Předně - na práci musí někdo dohlížet, někdo jí musí vymýšlet, organizovat, předávat a přebírat. Tento náklad vůbec není bagatelní, zejména v menších obcích, které by pomoc nemakačenků asi potřebovaly nejvíc - ale ve kterých je obecní zastuputelstvo (často i starosta) neuvolněné neboli neplacené. Nezanedbatelným nákladem jsou i pracovní pomůcky, pracovní oděvy, školení bezpečnosti práce, ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ, a zajištění dodržování celé řady předpisů ohledně zaměstnanosti, které malá obec bez specificky kvalifikovaného personálu jen velmi obtížně zvládne. Navíc stává se nezřídka, že ubohý nezaměstnaný nafasuje obecní montérky, fůrik a lopatu - okamžitě odchází do nejbližší restaurace vyměnit to za chlast. Škoda je nevymahatelná. Pokud sečtete všechny tyto vedlejší náklady - často vám vyjde, že je levnější zaměstnat nějakou malou místní firmičku typu "táta&syn" - která projevila alespoň tolik touhy po zaměstnanosti, že si pořídili živnostňák a čekají až jim někdo zavolá. Ti totiž makají jako saně, hlídají se sami, sami si zajišťují veškeré papírování, pracovně-právní náležitosti, daně, pojištění, aplikaci předpisů, a často i vlastnictví vercajku - a obci vznikne jediný náklad a starost: zaúčtovat jejich fakturu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vladimír Pikora

ekonom

Jaroslav Starka

podnikatel, 1.FK Příbram

Vladimír Pikora
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Jaroslav Starka
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services