Registrační pokladny: vítězství hlav nad mozkem
Začátkem července vstoupil v účinnost zákon o registračních pokladnách. Tato norma nejenom že nebude účinným nástrojem v boji proti daňovým únikům. Některé její pasáže jsou navíc skutečnými "skvosty", bohužel jedna z dalších nepříliš potěšujících ukázek tvořivosti našich zákonodárců.
Přihlásit odběr komentářů
Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

29.07.2005 07:56, Jirka
Doufám, že tyhle úvahy zůstanou navždy sci-fi.
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Jarmila 28.07.2005 09:18)
Hodnocení: +1
29.07.2005 08:43, Jirka
Pokud jde o vymýšlení hovadin, obávám se, že našim zákonodárcům není třeba napovídat. Spíše se snažím napovědět těm ostatním. Již platíme nejed daně z vody, která padá z nebes a vyvěrá ze země. Také z té země, po které chodíme, z potravy, kterou nám ta země dá, z nemovitostí, které si stavíme za vlastní zdaněné peníze a někdy i vlastními silami na vlastních pozemcích, z darů, které byly již zdaněny jako práce tomu, kdo je vyrobil a tomu, kdo nám je prodal, potom nám (DPH) a nakonec obdarovanému jako příjem. Co mají všechny ty daně společného? Platíme je z hodnot, které nevytvořila vláda, ale příroda nebo my sami, na služby, které nám vláda špatně poskytuje. Nejsou to právě politici, jejichž nezájem o otázky životního prostředí umožňuje zamořovat již zdaněnou vodu, zemi a zatím nezdaněný vzduch? A aby měli státní úředníci ještě lehčí práci, budeme si ještě muset koupit drahé registrační pokladny, abychom je nedejbože za jejich špatnou práci nešidili. Za těmito hloupostmi a nespravedlnostmi se však skrývá vychytralost. Skutečnou hloupost bychom měli hledat v podhradí. A soudím-li podle demokratického zřízení, bude se týkat nadpoloviční většiny dutin lebečních.
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Kateřina 27.07.2005 11:52)
Hodnocení: 0
27.07.2011 21:21, Vlky
Vždyť je přece důležité že JÁ se mám ne tak špatně a hlavně mám ten svůj soudeček a smrádeček a co se děje kolem, jen když se mě to nedotkne.
Vivat Hobitíne ve středozemi.
Hodnocení: 0
23.05.2012 06:21, Terence
Registrační pokladny samy o sobě ani jejich použití není problém.
Legraci z úředního jazyka chápu taky, ale odvádí to od podstaty věci.
Registrační pokladny u živnostníků nemají ani nemohou zabezpečit "99%" výběru daní. Taky to není výsledek lobbingu výrobců reg. pokladen, ČSSD o tom mluvila už za Zemana (mimochodem toho za socdem nepovažuji).
Příjem od živnostníků má být zajištěn v první řadě paušálem! Není nutno zatěžovat živnostníka více než nutno. Registrační pokladny mají "ošetřit" případy praní špinavých peněz, tj. kdy živnostníkovi nestačí paušál. Případně opak, kdy je pro živnostníka paušál moc, prostě nemá kšefty (nebo šidí) a chce tedy nižší daně, tak to tímhle způsobem může dokázat. Pokud ale přejde do režimu "reg.pokladny", podléhá po tu dobu samozřejmě kontrole.
Všeobecná "registračně pokladní" povinnost je kravínium, musí být volitelná.
Hodnocení: +2
Stránka 5/5