Prezident zatloukl drobným akcionářům rakev

"Nikdo o vás nestojí, ukládejte si peníze v bance a neotravujte," tak by se dal shrnout vzkaz českých politiků drobným akcionářům. K již stávajícím možnostem, jak se jich zbavit, přibyla ta nejefektivnější, tzv. squeeze-out. Zajímá vás, jak jednoduše lze akcii o reálné hodnotě 1 000 Kč nuceně vykoupit třeba za 80 Kč? A to v souladu se zákonem?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

25. 5. 2005 15:53, Titanic

Zachrante se vsichni ! Titanik se potápí !
Vetsine akcií hrozí vyrazení ze vsech verejných trhu v Ceské republice.
Minoritní akcionári ztratí poslední moznost obchodovat se svými akciemi.
Vetsinu spolecností jiz dnes ovládá jeden akcionár nebo fondem skupina akcionáru,
kterí nemají zájem dalsí akcie nakupovat a ani je nepotrebují.
Minoritní akcionár nebude mít moznost nalézt kupujícího nebo prodávajícího akcií. Vyrazením akcií z verejného trhu se stávají akcie pro minoritního akcionáre bezcennými.
Spolecnosti budou dány plne do rukou majoritních vlastníkum a minoritním akcionárum budou akcie naprosto znehodnoceny.
Vyrazením akcií z verejných trhu bude neslavne ukoncena kupónová privatizace.
Pod vedením strany a vlády , která privatizací premenila národní podniky na rodinné.
Za své akcie Komercní banky si výmenou muzete odnésti treba zidli a ty akcie tam nechat.
Ale chef banky by vás hnal , kdybyste mu chteli odnésti zidli z banky !

+55
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

2. 9. 2005 21:44, yat

je to podvodník a vlasti...rádce fuj, že se nestydí,
zas budeme rýt dršťkou v zemi(doma v květináči z kauflandu)

-2
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 53 komentářů)

24. 5. 2005 18:52 | Kateřina

Co kdybyste si šel, vážený Emile, dělat svou bolševickou propagandu někam jinam - nejlépe pod svůj vlastní článek. Existují servery, kde vás přivítají s otevřenou náručí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 15:51 | obchodník

pánové Vy zapomínáte, že komunisti zabíjeli lidi !!! Proboha vzpaamtujte se, vždyť může jít o životy.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 15:45 | obchodník

pánové, vždyť je to jedno, Čechy jsou tak malá země, že vždy o nás budou rozhodovat jiní. Vždyť EU není nic jiného než legální forma jak zabrat jiná území (ano mocenské zájmy Neměcka a Francie. Jenže NIKDE na světe to nebude jiné, žádná blažená společnost neexistuje. Pamatujte "člověk člověku vlkem" či jak to je. Každý sám musí bojovat, nikdo Vám sám od sebe nepomůže, ledaže by náhodou měl společný zájem jako Vy. Takže přestaňte všichni řvát a (volit komunisty) snažte se každý sám svou vlastní hlavou žít co nejlépe a nenechávat se okrást a naopak vydělat pro sebe a svou rodinu peníze. O to jde !!! Jasné ?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 15:39 | obchodník

zkuste se poptat na http://www.traders.cz, tam jsou lidé, kteří mají účty přímo u americký brokerů . U některých (jako IB) lze obchodovat dokonce i mnoho jiných světových burz (Německo, velká Británie, Japonsko, Austrálie atd..) bez větších problémů. Dokonce můžete mít účty v USD nebo EUR nebo i jiné měně (GPB, AUD CHF).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 15:36 | Kardinal Ratzinger , Vatikan

Janula nemusí míti strach investovat do akcií jedine MIMO socialistické státy zde : Burza Frankfurt a burza New York má pro nás vzdycky dostatek fajnových akcií od nevytunelovaných firem : Barclays , Bank of America , Citigroup , Royal Bank of Scotland , Wells Fargo , BP , Iberdrola. Nemás-li na to peníze , jednoduse setri tak dlouho az budes míti 2.000 euro a kup a setri dál dalsí 2.000 euro , toto jsou vsechno akcie pro dlouholeté investice a platí kolem 4% dividendy.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 15:34 | Redakce PCZ

Určitě zajímavé téma, díky za námět.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 15:00 | janula

ja by som k tomu este povedala nieco: ak sa nieco vytyka komunistom, tak ich neucta k sukromnemu majetku v mene verejnosti....tu ide o neuctu k sukromnemu majetku v mene sukromneho majetku, co mne pripada podstatne zvrhlejsie....ak si najdem, rozanalyzujem a investujem do spolocnosti, ktora ma pritom dobry potencial a som ochotna znasat investicne (nie riziko majoritara), tak preco mam prist o tuto moznost len preto, ze potom pride nejaky majoritar a chce ma stadial dostat....ked sa tejto spolocnosti chce zmocnit iny, musi mu dat ferovu cenu, preco nie aj minoritarovi (a to vsetko v mene par ludi, ktori vraj vydierali??:-) a nie je vydieranie ked sa zrusi verejna obchodovatelnost, zaknihovane akcie sa zmenia na listinne (najlepsie, po ktore si treba ist na presne opacny koniec sveta), informacie o VH najdem mozno v lokalnych novinach a mozno ani tam poriadne nie, informacie akcionarom v podstate nie su podavane alebo su o nicom, po dividendu si musite chodit najlepsie osobne s papierovou akciou v ruke a to este mozete byt radi, ze vam to nevyvlastnili?? ako moze vobec nieco taketo uzakonit niekto, kto sa pasuje za pravych kapitalistov a pravicovu stranu, ktora chce chranit trh pred deformaciami socializmu?:-))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 14:20 | Emanuel

Doufám, že víte, koho představuje Stoiber a nechtěl bych se dožít toho, co zde již bylo za 2. světové války. OF, ODS ani ČSSD jsem nikdy nevolil a příště budu jako pokaždé volit KSČM, neboť se domnívám, že je to jediná možnost. Aktivity sudeťáků jsou krajně nebezpečné a jsou zde navíc podporovány vydatně pány Veškrny, Svobody apod. Kapsáři a narkomani jsou i v Německu a v obrovském množství pro někoho vysněných USA. Proto říkám důrazné NE německému, americkému i jinému fašismu! Pryč se Stoiberem, Veškrnou, Svobodou, Bushem, Riceovou, pryč se sudetoněmeckou kanceláří v Praze!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 14:04 | Speedy

Jenže ta Vaše tzv. tržní cena může být už několik let předem majoritářem účelově manipulovaná směrem dolů. Přitom se firma šikovně i tuneluje, což je další důvod pro pokles ceny akcie, a celé se to omluví jakousi informační uzavřeností majoritního akcionáře. To, že se třeba jedná původně o teoreticky přísně sledovanou akcii ze SPADu, vůbec nevadí, neboť tento český stát svého občana, minoritního vlastníka, již z principu vůbec nechrání. Naopak! Podíl státu ve firmě tento český stát majoritáři prodá právě s tím, že mu dá záměrně(!) volné pole, aby minority (obvykle české daňové poplatníky) mohl dokonale odrbat. Tímto je spuštěna lavina, resp. úprk drobných akcionářů ze svých pozic a se ztrátou, výsledkem je další navýšení podílu majoritáře a snížená likvidita akcie. O to snáz se potom manipuluje s kurzem, pochopitelně jen směrem dolů a za doprovodu vyprávění hororů o perspektivě firmy. Abychom si rozuměli, nutné restrukturalizace a zvýšené náklady na nová zainvestování se vydávají za úpadek firmy. Pozor, neinvestuje majoritář, ale firma: buď ze svého nebo si firma půjčí. A když se mají začít, konečně, ve firmě sklízet plody předchozí práce, nutno o ně připravit minority. V této konečné fázi se nyní zde v Česku nacházíme!!! Proto stanovit spravedlivou cenu vyvlastnění je velice obtížné a nelze tuto cenu redukovat na jakousi cenu tržní, když trh je záměrně deformován. Přitom ze samé podstaty a smyslu akciové společnosti je vyvlastnění až ta opravdu poslední a nesystémová záležitost, tady v Česku to má být, paradoxně, smyslem a cílem. A pozor, prosím, korektní majoritář, který by skutečně v Česku chtěl, třeba v rámci svých celosvětových aktivit, provádět se zdejší firmou nějaké své strukturální záměry, tak nepoužije institu vyvlastnění, ale nabídne minoritě výměnou za akcie dcery akcie matky. Neboť vyvlastnění za peníze je konečná, šlus, s akciemi matky má drobný akcionář šanci podílet se, alespoň zprostředkovaně, na dalších perspektivách (ale i rizicích). Proto, otevřeme ti chápavější z nás oči, zde v Česku se jde směr kolonie a závislost a ti co nás tam vedou jsou pro naše peněženky ti opravdu nejhorší možní zrádci. Já nevyčítám tomu, kdo má možnost někoho ošulit, že se o to snaží, myslím si jen o něm svý. Já za viníky a nejhorší zločince považuji ty, kteří mu to umožňují ba ho k tomu vlastně vybízí. Každý si odpovězme, kdo tím nejhorším je.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 13:29 | Pavián

CEZ umírá a nikdo nepujde na funus : Lustruju apiána Kolácka a zdá se , ze ten apián , asi druhý nejbohatsí tunelár v CR , s pomocí komunistu a s pomocí prestrojených komunistu - jako jsou Gross a Klaus , prevedl na svoje osobní konto celou Mosteckou Uhelnou a Skodu Plzen , kdyz 2003 obelhal stranu a vládu a lid , ze ten APPIAN FOND americký je a pritom byl APPIAN jen jeho a nemel s USA nic spolecneho , spise mel APPIAN Fond s Putinem a Ruskem neco spolecneho nez s USA. A dnes se chystá , hruza pomyslet , sezrati apián celou firmu CEZ ! Skandál ! Skandál ! Apián Kolácek prevede na svoje konto CEZ !!!!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 5. 2005 13:25 | Speedy

Podívejte se na pomalu už bezvýchodný humus po obcích (a také na tamní kurvy a jiný odpad) na naší straně hranice a přejeďte čáru do Německa: potom teprve plácejte svý nesmysly o Hitlerovi. Pokud nejste slepý, tak Vás lituji za Vaše jiné postižení. Myslím to v dobrém. Ptejte se, proč tam a ne tady. Krom pohledu na sebe sama do zrcadla se ptejte PROČ hlavně a především politiků, které jste chodil občansky uvědoměle volit: OF, ODS, ČSSD... Teď si jistě s nimi zase dáte jednu čtverylku kolem jedný sochy, ale že Vás při tom okrade třeba kapsář a cestou domů přizabije feťák, tak to jistě vezmete jako nutnou osobní daň "té" svobodě, demokracii a probuzenýmu českýmu vlastenectví :-))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 13:05 | Pavel

S tím se dá souhlasit, ale jde tady právě o korektnost, odpovídající cenu (tedy tržní + odškodnění) a dohled. Jinak zákon jistě musel vzniknout na podnět nějakého majoritního vlastníka a ne jen tak. Bylo by jistě zajímavé, jak z toho profitoval navrhovatel "poslanec" Doležal, kolik za to dostal úplatu, kolik dostali ostatní poslanci a Klaus.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 13:00 | Emanuel

Jestliže propagujete Stoibera, doufám, že příště nepřijdete rovnou s Hitlerem!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 12:58 | Emil

Proti tomuto právnímu paskvilu se postavili důsledně právě jen komunisté a opět tak prokázali, že jen oni jsou hodni důvěry a hájí zájmy prostých a poctivých lidí. Žvásty o spolčení nekomunistických stran jsou tedy z jiné planety a ne na místě
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 12:55 | Speedy

...to je to, co právě nevím a byl bych rád, abych se to co nejdříve dozvěděl. Situace začíná být vážná. Tak odpoví nám někdo? Nebo raději a přímo celý článek na toto téma?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 12:51 | Speedy

Panenko Marjá, teprve až Vám osobně někdo dá pořádně palicí do hlavy a ukradne přitom od pusy tu poslední skývu chleba, ano, teprve až právě Vám, Vám a Vám osobně, tak Vám to teprve(!) snad(?) nepřipadne prý směšné a přestanete konečně prezentovat takové nesmysly, resp. tyto zavádějící a ohlupující názory? Zamyslete se konečně (a především Vám podobní) nad tím, co je, obecně, akciová společnost, proč právě společnost vznikla a existuje jako forma akciová společnost. Tady přece nikdo nikoho nenutí být majoritářem, tak jako nikdo nikoho nenutí být minoritou. Akciová společnost má fungovat za účelem zisku ve prospěch všech(!!!!!) akcionářů. Ano, akciová společnost může vydat záměrně třeba i tzv. privilegované akcie a potom to je o něčem trochu jiném, ale jen trochu jiném, neboť vztah privilegované akcie a neprivilegované je zase nějak a něčím vyvážený.
Tady se prostě, v tomto dokonale páchnoucím českým švajneraj, zcela falešně a politicky účelově podsouvá veřejnosti, že soukromý majoritní vlastník akciové společnosti zde plní nějaký veřejný(!) zájem(!), kterému mají proto ustoupit zákonná práva ostatních malých a také soukromých akcionářů. To ale přece není, s tím veřejným zájmem, vůbec pravda!!! Navíc, z principu, nejsou pravdivé ani manipulativní teze o jakési prý "vyšší" zásluhovosti majoritáře na fungování firmy, tj. na efektivitě společnosti, tedy v kontextu pro zdůvodnění toho a za účelem, proč tzv. "nezaloužilé" drobné akcionáře o výsledky splečnosti, tím či oním způsobem, šikovně připravit. A drobné akcionáře prohlásit proto za škodnou jako alibi. Toto vše je, tento podivný stav v Česku, zcela jednoznačnou snahou zastřít původní smysl fungování akciové společnosti jako takové a přivlastnit si (správně si ukrást!!!) to, co patří malým akcionářům. Ano, odpovědnost je dána jaksi demokraticky velikostí podílu toho kterého akcionáře, který tuto odpovědnost a svůj zájem má možnost promítnout třeba do personálního složení managementu firmy, který potom společnost řídí. Tento management je ale placen firmou, nikoli nějakým majoritním vlastníkem, tak na to pozor, a tedy i drobný akcionář má právo, dle zákonných pravidel, tyto výtečníky zpovídat. Aby ho totiž nikdo a setrvale neokrádal.
A závěrem: už konečně nějak vyčíslete, Vy a Vám podobní, a konkrétně uveďte případy vydírání a vzniklé škody od drobných akcionářů a porovnejte je se škodami, které na dříve státním majetku napáchal sám stát, na politiky navázané finanční skupiny, podsvětí spřažené s mocí výkonou a soudní a také právě všehoschopní, nekontrolovaní majoritáři. Už to konečně uvěďte a neplácejte jen své účelové a kýmsi zaplacené domněnky!!!!!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 12:46 | Honzajs

Máte někdo zkušenosti s americkými online brokery?
Jak by to bylos rizikem v případě obchodování přes pražskou pobočku zahraniční banky - např. Citibank či jinou? Potom by se na to mělo dát sáhnou i z ciziny, nebo se mýlím?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 11:52 | Toleda

Celá tahle diskuse mi přijde docela směšná. Problém "malých akcionářů" není jenom o tom, jak jsou utiskováni - což většinou byla a je pravda, ale také o skupince, která se vezla a za pomocí různých obstrukcí se na úkor většinového, ale zpravidla i většiny ostatních menšinových akcionářů snaží "dopomoci" k nějaké té koruně. Pokud někdo vlastní ve společnosti více než 90% akcií, asi lze dovozovat, že jeho zájem na směřování společnosti by měl být určující a měla by mu být dána možnost také dosáhnout 100%. Život není nikdy černobílý... Nikdo se nepozastavuje nad tím, že v i případě běžného podílového spoluvlastnictví se lze zbavit spoluvlastníka za použití soudu a za náhradu. Smyslem je prostě zabezpečit optimálnější správu a užívání majetku. Je to o problémech s dohadováním a rozhodováním v potřebných záložitostech. Proto nejsem proti možnosti "vytěsňování", protože to je zpravidla ekonomicky opodstatnitelné. Co mi však nesedí je skutečnost, jak je "vytěsňování" prakticky mimo jakoukoliv kontrolu nezávislého orgánu. Chápal bych, pokud by na návrh rozhodoval soud a zároveň i stanovil výši náhrady. V rámci řízení by se zkoumalo, zda povolit a za kolik.... Takto to je ponecháno na jednostranném rozhodnutí jedné ze zainteresovaných stran, což může budit oprávněné pochybnosti...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 5. 2005 11:50 | Speedy

To jistě. Ale přes koho (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ????????????????????)tady v Česku individuálně obchodovat? Když se udělalo toto, příště se pohodlně zablokují a seberou, jistě pod vhodnou "společenskou" záminkou, tituly i s případnými volnými prašulemi na účtech vedený skrzevá místní český zprostředkovatele. Když to bude mít patřičný "zákonný" posichr, tak to (a jistě velmi iniciativně) třeba taková Spořka nebo Komerčka ráda přece zařídí... A podobné to je a bude s fondy: mít cizí fond koupený skrze třeba ČSOB je a bude sice pěkné, ale když se k němu už v Německu nebo v Brazílii (po emigraci!) nedostanu, tak co potom s tím????????????????
...takže jezdit přes český hranice na Západ a skutečně se plně etablovat tam? Snad v tom Německu socani už konečně potáhnou, do ruky to vezme Stoiber aspol. a nebude na nějakou dobu co řešit, ostatně, takto jsem už před pár lety hovořil tady na webu a pod jiným nickem: tuto mizérii jsme si všichni mohli ušetřit. Tady dodávám, že mé peněžence je proto nějaká socha jakéhosi Beneše zcela a naprosto ukradená a rovněž ty podsouvaný tanečky ohledně jednoho provokatéra na jedný májový komunistický demonstraci. Ano, pěkně to vše slouží na přikrytí českých aktuálních lumpáren!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2005 11:43 | A. Lincoln

Ted je nutno , aby se vsechny NEkomunistické strany a nestraníci sjednotily v jednu jedinou stranu - Stranu Jihozápadní nebo ! Jenom pak dostanou nejaké místo v parlamentu. At si ty NEkumonistické strany a nestraníci nechají svoje vlastní predsedy , kdyz se nedohodnou na jednom predsedovi. Ale dokud se nesjednotí NEkomunistické strany a nestraníci , nemaji zádné místo v parlamentu. Taky musí míti ti NEkomunistické kapitalistické republikánské spolky nejaký inteligentní program a práteliti se spolu a práteliti se s lidem a nejenom nadávat komunistum a nevedeti jak stát vésti lépe. Jako první bude od Evropského soudu v Bruselu oznacena privatizace a tunelárství za neplatné a miliardári a tunelári vsechen svuj majetek rozdelí stejným dílem mezi 15 milionu Cechu a Slováku. Dne jsou v parlamentu 15 let po "zánetové prostituci" jeste porád jen samí prevlecení komunisti.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ivo Lukačovič

podnikatel, Seznam.cz

Pavel Bém

politik

Ivo Lukačovič
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Pavel Bém
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 3 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services