Akcie: cena ropy klesá

Polovina minulého týdne přinesla největší třídenní růst cen amerických akcií za šest měsíců. Příčinou se stal příznivý vývoj inflace a klesající cena ropy. Ta se dostala na nejnižší úroveň od 11. února. Burzám také pomohlo, že výnosy dluhopisů zůstávají nízké.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 5 komentářů)

26. 5. 2005 23:54 | Honza

No tak se vykašlete na český trh a obchodujte se zahraničními akciemi.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 5. 2005 15:49 | Titanic

Zachrante se vsichni ! Titanik se potápí ! Vetsine akcií hrozí vyrazení ze vsech verejných trhu v Ceské republice. Minoritní akcionári ztratí poslední moznost obchodovat se svými akciemi. Vetsinu spolecností jiz dnes ovládá jeden akcionár nebo fondem skupina akcionáru, kterí nemají zájem dalsí akcie nakupovat a ani je nepotrebují. Minoritní akcionár nebude mít moznost nalézt kupujícího nebo prodávajícího akcií. Vyrazením akcií z verejného trhu se stávají akcie pro minoritního akcionáre bezcennými. Spolecnosti budou dány plne do rukou majoritních vlastníkum a minoritním akcionárum budou akcie naprosto znehodnoceny. Vyrazením akcií z verejných trhu bude neslavne ukoncena kupónová privatizace. Pod vedením strany a vlády , která privatizací premenila národní podniky na rodinné. Za své akcie Komercní banky si výmenou muzete odnésti treba zidli a ty akcie tam nechat. Ale chef banky by vás hnal , kdybyste mu chteli odnésti zidli z banky !
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 5. 2005 15:26 | Akcie Velká

Zdá se , ze uz nikdo nemá zajem dnes o akcie, kdyz mu je zaberou za zlomek kurzu tunelári. Vzdyt si je budou dnes tunelári vymenovat sami na Burze Praha a poctivý clovek uz nemá na burze Praha co hledat. Tedy Kellner a Kolácek a Kozený a Klausová a Dingman a Maderyc a Popovic a Vinkler budou vymenovat sami svoje drahocenné papíry mezi sebou ba burze Praha a burza Praha uz nebude pro poctivého cloveka. Ale neni nutno zanevriti na akcie docela , práve naopak : burza Frankfurt a burza New York má pro nás vzdycky dostatek fajnových akcií od nevytunelovaných firem : Barclays , Bank of America , Citigroup , Royal Bank of Scotland , Wells Fargo , BP , Iberdrola.
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 5. 2005 13:45 | Business Week , London

V internetu jsou takové horké povídky , ze ne studené www.penize.cz neni témer cas. Jenomze né vsechno v internetu je pravda. Internet je dokonce plný lzí. Takze nikdo neví , je Sklo Union Teplice obetí dvojnásobného tunelování , nebo není ??? Prevzato z internetu : Sklo Union Teplice vytuneloval nositel cestného titulu Manager roku 1993 a 1997, clen ÚV KSC a elitní agent StB a rytír rádu sv. Konstantina a Heleny - Ing. Stepán Popovic a pozdeji vytuneloval jeste Viktor Kozený s fondem Harvard. Stepan Popovic se stal díky jeho známostem reditelem závodu Sklo Union Teplice. Hrozba lustracního zákona jej donutila rychle jednat, coz znamenalo nechat zprivatizovat Sklo jeste pred úcinností tohoto zákona. A tak Stepán dostal nápad : daruje Sklo Union nekomu zadarmo, hlavne kdyz tomu bude moci chéfovat dál. Stepán vytáhl ze Sklo Unionu jen to nejlepsí a vlozil to do nové akciovky s výmluvným názvem Glavunion. Vkládaný majetek v hodnote prevysující cástku 15 mld. Kc si nechal ocenit od kamaráda bilancní metodou na 1,8 mld. Kc, takze to ve finále delalo i s pozemky 3,5 mld. Kc základního jmení , s tím mu pomohli jeho nomenklaturní kamarádi. Pithartova vláda 1991 pod tlakem ministru Vrby a Dyby schválila kapitálový vstup belgické firmy Glaverbel do výse 40%. Jenze Glaverbel spolkl Glavunion celý za 120 milionu USD. Takze to vypadá, ze Glaverbel koupil Glavunion za hodnotu jeho podceneného základního jmení. Stepán uzavrel s Glaverbelem tajnou kupní smlouvu, ze které vyplývalo, ze kupní cena za Glavunion ve výsi 120 mil. USD bude zaplacena az za 6 let od koupi. Kdyz Glavunion vydelával pred koupí 1 mld. Ks rocne, tak do sesti let to hodí 6 mld. Kc. Stepán tedy daroval Glaverbelu majetek v hodnote 15 mld. Kc zadarmo, aby se udrzel u kormidla jako generální reditel a predseda predstavenstva GLAVUNION a.s. Teplice. Po 6 letech 1997 mel Glaverbel zaplatit Sklo Unionu za Glavunion a Sklo Union mezitím zprivatizoval a vytuneloval Harvard holding a Viktor Kozený, bytem Bahamské ostrovy. Vsechny rozhodující investice Glavunionu byly financovány predevsím z úveru taktéz tunelované Komercní banky. Ceský stát dotoval výrobu skla cástkami, kolem 100 mil. Kc rocne a Glavunion propoustel, cimz je na teplicku jedna z nejvyssích nezamestnaností. ??? Je to pravda , nebo je to lez ??? !!! Rytír rádu sv. Konstantina a Heleny - Ing. Stepán Popovic at nám promine , jestli byl urazen , vzdyt se jenom ptáme , není-li toto lez !!! At nám tedy rekne , ze je to lez !!!
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 5. 2005 6:14 | Matka Tereza , Kalkuta

Zda se , ze nejdulezitejsi index sveta S&P500 prekonal linii trendu a i linii odporu a americke akcie dnes maji uz zase cestu volnou nahoru. Ale je to velika blbost , mysleti si , ze jedna americka akcie poroste , kdyz index s 500 akciemi stoupl nad linii spojujici 3 kopce v grafu anebo stoupl vyse nez minuly kopec v grafu. Ale povidejte to Richardovi Kozovi , ze malovat si linie trendu a linie odporu do grafu akcie je pro kozu nebo pro kocku. To uz je lepsi indikator MACD , ale jen u te jedne akcie a ne u celeho akcioveho indexu.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

František Janeček

producent a podnikatel

Pavel Kohout

ekonom

František Janeček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Pavel Kohout
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services