Akcie: konkurenceschopnější USA

Po 5denním růstu začala minulý týden cena ropy opět klesat. Na burzách se příznivě projevilo snížení obchodního deficitu USA. Evropské trhy naopak nepříznivě ovlivnila zpráva o snížení výroby v Německu a Velké Británii a o poklesu maloobchodních tržeb v eurozóně. Co dalšího přinesly akciové trhy?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

16. 5. 2005 14:14, Eurostoxx Dow Jones

Vypada to , ze hnedle kazda ceska firma s akciemi na burze Praha , patri z velke casti do rukou nejakeho podvodnika , nebo kolektivu podvodniku a do rukou byvalych zlocineckych organizaci a do rukou novych zlocineckych organizaci.
........
A vy jste nikdy zadne akcie na burze Praha nemeli kupovat , protoze tim zpusobujete jenom , ze se ten kurz akcii a majetek podvodniku znasobi. I kdyz se muzete nekdy prizivit a znasobit svuj majetek v tech proklatejch akcii taky.
Jestli jste to drive nevedeli , tak to vite dnes 16.5.2005
........
A uz je cas prazskou burzu zapomenout a za kazdy 1 tisic euro zacit uz kupovat akcie z Eurostoxx50 a Dow Jones.
I kdyz Warren Buffett asi neni taky uplne cistej , kdyz prevedl behem let na svoje konto uz 40% majetku holdingu a fondu a akciove spolecnosti Berkshire Hathaway incorporated a za nekolik let by dokazal prevesti i 90%. Ale zatim se jeho krive ksefty od statnich advokatu neprokoukly.
........
!!! Rozmysli si , Mařenko , rozmysli , jestli jeste budes kupovat dábelské ceské akcie na burze Praha a nahrávat na konta dáblum !!!

Zobrazit celé vlákno

+27
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 5. 2005 13:31, Vrchol Vrchol

Ac se to retrospektivne zdá neuveritelné, faktem je, ze celá kupónová privatizace byla spustena bez jakékoli právní regulace privatizacních fondu, která by sla nad rámec obecného práva. Komise pro cenné papíry pripravila prehled investicních fondu a podílových fondu, u nichz byla zjistena majetková újma z titulu nezákonného jednání. Z investicních fondu a spolecností se podle propoctu KCP v prubehu 90. let az do 30.6. 2002 ztratil majetek za zhruba 50 miliard korun. Je to vsak velmi slabý odhad, který zahrnuje jen prokazatelne zcizený majetek prokázanou trestnou cinností. Skutecná výse se pohybuje ve stovkách miliard.

Zobrazit celé vlákno

-15
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 15 komentářů)

19. 5. 2022 7:20

Ano,kuponová privatizace okradla jednou generaci.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 5. 2005 16:00 | Jirka

S Tvým pojmenováním je to těžké, protože než napíšu první větu, zapomenu, jak se jmenuješ tentokrát. Bylo by od Tebe hezké, kdybys nám to ulehčil a neměnil nicky jako spodní prádlo. Do blázince jsem Tě (pokud vím) neposílal. Jen si sem tam trochu rýpnu.
S myšlenkou zkusit cizí burzy už nějakou dobu zápasím. Zatím mám ale malý základ na přímé obchodování (peněz i vědomostí) a je docela možné, že se brzy uklidím do dluhopisů, protože asi budu mít náročnější dlouhodobou zakázku a nebudu mít čas na sledování trhu. Ty peníze budu potřebovat na přežití do dokončení práce. Ale s tou nevytunelovaností cizích firem bych si nebyl tak jist. Myslíš, že Viky Kožený se to naučil v Česku? Já myslím, že tu jen našel živnou půdu, ale technologii si přivezl zvenčí. Když tak sleduji, co se teď děje kolem vyvlastňování drobných akcionářů a jak se EU staví k podobným věcem, moc velkou důvěru v evropské trhy nemám. Raději bych zkusil americké. I tam se najdou lumpové, ale alespoň tam není zákon na jejich straně, jako tady. :(
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 5. 2005 15:44 | Boucek Antonin

Pokud vim, tak si je mohou koupit urceny pocet akcii za cenu, ktera byla, kdyz nastoupili do firmy. Uz o tom tady psal pan Letal. Prekvapuje Vas to? Rozciluje? Pokud Vas vyvede z miry tahle prkotina, na zaklade ceho jste akcie CEZu poridil?
-10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 5. 2005 14:28 | Habemus Papan Josefum Ratzingum

Ja povazuju za urazku jen : 1. kdyz tady nazyvaji korespondenty jinym jmenem , nez se oni podepsali. Tedy kdyz se nekdo podepise Sitting Bull , nemohou mu rikati Bejku ani Menavko , ale mohou ho zvati : ty , Vy , Sitting Bulle , pane , kolego , priteli. 2. dalsi urazka je posilati nekoho do blazince. Tak bych nazor jineho vubec nekritizoval , ale napsal jen : Muj vlastni nazor je ale ..... .............................. ........ .............................. ........ Podle tvej zkusenejch reci jsem si myslel , ze uz davno investujes v cizine. Ale bohuzel vidim , ze experimentujes jen s ceskymi fondy a ceskymi akciemi a oni ty jich polovinu vytunelovali. Tak kdyz tady vedes takove fundovane reci , tak uz si konecne kup nejakou akcii z Eurostoxxu a Dow Jonesu , ty ti nevytunelujou !
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 5. 2005 12:57 | Himmel Hergott Krucifix

??? Je to pravda , ze pomoci OPCNIHO PROGRAMU si mohou chefove a dozorci a odborari v CEZ koupit dneska 7 milonu akcii CEZu za cenu jako pred 3 lety , tedy za 81 korun a za nekolik dni je prodat za dnesni cenu kolem 400 korun a vydelat tak za nekolik dni miliony ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???? Clanek zde : http://www.tyden.cz/text.asp?rid=7&show=text&tid=15218
+24
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 5. 2005 11:26 | Jirka

Koukám pane Boučku, že jsem oproti Vám úplný vzorňák (ač též cyklista).:-) Já mám z první vlny asi jen 15 tisíc. To byla moje investorská premiéra, tak jsem raději z opatrnosti diverzifikoval riziko a rozložil se do 6 IF. Pár mi jich vytunelovali, pár v dražbě prodali, ale něco jsem z toho měl. Z počátku i dividendy. Poslední se mi transformoval na OPF a za minulý rok mi ten zbytek zhodnotil asi o 30%. Nějaký zisk tedy máme. Ale je fakt, že to mohlo být i lepší, kdyby neměl Metrostav tak početnou "konkurenci".
-13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 5. 2005 11:11 | Jirka

Jiný kraj, jiný mrav. Jak vidím, uvažuješ podobně jako europolitici. Ti také, jak se zdá, považují nesouhlasný názor za urážku. Já ale bydlím trochu na východ od Bruselu, tak to dělám po našem.
Že na privatizaci leccos smrdí, vím už několik let. A vsadím se, že Ty taky. Proto nechápu, proč se o tom zminuješ až teď, když se ČEZ propadl hluboko pod 400. Je to tentýž ČEZ, který jsi prohlašoval v březnu za jedinou investici na BCPP, která stojí za to. Pálí Tě, že opakuješ pořád stejnou chybu. Koupíš to, co má dobré výsledky, držíš až na dno a pak se na to nemůžeš ani podívat. Já jsem tentokrát držel jen o pár dnů déle, než jsem měl, a už jsem si naplácal přes ruce. Ne sice ČEZ, ale to je fuk.
-10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 5. 2005 19:01 | Kateřina

Taky matematici, prosím! Hlásím se do party. Kdybych byla chytřejší, mohla jsem mít za jednu bezcennou knížku 120 tisíc, ale i tak to bylo docela dost. A některé akcie ještě mám - dokonce s dividendou :-) Ten rasistický blábol dělá na těchto stránkách co?
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 5. 2005 15:05 | Dušan

Nejen Židé a cyklisté, ale i šachisté. I já jsem v kupónové privatizaci získal něco bezcenných akcií ČEZ a FINOP, část z nich jsem prodal někdy v roce 94 a jako chudý student si za to koupil na svou dobu velmi pokrokový počítač za 40000. Tento elektronický krám mi byl zdrojem zábavy i urychlení mého profesního růstu. Získal jsem tak později vlastně i nepoctivý náskok na trhu práce v mém oboru! Třikrát hanba!
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 5. 2005 14:24 | El Alamein , Timbuktu

59.000 korun to je jenom 2.000 euro , to dám na konto kazdý mesíc i bez akcií. Ale je to dobre , ze jsme obzivili chcíplou diskuzi o akciich na penize.cz Jinak by se sem nenepsalo nekolik tydnu vubec nic k akciim , lidi se totiz boji , ze jim tady bude nejaky Anonym , Speedy , Jirka a jina Dirka nadavat. Momochodem Židé se pise s malym Ž , snad tedy Israelité a prej i ceský pan president a jeho pani jsou tohoto puvodu.
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 5. 2005 14:14 | Eurostoxx Dow Jones

Vypada to , ze hnedle kazda ceska firma s akciemi na burze Praha , patri z velke casti do rukou nejakeho podvodnika , nebo kolektivu podvodniku a do rukou byvalych zlocineckych organizaci a do rukou novych zlocineckych organizaci. ........ A vy jste nikdy zadne akcie na burze Praha nemeli kupovat , protoze tim zpusobujete jenom , ze se ten kurz akcii a majetek podvodniku znasobi. I kdyz se muzete nekdy prizivit a znasobit svuj majetek v tech proklatejch akcii taky. Jestli jste to drive nevedeli , tak to vite dnes 16.5.2005 ........ A uz je cas prazskou burzu zapomenout a za kazdy 1 tisic euro zacit uz kupovat akcie z Eurostoxx50 a Dow Jones. I kdyz Warren Buffett asi neni taky uplne cistej , kdyz prevedl behem let na svoje konto uz 40% majetku holdingu a fondu a akciove spolecnosti Berkshire Hathaway incorporated a za nekolik let by dokazal prevesti i 90%. Ale zatim se jeho krive ksefty od statnich advokatu neprokoukly. ........ !!! Rozmysli si , Mařenko , rozmysli , jestli jeste budes kupovat dábelské ceské akcie na burze Praha a nahrávat na konta dáblum !!!
+27
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 5. 2005 14:01 | Bouček Antonín

Nejen Židé, ale i cyklisté sehráli v kupónové privatizaci zločinnou roli. Já jsem například letos prodal bezcenné akcie ČEZ z bezcenné kupónové knížky (jednalo se o bezcennou emisi z druhé vlny s původní bezcenně nominální hodnotou 1000 Kč) s výdělkem 59 000 Kč (po odečtení nákladů) a ještě mi nějaké bezcenné akcie zbyly. Jenom zákeřní cyklisté mého ražení umí z ničeho dosáhnout tak vysokých zisků. Hanba, hanba, zlotřilý pedále!
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 5. 2005 13:33 | ? Akcie Komercni Banka ?

Nekolik významných príkladu proslulého tunelování : MOTOINVEST , CS Fondy , Agrobanka , Ceská sporitelna , Harvardské fondy , IPB Banka Bohemia , Komercní banka. V první polovine 90. let vzniklo pres 50 bank, z toho 18 z nich skoncilo v konkurzu ci v likvidaci. Z dalsích peti zustaly jen akciové spolecnosti bez bankovní licence. Použití termínu "tunelování" pro cílené a organizované vyvádení financí z bank s úmyslem je nevrátit není presné, nebot vystihuje jen jeden pouzívaný zpusob. Vhodnejsí se jeví pojem "pumpování", nebot banky byly doslova pumpovány, rada z nich az k bankrotu. Banky slouzily jako pumpa penez, kam si vyvolení mohli kdykoli prijít a "napumpovat". Základním zpusobem "pumpování" bylo ztrátové úverovaní a cílené tunelování managementem, obojí umoznené slabou legislativou a necinností policie, potazmo orgánu moci výkonné. Ztrátové úverování bylo navíc velmi podporováno tehdejsí vládou, která drzela u moci tehdejsí "kapitány prumyslu". K vypumpovaným bankám vláda pristupovala v zásade dvema zpusoby. Nechala je padnout (Banka Bohemia, Plzenská banka, Kreditní banka Plzen aj.) nebo vláda banky nákladne sanovala v rádech desítek ci stovek miliard (IPB, Ceská sporitelna, Komercní banka). Státní pomoc mela ruznou formu - odkup klasifikovaných úveru, garance, navýsení základního kapitálu nebo typicky prevedení nedobytných pohledávek na Konsolidacní agenturu.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 5. 2005 13:31 | Vrchol Vrchol

Ac se to retrospektivne zdá neuveritelné, faktem je, ze celá kupónová privatizace byla spustena bez jakékoli právní regulace privatizacních fondu, která by sla nad rámec obecného práva. Komise pro cenné papíry pripravila prehled investicních fondu a podílových fondu, u nichz byla zjistena majetková újma z titulu nezákonného jednání. Z investicních fondu a spolecností se podle propoctu KCP v prubehu 90. let az do 30.6. 2002 ztratil majetek za zhruba 50 miliard korun. Je to vsak velmi slabý odhad, který zahrnuje jen prokazatelne zcizený majetek prokázanou trestnou cinností. Skutecná výse se pohybuje ve stovkách miliard.
-15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 5. 2005 13:30 | Skandál Skandál

O masovém rozkradení ceského národního majetku - Kupónová privatizace : Zlociny a krádeze národního majetku, které probehly v devadesátých letech, mají na konte hlavne bývalí komunisté, agenti StB ci KGB a osoby zidovského puvodu. Nápad kupónové privatizace byl geniálne rafinovaný. Dát lidem pocit, ze neco získávají, vybrat za to od nich jeste peníze a následne se legálne zmocnit vetsiny národního majetku, který zustal po komunistech. Za architekty kupónové privatizace lze povazovat nekolik agentu komunistického StB a nekolik osob zidovského puvodu. Kupónová privatizace se uskutecnila ve dvou vlnách v letech 1992 - 1994. Celková hodnota jmení podniku privatizovaných kupónovou metodou cinila 679 miliard korun v cenové hladine ke dni zahájení první vlny . Mediální masáz a propagace byla silná, bylo dosazeno nevídané aktivity a odezvy od obcanu, predevsím v zrcadle toho, ze za své peníze dostávali bezcenné papírové knízky . Úcast v první vlne byla 77 % vsech oprávnených obcanu a v druhé vlne 74 % obcanu. První vlny se úcastnilo celkem 264 investicních fondu, kterým obcané - drzitelé investicních kupónu sverili celkem 71,8 % vsech investicních bodu investovaných pro první vlnu. To bylo z hlediska architektu kupónové privatizace, resp. osob ovládajících tyto investicní fondy nejvýhodnejsí, nebot tím obcané ztratili nad svými kupony jakoukoli kontrolu. Kontrolní mechanismy nad fondy nebyly pro vytrvalý odpor nikdy skutecne legislativne nastaveny. Ve druhé vlne ucítili prílezitost i dalsí dravci a úcastnilo se jiz 353 investicních fondu, kterým obcané - drzitelé investicních kupónu sverili tentokrát jen 64 % vsech investicních bodu investovaných pro druhou vlnu. Tímto zpusobem získávaly investicní fondy faktickou kontrolu nad privatizovanými podniky a jejich majetkem. Na majetek zprivatizovaný kupónovou privatizací cekal dvojí osud : V prvním prípade byl ihned zproneveren a rozkraden. Zde se jeví slovo "krást" jako absolutne nejvýstiznejsí, na rozdíl od jakýchkoli ekonomických ci právních termínu. Princip byl jednoduchý a recept vsude stejný. Nevýhodné obchody, zadluzování, systematické vyvádení aktiv a vytvárení pasiv, tj. proslulé ceské "tunelování", vse vesmes v rezii sehraného a zkuseného týmu agentu komunistického Gestapa StB. Ve druhém prípade byl majetek dále spravován a do vedoucích míst "zprivatizovaných" podniku byli dosazeni, popr. se vrátili exponenti komunistického rezimu. V techto prípadech nebyly podniky "tunelovány" bezprostredne, ale postupne nebo v prípade potreby, tzn. nutnosti vytvorení financních aktiv.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vlasta Parkanová

politička

Miroslav Jakubec

podnikatel, Servis Climax

Vlasta Parkanová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Miroslav Jakubec
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services