Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Jak funguje investiční životní pojištění I.

Jak funguje investiční životní pojištění I.
Některé odhady říkají, že investičnímu pojištění rozumí maximálně pětina prodejců. Většina klientů prý ani netuší, jaký produkt si vlastně sjednali a co nabízí trh. Připravili jsme pro vás několik článků, z nichž se o investičním pojištění dozvíte vše podstatné. Přečtěte si první z nich.
Martin Podávka, rubrika: Články, 18.04.2005, 22 komentářů
Tisknout

23.04.2005 06:01, Zdeněk

Nedaní se nic pouze při výplatě v případě smrti pojištěného. U IŽP v tomto případě je určené obmyšlené osobě (nebo podle zákona o pojistné smlouvě, pokud tato osoba není přesně určena - u smluv s platností před 1.1.2005 se vychází nadále z Občanského zákoníku) vyplacena sjednaná pojistná částka v případě smrti+aktuální hodnota podílových jednotek. Pokud se pojištěný dožije sjednaného věku, dostává vyplacenou aktuální hodnotu podílových jednotek (tzn. výši akumulačních jednotek+zbývající výši jednotek počátečních, které jsou kupovány zpočátku pojištění na krytí nákladů a poplatků). Rozdíl mezi touto vyplácenou částkou a zaplaceným pojistným za dobu trvání smlouvy se daní 15 % (něco jako zdanění úrokového výnosu v bance - pro srovnání). Poplatky a rizikové pojistné jsou již započítány a "zamixovány" do skutečně vyplácené částky. IŽP je pořád z daňového pohledu pojištění, i když je tam třeba sjednaná úplně minimální částka stanvená pojišťovnou na úmrtí. Proto se při dožití daní. Neplést s podílovými fondy - tam se po 6 měsících držení podílů nedaní (do 6 měsíců držení se daní taky 15%)

Zobrazit komentovanou zprávu ( 22.04.2005 11:48)

23.04.2005 06:09, Zdeněk

Dle mého názoru částečný výběr (odkup) nemá dopad na daňový odpočet. Smlouva přece zůstává běžet a částečný odkup mě nezbavuje povinnosti platit dál pojistné. A o platbu pojistného z pohledu snížení daňového základu jde. Klidně si můžu z daného částečného odkupu tu platbu pojistného zaplatit (tzn. že si na platbu pojistného vytáhnu peníze z pojistky.)

Zobrazit komentovanou zprávu (Jarka 18.04.2005 10:15)

23.04.2005 06:21

Při tom úmrtí je výplata poj. částky na úmrtí + aktuální hodnoty jednotek podmíněna samozřejmě tím, že to takto má daná pojišťovna upraveno v pojistných podmínkách (vycházel jsem z IŽP, kde to takto je, ale nemusí to tak být u všech pojišťoven)

Zobrazit komentovanou zprávu (Zdeněk 23.04.2005 06:01)

23.06.2005 13:20, Dr. Antonín Charouz vv01@volny.cz

Další dobrý článek na tomto serveru!!!
Pojištění je velmi složité a tak jsem si na www.nejlevnejsipojisteni.cz
našel osobního pojišťovacího makléře. Od tý doby jsem v klidu. O vše se mi stará (srovnání nabídek pojišťoven,uzavírání a správu všech mých pojistných smluv na všechno možné, vyřizování pojistných událostí).Vyznat se v nabídce 42 pojišťoven působících v ČR se může pouze profesionál- MAKLÉŘ.Už mi taky ušetřil peníze za zbytečně drahé pojistky, které jsem platil. A navíc jeho služby jsou ZDARMA.Proto nechápu někoho, kdo ještě nemá svého makléře a jedná přímo s pojišťovnami či jejich agenty. Ti nabízejí pouze "svoje produkty" a jsou schopni všeho aby je prodali(výmysly, utajování informací o daném pojištění atd.) . Stačí si pouze vybrat schopného makléře. Pozor ale na ty, co si říkají "makléři" a nenabízejí srovnání trhu, ale pouze to co jim vybrala jejich makléřská firma...např. OVB, Kapitol atd.

30.06.2006 13:43, Jiří Zemek, zemek@asio.cz

opravdu si myslíte, že jsou služby finančního poradce z www.nejlevnejsipojisteni.cz ZDARMA ???

Zobrazit komentovanou zprávu (Dr. Antonín Charouz vv01@volny.cz 23.06.2005 13:20)

30.06.2006 20:31, Henry Okoun

Dr. Antoníne Charouzi, teď nevím jestli lobujete za zmíněný server, nebo se snažíte naštvat všechny poctivé poj. agenty. Já taky poskytuji poradenství zdarma a jsem profesionál. Makléři i agentovi jde samořejmě o jedinou věc. Prodat produkt a to tak, aby jej klient platil a nezrušil ho , jinak jak jistě víte pracoval zadarmo. Jak má klient vědět, že maklěř, který se ohání více pojišťovnami nejedná jen v zájmu nejvyšší provize? Jen by mě ještě zajímalo kolik Vám makléř ušetřil peněz pokud jste společně rušili a vyinkasoval jste jen odbytné (pokud šlo o ŽP). Samozřejmě společnosti jako OVB, Kapitol, Eurolife ... to komentovat nebudeme.

S pozdravem Luboš

Zobrazit komentovanou zprávu (Dr. Antonín Charouz vv01@volny.cz 23.06.2005 13:20)

18.07.2008 04:23, Na prodej: Nokia N96, Apple Iphones 3G, Play Stani

Jsme distributorů / velkoobchodníků na různé druhy elektroniky, jsme všechny typy mobilních telefonů na prodej. Patří k nim Nokia, Sony Ericsson, Samsung, Motorola, Nextel, Qtek, BenQ, OS a mnoho dalších mobilních telefonů. Také prodáváme počítače (oba notebooky a PDA) a elektronikou, jako je DVD, plazmové televize, fotoaparáty, TomTom GO 910 přenosná GPS navigace, Play stanice 1,2,3, Nintendo wii a další. Máme loď po celém světě, dodací lhůta je 2-3 days.For více informací, kontaktujte, prosím, naše Prodej manažer: Zvyklý Boro e-mailem......electronica-vend edor@live.com

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ondřej Tomek
podnikatel

Martin Dvořák
manažer a podnikatel

Ondřej Tomek
ÚSPĚŠNOST
54,44 %

z 1 251 duelů
Martin Dvořák
ÚSPĚŠNOST
45,61 %

z 1 195 duelů

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2012

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.