Akcie: Vánoce burzám svědčí

Americká centrální banka zvýšila podle očekávání úrokové sazby o 0,25 %. Index S&P500 se dostal na svoji nejvyšší hodnotu od 7. srpna 2001, Nasdaq Composite je ve srovnání s jeho úrovní z října 2002 o 94 % silnější.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

22. 12. 2004 17:45, Vánoce Veselá

??? Nemás zaznamenáno pro tyto 3 akcie neco z toho :
úcetní hodnota akcie , zisk za minulá léta a ocekávaný zisk prístí rok , ROE a treba i P/E , P/B , P/C , P/S , PEG , ROS , zadluzení ???

Zobrazit celé vlákno

+30
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

23. 12. 2004 19:28, Jan Kolda von Žampach (řečený Pancíř)

Akcie ČEZ byla chcíplá mj. právě z důvodu, že zde byla reálná možnost jeho zbabišovatění, opravuji zašantročení, viz v nejistotě před posledními parlamentními volbami socanské zašantročení Unipetrolu, které se však (po socanské volební výhře) nekonalo a Unipetrol byl raději vrácen do oběhu. Tak mi to, alespoň, s odstupem času u Unipetrolu připadá.
Pokud dáš na ukazatele a budeš optimista ve věci příští a v postup Poláků, tak z krátkodobějšího hlediska příštího roku by měl možná mít větší potenciál právě Unipetrol než ČEZ, viz webové stránky borce http://www.internetovestranky.cz/bob/, jinak příslušná diskuse na http://www.akcie.cz/

PS Já osobně jsem, až na výjimky, zdejší akcie prodal a rozhlížím se, co dál, kam s tím, tady už mnoho titulů není, nebo jsou malé, málo likvidní, o to rizikovější na tuneláž a, pochopitelně, že do takových cizí fondy neinvestují. My ale můžeme, je to však s větším rizikem, a to nad jakou další sviňárnou na drobné akcionáře naše věrchuška přimhouří svý bedlivý oko.

Zobrazit celé vlákno

-12
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 30 komentářů)

22. 1. 2005 15:33 | Honzajs

Samsung - zřejmě ano. V USA si totiž obchoduej pouze na OTC jako tzv. Pink Sheet. Pokud se optvrdí info o to, že uvažuje o kotaci na hlavním trhu NYSE, jeho cena akcií může slušně povyskočit.
Díky kotaci na NYSE bude totiž dostupný i pro institucionální investory (penzijní fondy), kteří často mohou dle svých statutůinvestovat pouze do akcií obchodovaných na NYSE nabo hlavním trhu NASDAQu.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 12. 2004 2:39 | Nem Tudom

Která akcie z Evropy by se nejlépe vyplatila na 10 let vi nekdo ? ???? Tesco , Volkswagen , BMW , Porsche , Hennes & Mauritz , Sanofi Aventis , Siemens , Iberdrola , Puma , Ericsson , BNP Paribas , Royal Bank of Scotland , Stada ???? Veselé Vánoce a stastný nový rok : http://vaanoce.webz.cz
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 12. 2004 9:22 | Jan Kolda von Žampach (řečený Pancíř)

Honzajs: Já se na to korejský KEPCO zatím jen krátce díval, na první pohled zajímavý, škoda, že jsou tam známé komplikace s rozdělením poloostrova, neboť těsné sousedství s Čínou by potom mohlo být, při plné konsolidaci situace, dnes ještě více zajímavé. Nedokážu vyhodnotit kursové riziko, ale asi bych to viděl jako vážný faktor pro další rozhodování. Já se teprve internetem rozhlížím kolem, narazil jsem také na norské hydroelektrárny, má to být provázaný na výrobu hliníku, zatím se mi však ty vazby kolem toho jeví trochu zašmodrchaný, resp. jsem ještě nedokoumal (nedostatek času) jak se tam případně přelévají zisky a co tedy vlastně představují ty akcie, který možno koupit.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 12. 2004 6:43 | Royal Bank of Beroun

Zatracení podvodníci v nejnovejsím obezníku Aktien-Analyse z Bonnu ( já ten nerád vidím v knihovne ) na prosinec 2004 , lzou ze banky BNP Paribas a Royal Bank of Scotland zvysují zisky za 10 posledních let prúmerne 30% rocne a pritom oboje banky vznikly asi teprve pred 6 lety sloucením mensích banek a zisky rostou u BNP Paribas i u Royal Bank of Scotland za posledních 5 let prúmerne o 0% rocne. A podobne tam lzou i o Samsungu P/E 9 , PEG 0,5 , P/B 2,2 , ROE 32 , ale vsechno je to lez. Magazín Börse-Online ocekával letos v púli roku taky vyssí zisk 2005 u Samsungu , ale uz to predelali na znacne nizsí zisk roku 2005. Tedy já ani jednu z tech 3 akcií nekoupim a budu dál investovat do Citigroup a Wells Fargo a nebo experimentovat s Volkswagenem , který má akcie 40% pod úcetní hodnotu spadlé a roku 2005 ocekává znacne vyssí zisk , ale asi jenom úsporami na výdajích a vúbec ne vetsím prodejem aut.
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 12. 2004 19:28 | Jan Kolda von Žampach (řečený Pancíř)

Akcie ČEZ byla chcíplá mj. právě z důvodu, že zde byla reálná možnost jeho zbabišovatění, opravuji zašantročení, viz v nejistotě před posledními parlamentními volbami socanské zašantročení Unipetrolu, které se však (po socanské volební výhře) nekonalo a Unipetrol byl raději vrácen do oběhu. Tak mi to, alespoň, s odstupem času u Unipetrolu připadá. Pokud dáš na ukazatele a budeš optimista ve věci příští a v postup Poláků, tak z krátkodobějšího hlediska příštího roku by měl možná mít větší potenciál právě Unipetrol než ČEZ, viz webové stránky borce http://www.internetovestranky.cz/bob/, jinak příslušná diskuse na http://www.akcie.cz/
PS Já osobně jsem, až na výjimky, zdejší akcie prodal a rozhlížím se, co dál, kam s tím, tady už mnoho titulů není, nebo jsou malé, málo likvidní, o to rizikovější na tuneláž a, pochopitelně, že do takových cizí fondy neinvestují. My ale můžeme, je to však s větším rizikem, a to nad jakou další sviňárnou na drobné akcionáře naše věrchuška přimhouří svý bedlivý oko.
-12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 12. 2004 18:57 | Honzajs

Pokud uvažuješ o Samsungu, koukni se taky na KEPCO (Korejská obdoba našeho ČEZu). Velice zajímavě fundamenty.
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 12. 2004 18:04 | Uú Uú

Cizí fondy na východoevropské akcie maji z Cech asi nejradeji akcii CEZ. Ale ta akcie byla 1997 az 2002 dokonale chcíplá. A 2003 az 2004 rostla zase prílis moc : 340% za 2 roky a ted uz se mi ji proto nechce kupovat , kdyz má uz ty 340% za sebou. Napadá mne koupit akcie Samsung pro ten nejlepsí fundament ze vsech akcií sveta , i kdyz má akcie 6-letý graf osklive zubatý. A napadá mne koupit akcie BNP Paribas a Royal Bank of Scotland , jejich zisk roste pospedních 10 let prúmerne 30% rocne a to by tedy mel i jejich kurz.
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 12. 2004 20:09 | Jan Kolda von Žampach (řečený Pancíř)

Víš, nezlob se, ČP mě momentálně vůbec nezajímá, to dříve spíše Filípek Morisů (dříve Tabáček), ale jen asi 3 roky do té doby, než jsem kohosi (sám astmatik), doprovázel na jakési vyšetření plic do jedné léčebny: stačilo mě projít se po chodbě, vidět a slyšet, šmytec a konec. Ale po formální stránce to byla a je snad jediná(!!!) "česká" akcie, která se chová dlouhodobě k drobným akcionářům navýsost korektně a valná hromada vždy na úrovni s drobným pohoštěním (alespoň co jsem tam 4x byl já). Žel, jsou tu ty, alespoň dnes pro mne, morálně zdravotní problémy, tak v tom už nejedu a navíc je zde světová protikuřácká kampaň :-(( Tady bankovnictví mě už také neinteresuje, právě pro takové ty spíše morálně osobní výtky k tomuto oboru, a na případné, ještě občasné (delší) zaspekulování podrobné propočty ukazatelů spíše nepotřebuji: v té KB třeba v minulosti nedávné rozpouštěli rezervy a byl zisk, to se ale asi už opakovat nebude, snad tam také byly nějaké sporné dolarové investice ještě za starého vedení, navíc, když si to tu v Česku po reformách začne za 2 až 3 roky lehat způsobem a la Slovensko a mnozí lidé nebudou mít proto na splácení úvěrů, co si je vesele nabrali na dovolené třeba na Kanáry nebo do Karibiku a dnes mají z toho jen sucho v puse a jinak nic, tak budou mít banky také nějaké ty malé či velké problémy. Proto pouze při významném poklesu KB zjišťuji asi tak proč a potom jednám. Tuhle jsem ji ale prodal, už mě to nebaví. Ano, energetika a ČEZ byl můj velký tažný kůň poslední doby, to ano, pokud chceš nějaké ukazatele, tak jsem je onehdá viděl spočtené na právě Tebou doporučované adrese http://aktien.onvista.de/top-flop/branche.html?FIGURE=PERFORMANCE&TYPE=TOP_FLOP&SORT=CN_DIFF_REL_RANGE_DESC&ID_BRANCH=44&RANGE=1W&OFFSET=0 avšak z čeho počítali budoucnost je vskutku ve hvězdách. Myslím, a říkám to zde opakovaně, že u českých titulů nemůžeš bezhlavě používat filtry a rozhodovat se jen dle počítače. Zde je velké a zcela nepředvídatelné riziko (ale i příležitost se svézt) právě v politice.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 12. 2004 17:45 | Vánoce Veselá

??? Nemás zaznamenáno pro tyto 3 akcie neco z toho : úcetní hodnota akcie , zisk za minulá léta a ocekávaný zisk prístí rok , ROE a treba i P/E , P/B , P/C , P/S , PEG , ROS , zadluzení ???
+30
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 12. 2004 15:14 | Jan Kolda von Žampach (řečený Pancíř)

U titulů, které mne v Česku skutečně zajímají, studuji z webů BCP ČR http://www.pse.cz/cenpap/seznam_cp.asp stažené výroční a pololetní zprávy, potřebné údaje si dopočtu, pokud zde nejsou už uvedeny. S výhledem to je pochopitelně vždy složitější, ale obvykle i ten je zde nějak obsažen, tak alespoň lze mít představu o trendu vývoje. Nutno však počítat s tím, že i zde může být plno klamu a mamu: takový management, který si chce firmu rozkulačit pro sebe nebo pro kámoše, jistě ne(!)uvede výhled zářných zítřků, ale právě naopak, nutno počítat s netržními(!!!) zásahy státu a s nehoráznou vyšikuldací drobných akcionářů na odkupech. Proto je v ČR bezpodmínečně nutné se pokusit vždy zjistit, co a kdo za titulem právě stojí nebo se snaží ho uchvátit, a včas stáhnout případně ocas - řečeno takto natvrdo. Tituly v ČR byly vedeny, v posledním roce a více, privatizačními očekáváními a snižováním diskontů v ocenění v souvislosti se vstupem do EU. To se týká velkých titulů nebo titulů už privatizovaných, převážně do zahraničí. U toho ostatního mála, co zbylo, je to vždy sázka do loterie, navíc to málo možná(!?) použitelných titulů lze spočíst na prstech obou rukou a obou nohou :-(( Můj názor na dole uvedené: ČP - riziko neprůhledného kapitálu, který stojí za pojišťovnou, ale když ustál takové faux paux s tehdy státní Sokolovskou uhelnou a financováním pána Železného (viz ve výsledku platba za prohranou arbitráž kolem TV Nova z kapes daňových poplatníků!), tak nějaké to klepnutí přes prsty asi v dohledné době nehrozí, navíc p. Kočárník to po nových volbách s preferencemi pro ODS asi jistí (když ne on, tak jím vychovaní následníci), KB - na vlnách jsem se předdividendově a jinak dříve občas svezl, jako také klient banky jsem ale dnes velmi rozpačitý, chybí tomu drive, pro Francouze jsme tu stále asi póvl, nic moc od toho střednědobě neočekávám, ČEZ - ve srovnání se zahraničím už asi pomalu na svém, výhled je téma do diskuze a splněním očekávání v příštím a dalším roce, zbývá především už velká dlouhodobější spekulace na odkup, až se bude bohatá nevěsta prodávat (bude ale muset být vhodná doba a stát ne pod časovým tlakem snědeného krámu a hladových důchodců).
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 12. 2004 14:26 | Snížek Bílý

Povídá rytír von Zampach : "Snažím se investovat long do fundamentálně silných akcií" Povez mi tedy , rytíri , na kterých internetových stránkách najdes fundamentální údaje o ceských akciích. Jako je úcetní hodnota akcie , zisk za minulá léta a ocekávaný zisk prístí rok , ROE a treba i P/E , P/B , P/C , P/S , PEG , ROS , zadluzení. A ostatní korespondenti zde taky : ?? Kde jsou tyto údaje pro Ceskou Pojistovnu , Komercní Banku , CEZ ??
+29
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 12. 2004 16:06 | Jirka

Trochu Vám s tím generálem musím dát za pravdu. Já jsem letos na jaře udělal ve Sporotrendu podobnou chybu, jako pan kolega ÚúÚú. Nejen, že jsem držel, ale ještě jsem po pár dnech poklesu přihodil. A pak to spadlo do díry, kterou jsem zatím v tom fondu zažil poprvé. Nechal jsem se znervóznit tím dlouhým růstem a pozdě jsem si řekl, že mi asi ujíždí vlak. Tak jsem přidal v domnění, že využívám krátkého poklesu. Dole jsem pak přidal něco víc, takže jsem tu ránu trošku zahojil. Tehdy jsem ještě dělal všechno na blind. Od téhle lekce moje ztráty spočívají jen v nepřesném načasování vrcholku či dna o pár dnů. Hodně mi pomáhá technická analýza. Bohužel ve fondech se dá uplatnit MACD, MA, EMA, Bollinger a to je asi vše. Málokdy se tam trend obrací a pak se špatně vydělává na volatilitě. Proto chci přejít na akcie, protože jsou mnohem průhlednější a kombinace několika indikátorů rozliší malou korekci od změny trendu se slušnou spolehlivostí. Hlavní je určit si svůj časový cyklus, najít jeho trend a ignorovat kratší výkyvy, dokud indikátory neukážou na změnu trendu. Už jsem si založil cvičné portfolio, tak uvidíme, jak se mi to osvědčí.
Hodně také záleží na výběru titulu. Některé mi připadají při pohledu na grafy pěkně čitelné a nebál bych se u nich ani vyšší volatility, ale třeba Cisco systems, to je divočina, na kterou si zatím netroufnu.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 12. 2004 15:18 | Jirka

Nedalo mi to a podíval jsem se jak si stojí ERIC.DE (XETRA). Zatím jsem se o něj nezajímal. Už 10 měsíců to stagnuje a těch 50 let je asi dobrý odhad. Měl jsem za to, že ten pád byl prudší a ne 2,5 roku. Výpočet jsem založil na tvé víře, že tu ztrátu ERIC zase dožene. Proto těch €26. Tím spíš si tento příklad budu pamatovat jako varování. Stoploss je sice trochu nepříjemný nástroj, ale později zahřeje u srdce.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 12. 2004 14:51 | Jan Kolda von Žampach (řečený Pancíř)

...jo, a dodávám, že se stoplossy to také může být pěkná chujovina, které se proto neúčastním. Vždyť na vytřepání stoplossů mají zájem mnozí, kteří vidí lépe do okamžité situace na trhu: ano, vytřepat nastavené stoplossy a, chicht, jde se nahoru.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 12. 2004 14:44 | Jan Kolda von Žampach (řečený Pancíř)

Jenže po bitvě je každý generálem: nikde není napsáno, že když se prodá při poklesu, že to není právě dno, nebo dno větší korekce, a že hned druhý den to nepůjde, jako na potvoru, nahoru a nikdy více jinak (prosím, to nutno brát poněkud s nadsázkou). Cha, chááááá....
Toto jsem ale, resp. kvalifikované odhady, očekával naivně a před lety od deklarované virtuozity správců našich původně akciových(!) fondů. Jenže ouha! Takových 80% fondů vesele zlikvidňovalo portfolia kvůli otevření, neboť peněžní ústavy stojící v pozadí (a samy jako akcionáři či podílníci fondů), byly lačny peněz. Nějaké úvahy o investicích fondů do perspektivních akcií a o investičním horizontu byly zcela mimo mísu, tady se chtěla hotovost, ihned a někdy téměř, žel, za "každou" cenu. Zbytek fondů se potom dobrodružně vrhl právě na tehdy frčící telekomunikace, PC a internet apod., tedy do titulů, které potom nejvíce na prasknutí bubliny utrpěly: obávám se, že ani zde včasný okamžik pro prodeje zhusta nebyl zachycen a do dluhopisů a hotovosti se šlo až pěkně hezky při dně. A tam se obvykle i zůstalo, neboť fondy se přetransformovaly na dluhopisové (peněžního trhu) nebo smíšené, a nástup akcí se opět opozdil nebo z titulu nových statutů fondů se nekonal a nekoná vůbec. Tedy ve výsledku asi rozpačitá ztráta. Pro mne je zatím short vždy velká loterie, které se zatím proto neúčastním. Snažím se investovat long do fundamentálně silných akcií, které při opravdu výrazném poklesu případně ředím a ředím. Pokusy nést se na vlně všeobecných očekávání trhu u nějakého oboru, třeba bankovnictví, a investovat do vachrlatých akcií se mi obvykle nevyplatilo. Fatální pro mne bylo, kdy jsem část zisku z předchozího obchodu investoval do akcií IPB a v posledních hodinách, kdy jsem ještě mohl (byť se ztrátou) prodat, jsem byl nemocen. Naštěstí jsem před tím nic neředil: holt, spekulace na záchranu a očistění banky, tak jako u KB a ČS, se tentokrát ve výsledku šťastně nekonala. Ale takový je život spekulanta a investora. Ostatně, ty 10% podíly akcií IPB ve fondech PIAS tam také zůstaly, k pláči podílníků fondů: ještě, že stát se zaručil za dluhopisy, jinak by byl masakr. A nejen ve fondech PIAS.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 12. 2004 14:38 | Frosty Snowman

Zdá se , ze pocítás +32.500% pri rústu z 0,60 na 26 euro. Mozná ze to vyroste na 26 euro az za 50 let. Ted je lepsí pocítat rúst z 0,60 na 2,60 euro , to uz je videt za dobrého pocasí. Já bych si mohl klidne pocítat , kolik je ztráta na tech akciích koupených roku 2000 a na kolik je výdelek na tech koupených roku 2003 a kolik je výdelek na tech koupených roku 2004. Ale já jsem vsechny úcty od banky zahodil a vsechny kurzy a kusy secetl dohromady. Pak nemusim ztráty odecítat od výdelku a musterdepo mi ukazuje jen celkový stav. ... Buffett a jeho deti neprodávají nikdy nic se ztrátou , protoze by litovali prodeje se ztrátou , jestli akcie po nákupu nejde ihned prímo nahoru , ale 10% spadne , kdyz vetsinou za rok uz krásne vydelávají. Ten pád po nákupu nemúze být nikdy tak hrozný , kdyz kupují akcie jen pri kurzech pod vnitrní hodnotou akcií. Kdyz podnik má ten nejschopnejsí management. Kdyz se v tisku a internetu prozradí , co Buffett práve koupil a miliony lidí a institucí z celého sveta to proto kupují taky a pro tu popoularitu to vysoce roste. Coca-cola je vyjimka , ta padá uz 5 let.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 12. 2004 14:17 | Frosty Snowman

Buffett si nekolik akcií od technologie taky koupil , ALE vzdycky dbal na to , aby za ne zaplatil méne , nez je jejich vnitrní hodnota. Vnitrní hodnota akcie = rocní zisk na akcii / rendita 10 letých státních dluhopisú. Je-li zisk podniku 1 euro a úrok dluhopisú 4% 1 : 0,04 = 25 euro a meli bychom koupiti akcie takového podniku jen pri levnejsím kurzu nez 25 euro. Dalsí výpocty vnitrní hodnoty obsahují i ocekávaný rocní rúst zisku. ... Kdyby clovek roku 2000 kupoval jen akcie pri kurzech pod vnitrní hodnotou akcií , pak by roku 2000 vúbec nekoupil akcie Ericsson , Nokia , EMC , Corning , Sun Microsystems. Ale kdo roku 2000 s akciema poprvé zacal , musel chybovat. Roku 2000 se nemely kupovat západní akcie , ale akcie Ceské Pojistovny a Komercní Banky. TO JE JASAN !
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 12. 2004 14:07 | Frosty Snowman

Bouda na lidi je , kdyz se napíse nekde , ze nejvyssím chefem nejvetsi banky sveta Citigroup je Charles Prince , ale neni to ten Prince Charles z anglické královské rodiny. Asi 99% lidí to nenapdne. Já to objevil az dnes , vidíce fotografii toho chefa Citigroup. To je dobre , já kupuju akcie Citigroup a výbec se mi nelíbí Price Charles , co vyvedl s tou Dianou a Kamilou. Asi ten americký Charles Prince má lepsí charakter. Mozno to vysvetlit s www.google.com s hledáním stránek , které obsahují najednou 3 pojmy : +"prince charles" +"charles prince" +citigroup
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 12. 2004 13:59 | Jirka

Opravuji: Samozřejmě ne patnáctinásobek. To byl hodně hrubý odhad. Zkusme to při stoploss na €19,50:
Varianta Buy and Hold: Nákup za €1000 při €26ps: 38ks (skutečně investováno €988) Stav při kurzu €26ps: €988
Varianta Stoploss na €19,50ps and Buy: Nákup za €1000 při €26ps: 38ks (skutečně investováno €988) Stoploss při €19,50: €741 Nákup při €0,60 za €741: 1235ks Stav při kurzu €26ps: €32.110
Rozdíl variant: 32110/988 = 32,5 = 32500% Při tak malém objemu by samozřejmě výsledek hodně ovlivnily poplatky za realizaci stoplossu a nákup. Na Fio bych za každý zaplatil €11,95. Pak by zhodnocení bylo 31961%. I malý, ale šikovný investor by si namazal kapsu. Pokud by růst z úrovně €0,60 na 26 trval déle, než 6 měsíců, měl by ten zisk nezdaněný stejně, jako dlouhodobý investor. A to je hodně pravděpodobné.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 12. 2004 13:07 | Jirka

Tomu říkám ocelové nervy! Nic se ale nemá přehánět. Aby se jednou neříkalo: "Buffett a jeho děti nikdy neprodávaj!" :-)
Možná bys měl zkusit krátkodobější obchodování. Pokud tě nevzrušil ten pád z 26 na 0,6, neměl bys problémy s dodržováním investičního plánu. To já osobně považuji za nejtěžší věc při investování. Můžu umět desítky metod technické analýzy, zvládat fundamentální i psychologickou analýzu, ale pokud si budu říkat, že ještě počkám, spoustu příležitostí prošvihnu. Kdybys stejně chladnokrevně s malou ztrátou prodal, mohls pak nákupem na 0,6 za ty utržené peníze ušetřit nějakých 3000-4000% a po návratu na 26 mít dalších 4300% místo nuly. Možná i víc. Dal se na tom vydělat takový patnáctinásobek. A to nepočítám ještě lepší kombinaci se short zahájením. Za jak dlouho ti to vynese tolik při dlouhodobém držení?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Tomáš Sokol

advokát

Dara Rolins

zpěvačka a podnikatelka

Tomáš Sokol
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Dara Rolins
ÚSPĚŠNOST
66,67 %

z 3 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services