Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Osvobození od daně z převodu nemovitostí

Vendula Hilkovičová, rubrika: Články, 09.11.2004, 15 komentářů
Tisknout

22.10.2008 15:37, Smetana Zdeněk

Mám prozbu, existuje osvobození od zaplacení daně z převodu nemovitostí...........
Prodal jsem byt v osobním vlastnictví který jsem užíval od roku 1990. A prostředky z tohoto prodeje jsem použil na postavení nového rodinného domu.
Děkuji...

07.11.2008 18:03, lucka

prosím oradu jak je lepší to udelat prevest matka synovi barak nebo dat to jako darovací smlouvou dekuji

11.11.2008 12:49, petra

prosím o radu jestli je možné žádat osvobození daně z příjmu, když jsem prodala darovaný pozemek v osobním vlastnictví pouze jeden rok a peníze jsem použila na splacení hypotéky na byt, ve kterém žiji?

25.03.2009 14:39, Jarka

Dobrý den,
prosím o radu. V loňském roce jsme koupili rodinný dům, který opravujeme a splácíme na něj hypotéku.Nyní jsme prodali byt v němž jsme bydleli přes dva roky (také jsme spláceli hypo). Budeme platit daň z příjmů z prodeje bytu? Popřípadě jaké doklady máme doložit na FÚ. Dále by mě zajímla výše daně z převodu nemovitosti u prodaného bytu. Budeme potřebovat odhad nemovitosti (bytu) na výpočet výše daně nebo bude stačit kupní smlouva?Bohužel na FÚ jsem se moc vstřícnosti nedočkala, jaké podklady mám předložit. Děkuji za odpověď.

06.04.2009 13:10, Jana

Dobrý den, mám dotaz. Bydlela jsem v domě, kde jsem vlastnila 1/6, moje sestra též 1/6 - sousedka vlastnící 6/9 na nás podala žalobu, aby získala celý dům pro sebe. Soudně jsme o byt v domě přišly, za odhadní cenu. Je možné nás sprostit od placení daně z převodu nemovitosti? Děkuji za odpověď.

13.05.2009 17:37, Jarmila

Dobrý den. Prosím o radu, jak mám postupovat, když chci synovi a vnoučatům darovat pozemky

29.05.2009 15:22, Helena Marečková

Dobrý den,
dotaz na tzv. trojdaň, u daně darovací patřím do skupiny osvobozené od daně darovací, vztahuje se toto osvobození též i na daň z převodu nemovitsti. Děkuji Helena Maečková

13.08.2009 09:54, David Klečka

Dobrý den, měl bych otázku.Prodávám byt a peníze z něj použiji na koupi nového bytu v novostavbě. Zajímalo by mě zda musím platit daň z převodu nemovitostí. Děkuji

22.09.2009 14:39, Zdanska

Dobry den, chtela bych se zeptat, do jake skupiny patrim pro ucely dane darovaci: jedna se o muj vztah k prababicce. V zakone jsem tuto variantu nenasla, ale domnivam se, ze i tento vztah se da zahrnout pod 1. skupinu...? Dekuji predem za odpoved. Zdanska

17.11.2009 15:04, Andrzej

Dobry den, rad bych zjistil, zda mi vznika povinnost platit dan z prevodu nemovitosti v situaci, kdy jsme se s manzelkou rozvedli, pricemz v SJM jsme meli rodinny dum, ktery jsme spolu postavili a zkolaudovali v roce 2002 (jednalo se o novostavbu). Tento dum na zaklade nasi dohody o vyporadani SJM presel do jejiho vlastnictvi. Lze v teto situaci uplatnit osvobozeni placeni dane dle paragrafu 20, clanku 7, pismeno a) zakona o dani darovaci, dedicke a z prevodu nemovitosti?

08.03.2010 18:51, Vlasta Dvořáčková

Dobrý den, prosím o radu.
Zda je příjem z prodeje nemovitosti osvobozen od daně, když se prostředky získané prodejem použijí na splacení úvěru ze stavebního spoření na úpravu jiné nemovitosti k bydlení .
Děkuji za odpověd.

13.03.2010 06:57, jirsajir

s

18.05.2011 00:00, luisa

dobrý den,byla jsem přinucena prodat byt za 970tis. nový (kupci)nájemníci si napsali do LV že jim dlužím 1700000kč,takže kdyby se něco stalo bylo myšleno exekuce apod.tak bych jim tuto částku musela vyplatit.V říjnu má být převod na katastru zapsán nový majitel.musím zaplatit daně když jsem o byt vlastně přišla podvodným jednáním?

01.06.2011 21:39, ZD

Nevyjadřujete se dost jasně. Proč bude nový majitel zapsán až v říjnu? Jak si do LV napsali 1,7 mil, když do LV se kupní cena nezapisuje? Nehovoříte náhodou o zástavě nemovitosti za úvěr čerpaný u nějaké úvěrové organizace?

Zobrazit komentovanou zprávu (luisa 18.05.2011 00:00)

05.04.2012 08:38, Jiří Štěpánek

Dobrý den. Na žádost Krajského úřadu UK Majetkový odbor jsme odprodali část pole na plánovanou stavbu silnice. Platíme dań z převodu nemovitostí?
Děkuji
Jiří Štěpánek

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Stanislav Gross
expremiér a podnikatel

Jan Fišer
politik

Stanislav Gross
ÚSPĚŠNOST
45,25 %

z 1 326 duelů
Jan Fišer
ÚSPĚŠNOST
51,97 %

z 1 501 duelů

Spočítejte si

Daň darovací

skupiny

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.