Stavební spoření si pod sebou podřezává větev

Seminář o budoucnosti stavebního spoření naznačil další vývoj tohoto produktu. Jeho budoucnost sice prozatím v ohrožení není, ale máme zaděláno na pěkný hybrid. Také si myslíte, že zájmy klientů jsou zcela jiné, než si kdokoliv z odborníků představuje? Překvapil vás výrazný růst poplatků? Nedivte se, je to prý samozřejmost.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

11. 10. 2004 10:59, Mirka

Nesnáším,/snáší se vejce, já nemám ráda/ když by "poradci" chodili ke mě do bytu !!!

Zobrazit celé vlákno

+15
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

6. 10. 2004 18:55, Mario

Napsal jste to úplně přesně.
Podstatné je to, že to jako termínovaný vklad můžou chápat klienti, ale ne stavební spořitelna.

Představte si, že si přijdete pro úvěr, a stavební spořitelna vám řekne: Nojo, když my jsme to chápali jako termínovaný vklad.
Průšvih, ne?

Mario

Zobrazit celé vlákno

-3
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 87 komentářů)

30. 10. 2004 19:09

Nechcete přijít o úspory?? Pozor na podvodníky z Čs Reality! Získejte informace o zkušenostech klientů, kteří naletěli před vámi!! Více na mailu s možností přesvědčit se na vlastní oči!!!Jedná se o tuto firmu: http://www.csreality.cz/info/kontakt.asp
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 10. 2004 13:00 | Jan Kolda von Žampach

Milý Jánošíku! Na opravdu rujnou záplavu Tvých skotačivých slov se dá vskutku těžko odpovědět něco jiného, než že se jistě uvidíme zase opět zde brzo u další diskuse a k dalšímu článku opět na téma stavební spoření. Vždyť on na sebe článek jistě nedá, s laskavým přispěním redakce, na sebe dlouho čekat :-))
Do té doby se, Jánošíku, velmi hluboce zamysli, jestli by nebylo pro Tebe výhodnější také občas konat vlastní(!) hlavou(!) a bez(!) poradce. Ono dovolávat se totiž toho a argumentovat, že se živíš právě rukama, může být ve svých koncích velmi kontraproduktivní a zavádějící. Právě na takových, jako jsi Ty, se potom rády přiživují davy šmudliček a šmudlů. Jistěže šikovných, chicht, ale pro sebe, Tobě akorát zvednou normy a budeš na ně dělat, až Ti pracny upadnou. A vůbec, právě proto Ty nejsi žádný Jánošík...
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 10. 2004 10:59 | Mirka

Nesnáším,/snáší se vejce, já nemám ráda/ když by "poradci" chodili ke mě do bytu !!!
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 10. 2004 9:09 | Jánošík po česku

No netvrdím, že bych měl z češtiny jedničku a že jsou mé příspěvky bez chyb. Ovšem to ještě neznamená, že jsem blbec, Vážený pane Marný... Pravděpodobně Vám chybí argumenty a potřebujete přehodit kolej na jiné téma... No,ale pokud to k životu potřebujete, prosím! Jinak se samozřejmě Vám i všem, kterých se mé pravopisné chyby dotkli omlouvám a pokusím se je omezit na minimu i při své nízké inteligenci... Více by mě pane Marný zajímal Váš názor na obsah a ne pravopisnou správnost...
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 10. 2004 23:35 | Tomáš Marný

Já se živ"Ý"m, středních "č"ech, "aby jste", nějaká ta interpunkce... Sorry, milý Jánošíku, ale jestliže někdo páchá takovéto pravopisné chyby, tak je blbec, ať je z Ostravy, Prahy nebo Plzně.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 10. 2004 19:46 | Jan Kolda von Žampach

Hm, tak teď naposledy s tou závistí a právě od Tebe (tykat jsi začal jaksi blahosklonně a o něco výše Ty sám jako první) to není příliš šikovné. No, ale když argumenty dojdou, tak se to svede u protistrany na závist, nebo na něco podobně společensky prý odpudivého. Jak průhledné. Chicht. Ale potěšil jsi mne, mám Tě tím pádem přesně tam, kde jsem tě chtěl mít :-))
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 10. 2004 18:55 | Mario

Napsal jste to úplně přesně. Podstatné je to, že to jako termínovaný vklad můžou chápat klienti, ale ne stavební spořitelna.
Představte si, že si přijdete pro úvěr, a stavební spořitelna vám řekne: Nojo, když my jsme to chápali jako termínovaný vklad. Průšvih, ne?
Mario
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 10. 2004 18:50 | Mario

Že mne stavební spoření živí jsem tady v diskusi veřejně deklaroval (pravda, ne každému jednotlivému diskutujícímu).
Pokud je hlavním tématem vašich příspěvků závist - kdo jezdí jakým autem, pak v takovém případě nehraju. Tohle doopravdy neumím, a vlastně ani umět nechci.
Mario
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 10. 2004 21:39 | Jánošík po česku

Vážený Jane Koldo von Žumpo,
nad vašim názorem nezbývá než se usmát a poklepat si na hlavu - ťuky ťuk! Pokud máte problém s "poradci" je to čistě Váš osobní problém, ale i tak by jste měl rozlišovat a ne všechno házet do jednoho pytle. Já ve svém příspěvku tvrdím, že jsem spokojený s prací SVÉHO „poradce“ (mimochodem on není poradce, který sedí ve spořitelně na prdeli a čeká až tam někdo jako Vy přikvačí :-)). Rozhodně jsem netvrdil nic jiného a už vůbec tady nedělám reklamu nějaké bance, jasné??
Vaše závist čišící z celého příspěvku je až zarážející. Pravděpodobně patříte mezi ty zatrpklé, které po revoluci koply i s červenou knížkou do prdele a nezbylo na Vás místo u korýtka, že?? Jak jinak si vysvětlit Váš názor: "...Ano, to je tak správná odměna, kterou si ti "poradci", ale tak akorát své peněženky, provizí a prémií za jimi chycené hejly, spravedlivě zaslouží...."(mimochodem, něco Vám z toho vypadlo ). Pravděpodobně Vás někdo napálil a sám jste se stal zmíněným "hejlem" ;-).
Já si naopak Vážený pane Žumpachu myslím, že za dobrou práci má být kvalitní odměna (na rozdíl od některých práglovských cajzlů) a nemyslím si, že by kterýkoli obchodní zástupce měl jednoduchou práci a peníze mu kapaly od někoho zadarmo. Ovšem to takový jako Vy nemůžou, respektive nechtějí pochopit a proto raději sedí u netu a plivou své jedy kolem dokola. Možná by jste si to měl vyzkoušet a potom hanit něčí práci. Já se živým rukama a obdivuji každého, který něco umí, něčemu rozumí a v takovém případě je mi výše jeho platu lhostejná. Mezi takové patří ten můj "poradce" a jako takového jsem jej tady prezentoval. Je mi lhostejné jestli pracuje u ČS nebo u nějaké jiné banky. Takže si uklidněte ty své horké klávesy a pořádně si přečtěte můj předchozí příspěvek. Teprve potom se pouštějte do méně ukvapených závěrů!
PS: Nevím odkud jste Vážený pane Žumpo, ale beztak někde z práglu a nebo středních čech. Tak si laskavě zapište za uši, že Ostrava (a potažmo celá Morava a Slezsko) je město které na Vás a Vám podobné maká, aby jste se měl čas v klidu bavit a plkat o blbostech. Takže příště, až budete brát Ostravu do Vaší nevymáchané huby, dejte si laskavě pozor na jazyk. To že je někdo z Ostravy neznamená, že je blbec.Blbec je pouze ten, který si něco takového tvrdí...
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 10. 2004 19:09 | Jan Kolda von Žampach

...to snad už není možný :-))
Tohle přece není vůbec žádnej Jánošík, ale přímo ta jedna otravná pí ár z Český spořitelny, co tu bláznivě a skrze internetový futro semení a občas protlačuje ty svý loudavě neschopný osobní bankéře-poradce. Každého před nimi důrazně varuji, tedy pokud si ten každý někdo sám nechce z těch poradců udělat pořádnou švandu: po jejich šmíráckém výstupu na ně udělat, na závěr při odchodu, pořádně dlouhý nos. Chicht. Ano, to je tak správná odměna, kterou si ti "poradci", ale tak akorát své peněženky, provizí a prémií za jimi chycené hejly, spravedlivě zaslouží.
PS pro ty Ostravaky, nejsem si jist správného pochopení, tak ta švanda je něco jako sranda tedy legrace...
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 10. 2004 15:39 | Tomáš Marný

Ale ono to ve všech stavebních spořitelnách bude velmi podobné... Raiffeisen mne nalákala na vedení účtu pro děti zdarma, zasílání výpisu rovněž, a teď platím 90,- Kč za správu úrokového zvýhodnění, o kterém nevím, jestli ho vůbec dostanu, a 20,- za zaslání výpisu...
No a úvěr už mám, a další si brát nehodlám :-).
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 10. 2004 14:22 | Jánošík po česku

Nevím jestli jsou Vaše obavy pravděpodobné... Asi je možné platit za vedení účtu 2.000,-Kč, ovšem nezdá se mi to pravděpodobné, protože v takovém případě by byl odliv klientů pravděpodobně natolik masivní, že by stavebky zkrachovali. Já spíš předpokládám, že se poplatky už zvedat nebudou (maximálně v řádu desítek korun) a to z toho důvodu, že pravděpodobně porostou úrokové sazby z úvěrů a potažmo, při zachování současného zákona, i úroky z vkladů. To se nakonec projeví i na poplatcích (před několika lety se platila polovina). Určitě, ale nejsem natolik naivní, abych si myslel, že poplatky poklesnou :-). Jistota tady tedy opravdu není, v tom Vám dávám zapravdu, ovšem co je nakonec jisté?? Já tvrdím, že jistota je jen jedna ...
Co se týká toho nakolik je stavební spoření výhodné i po novele zákona je jednoduchá odpověď - určitě ano! Proč? Protože i při těchto úrokových sazbách (2%) a SP (15%, max.3000,-Kč/rok) zhodnotí peníze v průměru o 6% ročně (vycházím z údajů o VVP, které uvádějí jednotlivé stavebky) a to je pořád více než Vám nabídnou jinde.
Vzhledem k tomu, že vy o úvěr, oprati mě samému, nemáte zájem tak je zbytečné jej nějak připomínat a dávat do souvislostí se zhodnocením. Pokud si, ale budu chtít naspořit 250.000,-Kč sám, tak musím při délce spoření 72měs. ukládat skoro 3500,-Kč/měs a za tu splátku můžu mít úvěr ve výši zhruba 500.000,-kč se splatností asi 20let. No a když potřebuji dneska 250tisíc tak za šest let budu při současné inflaci potřebovat tak o 20% více a to kdo ví jestli, že? :-) Narážím na změnu sazby DPH atp.
Ještě se vrátím k té Vaší nedůvěře: "...stavebním spořitelnám prostě nevěřím." Ne že by mi to nějak pomohlo, ale možná, že by jste měl přejít jinam a vyzkoušet to. Já spořím u Buřinky od roku 96 a jsem spokojen. Ne že by tomu bylo vždycky! dokud jsem chodil na přepážku do spořitelny byl to docela děs, ale už zhruba 5let ke mě dochází jejich poradce a mám všechno co potřebuji v klidu doma. Všechno mi v klidu vysvětlil a myslím, že vím to co potřebuji vědět a jsem navýsost spokojený. Stačí zavolat a domluvit si schůzku a ochotně přijede, což myslím na místním trhu není zrovna zvykem. Takže pokud chcete pošlu Vám kontakt a můžete si to vyzkoušet - to není reklama a nebo něco podobného!! To předesílám předem, aby mi to někdo neomlátil o hlavu... :-)). Ostatně taky by jste musel být z Ostravy a nebo přilehlého okolí. Určitě za Váma nepojede přes celou republiku ;-). Ale jako spokojený klient doporučuji tuto stavební spořitelnu.
Jinak Vám přeji hodně úspěchů i bez stavebního spoření. Ostatně, kdysi tady nebylo a taky jsme žili v klidu a spokojeně...
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 10. 2004 8:36 | Tomáš Marný

Proč si nezaložím nové stavební spoření? Protože už stavebním spořitelnám prostě nevěřím. Když jsem zakládal první, platil jsem u Lišky 100,- Kč za vedení účtu. Nyní platím 390,- a nikde nemám jistotu, že za 5 let nebudu platit 2000,-. A je to velmi pravděpodobné, protože pokud necouvne od pokuty přímo ÚOHS, zruší pokutu podmazaný soudce, spořitelny se otřepou a budou v nehorázném zvyšování poplatků pokračovat. A 2% úrok + 3000,- státní příspěvek už mi tak zajímavé nepřipadají.
Pokud bych si chtěl brát úvěr, pak by spoření s garantovanou výší úroku z úvěru snad zajímavé bylo. Jenže úvěr si brát nechci...
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 10. 2004 0:38 | Jánošík po česku

...pokračování Určitě se teď chystáte namítnout, že dnes již takové podmínky nejsou a já s Vámi souhlasím, ale i při těch dnešních podmínkách vychází stavební spoření nejlépe ze všeho co znám. Jo a protože bydlím a hodlám do bydlení investovat (a jen tak mimochodem, všichni nějak bydlíme a ať chceme nebo nechceme jednou budeme nuceni do bydlení investovat) vezmu si úvěr a představte si, že mi jej dají za nižší sazbu než byla původně sjedána a to o celých 1.25%, přičemž mi nechají všechny úroky ve výši 4%. Dobrý ne?? Úročení vkladu za 4% a úvěr za 4,75%?? Co si přát více? Spořím sice 5-tý rok, ale vložil jsem 90tisíc a budu mít k dispozici 250tis. Mě se to jeví jako solidní obchod. Jo a ještě si těch 120tisíc můžu použít na co chci a to ostatní teprve vrazit do bydlení...
Já na tom nevidím chybu. Vy snad ano pane Tomáši Marný a jemu podobní?? Pojďte do boje a vytáhněte argumenty pro a proti. jsem připraven s Vámi polemizovat a obhájít svůj názor
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 10. 2004 0:36 | Jánošík po česku

Vážený p.Tomáši Marný,
již drahnou chvilku si pročítám zdejší názory, ale teprve Váš mě zaujal a donutil reagovat (berte to jako pochvalu, já opravdu často do diskusí nepřispívám :-)).
Je tady v názorech spousta dobrého i předpojatého, ale do všeho vnášet svá "moudra" by byl nadlický výkon ;-). takže krátce snad k tématu:
Jednoznačně není dobré, že poplatky si může zvyšovat kdo chce a jak chce a teď nemluvím jen o stavebních spořitelnách! Na druhou stranu je v tomto státě téměř nemožné prosadit logickou a systémovou věc, která by se nemusela hned v ten samý den co jí naší zákonodárci schválí, měnit různými pozměňovacími návrhy a podobnými nesmysly, které opět :-) jak jinak, pozbývají logiku a smysl. Vždyť celá ta novela zákona o stavebním spoření je jedna velká hovadina, která nemá hlavu ani patu. Dodneška není prováděcí vyhláška a tak nikdo neví co to vlastně ty hlavy pomazané chtěli říct, protože výklad zákona je, jak všichni víme, velice ošemetná záležitost a každý si z něj bere jen to co se mu hodí... nerozumím totiž úspoře, kterou tato novela přinesla. Pro mě je tomu právě naopak a stát, potažmo my všichni, zaplatíme mnohem více.
Stavební spoření by mělo jednoznačně podporovat výstavbu. Z toho mi vychází, že SP(státní podporu) by měl dostat pouze ten, kdo do bydlení investuje a ne ten kdo si za ní koupí auto. Bohužel tato "novela" zcela opomíjí tuto skutečnost jako pravděpodobně nedůležitý prvek, který za úsporu nestojí... Co k tomu dodat?? Měla by se obnovit defenestrace! To by si páni poslanci rozmysleli co schvalují!
Teď ale rychle zpět k tomu co mě zajímalo nejvíce. tedy k panu Tomáši Marnému a jeho příspěvku:
Velice by mě zajímalo co Vás donutilo zaujmout tak radikální postoj ke stavebnímu spoření: "...a nové si nepořídím ani omylem.".
Osobně tento postoj nechápu a uvítám pokud mi otevřete oči :-). Mám založené stavební spoření na které si ukládám 18.000,-kč/rok a z toho mi stavební spořitelna (respektive MF a tím tedy i já sám svou 1/10.000.000 ze svých daní :-)) připíše na účet 25%tj.4.500,-Kč. K tomu mi z uloženéch prostředků přibudou 4%úroků a tak se směji i současným poplatkům za vedení účtu (i když nepopírám, že jejich zvýšení mi vadí, je diskutabilní a nemělo by v takové míře existovat ať již ve stavebních spořitelnách, nebo v jakékoli jiné bance).
Proč se tomu směji? No protože neznám i přes uvedené "znevýhodnění" nic lepšího a bezpečnějšího na zhodnocení peněz. Vy ano? Pokud odpovídáte kladně, rád uvítám Vaše podněty a náměty.
Pokračování...
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 10. 2004 19:48 | Jan Kolda von Žampach

...tedy především přečtenýho, aby mi bylo správně rozuměno...
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 10. 2004 11:46 | Jan Kolda von Žampach

Co je zde, ve SKUTEČNÝCH potřebách, MOC a co je MÁLO? Na to přece, milý rypáčku Mário a čím vlastně argumentuješ, Tvoje statistika sama o sobě přece neodpovídá! Svůj pohled jsem, ano, s velkou nadsázkou a možná i formou nemístnou, naznačil již ve svém příspěvku výše: i přes Tebou uvedené zahrnutí renovací stávajícího bytového fondu je to stále, v konečném výsledku, jen nedochůdče. Je třeba se zajímat o poměrové ukazatele vzhledem k potřebám, nikoli o případné jen absolutní nárůsty či, v tom lepším případě, tempo nárůstu. Přitom v kase stavebního spoření už je a nějaký ten rok bude čekajících vybraných peněz jako šlupek. Hodně a opravdu VELMI DRAHÝCH peněz, myšleno z celospolečenského hlediska. A tady na webu a jinde se potom řeší, krom čachrů s úroky a s poplatky, kam vybrané prašule vůbec i jinam umístit aby třeba právě takový Mário z komerční stavební spořitelny si mohl koupit, po 3 letech od koupě starého, zase nového meďoura. To je totiž opravdový motiv Tvé statečné argumentace zde v této diskusi: tak to chápu já a pokud Ty s tím nesouhlasíš, Tvůj problém, musíš argumentovat příště šikovněji. Ale co je z principu špatného hájit svůj komerční zájem? Nic špatného, ale třeba to jako komerční zájem hned od počátku jasně pojmenovat a nevydávat, resp. nepodsunovat za nic jiného: Tebe ve skutečnosti zajímá ten meďour a ne to, kolik se postaví (zrenovuje) bytů. Ale jako argument se ti to hodí, že :-))
PS Před časem jsem četl ze zvědavosti jakousi půjčenou starou německou (protektorátní český překlad) naučně-populární publikaci o historii německého automobilového průmyslu: tam, než to vzal prý jejich Vůdce do svých rukou, tak se třeba právě "udělaly" kapacity na výrobu aut, ale ty se stejně (a takto ve skutečnosti umrtvený kapitál) nevyužily, neboť lidé neměli nakonec na to kupovat si právě ty auta. To se prý zjistilo až potom. Investovalo se tedy pro investování a kapsu si při tom kdosi stejně pěkně namazal. Já tu, prosím a velmi vážně, v žádném případě nechci nic tímto propagovat a žádám, aby mi to také nebylo podsouváno: nemohu si ale pomoci, právě na to jsem si jaksi vzpomenul, když se tu nadhazuje jako problém téma co dalšího s penězi ze stavebního spoření. Tam se onehdá velmi dávno postavila fabrika, tady se zase draze vybraly a draze vybírají peníze. Chicht. Ale optimismus závěrem: s penězmi se dá přece dělat ještě cosi dalšího, na rozdíl od již použitých cihel, betonu a železnýho šrotu...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 10. 2004 9:45 | Jan Kolda von Žampach

S tím lapkou to snad je i pravda, ale závistiví lidi toho napovídají, že :-)) Ostatně, právě on prý napsal opovědní list lapkovi vůbec nejvyššímu, tehdá samotnýmu českýmu králi. Dnes, přes všechna ta staletí, tím lapkou nejvyšším klidně může být náš stát. Ano? Nebo ne? V tehdejším odporu vytrval, z jeho podpobných, snad nejdýl - proto ta jeho další přezdívka Pancíř.
Oblast severevýchodní Čechy, Žamberecko, datováno do doby předhusitské...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 10. 2004 9:32 | KarelM

Pro lidi, kteri spori vic jak pet let lze chapat stavebni sporeni jako terminovany vklad s trimesicni vypovedni lhutou. Je ovsem pravda, ze SS nema moznost ovlivnovat vysi uroceni, zejmena smerem dolu. :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 10. 2004 9:26 | Mario

Logiku vysvětlím: Vy ukončíte stavební spoření když si to budete přát. Bude to VAŠE rozhodnutí. Stavební spořitelna do toho nemůže mluvit. Stavební spořitelna neví kdy se VY rozhodnete.
U termínovaného vkladu je lhůta předem dána. V tom je ten zásadní rozdíl.
Navíc se VY (a jenom VY) můžete rozhodnout zda místo výpovědi přijmete úvěr za sazbu kterou máte již dnes uvedenou ve smlouvě. Ani to není typický znak termínovaného vkladu.
Mario

+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/5

Předchozí

1

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Michal Horáček

hudebník a podnikatel

Ivan Langer

politik a podnikatel

Michal Horáček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Ivan Langer
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services