Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Čistá mzda tvoří pouhou polovinu nákladů na práci

Čistá mzda tvoří pouhou polovinu nákladů na práci
Náklady na práci jednoho zaměstnance, to nejsou jenom jeho mzda a zákonné pojištění, ale řada dalších nezbytných výdajů. Je u nás práce drahá, nebo levná? Jaké jsou podíly nemzdových nákladů, tedy odvodů do zákonných fondů, státní kasy a dobrovolných výdajů?
Jiří Šedivý, rubrika: Články, 22.09.2004, 21 komentářů
Tisknout

23.09.2004 08:27, k

Podle vás zřejmě zaspal každý kdo nekradl a motto o třískách a lesu přesně vyjadřuje vaše komunistické smýšlení, byť se cítíte pravičákem. Ale to je jen přirozené, znám několik komunistů kteří poté, co si nakradli rychle změnili svůj názor na svět. A závist? Představte si zloděje, ajk se u soudu hájí tím, že on nic neukradl, že mu poškozený jen závidí..ten národ který dělá tlusté čáry za minulostí a doufá, že za 20 let se na vše zapomene se vystavuje nebezpečí, že si vše zopakuje, třeba včetně února '48.
Přeji všem diskutujícím pěkný den, jdu dělat něco rozumného...

Zobrazit komentovanou zprávu (Fredy 22.09.2004 19:05)

23.09.2004 09:22, Fredy

Nenapsal jsem že vy závidíte a že všichni závidí. Také jsem nenapsal, že vše bylo je a bude čisté. Přesto vás musím zklamat. Nikdy jsem nebyl komunistou a to ani nikdo z rodiny a to zpětně až do roku 1475. Až tam jsem se dostal při sestavování rodokmenu. Dokonce vás musím zklamat v případě privatizace. Jedině snad restituce. Dostal jsem zpět objekt, který mí předci stavěli. Tak, jak mi ho vrátili soudruzi, byste ho asi ani nechtěl. Sousedi se mi smáli, co že s tím chci dělat? Když jsem něco udělal a ono se to celkem povedlo, tak už se nesmáli. Začali spekulovat. To on na to určitě dostal velké peníze. Kde by na to jinak vzal. Leda, že by podnikal podvodně, jako většina podnikatelů. Určitě je to tunelář.

Vážený pane "K", pokud máte holý zadek, tak máte i mnoho přátel. Pokud něco vybudujete, tak jste podezřelý, nežádoucí a mnohdy bez těch povrchních přátel. Ti skuteční zůstávají. Neříkejte mi, že jste nikdy nikde neslyšel o někom, že je to tunelář, podfukář, zbohatlík, kapitalista apod., jen proto, že je jiný. Že si dovolil být odvážný, více riskovat a být soběstačný. Zkrátka "úspěch se u nás neodpouští". Mnoho lidí si tím řeší svoji neschopnost, své zápecnictví a toho malého komunistu v sobě. I když o sobě tvrdí, že jsou od narození liberálové, konzervativci apod. Chtěl bych věřit, že to není váš případ.

Nemyslím si, že by se mělo zapomínat na minulost. V žádném případě. Jen jsem konstatoval to, že to za 20 let bude jiné. Bude jiná generace, kterou budou zajímat jiné věci. Přesto, že jsem se narodil nějaký čas po válce, tak mi tato etapa života mých předků, nic neříká. Nezažil jsem to. To samé můžete očekávat od budoucích generací. Místo toho, že každého s jiným názorem, obviňujete, tak raději přemýšlejte, jak to řešit.

Zobrazit komentovanou zprávu (k 23.09.2004 08:27)

23.09.2004 10:30, Kateřina

Díky za snahu, ale to mi nepomůže. Já jsem si přečetla, že je dovolená započítána. Jenže jsem nepochopila jak - tak jak to je se zdá, že je to sice napsáno, ale není provedeno (což není kritika autora, data jsou z ČSÚ).

Dotaz nebyl, proč jsou odvody zaměstnavatele 35 %, to já vím, ale proč jsou v tabulce vyšší.

Zobrazit komentovanou zprávu (Pavel 23.09.2004 07:20)

23.09.2004 15:13, Jana

Naprosto s Vami souhlasim. Takoveto clanky by mely byt uverejnovane casteji, protoze hodne lidi nevi, co stoji zamestnavatele, kdyz nekoho zamestna.

Zobrazit komentovanou zprávu (Jirka 22.09.2004 09:58)

24.09.2004 13:33, Trixi

To autor:
Máte tam chybu.
Část pojistného na nezaměstnanost se přesunula na důchody. Teď je to 28 % na důchody a 1,6 na nezaměstnanost.
Na celkový výpočet to nemá vliv, ale pořádek je třeba :)

24.02.2011 11:37, Laďka Žáková

Dobrý den všem, zaujal mě tento článek, protože právě zpracovávám diplomovou práci na téma "Pracovní motivace". Kdybyste měli chvíli, prosím vás o vyplnění dotazníku týkajícího se této problematiky. Nezabere vám víc než 5 minut a je anonymní. Předem díky. Dotazník: http://uroven-pracovni-motivac...

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jiří Šimáně
podnikatel

Jan Fišer
politik

Jiří Šimáně
ÚSPĚŠNOST
53,79 %

z 1 292 duelů
Jan Fišer
ÚSPĚŠNOST
51,97 %

z 1 501 duelů

Spočítejte si

Životní minimum

Počet členů rodiny

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.