Sobotkova ruka nás hodlá šacovat dál

Už je to tady, stát zase zdražuje své služby. Proč ne, vždyť je to přece tak jednoduché, lidé je prostě musejí zaplatit, a kdyby snad nechtěli, tak jim úřadníček placený z jejich daní jednoduše neposlouží.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

18. 5. 2004 9:39, Jan Kolda von Žampach

Čistě obecně a teoreticky máte pravdu.

Jen zde, prosím, blíže osvětlete, jak si na příkladu právě dopravních inspektorátů představujete zavedení KONKURENČNÍHO PROSTŘEDÍ, které je ROZHODUJÍCÍ podmínkou Vašich optimistických očekávání ! Za podmínek, kdy "SPOTŘEBA" včetně všech "PRAVIDEL" a všech "PODMÍNEK" kolem není tažena ani tak svobodnou vůlí fyzické osoby "ZÁKAZNÍKA", ani šikovným marketingem "POSKYTOVATELE", ale právě a především STÁTEM, který určuje svými zákonodárnými a jinými VRTOCHY ( ministerských úředníků a různých lobbistů ) i celkovou "NÁKLADOVOST" ! A nákladovost přece ovlivňuje konečnou cenu "POPLATKU", ke kterému, v případě poskytnutí služby od komerční firmy, NAVÍC připočtete její zisk a státu odvedenou daň.
A prosím, rozeberte blíže i dopad, jak se změní pro občana případné tzv. "REKLAMAČNÍ ŘÍZENÍ", cha, chááá. Já jen vím a mám osobní zkušenost, že pokud takovouto činnost vykonává sám stát, mohu si na stát, pro moji peněženku zatím poměrně LEVNĚ a různou formou, stěžovat a domáhat se nápravy. Kdežto v případě komerčního poskytovatele služby těch možností obrany mám ve skutečnosti MNOHEM MÉNĚ a peněženku to bude stát o MNOHO VÍCE. Navíc, v tomto posledním případě, protistrana se bude jistě ohánět svými, prý oprávnými komerčními zájmy a jinými výmluvami, třeba na bankovní tajemství, a já tak pravděpodobně budu trpět i DůKAZNÍ NOUZÍ !
Řešení vidím především v účinném prosazování požadavků na racionalizaci státní správy !!! To je však, v tento okamžik, parketa ( nedostatku ! ) politické vůle a schopností.

Zobrazit celé vlákno

+23
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

15. 5. 2004 10:42, Jan Kolda von Žampach

Musím, jak vidím, pro "našeho instituta" něco doplnit. To když už se tu bavíme o ministru Sobotkovi, tomto stále divnějším státu a o rostoucích ( nebo vůbec nových ) poplatcích právě za výkon státní správy. A prosím, téma přece není o mé, jistě zcela bezvýznamné entitě.
Logicky vzato, vždyť tento další rýsující se prúvan do mojí milé peněženky, spolu s jinými prúvany, o posledních parlamentních volbách účelově a prorocky sponzorovala finanční skupina České spořitelny. Ještě se tím tehdy všude chlubila !
A dnes ve výsledku právě moje peněženka, a já chudák s ní, sklízíme tyto "lotrovské" výsledky.
Je jen také zcela a naprosto logické, že tento nemravný politický sponzoring jiným vchodem na poplatcích a zpátky zaplatí, nebo už bohatě přeplatili, právě klienti České spořitelny, potažmo daňoví poplatníci ! A to včetně "nákladů" i na takové zcela nedůvěryhodné a samozvané promo akce, jako je profláknutý titul Banka roku !

Ano, soustavné útoky finanční skupiny České spořitelny právě na moji peněženku nemohu nechat bez povšííííímnutí.


Zobrazit celé vlákno

-2
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 27 komentářů)

19. 5. 2004 14:11 | Jan Kolda von Žampach

Prosím, čtěte příště pozorněji : slovo LEVNĚ jsem oprávněně použil ve vztahu k nákladům na OPRAVNÉ úkony, či REKLAMACE toho, za co poplatek platím. Se státem se dosud mohu soudit v podstatě ZADARMO, s komerční firmou tomu tak, jak jistě uznáte, není. Pokud bude otázka položena, zda-li některé úkony, nyní prováděné státem, se mají převést do komerční sféry, je třeba řešit i toto - RÁDO SE NA TENTO ASPEKT ZAPOMÍNÁ !
Vámi uváděný vysoký údaj 50 % se vztahuje k celkovému daňovému zatížení. Ano, je otázkou, zda-li tedy je vůbec morální a oprávněné platit další poplatky navíc. Tuto otázku rozřešte, spolu se slibovanou racionalizací státní správy, právě ve volební místnosti při nejbližsích parlamentních volbách a rozlučte se s firmami, které tento stávající stav již dříve nějak viditelně podpořily a odměnily ( k zamyšlení je např. minulý politický sponzoring České spořitelny ).
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 5. 2004 10:10 | jiri

Levně? Mně těch skoro 50 %, co člověk na daních odvede, neprijde tak levne.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 5. 2004 9:39 | Jan Kolda von Žampach

Čistě obecně a teoreticky máte pravdu.
Jen zde, prosím, blíže osvětlete, jak si na příkladu právě dopravních inspektorátů představujete zavedení KONKURENČNÍHO PROSTŘEDÍ, které je ROZHODUJÍCÍ podmínkou Vašich optimistických očekávání ! Za podmínek, kdy "SPOTŘEBA" včetně všech "PRAVIDEL" a všech "PODMÍNEK" kolem není tažena ani tak svobodnou vůlí fyzické osoby "ZÁKAZNÍKA", ani šikovným marketingem "POSKYTOVATELE", ale právě a především STÁTEM, který určuje svými zákonodárnými a jinými VRTOCHY ( ministerských úředníků a různých lobbistů ) i celkovou "NÁKLADOVOST" ! A nákladovost přece ovlivňuje konečnou cenu "POPLATKU", ke kterému, v případě poskytnutí služby od komerční firmy, NAVÍC připočtete její zisk a státu odvedenou daň. A prosím, rozeberte blíže i dopad, jak se změní pro občana případné tzv. "REKLAMAČNÍ ŘÍZENÍ", cha, chááá. Já jen vím a mám osobní zkušenost, že pokud takovouto činnost vykonává sám stát, mohu si na stát, pro moji peněženku zatím poměrně LEVNĚ a různou formou, stěžovat a domáhat se nápravy. Kdežto v případě komerčního poskytovatele služby těch možností obrany mám ve skutečnosti MNOHEM MÉNĚ a peněženku to bude stát o MNOHO VÍCE. Navíc, v tomto posledním případě, protistrana se bude jistě ohánět svými, prý oprávnými komerčními zájmy a jinými výmluvami, třeba na bankovní tajemství, a já tak pravděpodobně budu trpět i DůKAZNÍ NOUZÍ ! Řešení vidím především v účinném prosazování požadavků na racionalizaci státní správy !!! To je však, v tento okamžik, parketa ( nedostatku ! ) politické vůle a schopností.
+23
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 5. 2004 15:48 | Veronika

Líbí se mi myšlenka o možnosti vybrat si úředníka stejně jako máme možnost vybrat si lékaře. S tím souvisí i to, že bych souhlasila s vpuštěním soukromého sektoru. Vždyť i dnes si můžete vybrat lékaře, který má smlouvu se zdravotní pojišťovnou nebo lékaře, kterému musíte za každý úkon zaplatit přímo vy, což jsou většinou vyhlášení odborníci, kteří znají svou cenu, a také si ji dle toho účtují. A kam bych vpustila soukromý sektor? Možná právě pro vyřízování řidičských průkazů a třeba i převod vozů. To, co se děje na centrále v Praze, je děsné. Musíte přijít minimálně 1 hodinu před otevřením, aby se na vás dostalo pořadové číslo a pak si tam pár hodin s číslíčkem počkáte, až na vás přijde řada.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 5. 2004 8:48 | Radek

Polemika o účelnosti nebo neúčelnosti poplatků je více než nutná. Zdůraznění však zaslouží zela nesmyslný systém plateb poplatků za různá potvrzení pro stát.
Příklad už tady zazněl - živnostenský úřad vyžaduje potvrzení ( písemné ) finančního úřadu a písemné potvrzení z rejstříku trestů. Obojí jsou však údaje evidované ( a databáze vedené ) státem. A takových příkladů je hodně. Pro zápis do katastru dokládáte výpis z obchodního rejstříku ( v originále, nebo ověřené kopii )ne starší 3 měsíců. Tuto databázi opět vede stát a aktuálnost v průběhu 3 měsíců ?
V tomto duchu se opravdu dá pokračovat dál a dál. Vzájemná provázanost, kdy stát vyžaduje doklady od státu pro úkon státu je obrovská.
Celkově se to nazývá věk informatiky ( bravo ministře Mlynáři ) a podpora podnikaní ( bravo vládo ).
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 5. 2004 7:24 | Pavel

Já netvrdím, že katastr je zbytečný, mnoho věcí zjednodušuje, já jen tvrdím, že z katastru má prospěch ten, kdo z něj informace získává a ne ten, kdo je tam dává. Příklad vašeho zástavního prává - banka má přece ode mne smlouvu, kde je to zástavní právo zapsané. Pokud se budu chovat v rozporu s touto smlouvou (například se pokusím tu nemovitost prodat), je to podvod. To, že si někdo může ověřit vlastnická práva k nemovitosti, je jeho prospěch, ne můj (já je mám doložena kupními smlouvami a dalšími dokumenty). Podobně, když bude v mém zájmu prodat nemovitost a budu mít možnost prokázat své vlastnícké nároky, pak budu chtít výpis z katastru pro svou potřebu. Prostě, to co někomu přináši prospěch, je získání informací z katastru, ne jejich vklad. A tak by se mělo platit za výpis z katastru, ne za vklad.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 5. 2004 23:16 | ZIL

Myslím, že stojí za úvahu i důvod (tedy nejen výše) poplatků. Když stavební úřad povoluje stavby v záplavovém území, když někdo jiný povolí špatně spočtenou loterii (Tutovku)..., příkladů by šlo jmenovat mnoho. Pak je otázkou, proč takové povolovací řízení vůbec existuje a ne, zda je drahé. Pohádku o tom, že povolovací řízení se zabývá něčím jiným, než tím, že nový dům bude pravděpodobně zaplaven vodou raději nerozebírejme.
Zní to možná neuvěřitelně, ale pokud je v ČR demokracie, máme možnost stávající situaci změnit. Ale jestli se ptáte jak, asi s tím nic neuděláme...
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 5. 2004 10:42 | Jan Kolda von Žampach

Musím, jak vidím, pro "našeho instituta" něco doplnit. To když už se tu bavíme o ministru Sobotkovi, tomto stále divnějším státu a o rostoucích ( nebo vůbec nových ) poplatcích právě za výkon státní správy. A prosím, téma přece není o mé, jistě zcela bezvýznamné entitě. Logicky vzato, vždyť tento další rýsující se prúvan do mojí milé peněženky, spolu s jinými prúvany, o posledních parlamentních volbách účelově a prorocky sponzorovala finanční skupina České spořitelny. Ještě se tím tehdy všude chlubila ! A dnes ve výsledku právě moje peněženka, a já chudák s ní, sklízíme tyto "lotrovské" výsledky. Je jen také zcela a naprosto logické, že tento nemravný politický sponzoring jiným vchodem na poplatcích a zpátky zaplatí, nebo už bohatě přeplatili, právě klienti České spořitelny, potažmo daňoví poplatníci ! A to včetně "nákladů" i na takové zcela nedůvěryhodné a samozvané promo akce, jako je profláknutý titul Banka roku !
Ano, soustavné útoky finanční skupiny České spořitelny právě na moji peněženku nemohu nechat bez povšííííímnutí.

-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 5. 2004 20:30 | Česká spořitelna

Děkujeme Vám za reklamu. Jsme skutečně nejlepší a pro klienty nejlevnější banka. Proto nás má také většina lidí ráda. My to víme a proto se snažíme pro ně dělat maximum. Od té doby, co jste byl od nás vyhozen se mnohé změnilo. Také jsme získali titul Banka roku. A jsme na to patřičně hrdi.
Vaše soustavné útoky na naši instituci nenecháme bez povšímnutí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 5. 2004 18:58 | Jan Kolda von Žampach

Jak to dopadá, když stát do některých ( tedy povinných ) oblastí pustí soukromé firmy, fatálně možno vidět na případu právě takového povinného ručení z provozu vozidel : nejdřív hurááá nabrat hejly s adresami, vnutit další nepotřebnosti, potom podezření z kartelových cenových dohod a nakonec postupná monopolizace. Vždyť i ten lotr retailu už ty svý vycucnutý hejly, spolu s Komerční bankou, odhodil ke konkurenci a vystoupil z toho. Potom nabídka stejná všude prašť jak uhoď a řidiči jen platí rok co rok víc. I navíc na zisky právě soukromým firmám a na jejich umnělou přezamněstnonost. A tak zase si se vstupem do EU v příštím roce 2005, dle probleskujících informací, připlatíme, cha, chááá.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 5. 2004 18:54 | Jan Kolda von Žampach

Tak jak to je tady s námi rozehraný, výsledek bude vždy jednoznačný, bude přece VŽDY obojí : zase jen vyšší daně a zase vyšší a nové poplatky ! Nic se s tím nedá dělat, lidi si za to můžou JEN a JEN sami. Vždyť to je vidět i na takové stále hladové finanční skupině České spořitelny : klienty tam postupně slíknou na poplatkách a dalších nesmyslech i z kalhot, a lidi tam k lotrovi retailu, né, k litrovi retailu, zase né, k lídrovi retailu, správně, budou jak ovce chodit dál. Kdyby chodit přestali, to by se možná Česká spořitelna začala jinak starat. Tedy, pokud by si u Sobotky spořitelna včas neprolobovala zákon, že lidi si musí účet u České spořitelny otevřít povinně, že je to prý občansky uvjedomnělé. A tydle divný lidi, kterých je žel tady kolem většina, by tomu ještě rádi zatleskali.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 5. 2004 16:35 | Jirka

Chapu, ze to byla nadsazka, ale v dobe mailu je asi opravdu zbytecne cokoliv jineho, nez jedno misto pro sber dat a pak uz vsecko ned urednik a program vyrideji. Pak by se dala polovina ukonu delat z domova a ctvrtina zrusit.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 5. 2004 15:04 | jkl

No, povinnost od státu, banka vám např. bez vložení zástavního práva hypotéku nezaloží...katastr je součást právního státu v té či oné formě všude v civilizoavaném světě.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 5. 2004 14:34 | H.

Naučte se číst. Píšu přece jasně, že "ze zdravotních nebo jiných důvodů mít nemůže". Na epileptikovi na první pohled taky nic nevidíte, přesto mít řidičák nesmí, ale je svéprávný. Pokud nesplňuje věkový limit, sice je svéprávný, ale jeho práva jsou omezena (např. volební právo).
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 5. 2004 13:59 | Pavel

Ano, to by byla pravda, pokud bych se svobodně rozhodl, že si chci něco zaregistrovat. Pokud to mám jako povinnost od státu, tak je to trochu jiné.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 5. 2004 13:43 | jkl

Právě naopak, platit by měl ten, kdo žádá o registraci a udržbu nezcizitelného majetkového práva (v případě vkladu do katastru) a informace by měly být zdarma, neboť jsou ve veřejném zájmu. Pokud jde o to, kdo z čeho žije, pak vězte, že např. takový vklad zástavního práva je velmi výnostný především pro bankovní instituce (za vklad zaplatíte 500kč, kolik zaplatíte za tzv. "posouzení hypo půjčky?). "Udržba" vlastnického práva v katastru je přitom mnohem nákladnější než posouzení hypo půjčky. Jinými slovy, stát vystupuje stále více jako "levná" služba např. pro banky, na úkor daňových poplatníků. Když např. žadatel o hypotéku ochoten zaplatit notáří za ověřený podpis 2000kč a bance za posouzení 5000-10k, tak proč se mu zdá např. 800kč za vklad do katastru hodně? (Skutečné náklady odhaduji tak na 2000 kč).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 5. 2004 13:02 | Pavel

A třeba nevidomý je automatický nesvéprávný? Neba snad v Americe už můžou řídit i nevidomí? Já znám spoustu lidí, kteří jsou určitě svéprávní (řídí zakázky za desítky miliónů dolarů, například) a řidičák nemají.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 5. 2004 12:41 | Honzik

A nešlo by mít jenom řidičák? V Americe platí, že kdo nemá řidičák, je nesvéprávný člověk a něco na způsob občanky má jenom člověk, který z nějakého důvodu řidičák mít nemůže (buď je nezletilý nebo jeho zdravotní stav řidičšské oprávnění vylučuje). Taky mi není jasné, že když už MUSÍM mít třeba občanku, proč za její vydání mám PLATIT JÁ!!!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 5. 2004 12:30 | Pavel

Asi tak. Vklad do katastru by měl být zadarmo, protože to, že si o mě kdokoliv může zjistit, že něco vlastním, je mi spíš ke škodě než k užitku. Katastrální úřad by měl žít z poplatků za výpis z katastru, protože kdo chce výpis, tak ho asi k něčemu potřebuje, tak ať za to zaplatí. Pokud ho potřebuje jen pro ukojení potřeb jiného úřadu, pak by mu poplatek měl být státem vrácen a zaplatit by to měl zase ten, kdo potřebuje práci toho úřadu pro svou potřebu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 5. 2004 11:42 | Tomáš Marný

Proč musím jako daňový poplatník platit stovky zbytečných ouředníků? Příklad: přestěhuju se - musím mít novou občanku, řidičák, ohlásit změnu bydliště na sociálce... Jak to vypadá teď? Vyplním jedno lejstro kvůli občance, dostanu občanku, mažu o patro výš vyplnit další lejstro kvůli řidičáku... Proč nemůžu vyplnit jedno lejstro, zaškrtnout "chci to a to a to" a nechť si to ouředníci mezi sebou předávají sami třeba potrubní poštou?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ludmila Müllerová

politička

Pavel Tykač

podnikatel, Czech Coal

Ludmila Müllerová
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů
×
Pavel Tykač
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services