Ptejte se Ivana Špirakuse!

"Doufám, že nový zákon výrazně omezí multilevely, ty jeho podmínkám totiž nebudou schopny dostát. Tato forma zprostředkování pojištění se tak přesune na Ukrajinu a do Ruska. Skončí ale také i někteří makléři," říká Ivan Špirakus, místopředseda představenstva Komory pojišťovacích makléřů. Právě on teď čeká na vaše dotazy.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

12. 5. 2004 17:51, PlischkeS

Dobrý den, na jakých zákonech se podílela Komora pojišťovacích makléřů a vy osobně? Ovlivňujete vy osobně a KoPM oblast pojišťovnictví (úroveň služeb, legislativu, vývoj nových produktů, apod.)? Co říkatá na to, když si sami makléři vytvoří produkt, viz např. ŽP Filip vytvořený makléřskou společností (jméno teď nevím) pro ČPP a pak jej sami nabízejí? Je takový produkt kvalitnější, nebo jde jen o to, že na tom makléřská společnost, která jej vyvinula, trhne?
Děkuji.

+30
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

15. 5. 2004 9:11

Vážený pane Špirakusy,

zakládáme společnost, která zprostředkovává pojišťovacím agentům schůzky s potencionálními klienty. Týká se nás nějakým způsobem nový zákon o zprostředkování pojištění..

Chtěl bych upřesnit, že naší činností bude jen zajistit obchodnímu zástupci schůzku s potencionálním klientem. A o víc se nestarám (jak jednání dopadne, zda se produktu prodá atd.)

Předám Vám velmi děkuji za vyjádření a popř. radu.

Přeji Vám pěkný den

Ondra Vodný
777 563 421

-17
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 23 komentářů)

4. 3. 2011 14:39 | Ivan

Dobrý den, snažil jsem se aspirovat na místo pojišťivacího poradce. Absolvoval jsem osobní pohovor u České pojišťovny, kde jsem byl při prvním i druhém jednání schlédán jako vhodným kandidátem na tuto pozici. Při vyplňování osobních dat, tedy těsně před přijetím, se zjistilo,že nemohu doložit nic jiného, než doklad o základním vzdělání. Celý život působím v kultůře a to velmi ůspěšně. Chápu, že zákon o výběru kandidátů musel být nějak korigován,nicméně si myslím,že když stačí prokázat vyučení v řemeslnickém oboru a není žádný problém s jeho přijetím na tuto pozici, tak člověk s mnohaletými zkušenostmi v kontaktech s lidmi a mluvící několika svět. jazyky by měl dostat příležitost. Omlouvám se, ale po tel.rozhovoru s pracovníkem ČP /registr uchazečů /jsem musel takto reagovat. Předem děkuji za odpověď. Ivan
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 6. 2004 0:59 | autor

Dle Vašeho vytříbeného zacházení s postem ministrině bych se, být Vámi, raději do Ulanbátaru odstěhoval...
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 5. 2004 14:44 | Marie Součková

Dle Vašeho vytříbeného pravopisu soudím, že budete společnost zakládat v Ulanbátaru ...
-16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 5. 2004 9:11

Vážený pane Špirakusy,
zakládáme společnost, která zprostředkovává pojišťovacím agentům schůzky s potencionálními klienty. Týká se nás nějakým způsobem nový zákon o zprostředkování pojištění..
Chtěl bych upřesnit, že naší činností bude jen zajistit obchodnímu zástupci schůzku s potencionálním klientem. A o víc se nestarám (jak jednání dopadne, zda se produktu prodá atd.)
Předám Vám velmi děkuji za vyjádření a popř. radu.
Přeji Vám pěkný den
Ondra Vodný 777 563 421
-17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 5. 2004 18:47 | Jan Kolda von Žampach

V případě vybraných skutečně kvalitních pojistných produktů, a ty jsou obvykle dobře a variabilně zodpovědným tvůrcem ( tedy pojišťovnou ) připraveny i po stránce pracovních postupů, není dle mne použití systému MLM na závadu. Klient si je, hlavně oblast životního a důchodového pojištění, pořizuje spíše pod vlivem jednoduché reklamní masáže v TV nebo že už "to" má kolega, než na základě opravdu racionální úvahy. Upsat se pojišťovně i na několik desítek let dopředu má ale tolik dalších rozměrů a výchozích předpokladů ! Ty se však klient, včetně alespoň upozornění na jejich možná rizika, na 99% ani od takového mudrujícího panáčka z fotky nedozví ! Co tím myslím ? Třeba, jestlipak panáček, když sjednával před takovými 3 lety životní pojištění, klienty informoval o možnosti dodatečného zavedení minimálních částek, které nutno splnit, jinak že nebudou mít slibovaný(!!!) odpočet z daní ? A kde zakončily potom svoji neveselou pouť ty grafy, kterými se, se slibovaným zhodnocením, právě těmto klientům vytíraly zraky ? Vždyť už tehdy byla státní kasa prázdná. A jako odpovědný certyfykovaný panáček, jistě alespoň s dodatečným ekonomickým vzděláním, měl něco podobného přece předpokládat a klienta upozornit, nebo ne ? Jaký je potom ve výsledku pro klienta rozdíl, jestli umluvenou pojistku na 30 tisíc má od certyfykovanýho panáčka nebo od někoho z MLM ? Myslím, že žádný !!!
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 5. 2004 18:46 | Jan Kolda von Žampach

Nevím, nevím, právě ten panáček na fotce u článku ve mě moc důvěry nevyvolává a obsah jeho mudrování taktéž : myslím, že jen šikovně vydává nouzi za cnost. Ta nouze je už v perspektivě daná : v životním pojištění, přece kam se dnes všichni tak hladově hrnou včetně bank, dnešní největší sklizeň a vývary z ní jednou skončí, a oblast neživotního pojištění, tak ta se mi jeví jen jako takové hluché přehazování hromady s pískem. To, jak se pod nějakou průhlednou záminkou obdobní panáčci a panenki vždy k někomu vetřou dělat prý pojistný audit - ale tj. jen, cha, chááá, prachsprostá záminka pro obyčejné přepojištění, případně přelanaření klienta k jiné pojišťovně, a zvýšení tak provizí chytráckýmu sjednateli. Kdo se chtěl pojistit, už je zde pojištěn. S ostatními ani další záplavy nehnou : stejně zase od státu dostanou peníze a těm, kdo se solidárně a odpovědně pojistili, je právě proto bude chtít stát sebrat. Není tady v českým Absurdistánu a po zkušenostech co řešit. Na další období tedy bude mnoho povolaných a málo vyvolených ( těch co budou skutečně pojišťovat a aby se tím uživili ), a proto část těch prozíravějších, jak pozoruji na panáčkovi, už volí raději takovou tu, hi, hi, hi, cestu příjemného parazitismu : právě samozvaným organizováním zmíněné ankety "Pojišťovna roku", to jako takový jen malý příklad. A rádoby kádrováním, pardón, certifikováním ostatních. Faleš od samého počátku, zrovna jako nechvalně známý "Banky roku" ! S tzv. etyckými kodexy to je zrovna tak, skutek utek !
-16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 5. 2004 18:44 | Jan Kolda von Žampach

Životní pojištění přešlo do Kooperativy, ostatního se zbavují, klientům dali vědět, že možná nebudou moci plnit. Situace z přelomu roku 2003/2004. Měl jste být informován, pokud Vám pojistka už dříve nezanikla třeba pro neplacení. Nebo jste se přestěhoval a nenahlásil adresu.
-6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 5. 2004 13:12 | Franta

Nejsem specialista na pojištění podniku. Měl jsem na mysli nějaké jednodušší produkty, kde lze srovnat nabídku selským rozumem, jinak platí poslední odstavec - zaplatit za radu a sjednat si to sám. Tím se vyhnu riziku, že makléř je motivován výší provize, kterou mu neplatím já, ale právě pojišťovna.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 5. 2004 10:49

Dobrý den! Mám pojištění u UNION pojišťovny. Mužete mi sdělit, zda je tato pojišťovna ještě funkční a případné pojistné případy je schopna likvidovat. Můžete mi, dle Vašeho osobní názoru, dopuručit případně jinou pojišťovnu_? Děkuji za odpověď. GN.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 5. 2004 6:23 | Jana

Doplním dotaz Pavla: u komor bývá obvyklá samoregulační funkce. Když jsem se podívala na váš web a vaše stanovy, máte pouze etický kodex, ale nemáte žádný orgán, který by řešil jeho porušení resp. u kterého by si mohl klient na vašeho člena stěžovat. Máte tak do skutečné komory hodně daleko a jste spíše lobystická organizace. Jaký je vlastně konkrétní přínos vaší komory pro klienty vašich členů?
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 5. 2004 6:13 | Pavel

Dobrý den! Můžete vysvětlit, jak se liší vaše Komora pojišťovacích makléřů od Asociace českých pojišťovacích makléřů? Považujete za správné používat označení "komora" pro organizaci, která není zřízena zákonem?
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 5. 2004 11:59 | Spacek

Dobrý den, mám firmu, která sestavuje a prodává počítače, jak si mám co nejlépe vybrat pojišťovnu, která mi pojistí podnikatelská rizika (přičemž mi pomůže tato rizika popsat, ale zároveň mě nepojistí i na úplné zbytečnosti). Měl bych využít služeb makléře? Proč a kolik by služba makléře stála?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 5. 2004 23:13 | Jiří Hrabovský, jihra@atlas.cz

Vážený pane Špirakusi. Z čeho usuzujete na cenu pojištění odpovědnosti za škodu pojišťovacího zprostředkovatele? Když uvážím, že dnes musí mít pojišťovací zprostředkovatel sjednáno pojištění odpovědnosti na 5.000.000 Kč a to se dá pořídit za 500 Kč ročně. tak adekvátně by se mělo dát pořídit pojištění na 1.000.000 Eur za nějakých 3.000 Kč ročně. Jak jste dospěl k částce ročního pojistného 70.000 - 100.000 Kč ročně? Pokud se týká vyčištění trhu od různých MLM systémů a jejich pojišťováků, tak v tomto směru jsem dost skeptický. Jednak šéfové velkých MLM systémů umí velmi dobře lobbovat na těch správných místech, dále i pojišťovny mají (bohužel) zájem o spolupráci s těmito firmami, protože jim dělají značný objem produkce (i když dost "zmetkové") a rovněž věřím, že chytré české hlavy najdou nějakou skulinku v zákoně, jak problamatická ustanovení zákona obejít, protože naše strana a vláda většinou vytváří zákony-zmetky. No uvidíme.
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 5. 2004 22:50 | Petr

Ano, Ano, s Vaším příspěvkem plně souhlasím a Sám jsem zvědav jak to dopadne s prodejem žp na České poště, protože být pojištěn už za 300.- Kč se rozhodně vyplatí :)
+21
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 5. 2004 20:35 | klient ČP

Dobrý den, podle toho, co je uvedeno v článku se zabýváte primárně pojištěním průmyslu, nedá mi to ale abych nevyužil možnost se vás zeptat i na oblast životního pojištění. Co si myslíte o tzv. konverzi životních pojistek České pojišťovny a taktéž o nové legislativě v oblasti daňových odpočtů životního pojištění?
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 5. 2004 19:20 | Karel

Pane Špirakusi, jste jedním z hráčů na pojistném trhu. Myslíte si, že máte dostatečný nadhled a jste alespoň přiměřeně objektivní při psaní takovýchto komentářů? Podle mého názoru byste se takovýchto článků měl zdržet, neboť člověk těžko pozná, co je od Vás objektivní hodnocení situace a co lobování za makléře jako jednu skupinu hráčů na trhu.
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 5. 2004 17:51 | Dover

Dobrý den, na jakých zákonech se podílela Komora pojišťovacích makléřů a vy osobně? Ovlivňujete vy osobně a KoPM oblast pojišťovnictví (úroveň služeb, legislativu, vývoj nových produktů, apod.)? Co říkatá na to, když si sami makléři vytvoří produkt, viz např. ŽP Filip vytvořený makléřskou společností (jméno teď nevím) pro ČPP a pak jej sami nabízejí? Je takový produkt kvalitnější, nebo jde jen o to, že na tom makléřská společnost, která jej vyvinula, trhne? Děkuji.
+30
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 5. 2004 16:53 | Grundl

Pane Spirakusi, co je vlastne poslanim Komory pojistovacich makleru a slucuje se s vasim mistopredsednictvim vase reditelovani Portfoliu Alfa? Kolik % maklerskych splecnosti je clenem Komory a v cem je takove clenstvi vyhodou?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 5. 2004 13:25 | Ivan Špirakus

Odpověď na zadanou otázku připravuji, ale Vás bych se rád zeptal: kdy "je lepší jít na přímo do konkrétní pojišťovny" ? a jak zjistíte, kam máte jít ? (pozn. mluvíme o pojištění podniku)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 5. 2004 10:22 | Franta

Tuto otázku psal stoprocentně makléř - odpověď budou samá pozitiva a šťastné zítřky :-)
Odpověď ale není jednoznačná - někdy může být výhodnější makléř, někdy je lepší jít na přímo do konkrétní pojišťovny. Co je ale nejdůležitější v prvním případě, to je výběr makléře. Je totiž spousta těch, kteří pojištění vyberou podle výše provize od pojišťovny - která dá víc, ta bere :-(
Pokud chcete mít úplnou jistotu, doporučuji zvolit službu finančního poradce, který udělá nezávislou analýzu nabídky a pouze doporučí, s kým máte pojištění sjednat (nebera tak žádné provize). Sice budete muset za tuto službu něco zaplatit, ale vyhnete se riziku z předchozího odstavce.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jan Procházka

ekonom

Dalibor Dědek

podnikatel

Jan Procházka
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Dalibor Dědek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services