Nemocný nosorožec?

O tom, jak funguje projekt Avalanche, jsme psali nedávno. Tuto pyramidu, podle některých letadlo, v ČR před více než třemi lety nastartovala akciová společnost Rhinoceros. Právě ta je nejspíš předlužená a navíc se v současné době dopouští trestného činu.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

25. 10. 2004 12:00, petrzit

Vážený pane letadlisto , v projektu jsem působil dostatečně dlouho a dobře vím jak fungoval a funguje.Co se týče finančních produktů se dá prohlásit že jde o čistý amatérizmus a chaos.Co se týče provizí ty jsou opravdu směšně nízké a během mé účasti se dokonce ještě snížili.Například uvádím za povinné ručení na favorita asi 90Kč.Pokud uzavřete smlouvu o POV online přes internet dá vám pojišťovna nebo makléř paradoxně větší slevu než je samotná provize.Na OJ se zájemců jednoznačně lže a to minimálně v těchto bodech: průměrná úspora na vlastních pojistkách 15000kč=nesmysl.Ale hlavně základní princip který má sloužit k demonstraci neletadlovasti projektu že z každého zapojeného člena získáte na meziprovizích v průměru 3000Kč rok co rok.Tak to je pouhý mýtus a nesmysl protože v průměru to needělá ani 100Kč na 1 člena.Mě pravděodobně věřit nebudete ale přesvědčte se sám je to jednoduché.Vyberte si několik nejůspěšnějších členů ze své či jiných větví a požádejte je o předložení pravidelných výpisů za poslední rok či 2 (rádi se jimi chlubí:-).Uvidíte sám že ani 1 nebude mít 10% v průměru z každého člena z finančních produktů z oněch tolik zdůrazňovaných 3000Kč!Věřím že z nástupů tam budou míti mnozí částky závratné. poslední době se snaží společnost maskovat své podvody nabíráním nových produktů ovšem to až ve chvíli kdy je nastupujících jako šafránu.Je to jen křečovitá snaha jak uživit své zbylé finanční poradce a zároveň jak vymačkat ze sítě co se ještě dá než se celá struktura zhroutí a věřte nebude to dlouho trvat.Myslím že oni pánové ve vedení již mají nachystaný plán co rozjedou (rozletí) příště.Mají s leteckým průmyslem bohaté zkušenosti vždyť se seznámili ve skrachovalém systému GWC (slevové karty opět s vkladem).Ti z jejich věrných kteří na to mají žaludek jistě rádi přesednou do nového letadýlka a vím i kteří to budou.Znám toziž jejich názor na věc cituji :Dělám to pro peníze víc mě nezajímá - onec citace.To hovoří za vše a tak budou lhát okrádat a obelhávat své známé kamarády rodinu vždyť jde o peníze ano jejich peníze.Pokud k celé věci skutečně chcete přistupovat seriózně a charakterně nevěřte mi ale přesvědčte se sám.Nechte si předložit a zjistěte si fakta a poté si je srovnejte se svým rozumem a svědomím nic víc.

Zobrazit celé vlákno

+64
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

8. 5. 2004 21:56, PlischkeS

jestli jsme v pravnim state, rozkladu bude vyhoveno.

Zobrazit celé vlákno

-25
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 60 komentářů)

7. 5. 2004 15:09 | tonino

Tu ani neide o cenné papiere, ako o trošku vylepšenú pyramídovú hru. Súhlasím s názorom, že za chvíľku budú "podvedený" vymáhať svoje korunky nenávratne pochované v lavíne.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 5. 2004 11:09 | Kolega

Jistě, nepotřebuje to dalšího komentáře,protože by jste se neměli o čem bavit!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 5. 2004 11:00 | Petr Šafránek

A to se podívejme! Jen co položím jasnou otázku, už je doporučeno neodpovídat... To jistě nepotřebuje dalšího komentáře a možná to sundalo růžové brýle i "Letadlistovi" a konečně pochopil, o co běží. Takže, milý "Letadlisto", pokud nemáte jasné a průhledné zdůvodnění, proč onen geniální projekt distribuce finančních produktů systémově vyžaduje vstupní platbu 68.000,- (lhostejno zda formou "půjčky" či jinou formou), je Vám snad už vše jasné...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 5. 2004 6:05 | Kolega

Letadlisto, skoro Vás žádám, aby jste se mírnil v objasňování dané problematiky. Zakázat Vám to však nikdo nemůže. O panu Greovi - Pavlovi R. je již známo že je to životní šťoura a proto ho lidé "neberou". Nedovedu si představit čím by si lámali hlavu ostatní pisatelé jako p.Šafránek, Harpagon,Gardavský,pí.Šimková a další pokud by už vše věděli. Zřejmě některým lidem velmi vadí, když někomu něco funguje a jim ne, tak se alespoň snaží poškozovat. V podstatě proto, se zde vedou tak "plamenné" debaty o které by mohl národ přijít ! Děkuji a zdravím.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 5. 2004 19:51 | Petr Šafránek

Vážený "letadlisto", mohu se zeptat, proč celý projekt Avalanche nemůže fungovat bez oné přinejmenším problematické půjčky? Pokud je celý projekt opravdu postaven na "samospotřebě" finančních produktů, mohl by přece celý fungovat na provizích od pojišťoven a nebylo by třeba oné "půjčky". Pak by nikdo nemohl celý projekt označovat za letadlo, KCP by neřešila nelegální poskytování investiční služby a nebylo by co řešit. Asi by ani nevznikly tyto články.... Pokud je projekt opravdu výjimečný a supervýhodný pro VŠECHNY jeho účastníky, pak je přece nemusím motivovat jakoukoliv platbou za získání dalšího člena a nepotřebuji tedy žádný vstupní poplatek (byť mu říkáte půjčka). Máte tedy nějaké logické zdůvodnění pro onu problematickou půjčku? Děkuji předem za Vaši jasnou odpověď na moji jasnou otázku.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 5. 2004 19:38 | Harpagon

Vážený Letadlisto, šlechtí Vás, že otevřeně přiznáváte, ke komu patříte. Šlechtilo by Vás víc, kdybyste argumentoval věcně a nemlžil. Nechtěl byste se například vyjádřit k mým poznámkám výše na skutečně "povedenou" půjčku 68 tisíc?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 5. 2004 23:54 | Kochan

Slečno redaktorko, kolik Vám a kdo, dává za to, že přepisujete názory anonymů ? Prezentování nepodložených úvah, které vyjadřují názory různých lidí Vám dobré jméno nedělá. Je to jen snůška blábolů, kterým rozumný člověk nemůže věřit. To, že Vám někdo neodpoví na otázky může mít mnoho důvodů. Nepomlouvejte něco co Vám není zcela jasné! Pořád jen přepisujete již napsané ! Ale je to pravdivé ?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 5. 2004 22:24 | Harp.

To je správný postup: nejdřív chtít vidět čísla o hospodaření!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 22:09 | temer ucastnik projektu

Z me osobni zkusenosti bohuzel vim, ze ani po nekolikate zadosti o predlozeni ucetnich vykazu (abych aspon vedel, s kym mam tu cest, kdyz uz mu mam pujcit temer 70 tis.), me zadosti nikdy nebylo vyhoveno - nizsi ucastnik se odvolava na vyssiho (v pyramide), ten jeste na vyssiho, atd... (pri tom mi vzdy bylo receno, "jasne, to neni problem"), nikdy jsem ale ucetni zaverku nevidel...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 19:46 | Roman Borák

To jistě ne. Jen je smutné, že zde máme zákony a sankce, ale nakonec zjistíme, že nikomu jejich nedodržování uškodí...
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 19:22 | Harpagon

Ano, takto by to snad bylo možné. Ale patrně by museli prokázat, že se o to (PŘEDEM) pokusili, např. postupem podle § 27a/1 OBCHZ. Mám za to, že nezaložení výročních zpráv do sbírky listin je součástí širšího plánu. P.S. Doufám, že se nikdo nedomnívá, že jsem na straně odpovědných funkcionářů Rhinocera?
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 5. 2004 19:10 | Letadlista

Vážený Greyi, vaše jméno se velmi často objevuje v "antiAvalanche" forech. jste také autorem (či provozovatelem) několika velmi negativních a urážlivých internetových stránek pojednávájících o projektu. nebudu vám vypočítávat, kolik musíte pojistit favoritů aby se vám vrátilo 68.000, protože jako reprezentant projektu nejste pojištovákem favoritů. Projekt vám nabízí obrovskou škálu finančních projektů (které spolehlivě fungují, sám je používám) z nichž některé vám zmíněnou částku mohou zajistit velmi brzy. Ale dobře, abych neuhýbal - ano, favoritů byste musel pojistit dost. řekněme 20. (pak by se vám na provizích za 20 let /ovšem při současné výši pojištění a bez uvážení vašeho postupu organizační strukturou výš a tudíž vyšší provize - reálně by to bylo možná i jen 10/ vrátilo asi 70.000. ale povinné ručení je jen jedna z mnoha možností. kolik lidí stavebně spoří? většina si udělá životní pojistku (to jsou zajímavé provize), penzijní připojištění, nebo potřebují pojistit byt, dům, domácnost....k tomu přidejme že oněch 68.000 není investice, ale půjčka! tohle vám nestačí?? v budoucnu přibudou další produkty a možná i ne jen finanční. jestli se trochu vyznáte v marketingu, pak víte, že nejdůležitější není produkt vyrobit, ale prodat. tedy mít kvalitní distribuční síť. A síť o více než 5000 lidech, kteří jsou vzájemně provázáni rodinnými, přátelskými či pouze obchodními vztahy - to je velké lákadlo pro výrobce, to je místo pro výhodné slevy atd... vy to nechápete? to, že prohlásíte, že na obchodních jednáních vám lžou, fin. produkty jsou zástěrka, firma stejně peníze nevrátí, provize neplatí, jen chce ukrást peníze a zmizet na Kajmany či jiné ostrovy (viz. vaše stránky) je opravdu dost špatná a neobjektivní kritika. Takovou můžete nasadit na jakoukoliv firmu. Píšete, že pojištění podnik. rizik nefungují - můžete to dokázat? Je možné že se několik takových případů stalo a jak známo, negativní reklama se šíří rychleji než světlo. já jsem nikdy se sjednáním produktu problémy neměl. Tohle je můj náhled na projekt a vše co jsem napsal je skutečnost, ne překroucená fakta (či Fakta). Můžete s ním nesouhlasit, ale je od vás velmi nekorektní veřejně špinit projekt, kterému prostě nemůžete rozumět. Píšete věci, které 100% jsou nepravdivé. Pokud vás k tomu vede dobrá vůle varovat lidi před podvodných systémem, rozumím vám, ale jsem v projektu téměř rok a všechny indicie ukazují, že to tak není. Pokud jednou zjistím, že jsem se mýlil a projekt je skutečně podvodný a Rhinoceros neplní své závazky, vy budete první komu se omluvím. Ale do té doby vás žádám, abyste něšířil pomluvy a nepravdy, které Avalanche poškozují.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 5. 2004 10:31 | Grey

Pečlivě jsem si pročítal názory v této diskusi a nestačím se divit, že ještě někdo může uvěřit v poctivost tohoto projektu. Ty stovky lidí, kteří nemají pokryté své vklady jsou faktem, svádět vše na KCP je snad špatný vtip, ani poslední stánkař nemůže prodávat buřty bez povoleni a kdovíčeho všeho a tady se obchodovalo vesele s cennými papíry než to komise zarazila. Když už někdo konečně udělá dobře svou práci tak je ten vinník?? Letadlista přiznává, že nevydělává a naopak prodělává, že stačí pojistit pát aut a je to - jen tak na okraj,, kolik je potřeba pojistit vozů Favorit aby se 68 tis dostalo zpět?? A co pojištění podnikatelských rizik?? Malinko nefungovalo,že - uváděné příklady na obchodních jednáních, čísla vygenerovaná počítačem atd. Asi to bude chtít se na to podívat s nadhledem a dát si dohromady prokázaná fakta. Doporučuji: http://www.sweb.cz/manager.avalanche/
Jinak děkuji LOGICE za citaci mého příspěvku z Avalanche fora.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 5. 2004 18:41 | Roman Borák

No a nešlo by tvrdit, že ti, kteří Rhinocerosu půjčí, byli uvedeni v omyl, protože si nemohli nezávisle ověřit řeči o zdraví a síle firmy podle oficiálních listin a byli tedy firmou (jejími reprezentanty) uvedeni v omyl?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 18:16 | Harp.

Obdobně i http://ipoint.financninoviny.cz/index.phptxtSearch=Rhinoceros&lstTypHledani=1
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 18:11 | Harpagon

Dobrý den, v § 125 odst. 2 TZ se praví, že "kdo jiného ohrozí nebo omezí na právech tím, že bez zbytečného odkladu nepodá návrh na zápis zákonem stanoveného údaje do obchodního rejstříku nebo neuloží listinu do sbírky listin, ač je k tomu podle zákona nebo smlouvy povinen...". Je třeba si položit otázku, kdo byl nebo je ohrožen nebo omezen na právech v důsledku toho, že nebyly uloženy výroční zprávy do sbírky listin, jinými slovy, kdo potřebuje být seznámen s výroční zprávou k výkonu svých práv? Nejspíš akcionář, ale kdo to je? Situace ve sbírkách listin je skutečně tristní. Rejstříkové soudy se tím systematicky nezabývají, pouze zjistí-li, že listina chybí, vyzvou společnost k doplnění pod pořádkovou pokutou v případě nesplnění (§ 27a/7 OBCHZ). Členové představenstev dělají beztrestně i jiné věci :o( ... Jak jinak - to bychom měli za chvíli kriminály plné ctihodných manažerů :o)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 17:32 | Marek Janáč

Dobrý den, Harpagone, opravdu se do problémů neuložením listin nedostávají statutární představitelé? Já si myslel, že ano, představenstvo si přece nemůže beztrestně dovolit porušovat zákony?
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 17:29 | Harpagon

Nemyslím si, že Rhinoceros dopouští trestného činu tím, že neuložil výroční zprávy do sbírky listin ze dvou důvodů: 1. pachatelem trestného činu může být fyzická osoba, tou Rhinoceros není (pachateli pochopitelně mohou být fyzické osoby jednající jménem Rhinoceros) 2. musí být prokázáno, že neuložením listiny do sbírky listin byl někdo jiný ohrožen nebo omezen právech a to se zatím nestalo. To by se muselo prokázat v rámci trestního stíhání. Ale máme zde i jiná ustanovení trestního zákona: § 118 Neoprávněné podnikání (1) Kdo neoprávněně ve větším rozsahu poskytuje služby nebo provozuje výrobní nebo jiné výdělečné podnikání, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo peněžitým trestem. ... § 126 Porušení povinnosti v řízení o konkursu ...(2) Stejně bude potrestán (odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem), kdo nesplní (členové představenstva) svou zákonnou povinnost podat návrh na prohlášení konkursu.
Jestliže je společnost předlužena, je naplněn znak úpadku. Dále stačí, že dlužník má více věřitelů a není schopen po delší dobu plnit své splatné závazky. Jestliže dlužník zastavil platby, má se za to, že není schopen po delší dobu plnit své splatné závazky.
Vsadil bych se, že prohlášení konkursu a zahájení trestního stíhání na sebe nedají dlouho čekat.
Pánové zde hájící Rhinoceros nejsou naivkové, ale PR nebo manažeři z vyšších pater této pyramidy, kteří se snaží chlácholit postižené chudáky a oddálit neodvratitelné.


0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 5. 2004 16:30 | mc

http://www.patria.cz/zpravodajstvi/komentare_zobraz.asp?nocookie=true&ka=1147275
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 5. 2004 16:17 | Letadlista

Lhůta 150 dní byla u některých reprezentantů, včetně mě, nedodržena kvůli zásahu KCP. Předtím tisíce lidí své dluhopisy získali. Nyní Rhinoceros čeká na konečné rozhodnutí. Pokud komise oznámí, že do budoucna není možné poskytovat tímto způsobem dluhopisy, Rhinoceros bude pokračovat v novém systému půjčky, jak jsem zde již myslím napsal, a s těmi, kdo jsou v oné mezidobě, se vyrovná individuálně. Pokud reprezentant bude chtít setrvat v projektu, podepíše novou smlouvu s novým systémem půjčky a pokud bude chtít odstoupit, bude na to mít právo. Nejsem právník, ale bylo mi vysvětleno, že za současných podmínek není Rhinoceros povinen umožnit odstoupení od smlouvy, protože on nemůže smlouvu splnit ani kdyby chtěl, právě kvůli KCP. až tento stav pomine, bude čas na případné odstupování či žaloby. jestli je někdo z vás právník, rád si přečtu jeho/její názor.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Radim Passer

podnikatel, Passerinvest Group

Ivo Ulich

bývalý fotbalista a podnikatel

Radim Passer
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Ivo Ulich
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services