Akcie: úrokové sazby v USA na úrovni roku 1953

Zveřejňované výsledky hospodaření některých společností měly na trhy pozitivní vliv. Zatím reportovalo 189 firem z indexu S&P 500 a 74 % z nich mělo výsledky nad očekáváním. Vypadá to na růst zisků o 23 % v prvním čtvrtletí, což je výrazně nad původním očekáváním ze začátku roku, kdy předpověď byla pouze 13 %.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

30. 4. 2004 18:36, Ericsson

Já jsem s knihama Kostolanyho v knihkupectví rychle hotov a domu jsem neprinesl zádnou , jsou prílis drahé , na deskách je jeho osklivá fotografie a uvnitr :
Tam je samá filozofie , vtipy , moudrosti a príbehy ze zivota
a ZÁDNÁ FAKTA.
A mne zajímají o akciích a burze jenom vázná fakta a vázné strategie
a fundamentální a technická analýza a zádné príhody ze zivota Kostolanyho.

Zobrazit celé vlákno

+19
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

28. 4. 2004 17:13, Honzajs

Pokud budu aplikovat postup, který aplikujete na KB i na Ericsson, tak nevidím důvod jeho nákupu. Je to podobné, akorát že KB roste po propadi na 1/7 a Ericsson klesá po růstu...

Dnešní cena Ericssonu je na úrovni roku 1997 (tedy před nesmyslným nárůstem), stejně jako cena KB před nesmyslným poklesem...

Zobrazit celé vlákno

-2
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 16 komentářů)

30. 4. 2004 18:47 | Nokia

Co udeláme s tou blbou NOKIÍ ? V 90. letech udelala za 10 let z 10 tisíc 1 milion a byla tehdy u fondsmanagerú ta nejmilejsí evropská akcie. A dnes 30.4.2004 je mrcha jeste levnejsí nez 30.4.2003. To bude asi nejlepsí cas ji koupit ! A sice v nekolika etapách , treba bude mrcha v zárí jeste levnejsí. Ale akcie se musí kupovat dokud neroste a není o ní zájem ! Az zájem vznikne a analytici budou doporucovat , uz bude drazsí. Ona ocekává Nokia prístí rok 2005 asi o 15% vyssí zisk nez letos , snad to bude pravda a nereknou nám v prosinci , ze to byl OMYL ! To bude asi tím , ze montují do telefonú radia a televize. Kdyby delali JENOM telefony a kvalitne a levne bez tech prídavkú , tak by asi neztrácely podíly na Motorolu.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2004 18:36 | Ericsson

Já jsem s knihama Kostolanyho v knihkupectví rychle hotov a domu jsem neprinesl zádnou , jsou prílis drahé , na deskách je jeho osklivá fotografie a uvnitr : Tam je samá filozofie , vtipy , moudrosti a príbehy ze zivota a ZÁDNÁ FAKTA. A mne zajímají o akciích a burze jenom vázná fakta a vázné strategie a fundamentální a technická analýza a zádné príhody ze zivota Kostolanyho.
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2004 8:17 | Bouček Antonín

Nemýlím-li se, guru Kostolány nejméně dvakrát zkrachoval - tuším, že se ukázalo, že "třaslavé ruce" (nebo jak říkal investorům propadlým v panice) jsou někdy třaslavější déle, než jsou "pevné ruce" ochotné snést (jak říkal kontrariánům). Dojel tedy na klasické dilema behaviorálních financí (jak se nazývá ekonomická teorie, která přišla po teorii efektivních trhů a prý je dnes už také zastaralá). Neví někdo, jestli se behaviorální finance učí dnes na VŠE? Nebo se tam stále praktikují efektivní trhy, jako to bylo za dob mého studia (první polovina 90. let)? BTW: zkoušel jsem se v zahraničí o Kostolánym bavit, ale kromě pár Němců (a studentů pražské VŠE) ho nikdo nezná. Nenarazil na něj někdo v neněmecké literatuře?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2004 17:53 | Guru

Na akcie.cz se obcas také doporucují nekteré zahranicní akcie. ( jako AT&T Wireless ) My múzeme býti asi rádi , ze nemáme peníze na ty akcie.:-) Lépe by bylo , doporucovati metody , jakými ty nadejné akcie najíti a pak vynechat ty akcie , které jsou v mediích doporuceny :-) Nás starý známý Ludvik Turek nachází casto zájem o jeho nápady na akcie.cz , dnes se zastává jednoho názoru z forbes.com , kde se ocekává dlouhý pád indexu Nasdaq.:-) Pád akcií ocekávají asi lidé kupující dnes opce. Zatímco lidé kupující dnes akcie ocekávají rúst akcií. Na forbes.com se nazývá kdekdo GURU. Ludvík Turek asi jeste není GURU pro forbes.com , ale asi uz je GURU pro akcie.cz :-) Tedy ti GURUS od forbes.com prodávají dnes akcie od podnikú , které ocekávají letos mnohem vyssí zisk nez vloni ( jako Novellus ). To vypadá býti úplne naruby. To nejsou GURUS , ale krátkodobí traderi ! Kdo prodá z nich jako první , snad vydelá 10% nebo 20%. A dlouhodobí investori uz mají ty nadejné akcie v minus , od podnikú ocekávajících letos mnohem vyssí zisk nez vloni. Jestli ti GURUS také doporucují vzdy STOP LOSS ORDER , tak ti jejich príznivci prodávají nadejné akcie se ztrátou. Protoze ti GURUS nejdríve prodají a pak o tom napísou. Ale nic se nedeje , jakmile ty nadejné akcie spadnou , tak je ti GURUS od forbes.com masívne nakoupí znova. A kvúli temto krátkodobým traderúm a GURUS od forbes.com jdou ty akcie dlouhodobým investorúm osklive zubate , jestli nepouzívají STOP LOSS ORDER a neprodávají se ztrátou , aby pak bedovali , ze by byli v plus , jen kdyby zapomeli STOP LOSS ORDER.:-) At se nikdo nediví , kdyz koupí akcie podniku , který ocekává letos 2x vyssí zisk nez vloni a ty akcie mu 20% padají místo , aby rostly. To kazí ti krátkodobí traderi. Nebo ne ? Zatímco GURU by mel být i pro forbes.com Andre Kostolany a zádní traderi ! :-)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 4. 2004 15:50 | Honzajs

Dělejte jak myslíte, každý má svůj tip.
Já jenom vycházím z toho, že skončil jeden býčí trh (americké akcie + technologie) a nějaký jiný býčí trh se právě rozjíždí zcela mimo zorné pole většiny veřejnosti (zatím pouze pod dohledem zejména insiderů, kteří budují své pozice). A sázím na suroviny.
Daytrading nepoužívám, warranty ano, ale pouze ty, u kterých do data splatnosti zbývá minimálně rok, nejlépe však 2 a více.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2004 15:37 | Nevim

Akcie klickují celý jejich zivot mezi predrazením a podcenením. Zatímco pesimisti ocekávají dalsí pád akcií , více je na svete optimistú , kterí ocekávají dalsí rúst akcií. Já mám akcií Ericsson wkn 850001 dnes zatím 4230 kusú za 1,90 euro. Jestlize stál Ericsson roku 2000 27 € , múze se za 10 let zase predrazit na alespon 21,90 € a tehdy by moje akcie vydelávaly 84.600 € Já ale pro jistotu prikoupím jeste dalsí 1000 - 2000 akcií Ericssonu , dríve nez zacnu kupovat poprvé v zivote akcie od Citigroup. Já jsem preckal ve zdraví tezký pád mých akcií od roku 2000 do 2003 a tak jeste stále kaslu na "diversifikaci" a múj vlastní fond je znacne nevyvázený , samé akcie od elektroniky mám. Ocekávám , ze hluboko spadlé akcie Ericsson , Sun Microsystems atd. mohou více rústi nez vúbec nespadlá Citigroup. A není to zádný hazard jako opce a daytrading.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 4. 2004 17:13 | Honzajs

Pokud budu aplikovat postup, který aplikujete na KB i na Ericsson, tak nevidím důvod jeho nákupu. Je to podobné, akorát že KB roste po propadi na 1/7 a Ericsson klesá po růstu...
Dnešní cena Ericssonu je na úrovni roku 1997 (tedy před nesmyslným nárůstem), stejně jako cena KB před nesmyslným poklesem...
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 4. 2004 16:58 | Fix und Fertig

Podle údajú o P/E a P/B a kazdorocne vyssího zisku zacnu kupovat akcie az prístí rok. (Asi Citigroup akcie a Wellpoint akcie.) Anebo zacnu hned , kdyz budu dedit nekolik tisíc euro , po matce mého chefa. On mi je dluzí. Dnes ale kupuju spesne hluboko spadlé akcie jako Ericsson , v domnení , ze kazdou chvíli uz musí zacít ta jarní rallye , kde se kurzy zdvojnásobí. O Komercní Bance a Ceské Pojistovne si myslím , ze jsou to dnes pobocky nejakého cizího koncernu a kdo nemá zájem o akcie jejich matek , nemel by asi kupovat ani akcie dcer. Snad rostly jejich akcie 800% behem 5 let jenom proto , ze po roce 1997 na 1/7 spadly. A ted stojí uz zase Pojistovna a Komercní Banka tolik jako pred pádem 1997 , takze by uz moc rústi nemusely. Na rozdíl od Ericssonu , který je dnes 12x levnejsí nez roku 2000. Já nekoukám na to , ze "akcie nemají pamet" a myslím , ze kdyz stál Ericsson 27 € , tak z dnesních 2,40 € hrave stoupne na alespon 9 €.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 4. 2004 9:21 | Bouček Antonín

Nedá se nic dělat, budete si muset dát tu práci, podívat se na internetové stránky oněch společností, stáhnout si výroční zprávy a spočítat si ona čísla sám. Fakt investujete na základě poměrů, které vám zadarmo vychrstne nějaká site?
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 4. 2004 15:58 | Honzajs

1. ANO. To odpovídá kapitálové přiměřenosti 100/11,5, tedy 8,5%. To je OK. 2. Debt as percentage of Equity - dlouhodobá zadluženost - poměr dluhů a vlastního jmění Debt to Capital - podíl dluhů na bilanční sumě. 100/1,6=62%. Je to OK. 3. nevím, ale lez spočítat. Vezmet si výroční zprávu a najdete valstní jmění an akcii. No a pak už jn spočítáte.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 4. 2004 14:39 | Bílá

Otázky jsou a prosí o odpoved : ---------------------- 1. Jestli múze být údaj STUPEN ZADLUZENÍ = VERSCHULDUNGSGRAD u Citigroup 1180% a nebo to 10x prehnali. Opsáno na www.onvista.de > citigroup > GO > Kennzahlen > GO Prece stupen zadluzení = dluhy / vlastní kapitál x 100 a to je snad jen asi 60% az 160% u Citigroup ---------------------- 2. Jaký je rozdíl mezi Debt as percentage of equity = 160% a Debt to capital ratio = 62% ( lépe by bylo zde asi 0,62 ) Opsáno na www.kiplinger.com > Tools > Stockfinder > Citigroup > GO ---------------------- 3. Kde se najdou v internetu bez registrace zdarma údaje Kurz/úcetní cena = P/B u akcií Ceská Pojistovna a Komercní Banka ?????????????????????????????? ?????????????????????????????? ???? Dekuji !
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 4. 2004 14:24 | Fifi Bílá

A kde se najdou v internetu bez registrace a zdarma údaje : Zadluzení a Kurz/úcetní cena u Ceské Pojistovny a u Komercní Banky ?????????????????????????????? ????????????????????????????? ?????????????????????????????? ?????????????????????????????? ?????? ?????????????????????????????? ?????????????????????????????? ?????? Dekuji !
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 4. 2004 13:10 | Bouček Antonín

Já myslel, že jste četl Buffetta, konkrétně co psal o nákupu podílu ve Wells Fargo. Protože zadlužení bank je větší ostatních podniků, je z jeho pohledu u bank menší margin of safety pro udělání chyby. Mimochodem, pojišťovny jsou také hodně zadlužené (pojistně-technické rezervy jsou cizí zdroje) - mrkněte se, jak vypadají údaje u Vámi doporučované AIG nebo České pojišťovny.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2004 16:46 | Honzajs

U bank se nepočítá klasická zadluženost, ale kapitálová přiměřenost: poměr rizikově vážených aktiv ke kapitálu. Požadované minimum je 8%.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2004 5:10 | paní Bílá

Pane Pospíšil , kdyz pracujete ve společnosti CSOB Asset Management , povezte mi prosím jaký je pomer : kurz / úcetní cena = price to book ratio u akcie Ceská Pojistovna a Komercní Banka Na které internetové adrese se toto P/B u ceských akcií najde i bez registrace = zdarma. Dekuji
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 4. 2004 4:57 | Bílá paní

Pane Pospíšil , kdyz pracujete ve společnosti CSOB Asset Management povezte mi prosím jak je to :
Píse se , ze je dobré koupiti akcie podnikú , které jsou méne nez 50% zadluzené , t.j. mají dluhy 2x mensí nez vlastní kapitál. Ale asi to neplatí pro banky , které mají atraktivní akcie i kdyz jsou více zadluzené , asi proto , ze zijí vetsinou z penez svých zákazníkú. Nebo ne ??? Z poloviny zadluzené velké banky se nenajdou. Nacházím ale velice nelogicky vypadající údaje. Napríklad : CITIGROUP : 1. Verschuldungsgrad = stupen zadluzení = 1180% 2. Debt as percentage of equity = dluh jako procenta vlastního kapitálu = 168% 3. Debt to capital ratio = pomer dluh / kapitál = 62% Je to takhle soucasne mozné , nebo kde písou chybu ??? Na první pohled si amatér musí myslet , ze si tyto 3 údaje odporují !!! Snad by 1. a 2. údaj mely být totozné ( = 62% ) a 3. údaj 100x mensí a bez % ( = 0,62 ) NEBO JAK JE TO ???
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Meda Mládková

sběratelka umění a podnikatelka

Jan Keller

sociolog

Meda Mládková
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Jan Keller
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services