Do zahraničí s devizovým účtem

Uvažujete o zřízení devizového konta, protože nechcete tratit na směně kurzu? Za jakých podmínek si ho může zájemce sjednat a kolik ho to bude stát? Jaké jsou poplatky a lze k němu dostat platební kartu?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

25. 2. 2004 7:42, dudde

nevidím jeden jediný důvod proč to neudělat již dnes.

Zobrazit celé vlákno

+20
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

29. 2. 2004 12:08

Vidím smysl zřídit si devizový účet ve spojení s obchodováním na cizích burzách. Tady v Česku už není totiž s čím obchodovat, to jak tu socani nevratně zplanýrovali kapitálový trh svým zemácko-špidloňovským buldozerem. Vybírám z možností už několik měsíců, ale z tuzemské nabídky je mi stále mdlo : ono se totiž musí vzít v potaz náklady na celou logistiku práce s účtem, a ne jen výřez části, jako to provedla autorka článku.
Co mám na mysli ? Třeba příkladem jednu ještě z čerstvých osobních vzpomínek na nenažranou Českou spořitelnu. Tam dřív vkladový, resp. termínovaný devizový účet podmiňovali vedením běžného devizového účtu. Jinak to totiž, holomci jedni amatérský, neuměli. Poplatek za výběr v hotovosti z běžného devizového účtu však byl nevýznamný. Tolik to tedy nevadilo. Po jednom záchvatu emericko-rakušácké akcionářské lačnosti, asi před 2-3 lety, zpoplatnili ve spořitelně výběr hotovosti z běžného devizového účtu ale tak, že propresováno přes běžný účet majitel právě vkladového devizového účtu dostal při výběru míň, než kolik do spořitelny před tím vůbec přinesl, a to i po připočtení vkladových úroků. U mě to tehdy představovalo ztrátu několika tisíc Kč ! Příznačné pro Českou spořitelnu bylo, a asi stále jak sleduji je, že o této změně klienty vůbec s předstihem neinformovala a já si, nevěda co se blíží, obnovil zde vesele revolving.
No, a když jsem se proti tomu ozval, zablokovali mi svévolně dvě místní spořitelní štěnice, to že jsem odmítl krmit na nových poplatcích ze spořitelního devizového účtu ty jejich mastný držky, na dva měsíce mé akcie ve SCP. A zde jsem přišel dále řádově o desítky tisíc Kč z nevyužitých investičních příležitostí.
To tedy je pro mne výsledek neuváženého založení devizového účtu v jednom tuzemském peněžním ústavu jménem Česká spořitelna, která navíc nemravně sponzorovala desítkami miliónů Kč právě hrobaře českého kapitálového trhu o posledních parlamentních volbách. Cha, cháááááá...

-21
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 15 komentářů)

29. 2. 2004 12:15 | Jan Kolda von Žampach

Ten Anonym výše, prosím, jsem Já !
Navíc, souhlasím níže s Ericem. Když už, tak to vidím na založení devizového účtu mimo tento prostor a především mimo nenechavé prsty páně Špidly se Sobotkou. Prostě to je věc přirozených sebezáchovných instinktů. Varovných signálů je už zase v těchto dnech o něco více : vláda by si ráda šáhla, pod různými záminkami, na peníze tentokráte ve stavebním spoření a také by ráda napumpovala do stavby státem organizovaných hladových zdí prašule podnikatelů. Ve zdejším korupčním prostředí myšlenka více než úsměvná. Ale pro mě a moji peněženku ty konce, že.
Od serveru peníze.cz proto raději očekávám, kdy nám přinese srovnání reálné nabídky možností, jak valuty, devizy a na devizy zkonvertované koruny solidně vyvést mimo legislativu tohoto českýho Absurdistánu s podmínkou, jak níže uvádí Eric, ještě reálné dosažitelnosti. Samozřejmě po změně okolností plynoucích z našeho vstupu do EU a ve vazbě na možnosti obchodování na cizích burzách, ze začátku alespoň tady v Evropě. Vždyť do Němec nebo do Rakous to máme většina z nás jen na skok.
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 2. 2004 12:08

Vidím smysl zřídit si devizový účet ve spojení s obchodováním na cizích burzách. Tady v Česku už není totiž s čím obchodovat, to jak tu socani nevratně zplanýrovali kapitálový trh svým zemácko-špidloňovským buldozerem. Vybírám z možností už několik měsíců, ale z tuzemské nabídky je mi stále mdlo : ono se totiž musí vzít v potaz náklady na celou logistiku práce s účtem, a ne jen výřez části, jako to provedla autorka článku. Co mám na mysli ? Třeba příkladem jednu ještě z čerstvých osobních vzpomínek na nenažranou Českou spořitelnu. Tam dřív vkladový, resp. termínovaný devizový účet podmiňovali vedením běžného devizového účtu. Jinak to totiž, holomci jedni amatérský, neuměli. Poplatek za výběr v hotovosti z běžného devizového účtu však byl nevýznamný. Tolik to tedy nevadilo. Po jednom záchvatu emericko-rakušácké akcionářské lačnosti, asi před 2-3 lety, zpoplatnili ve spořitelně výběr hotovosti z běžného devizového účtu ale tak, že propresováno přes běžný účet majitel právě vkladového devizového účtu dostal při výběru míň, než kolik do spořitelny před tím vůbec přinesl, a to i po připočtení vkladových úroků. U mě to tehdy představovalo ztrátu několika tisíc Kč ! Příznačné pro Českou spořitelnu bylo, a asi stále jak sleduji je, že o této změně klienty vůbec s předstihem neinformovala a já si, nevěda co se blíží, obnovil zde vesele revolving. No, a když jsem se proti tomu ozval, zablokovali mi svévolně dvě místní spořitelní štěnice, to že jsem odmítl krmit na nových poplatcích ze spořitelního devizového účtu ty jejich mastný držky, na dva měsíce mé akcie ve SCP. A zde jsem přišel dále řádově o desítky tisíc Kč z nevyužitých investičních příležitostí. To tedy je pro mne výsledek neuváženého založení devizového účtu v jednom tuzemském peněžním ústavu jménem Česká spořitelna, která navíc nemravně sponzorovala desítkami miliónů Kč právě hrobaře českého kapitálového trhu o posledních parlamentních volbách. Cha, cháááááá...
-21
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 2. 2004 23:35 | Petr V.

Ola Tyna, tudo bem? Jen pro doplneni toho, co ti asi na tiskovem oddeleni nerekli... Komercni banka sice k devizovemu uctu nabizi prime bankovnictvi, ale pouze tehdy, pokud si clovek zridi i korunovy ucet, aby mu meli odkud strhavat poplatky... co to je za logiku nevim, nicmene tak to proste je. A dalsim problemem je to, ze na devizovem uctu nejde povolit inkaso... minimalne opet v Komercni bance... Nejen autorku, ale vsechny ctenare zdravi z Lisabonu Petr Vykoukal. PS: a navic to internetove bankovnictvi ani ze zahranici nefunguje, spoluzakovi, ktery ho ma se ani jednou nepodarilo prihlasit a kdyz uz to vypadalo, ze to dopadne, tak mu to oznamilo, ze banka je z duvodu udrzby nedostupna... proste francouzska kvalita v ceskem podani!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 2. 2004 9:01 | Eric

Děkuji za radu, ale věren svému ultrakonzervativnímu myšlení bych měl raději banku alespoň v autodosahu (To abych jim mohl alespoň vybít výlohy, pokud by zkrachovali...) Pokud máte na mysli ostrovy "offshore" tak ty mají mojí důvěru na ještě nižší úrovni než české pseudobanky (možná trochu nesmyslně). Pokud myslíte ostrovy britské mimo Man, Jersey atp. tak nevím, nevím...
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 2. 2004 8:56 | Eric

Vidíte, jak jsme my slamníkáři neinformováni, tak korespondenčně, vida! Ale beru Luxíky cestou po Evropě, tak jsem si řekl, proč to nezkusit. Za přání hezké cesty Vám pane děkuji a přeji Vám úspěšný den.
-17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 2. 2004 8:17

Jestli Vám mohu poradit, tak banky v Luxu nic moc. Zaprvé jsou zaměřené na velmi bohatou klientelu a nad normálními lidmi (zvláště z Východu) nestydatě ohrnují nos, zadruhé jsou tyto banky zaměřeny především na dlouhodobé "zaparkování peněz" formou nákupu různých obligací, fondů atd. a preferují tedy dlouhodobé stabilní peníze a možnost účtovat poplatky za jejich správu, zatřetí si myslím, že technicky je Lux poněkud zaostalý a kvůli (možná již jen dočasným) daňovým výhodám si nevidí na špičku nosu. Pokud chcete levný účet s dobrým internetovým bankovnictvím, širokou škálou produktů a diskrecí, poohlédněte se raději po nějakých ostrovech.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 2. 2004 8:13 | oskar

Už to tlačí pod hlavou, chápu. Nicméně většina bank v Luxu vám účet otevře i korespondenčně, netřeba čekat na květen. Tak hezkou cestu.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 2. 2004 7:22 | Eric

Máte pravdu, ale právě kolem 1. Máje v Lucembursku budu poprvé v životě, takže jsem to prostě zatím udělat nemohl. A k tomu slamníku? Změna je život, holenku.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 2. 2004 7:21 | Eric

Otevřel bych, ale je to sobota. 1. Máj tam slaví pouze jako významný den, to jest maká se a večer chlastá.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 2. 2004 17:41 | oskar

Copak se stalo? Už pár let tady horujete pro slamník a najednou banka, byť v Luxu? To už jste mohl udělat legálně dávno, netřeba čekat na prvního máje. Hezký den
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 2. 2004 14:45 | Hana

Otevírat si devizový účet vůbec nemá smysl. Pokud se nepletu, tak třeba vloni všichni ti, kteří ukládají peníze v devizách třeba na dolarovém účtu pěkně prodělali.
-8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 2. 2004 14:45 | Hana

Otevírat si devizový účet vůbec nemá smysl. Pokud se nepletu, tak třeba vloni všichni ti, kteří ukládají peníze v devizách třeba na dolarovém účtu pěkně prodělali.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 2. 2004 8:40

Tak 1.5.04 si v Lucembursku žádný účet neotevřete, to vám garantuji. I v Luxu totiž drží Den práce a banky budou mít zavřeno. Čest práci...
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 2. 2004 7:42 | dudde

nevidím jeden jediný důvod proč to neudělat již dnes.
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 2. 2004 6:04 | Eric

Jenom nechápu, proč by si v dnešní době měl kdokoliv otevírat devizový účet u pseudočeské banky, která pokud nemá poplatky dnes, tak ho osolí zítra. 1.5.04 si otevírám účet v Lucembursku a přesunu tam celý slamník. Čestné pionýrské.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet RPSN

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jakub Mahdal

podnikatel, Safetica Technologies

Bohuslav Sobotka

politik

Jakub Mahdal
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Bohuslav Sobotka
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services