Návrat akciového býka I.
Rok 2003 je za námi, a tak je vhodná doba pro další z našich porovnání výkonnosti světových a evropských akciových fondů. Ohlédněme se společně, jak se jim dařilo.
Přihlásit odběr komentářů
Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

30.01.2004 05:03
My se bavíme jen o AKCIÍCH.
V takovéhle zime ty akcie neporostou ! :-) , :-) , :-)
Uz vás to napadlo ? Mne to napadá nekolikrát denne.
Manager fondu se má dobre , on letí za peníze klientú do Californie do podniku Cisco , kdyz chce koupit akcie Cisco a letí do Finska , kdyz chce koupit akcie Nokie. Jenom aby videl , jestli je reditel verohodný clovek a jestli tam mají cisto a porádek. Jestli 80% fondú roste méne nez akciový index , napríklad Dow Jones , potom mají manageri fondú koupit stejnou merou vsech 30 akcií z indexu Dow Jones a poroste jim fond stejne dobre jako index Dow Jones ! A jestli stací jako vzdelání gymnasium , pak múze být manager fondu kdekdo z nás.
Já bych to vzal za 2000 euro netto mesícne. A jestlize koupí manageri fondu z indexu Dow Jones jen tu lepsí polovinu akcií , pak jim musí font rústi lépe nez Dow Jones. Které jsou ty lepsí akcie ? To jsou hlavne akcie od podnikú rok od roku s vyssím ziskem. A to jsou : 3M , Alcoa , Altria , American Express , Caterpillar , CitiGroup , Coca Cola , Hewlett Packard , Home Depot , IBM , Intel ,
Johnson & Johnson , McDonald , Microsoft , Procter & Gamble ,
United Technologies , Wal Mart Stores , Walt Disney.
To bych se divil , aby 100% akciový fond slozený stejnou merou jenom z techto akcií nerostl roku 2004 lépe nez index Dow Jones. A kdyz jo , pak me múze zamestnat nekdo jako managera fondu. Mám sice jen gymnasium , ale kontroluji prísne ZISK za minulé i budoucí léta , P/B , P/E , P/C , P/S , RSI , MACD.
Hodnocení: +1
31.01.2004 13:57
Himmel , Arsch und Wolkenbruch ! Vatikán promin !
Já uz mám vymyslené a napsané ve WORDPAD 4 dlouhé povídky o akciích a nevím , kam s nima.
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu ( 30.01.2004 05:03)
31.01.2004 17:22
nebot od kvetna 2004 zacne v Evropské Unii hromadit tisíce EURO na svém konte
a nebude vedet , jak peníze rozmozit s akciemi sám a bez poradcú ,
nebo chce nechat pracovat peníze samy a být doma nezamestnaný
a nebo se nemúze dockat nové diskuze o akciích na Peníze.CZ ,
ten múze zatím navstívit moji HOBBY NEKOMERCNÍ stránku o akciích :
http://akcie1.tripod.com/ o.html
Alepozor , "IT´S COOL MAN !"
Zádný virus tam není. A v tom divadle sedí kazdý v 1. rade.
Podstránku "Pocítadla a Filtry" jsem práve dnes aktualizoval a tam nejsou jenom pocítadla a filtry ,
ale KUS CTENÍ O AKCIÍCH a to je to : http://akcie1.tripod.com/o.htm... zábavu !
Hodnocení: 0
02.02.2004 20:10, medvěd hnědý
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu ( 31.01.2004 13:57)
Hodnocení: 0
04.02.2004 07:54
Ale musím se zmínit o diskusi. Pane z Tahiti, děláte si reklamu, nu dobrá, nějak se začít musí. Dva pánové z hawaje sice diskutují, ale obrazně řečeno pláčí na cizím hrobě. Máte pánové vůbec nějaký názor na akciové fondy resp. na článek, ke kterému diskutujete? Ještě, že vám ten brtník doporučil správnou adresu. Ten má pravdu a je věcný.
Sysel