Fondy: ani rekordy nepomáhají

Petr Fejtek | | 26. 1. 2004 | 4 komentáře
Loňský rok byl pravděpodobně rokem rekordního růstu příjmů i úspor. Naše průměrná domácnost ušetřila asi 30 000 korun. Jen na okraj si uvědomme, že na tutéž domácnost také připadne podíl loňského deficitu veřejných rozpočtů ve výši 30 000 korun…

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 4 komentářů)

27. 1. 2004 20:26 | Jan Kolda von Žampach

Chi, chi, chi, a vraťme se právě odtud obloučkem k tunajším fondům, nejlíp právě těm bankovním privatizačním. Výprodej akcií se slávou, když ty už seděly pěkně někde dole ve sklepě, a teď jsou fondy zabetonovaný v tunajších dluhopisech a SPP : financují a pěkně za podílníka občansky odpovědně Špidlu se Sobotkou.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 1. 2004 16:07 | Pancho de Vila

Velice chytrý ten pan Boucek , on pozná autora názorú i kdyz se tento podepisuje stále jiným jménem. Já jsem mu jednou povídal , za múj deda se jmenoval taky Boucek a bydlel asi v 60. letech ve Zdicích. Já nebeduju nad Sun Microsystems , ale spoléhám se na nekolik stovek procent nahoru v prístích letech. Nämlich , kdykoliv je dobrá nálada , vyskocí Sun 24% behem týdne. A jakmile jej analytici zacnou doporucovat , vyskocí 100% za mesíc. Mimo akcií , které stále rostou , se musí taky kupovat akcie , o které zatím není zájem , ale podniky nezkrachovaly a tak mají tyto akcie tu kurzexplozi jeste pred sebou. Na Corningu me mrzí , za jsem jej nekoupil v ríjnu 2002 za 1,20 euro a musím jej kupovat ted za 11 euro. Ericsson jsem chtel pred týdny prodat s malým výdelkem , ale namísto toho si ho ted koupím dvojnásobné mnozsví a budu cekat léta na velký výdelek. On je Ericsson dnes 15x levnejsí nez roku 2000 , behem roku vyrostl 200% , na tu cenu z roku 2000 potrebuje jeste 1500% rústi. A kdykoliv se oznámí dobrá zpráva od Nokie , tak jen kvúli tomu vyroste Ericsson 15% za den. Ale ted mám v plánu koupit akcie SIEBEL , AGILENT TECHNOLOGIES a FOREST LABORATORIES , bohuzel musím na ne jeste rok setrit peníze.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 1. 2004 14:20 | Boucek Antonin

Ah, ted uz rozumim Vasemu bedovani nad Sun Microsystems a Corningem. Takovy margin call dokaze byt pekny previt, neni-liz pravda?
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 1. 2004 5:06 | Akcie Fondy

Taková omezenost ! Já to delám opacne. Já si kupuji akcie za víc penez nez mám. Jakmile mám 1000 euro , hned si koupím akcie za 2000 euro a behem mesíce se snazím to mínus na konte vyrovnat. Já totiz uz nenajdu zádnou jinou moznost , nez vydelat alespon púl milionu euro behem 15 let do dúchodu jinak nez se zahranicními akciemi. A tak si radeji letos nevezmu zádnou dovolenou a dám vsechno na akcie , protoze tak levné akcie uz asi nikdy nebudou. ..... To bude asi léta trvat , nez si i lidé z Berouna nebo Rokycan a Benesova budou kupovat zahranicní akcie. Oni by se meli v 9. tríde základní skoly ucit prevádet peníze z banky online a ucit se computerem kupovat akcie a knihy a CDs. To by meli lidé pak mnohem více zájmu o akcie , kdyz by se jich nebáli a znali je uz ze základní skoly. ..... Az nejaká banka v Praze umozní konto v euro bez poplatkú zadarmo a nákup akcií ve Frankfurtu za 9 euro poplatek a neomezený pocet akcií za neomezenou sumu , tedy treba i 37 akcií za celkem jen 490 euro , tak budou mít lidé to samé , co já mám u banky. Ale asi to prijde , kdyz koruna bude nahrazena eurem. ::::: Fondy. Ty které nejvíce rostly , ty zase nejvíce spadnou , napríklad na 1/20 a jejich manager pak za to bude propusten ze zamestnání. A ty které málo rostou , to je nuda. Clovek by si mel sám pro sebe vymyslet svúj vlastní fond = 1/5 penez na akcie banky , 1/5 penez na akcie výrobce elektroniky , 1/5 na akcie obchodu , 1/5 na akcie farmacie a treba 1/5 penez na akcie pivovaru a podobne. A to vzdy jen na akcie podniku , který ocekává letos vyssí zisk nez vloni , nebo prístí rok vyssí zisk nez letos. No a kdyz bude jednou ten podnik ocekávat horsí zisk nez predtím , dobré jeho akcie prodat a koupit jiné. Takovýto nás vlastní fond by mel rústi lépe nez vetsina fondú a akciových indexú. ..... Amen !
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

David Rath

politik a kriminálník

Martin Poš

podnikatel, Cybex

David Rath
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Martin Poš
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services