Když ptáčka chytají… na dovolenou snů

Minulý týden oslovila v Carrefouru Annu dáma s dotazem, jestli ráda cestuje. Anna, náruživá turistka, přitakala a vyhrála bezplatnou týdenní dovolenou pro dva - na Maltě, Kanárských ostrovech nebo ve Španělsku. Podmínkou bylo převzít si ji na prezentační akci Platinum International. Kamarádka se tak dostala do soukolí "cestovního klubu"…

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

9. 7. 2006 22:09, JB

Zdravim, ohladne coho sa s nimi sudis. Prave zvazujeme podobne riesenie. Po roke splacania ani smrad po "docasnom" clenstve a podobnych slubenych vyhodach. Na asi 100 urgencii nam vzdy odpovedal iny pracovnik, ktory nevedel, o co ide, pretoze zrovna nastupil. V tomto momente sa stahuju do bratislavy a kedze ja som momentalne v Prahe, tak je to este dalsie brutalne plus - to aby som platil aj za vsetky medzinarodne telefonaty s nekompetentnymi ludmi ... Netusim, ci sa mi nieco podari vysudit (skor asi nie), ale uz nemam trpezlivost dalej cakat na splnenie slubov.

Zobrazit celé vlákno

+46
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

2. 4. 2005 23:52

jeee, ono to mozna nebude takova sranda - uz se mi nezobrazilo "odpoveded" u posleniho prispevku, tak jakoby odpovidam na predposledni - schvalne co to udela...

Zobrazit celé vlákno

-5
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 110 komentářů)

18. 2. 2004 19:22

Dvě hodiny promarněného času. Pokud někdo chce vyhodit peníze, ať je radši věnuje na dobročinné účely. Ignorantství a amatérské vystupování z pozice "managerů". Je to opravdu síla.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 2. 2004 9:45 | Dagmara

Setkala jsem se s něčím podobným, s tím rozdílem, že prezentaci pořádala společnost ODYSSEY INTERNATIONAL a výhrou byla dovolená ve Španělsku pořádaná firmou Aeonian Travel club, s.r.o. Děkuji autorce článku a ostatním za jejich příspěvky, které varují případné šťastné výherce od finančního problému. Mj. také jsem odolala původní nabídce na dovolenou na Kanárských ostrovech.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 2. 2004 22:27

I moje manzelka naletela a uz jsme se chystali do Prahy "vyzvednout si vyhru". Trosku mi prislo podivne cislo cestovniho agenta (nebo neco takoveho) - tedy typická záležitost multilevel a letadel :-). Porozhledl jsem se a po internetu a precetl si tento clanek. Dik za takoveto informace.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 1. 2004 16:19 | byvaly platinak

Jen jestli muzu poradit :) teto spolecnosti se radeji vyhnete, ja jsem tam pracoval, tak vim o co tam jde :) a kdyz uz se rozhodnete tam jit tak budte opatrni a nenechte se vtahnout do diskuze o penezich a radsi se zvednete a odejdete jinak opravdu hrozi, ze Vas zlomi. Sam jsem to zazil a videl jak ti, co byli celou dobu proti, tak na konci podepsali. Pschologii prodeje maji zvladnutou opravdu velmi dobre. Tak drzim palce at jim nenalitnete :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 1. 2004 16:27

Tak za chvíli se jdu na Platinové internacionály podívat. Tentokrát mne nalákali přes mobil. Dostal jsem SMS, že mají pro mne balíček a ze mám zavolat. Vytáhli ze mne obvyklé údaje, že to je skvělé a že tedy mají ještě jeden dárek. Řekl jsem si, se stavem účtu po vánocích kolem nuly nehrozí ani ve slabé chvilce zaplatit jakoukoliv zálohu. Volali mi dosud třikrát, aby zjistili, zda přijdu, zda přijdu s partnerkou a jestli nepřivedu ještě někoho (copak bych mohl známým přijít na oči, kdybych je tam dotáhl?!). Zatím tedy žádná záloha, asi jsou schopni se poučit. Uvidíme, chlebíčky snad budou čerstvé a káva voňavá...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 12. 2003 14:17

Abych se přiznal i na mne zkusili tuto fintu ale naštěstí pro mne,odolal jsem.Docela mne zarazilo,že nám přednášel "američan" či odkud byl a ten neuměl ani slovo česky...Za nedlouho po této atrakci jsem jej potkal u benzinky a to najednou česky uměl a švitořil jako rodilý čech.Takže podle mne jsou tito lidé jasní podvodníci a jen dál od nich!!!!!!!!!!!!!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 12. 2003 9:40 | m.iska,plzeň

Setkala jsem se rovněž s touto nabídkou, které "nelze odolat", na Grand Canarii, kdy jsme byli ubytováni v dražším hotelu. Myslím, že měli informace buď od personálu hotelu nebo z půjčovny aut apod.. Všimli jsme si totiž při skrytém pozorování, že oslovovali vždy jen určité lidi, nikoliv každého. Na schůzku jsme šli, ale samozřejmě nic nepodepsali.Pamatujete na začátky firmy Zepter? Bez zázračného nádobí firmy Zepter skoro nešlo uvařit. A co lidí jim vyplázlo 20000 za 3 kastrůlky. Tak tam jsem odolala prvně a myslím si, že žádný soudný člověk nemůže těmto různým podvodníkům naletět.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 12. 2003 23:11

Moje zkusenosti s nimi z Brna, jakoz i navod "jak na ne" najdete na http://www.mujweb.cz/www/platinum/ . Mimochodem, v Brne uz pry pobocku zavreli...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 12. 2003 23:00 | Jirka

Těchto podobných "podnikatelů" je celá banda. Sám jsem narazil na Aeonian Travel Club, Odyssey International a vím o celé řadě dalších. Pro silnější povahy mohu snad jako zábavu doporučit, ale prsty o nich pryč. Při jedné z jejich akcí jsem si na jejich stole nemohl nevšimnout dopisu adresovanému jednomu polapenému zoufalci, který se po podpisu snažil vysmeknout. Neúspěšně .....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 12. 2003 11:11

Jo, to jsem taky vyhrála. Taky Herbalife. Ne teda přímo ošetření, ale "pobyt v kosmetickém salónu". Byla to klasická předváděčka a na dotaz, cože je to za výhru mi odpověděli, že na Západě se za podobné předváděčky platí. Nebylo to nic jiného, než lákání lidí na předváděčku.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 12. 2003 11:06

I mne telefonicky kontaktovali. Zúčastnili jsme se s mužem prezentace. Na počátku začali jásat, že by se nejraději podívali na Havaj, do Dominikánské republiky a do Austrálie (ale po dotazu, kde jejich vlastní spolupracovníci byli na báječné dovolené, tak nejdál v Krkonoších). Pak přišel čistokrevný Angličan a začal líčit růžový ráj. Když jsem ai ale spočítala, na kolik by to skutečně vyšlo, je Čedok i s Fischerem jen pro houmelesáky. Nehledě na to, že Vás v podobných hotelech, kde máte i zlaté kohoutky na vodu (to by mohla být pravda) pak otravují domorodci, nabízejí kdejaké služby, pokud možno silně předražené a jsou nechutně vlezlí (zažili jsme v Arábii, kde jsme se tím velice bavili. Otravovali tam Němce, nás za nějaký čas vynechali). Přestože slíbili výhru bez nutnosti koupě zboží, nic jsme nedostali. Podala jsem na ně trestní oznámení, ale policie to pak odložila, takže o co jde? Koneckonců, copak jste nikdo nikdy nenaletěli na "výhodnou" akci? Jak praví klasik, nejlepší je škola života, má ale bohužel vysoké školné...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 12. 2003 14:16 | Marie

taky jsem vyhrála,ale ne zájezd-kosmetické ošetření v hodnotě 850 kč. Když jsem dorazila do "salonu", zjistila jsem, že jde o Herbalife. Ach jo.

0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 12. 2003 14:14 | Jan

Byl jsem na takovéto prezentaci v polovině devadesátých let v Ostravě. Tehdy zavolali mámě do firmy, naslibovali jí hory doly, tak jsme se jeli podívat co je to za kulišárnu. Vysmáli jsme se jim, a ani jsme věc nemuseli propočítávat, protože přece nebudeme s nikým jednat, ať již o čemkoli, když na vás vyvíjí zcela zjevný nátlak ve směru "nepřemýšlej, podepiš". Když jsme pak doma spočítali jak to vlastně je, vyšlo nám zhruba totéž co autorce článku. Jde v podstatě o podvodné jednání.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 12. 2003 14:13 | Jirka

I já byl na Platinové předváděčce, bylo to vloni v létě,na Malém rynku v Praze(U jednorožce ?)Za klubovou kartu na 10 let (Malta) jen 13000 USD ale máme štěstí dnes je to se slevou,jen 8500 USD a když podepíšeme hned tak za tu cenu dostaneme karty dvě.Když jsme chtěli smlouvu domů k prostudování tak to nešlo.Když jsme chtěli katalog hotelů tak to nešlo-je jen pro členy.Tak jsme se bohužel nestali členy klubu kupců zajíců v pytli.

0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 12. 2003 14:11 | Josef Pavlik

Stalo se mi to v Italii. Postou mi prisla pozvanka na prezentaci nejake firmy, nevim uz presne co to melo byt. Slibovali, ze kdyz tam prijdu, ze mi daji barevnou televizi. Uz to bylo podezrele, ale ze zvedavosti jsem tam sel. Prisel jsem tam, ujala se me slicna slecna a zacala mi vykladat o tom co vsechno prodavaji.Jednalo se o nejake vybaveni do domacnosti. Jakmile zjistila, ze jsem cizinec a ze nemam zajem koupit vubec nic, Rozloucila se a ze televizi mi poslou. Samozrejme nikdy nic neposlali. Ale ted k veci: Po par letech jsem videl v televizi porad ve kterem mluvili o techto predvadeckach.Bylo to presne ono, scenar naprosto presne odpovidal. Cela finta byla zalozena na slovni hricce. Naslibovali zakaznikovi horu veci, co mu dodaji a nekolikrat mu zduraznili, kolik ze by to stalo, rekneme 5000 euro, ale ze slevnena cena bude 500 euro. Ale na smlouve kterou duverivy zakaznik podepsal bylo napsano, ze cena je 5000 a sleva je 500. Takze platit se melo 4500. Diky slovni hricce to ale vypadalo jako ze se bude platit jenom tech 500. Byl to podvod od zacatku do konce, protoze ustne slibovali cenu 500, ale na papire to diky jedne dvoupismenove predlozce znamenalo, ze tech 500 je jenom hodnota slevy. V italstine to bohuzel bylo opravdu dost nejednoznacne. Ale advokati pak zakaznikovi presne vysvetlili, ze ma platit podstatne vic nez ocekaval. Druha cast podvodu zpocivala v mezere v italskych zakonech. Zakaznik ma samozrejme pravo zrusit kupni smlouvu z jakehokoliv duvodu do tusim osmi dnu od podepsani smlouvy. A tady je ten pruser. OD PODEPSANI SMLOUVY. Smlouva se podepisovala na te predvadecce. Dodavka zbozi byla az za mesic, to je po vyprseni limitu na zruseni smlouvy. Nezbylo nez platit a platit a platit. Jsem rad, ze jsem jim hned na zacatku rekl, ze nic nekoupim, at to stoji kolik chce, takze me vykopli. Jinak bych na to asi taky naletel.

0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 12. 2003 14:05 | Marian

Byl jsem tam taky a moje zkušenost je velmi podobná,princip je ten, že u každého stolu sedí jeden jejich člověk, aby se nemohli účastníci spolu domlouvat. Ten psychologický nátlak je velmi dobře načasován a gradován, chápu , že slabší povaha může podlehnout. Poslal jsem je kam patří a dárek od nich jsem okamžitě vyhodil, nechci s nimi mít nic společného. Ten projekt sám o sobě vypadal přijatelně. Ale společnost, která používá prostředky psychologického nátlaku tohoto rázu nemůže být čistá.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 12. 2003 14:03 | noname

Kdysi byl clanek o tomtez, poradala to jakasi KingTravel ci jak se to jmenovalo. Taky volaji pravidelne asi 1x rocne, ale mam z nich prdel. Poprve jsem se s tim setkal na kanarech, kdyz jsme tam byli na dovolene a snazili se nas tam odlovit cesky mluvici brigadnici, najati zrejme temito spolecnostmi, a to uz je asi 10 let. Takze jak je videt, stale prezivaji, stale tedy nachazeji sve hlupaky...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 12. 2003 14:01 | Rene

Jsou to dva dny, kdy nam (a to ne poprve) volali z jednoho cestovniho klubu, ze jsme vyhrali a jsme pozvani na sezeni! Kdyz volali poprve - pred 3 lety - skoro jsme tam az sli! Ale rikali jsme si uz tenkrat, co je to za blbost, pac jsme se nikde, do zadne souteze, nehlasili, tak jak to, ze jsme vyhrali??? Nakonec jsme nikam nesli, i kdyz jsme pres telefon slibili, ze prijdem.Hned nam volali, jak to, ze jsme neprisli? a co si pry myslime? Takze jsme je poslali slusne do prcic a at nas daji na svuj NO call list. No a ted se nam opet ozvali - mozna to byla jina spolecnost, kdo vi- a zase agitovali, ze jsme stastni vyherci!Tak jsme jim rekli rovnou, ze nas to nezajima a opet, at nam uz nevolaji. Zrovna dneska o tom mluvili i ve zpravach, ze je to vsechno podvod a ze se snazi z lidi vytahat prachy. Pritom, kdyz by si to clovek vsechno pozarizoval sam, tak ho to vyjde na mnohem mene. Jo, kazdej se zivi jak umi...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 11. 2003 17:26 | NobodyWasHere@freesurf.ch

Taky jsem se s takovými firmami setkal, a to dvakrát, jednou v Praze (asi před 11 lety) a jednou na Tenerifu (asi před 5 lety). V Praze mne kontaktovali přes mobil (řekl bych, podle toho, kolik mých známých kontaktovali stajným způsobem, že měli databázi zákazníků NMT) jsem tam dokonce šel i s manželkou, která neměla zkušenosti z bussinesu (a kdo je v té době měl, že) a dokonce mne přemlouvala, abych to vzal, tedy jen do té doby, než jsem jí ukázal obdobnou tabulku, jaká je v článku. Pak ještě chvíli otravovali a nakonec jsem se jich zbavil. Na Tenerifu mně přepadli v řeči německé, když jsme vystupovali z auta (všiml jsem si pak, že se zaměřovali na auta s madridskou značkou - autopůjčovna Hertz) a opruzovali mne asi tak hodinku, pro legraci jsem na tu hru přistoupil, rodinku poslal do Aquaparku (prohlásil jsem, že jsou německé konverzace neschopni a musím jim stačit sám) prohlédl si celkem pěkné rekreační centrum, vypil jim Sangrii, snědl oběd, vyfasoval hodinky (hezká hongkongská kopie známé značky Breitling - dokonce ještě teď jdou a přesně) a poslal je k brdičkum.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 11. 2003 17:24 | PlischkeS

Mám podobnou žkušenost se společností Kings travel. Nic jsem nepodepsal. Přesto jsem vše konzultoval s právníky. Vědí o nich, jdou po nich, ale zatím mají prý vše právně ošetřeno. Jakmile podepíšete, dostáváte se do velkých problémů.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miroslav Jansta

lobbista a podnikatel

Martin Roman

manažer, ČEZ

Miroslav Jansta
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Martin Roman
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services