Akcie: terorismus opět straší

V uplynulém týdnu trhy několikrát něgativně zasáhly zprávy o teroristických útocích, a také výrazný pokles dolaru vůči euru. Nepomohly jim ani pozitivně laděné zprávy z makroekonomické a podnikové sféry.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

28. 11. 2003 13:08, Nene

Nene , já chci hazardovat s volatilními akciemi na nekolik týdnú a myslim , ze to je mnohem mensí hazard nez daytrading.A mnohem mnohem mnohem mensí hazard nez opce. A kdyz neporostou akcie hned po rekordne nízkém RSI a signálu-koupit v MACD , ale budou dokonce po zapocatém rústu jeste padat , tak se za mesíc vzpamatují a pripojí se k vseobecné rallye , aniz bych musel prodávat nejaké akcie se ztrátou.
Ùroky a P/E a PEG mi mohou býti ukradeny. Nämlich ty akcie , které loni na podzim a letos na jare vyskocily +100% az +200% , u tech nikdo nejaký rúst zisku pro akcii v prístím kvartále nebo roce neocekával a P/E bylo asi vysoké jako prase. Ale ony rostly pro prehnane velký zájem akcionárú , traderú a fondú.
Zde mám moje volatilní akcie --- http://akcie1.tripod.com
Jestlize nekdo mi bude odporovat , to je dobre ze se zde taky jednou dosáhne 30 príspevkú pod clánkem o akciích. Kazdý musí mít jinou strategii , nebo vúbec zádnou a analysti nás musí obelhávat , aby nekdo vydelal a nekdo prodelal s akciemi ! Pri stejné strategii vsech úcastníku by nikdo vydelat nemohl !

Zobrazit celé vlákno

+11
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

26. 11. 2003 8:47, Boucek Antonin

Asi jste cetl spatne knihy. Zkuste si misto tri akcii Corningu koupit pres internet knihu The Intelligent Investor od Benjamina Grahama. Posledni vydani je z roku 1974 (ja si koupil levnejsi paperback z roku 2002, doplneny nejakym generalem po bitve o udalosti let 2000 a dale), nicmene i v tom tricet let starem vydani onen chlapik pise o technologickych akciich (koneckoncu stejny chlapik pise o technologickych akciich i v Security Analysis z roku 1934). Mozna, ze Vam to nic neda, ale neskodi obcas si precist nazor nekoho jineho, zvlaste pokud se onen clovek v byznysu pohybuje dele nez Vy ci ja a navic se investovanim dokazal uzivit. Hodne stesti. P.S. Nevim, v ktere zemi platite dane, ale neni mozne si realizaci akciovych ztrat snizit danovy zaklad?

Zobrazit celé vlákno

-1
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 24 komentářů)

24. 7. 2004 15:55 | Dau

Chyba ! Správne je : prúmerné P/E u akcií indexu Dow Jones je dnes asi 16. V lednu 2000 bylo P/E 31. Tedy velké americké akcie jsou dnes asi 2x levnejsí naz v lednu 2000 a ideální koupit.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 7. 2004 3:06 | Kniha

Tady mám chybu a Správne to má být : Páni Graham a Buffett se spokojili s rústem zisku podniku alespon +7% rocne prúmerne dosazených za posledních 10 let a z toho vyplynul Buffettovi prúmerný rocní rúst kurzú akcií 24%. A Buffett mel po leta 100 bohatých klientú , kterým bral prúmerne rocne 4.5% z jejich vkladú. Pozdeji z Berkshire Hathaway holdingu si bral a bere Buffett mzdu 100.000 $ rocne a témer neutrácí , vse dává na akcie , v jeho 26 letech uz 100.000 v akciích a tak mu akcie vyrostly behem 50 let na 40 miliard $
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 3. 2004 18:12

Dobrý den.Moc se omlouvám,že vyrušuji,ale chtěl jsem Vás požádat o sdělení,jak,kde a za kolik koupím knihu The Intelligent Investor od Benjamina Grahama,případně Security Analysis od téhož autora.Začínám investovat a chtěl bych si něco přečíst-rád bych totiž jednou "dopadl",jako Warren Buffett.Děkuji za odpověď.
Adam Arnold
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 11. 2003 0:58 | No Buffett , Kein Kostolany

Pane Boucek , Jentak mimochodem : Múj deda byl také Boucek a bydlel naposledy ve Zdicích. Moje máma byla za svobodna Boucková Vera narozená 1.1.1922 ve Vinaricích.
2.Je na case presunout se z tohoto starého retezu pripomínek k akciím na ten nejnovejsí retez o akciích z 26.11.2003 Stejne si myslím , ze Buffett vydelal hlavne na tech procentech co bral svým klientúm z jejich milionových vkladú a bere dodnes. A taky vydelal na tech jeho knihách , kde podle nej a Grahama agresivní akciový investor vydelává prúmerne 7% rocne. K smíchu. Potom konzervativní nebo defenzivní akciový investor vydelává asi prúmerne jen 4% rocne a múze zrovna tak dát ty peníze na sporitelní knízku. Na videnou na diskuzi k clánku o akciích z 26.11.2003
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 11. 2003 13:08 | Nene

Nene , já chci hazardovat s volatilními akciemi na nekolik týdnú a myslim , ze to je mnohem mensí hazard nez daytrading.A mnohem mnohem mnohem mensí hazard nez opce. A kdyz neporostou akcie hned po rekordne nízkém RSI a signálu-koupit v MACD , ale budou dokonce po zapocatém rústu jeste padat , tak se za mesíc vzpamatují a pripojí se k vseobecné rallye , aniz bych musel prodávat nejaké akcie se ztrátou. Ùroky a P/E a PEG mi mohou býti ukradeny. Nämlich ty akcie , které loni na podzim a letos na jare vyskocily +100% az +200% , u tech nikdo nejaký rúst zisku pro akcii v prístím kvartále nebo roce neocekával a P/E bylo asi vysoké jako prase. Ale ony rostly pro prehnane velký zájem akcionárú , traderú a fondú. Zde mám moje volatilní akcie --- http://akcie1.tripod.com Jestlize nekdo mi bude odporovat , to je dobre ze se zde taky jednou dosáhne 30 príspevkú pod clánkem o akciích. Kazdý musí mít jinou strategii , nebo vúbec zádnou a analysti nás musí obelhávat , aby nekdo vydelal a nekdo prodelal s akciemi ! Pri stejné strategii vsech úcastníku by nikdo vydelat nemohl !
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 11. 2003 12:41 | Boucek Antonin

Mrknete se na vyvoj akcii jeho financniho holdingu Berkshire Hathaway (ticker v Bloombergu BRK/A US, trzni kapitalizace 128,6 mld. USD, Buffett s manzelkou drzi 40% akcii) a srovnejte si ho treba s vyvojem indexu S&P 500, at vite, o cem je rec.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 11. 2003 8:35 | Boucek Antonin

Slysel jste nekdy o slozenem uroceni (tedy urocich z uroku)? Pokud ne, mel byste si o tom neco zjistit. Buffett v prumeru vydelava vic nez 7% (od roku 1955 to bude neco okolo dvaceti procent rocne) - sedm procent byl Grahamuv odhadovany vynos pristich let (jen pro informaci, Buffetovo cislo do pristich let je ted 6,5%). Sun Microsystems nema P/E pod 25, ale zaporne, stejne jako Corning (a koneckoncu P/E 25 neni cislo, ktere Graham doporucoval - uz jenom proto, ze neodpovida onem sedmi procentum, o kterych pisete). Chcete-li kupovat akcie s pozitivnim rustem zisku a toto je Vas hlavni ukazatel, dle ktereho nakup posuzujete, jste odsouzen k stejnemu konci jako vsichni ti, kteri takto investovali do roku 1921. Mala napoveda - timto tempem nemohou rust zisky donekonecna. Hodne stesti.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 11. 2003 18:01 | Miliarda

Ten Buffett vydelal ty jeho miliardy asi , ze bral vsem svým klientúm asi 5% rocne provizi z jejich vkladú a vydelal s jeho knihami a jako poradce velkých podnikú dostal za kazdou poradu pár milionú.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 11. 2003 17:27 | Kniha

Tak jsem si tu knihu dnes precetl , bez opcí a bez fondú. Nové vydání z roku 2001 stojí 40 euro. Ale fakta jsou tam z roku 1970. Páni Graham a Buffett se spokojují s výdelkem +7% rocne , nevim jak s temi 7% Buffett vydelal miliardy , to neni mozné. Roku 1970 Graham doporucuje agresivnímu vkladateli akcie s PER pod 25 , které jsou nepopulární a pod cenou. Já myslím ze to je dnes Sun Microsystems , které az za rok zpopulární , stoupne z nynejsích 3,50 na 10 $€. Mozná ze dnes po 34 letech muze být americká computer akcie jeste zajímavá s PER 50. Ale PER a KGV je asi uz dnes nepresné , nemoderní , bezvýznamné. Moderní a presnejsí a významnejsí a zajímavejsí je PEG. A atraktivní akcie by mela mít pozitivní PEG , dKGV nad 0 a pod 1.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 11. 2003 8:50 | Boucek Antonin

Nevim, jestli obchodujete na margin nebo pri nakupu skladate 100% hotovost nicmene, mohu-li posoudit dle Vasich poznamek, Vase investicni strategie je zalozena na tom, ze behem nekolika mesicu najdete cloveka, kteremu akcie, jez jste koupil, prodate se ziskem. Odhadl-li jste trh spravne a najdete sveho cloveka, vydelate trochu penez. Pokud ne, prodelate. Investicni cesta takovychto traderu je znacena drobnymi investicnimi uspechy, vetsinou ukoncenymi jednim velkym neuspechem (pise Graham a Dodd v Security Analysis z roku 1934). Coz je dle Grahama (a jeho zaka Buffetta) riziko - on si nikdy neni jist, jestli trh pujde nahoru ci dolu. Jeho idea hodnotoveho investovani spociva v tom, ze koupi akcie s urcitou vnitrni hodnotou (intrinsic value), u kterych by vydelali i pokud by se najednou prestaly obchodovat. Vydelali by sice mene, nez ocekavaji, nicmene vydelali (tomu rikaji margin of safety). Rovnez dle nich neexistuji dobre ci spatne akcie - i "dobra" akcie muze byt predrazena a vhodna k prodeji, zatimco "spatna" akcie levna a vhodna ke koupi. Ovsem o tom, jak tyto akcie nalezt, jak je ohodnotit a pritom neskocit na spek tem, co rikaji buy a strong buy o cemkoliv, co jde zrovna vzhuru (a ceho maji shodou okolnosti doporucujici zrovna plne obchodni knihy), jsou ony tluste bichle o petistech a vice strankach, ktere jsem Vam doporucil. Bacha, jejich cetba vyzaduje trochu trpelivosti a jakous takous znalost ucetnictvi.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 11. 2003 4:36 | Graham

A co píse ten Benjamin Graham ???? Dá se to ríci nekolika vetami ???? Já vím , ze se starí milionári v knihách chlubí , kolik tisíc dolarú ztratili s akciemi v prvních letech. Já ale zádné tisícové ztráty nechci , kdyz prístí rok budu se vsemi akciemi z roku 2000 uz v plus. Napríklad Ericsson jsem srazil prikoupenim z 20,70 euro na 1,72 euro a on byl nedavno uz asi za 1,60 euro. A co píse ten Benjamin Graham ???? Dá se to ríci nekolika vetami ???? Jestli najdu od Grahama neco v knihkupectví , tak si to tam prectu. Já chodim kazdou sobotu do nejvetsího knihkupectví sveta (v 5 patrech)a tam si lidé sedají ke knihám a ctou , aniz by je museli kupovat.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 11. 2003 4:20 | H. Kulový

Kulový h.! www.traders.cz uz znám zpameti ! Drzeti solidní akcie jako Nokia a Ericsson nekolik let neni hazard , ale normální ucení starých geniú Kostolany a Buffett, kterí tak vydelali miliony. Jenom Daytrading je hazard ! Já mám zcela jasnou strategii , vydelat bez stressu a bez hazardu s daytradingem s drzením akcií nekolik týdnú. A co spadne do mínus , se vrátí zase zpet. Viz Kostolany a Buffett. Ericsson vyrostl letos 200% a Corning vyrostl behem roku 740% , ty nikdy nespadnou na nulu a nejhlubsí dolíky uz jsou nenávratne za námi v této ScheisseBaisse ! Tedy jeste jednou Daytrading je hazard a drzení nekolik týdnú neni hazard (Kostolany , Buffett) !
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 11. 2003 10:23 | Honzajs

V ČR lze, ale jen pokud prodáte akcie před uplynutím časového testu (tedy do 6 měsíců od nabytí). Což již u Corningu nelze.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 11. 2003 8:47 | Boucek Antonin

Asi jste cetl spatne knihy. Zkuste si misto tri akcii Corningu koupit pres internet knihu The Intelligent Investor od Benjamina Grahama. Posledni vydani je z roku 1974 (ja si koupil levnejsi paperback z roku 2002, doplneny nejakym generalem po bitve o udalosti let 2000 a dale), nicmene i v tom tricet let starem vydani onen chlapik pise o technologickych akciich (koneckoncu stejny chlapik pise o technologickych akciich i v Security Analysis z roku 1934). Mozna, ze Vam to nic neda, ale neskodi obcas si precist nazor nekoho jineho, zvlaste pokud se onen clovek v byznysu pohybuje dele nez Vy ci ja a navic se investovanim dokazal uzivit. Hodne stesti. P.S. Nevim, v ktere zemi platite dane, ale neni mozne si realizaci akciovych ztrat snizit danovy zaklad?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 11. 2003 8:30 | Honzajs

A vy se domníváte, že akcie jsou dnes oceněny levněji (měřeno P/E) než v roce 2000?
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 11. 2003 8:28 | Honzajs

Průměrné P/E NSADAQu je cca 40. U SP 500 je to 30, podobně pak Dow Jones. Ukažte mi v historii období, kdy býčí trh začínal na těchto hodnotách.
P.S. Když NASDAQ na jaře 2000 překonal 5000 bodů, také lidé ořekávali, že za chvíli bude na 10 000bodech. No a kde je teď?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 11. 2003 5:00 | Nyse

Já si v tom nelibuji , ze musím prikupovat hluboko spadlé akcie z roku 2000 , aby nebyly spadlé víc jak na 1/2 !!!! Verstanden ???? Ale já je nebudu prodávat za 1/10 nákupní ceny !!!! Verstanden ???? Já ale jinou moznost nemám , nez prikupovat !!!! Verstanden ???? Kdo si zacal poprvé v zivote samostatne kupovat akcie roku 2000 a byl poucen svetoznámými DOBYTKY , ze je nejlepsí drzet akcie nekolik let a ze je mozno BUY a STRONG BUY roku 2000 : Corning , Sun , EMC , Nokia , Ericsson , ba i Daimler Chrysler a Coca Cola a dalsí , ten nemúze jinak , nez být hluboko v mínus !!!! Verstanden ???? Já roku 2000 nenasel v zádné knize ani internetu "POZOR , VSE JE PREDRAZENÉ , MÚZE TO HLUBOKO PADAT , KUPOVAT JEDINE PRI RSI BLÍZKO 20 A PRI SIGNÁLU KOUPIT V MACD A PRI SIGNÁLU PRODAT V MACD VSECHNO PRODAT DRÍVE NEZ TO BUDE -15% POD KOPCEM !!! NEDRZET LÉTA ALE JEN PÁR TÝDNÚ !!!!" Verstanden ????
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 11. 2003 4:42 | Xetra

S prominutím , znám výrok "Pesimista je jediný hnuj , na kterém nic neroste !" Za rok bude Nasdaq index mnohem výs nez dnes !!! Poté co 500 americanú bude v Iráku zabito od iráckých partizánú , USA to vzdá a pujde domu. Sharon zemre na rakovinu a Palestina bude samostatná. No a Nasdaq index bude mnohem výs nez dnes !!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 11. 2003 18:00 | Trader

Váš příklad s Coningem je typický příklad toho, jak to dopadá, když obchodník nemá jasnou strategii a svpůj cíl, ale i svou max. ztrátu. Pak se z obchodníka promění v "člověka doufajícího" (homo ....???) , že se to někdy ještě vrátí zpět, aby to mohl prodat aspoň za nula. No a strategie, přidávat a průměrovat ztrátové pozice ..... Mrkněte se na www.traders.cz do sekce vzdělávání - tam může každý , kdo má zájem získat pár dobrých a základních rad, bez kterých je obchodování pouze hazardem.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 11. 2003 12:13 | Honzajs

Ale přišel jste o peníze, minimálně o ušlý zisk z obětované příležitosti (tedy úroky, které jste mohl mít).

Představte si, že byste místo Corning koupil zlato. Přišel jste tedy o peníze nebo ne?
A na další růst technologií bych nesázel. Tipuji, že za rok bude NASDAQ pod dnešními hodnotami.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miroslav Jansta

lobbista a podnikatel

Luděk Sekyra

podnikatel, Sekyra Group

Miroslav Jansta
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Luděk Sekyra
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services