Akcie: americká ekonomika oživuje, trhy pod vlivem čtvrtletních výsledků

Makroekonomické informace oznámené v uplynulém týdnu ("Béžová kniha", počet nových žádostí o podporu i další) dávají jasně najevo, že ekonomika oživuje. Trhy jsou však zcela pod vlivem ohlašování čtvrtletních firemních výsledků hospodaření.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 5 komentářů)

22. 10. 2003 4:32 | Václav VI.

@Antonín ! A co si myslej o Amazonu ??? Ten je preci ve ztráte , má vetsí výdaje nez príjmy a roste v jednom kuse rok uz stovky procent a proto by mohl rústi i Sun , kdyz Amazon múze. A co si myslej o malých Biotech firmách??? Ty zádné príjmy nemají , zijí z akcií a z príspevkú a jejich akcie pri kazdé rallye rostou 100% az 200%. (Nedávno jsem prodal s výdelkem Nanogen a Celgene a chystám se prodat Abgenix.) Sun Microsystems byla vzdycky dobrá firma , i kdyz dnes je mnohem lepsí akcie Ceské Radiokomunikace a Unipetrol , skoda veliká ze je nemám !!! (Hlavne ze clovek musí mít americké akcie) ---- http://akcie1.tripod.com
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 10. 2003 4:17 | Vaclav VI.

@Trader ! Trader mozná , ale clovek si nekupuje akcie aby je prodal se ztrátou. Je hodne , kterí nikdy Stop Loss Order nepouzili , (napríklad nase babicky a dedové). Na zacátku rallye je leccos jeden týden v mínus a druhý týden v plus. Co by melo cloveka vésti k prodeji se ztrátou ? panika , strach , hloupost , sílenství ? Jedine potreba míti ty peníze nekde jinde múze privést cloveka k prodeji se ztrátou. V zime byl Ericsson nebo Corning 50x levnejsí nez roku 2000 , kdo je mel od roku 2000 spadlé na 1/50 a prikoupil je za tu samou sumu , dostal 50x více kusú a potreboval do plus jen +90%. Od té doby vyrostl uz Ericsson +200% a Corning +600% a clovek uz dnes vysoce vydelává ! Bylo by hloupé prodat je v zime za 1/50 ceny. Ovsem roku 2000 je clovek nemel kupovat , anebo uz tehdy pozorovat indikátory , drzet je jen nekolik dní a vcas prodat.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2003 12:59 | Boucek Antonin

Co je na te spolecnosti levneho? Je ve ztrate (i provozni), jeji trzby klesaji, ztraty rostou, obchoduje se za 1,8 nasobek vlastniho jmeni, ma zaporne urokove kryti dluhu. Za rok se ocekava ztrata, pristim rokem take. Za posledni rok vzrostl jeji kurs o 38,7%, pricemz jeji beta je 1,67. Neporidil jste si ji na uver, ze ne?
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 10. 2003 20:14 | trader

V okamžiku, kdy se člověk obchodující např. a akciemi dostane do stavu, že "doufá", je situace v jeho obchodování asi už dost tristní. Důležité je zvládnout to emočně a případnou ztrátu ustřihnout, než z ní bude giganitkcá ztráta, a zbylé peníze využít na jiné (lepší) obchody.
Doporučuji přečíst si něco o stop loss na www.traders.cz
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 10. 2003 14:59 | Václav VI.

Já doufám , ze se do Vánoc nechá vydelat i s akcií Sun Microsystems. Protoze je jednou z mála jeste levných akcií od solidních firem. A protoze velikánské rezervy penez od fondú , bank , pojistoven a verejnosti musí být jeste letos nekde investovány , aby se zachránil rok , kdyz uz se málo vyuzila jarní rallye akcií. Akcie Amazon roste do nebe i kdyz má Amazon nizsí príjmy nez výdaje a tak pevne verím , ze Sun Microsystems poroste téz. Nakonec SUN chce snízit ceny svých výrobkú a propustit nekolik zamestnancú a pak ty bilance budou lepsí a analytici zmení doporucení z PRODAT na KOUPIT a akcie exploduje. Zkrachování firmy SUN je velice nepravdepodobné. Nový guvernér Kalifornie Arnold Schwarzenegger uz to zarídí , nechá si radit od nejvetsích hospodárských expertú. Moudrosti a citáty o akciích a burze , který den koupit , který den prodat , SIGNÁLY s indikátory MACD a RSI u zahranicních i u ceských akcií ----- http://akcie1.tripod.com
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ondřej Raška

podnikatel, Miton

Roman Vaněk

kuchař a podnikatel

Ondřej Raška
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Roman Vaněk
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services