Výhled pro akciový trh: nejistá sezona

S jistou dávkou opatrností je možné říct, že poprvé po třech letech letos akcioví investoři nespláčou nad výdělkem. Je ovšem třeba dát si pozor na určitá rizika, která mohou tento optimismus ohrozit.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

23. 9. 2003 19:53, Bohus

Velmi podivny clanek bez hlavy a paty. Co se tyce konkretnich vyhrad, ty jsou nasledujici: 1) Index S&P 500 se obchoduje temer na 34-i nasobku zisku, coz je o 40 vic nez je dlouhodoby prumer! Z tohoto titulu muzeme smele oznacit soucasny trh za velmi predrazeny a lze jen kroutit hlavou nad slovy o svetylku na konci tunelu. Autor operuje s tzv. forward P/E ratio (jehoz faktorem jsou ocekavane zisky, nikoliv zisky skutecne dosazene), coz je bohuzel vymysl posledniho desetileti, je to uzitecny nastroj pro investicni profesionaly, aby mohli manipulovat s trznim sentimentem. Pouzivat forward P/E je jako kupovat zajice v pytli. Ocekavane zisku jsou kalkulovany lidmi vetsinou zainteresovanymi na tom, aby lidi co nejvice obchodovali a generovali provize ci platili jine poplatky. Kdyz k tomu pridame jeste chronickou neschopnost analytiku predikovat tyto udaje, vyjde nam tento ukazatel jako bezcenny. I kdyby soucasne zisky byly sebelepsi, cena, kterou za ne nyni platime je nehorazne vysoka. 2) Tisickrat uz jsme reci o tom, ze tentokrat je vse jinak, ze nemuzeme porovnavat s historii, reci o nove ekonomice, apod.…viz autorova zminka o nizkych urokovych sazbach, ktere uplne meni kontext pro posuzovani ukazatele P/E. 3) Logicky rozpor: pokud by zisky rychleji, nebyl by naopak tlak na pokles P/E nez na jeho rust? Opet, I kdyby zisky rostly rychleji, nic to nemeni na tom, ze cena, kterou platime za tyto zisky roste mnohem vyssim tempem.
4) Na zaklade ceho se autor raduje nad tim, ze “Deflační hrozby jsou snad už bohudík za námi.” Je toto skutecne dobra zprava? Sotva. Deflace neznamena nic jineho, nez pokles cen resp. narust kupni sily jednotky penez. Je snad pokles cen ci narust kupni sily neco, ceho bychom se meli obavat??? Dava to smysl? Opakem deflace je inflace, chce snad autor tvrdit, ze mame skakat radosti nad kazdym rustem cenove hladiny a poklesem kupni sily penez v nasich penezenkach? Dava to smysl?

+18
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

24. 9. 2003 14:53, Boucek Antonin

Ano, vsechno je v lidech a v limitech. Znam vsak spoustu lidi, kteri timto zpusobem kratkodobe pozice premenili v dlouhodobe, limit nelimit. Nevim, delate-li trading nebo arbitraze, ale narazil jste uz nekdy na vyjimecnou udalost ("cernou labut" slovy Nicholase Nassima Taleba), kdyz jdou trhy jednim smerem a neni nikdo, kdo by sel opacne (rijen 1987, LTCM v roce 1998, par dni po 11. zari 2001)? Jak se v takove situaci, kdyz nenajdete protistranu a trhy padaji (popripade rostou) o desitky procent, dodrzuji limity?

Zobrazit celé vlákno

-8
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 15 komentářů)

12. 10. 2003 16:21 | http://akcie1.tripod.com/d.html

Domnívám se , ze pocátkem ríjna zacíná u akcií podzimní RALLYE. A lecjaké volatilní AKCIE by mohly do Vánoc +100% rúst. I SUN MICROSYSTEMS a BROCADE a NOKIA a PEOPLESOFT a SIEBEL a MYRIAD GENETICS a MEDAREX a PROTEIN DESIGN. A kdo s tím nesouhlasí , at mne zde neurází , to je jen moje skromné mínení. V zárí mnozí cekali nízké ceny , kdy by mohli masívne akcie koupit. Akcionári , banky , pojistovny i manageri fondú. Akcie spadly jenom nepatrne , ale musí se ted presto masívne nakoupit , aby se nepropásla podzimní RALLYE a nebo jakýkoliv výdelek s akciemi. Moje stránka bez DSL leze 2 minuty , nelze na ni spechat : http://akcie1.tripod.com
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 9. 2003 19:10 | Jan Kolda von Žampach

Pro mne, jako velké poučení, byla změna relativně krátké pozice na dlouhodobou u akcií IPB ( mám ale včas zažalováno ) a u fondu Kvanto IPF ( akcie fondu nyní ve správě ČSOB a nelze je prodat už kolikátý rok v RM-Systému ani na Burze CP, správce se k tomu nemá a ani nezná ). Podtrženo sečteno, v obou případech byl a je nakonec nejvíce rizikový samotný stát, a to ve své fukci kontrolní, zákonodárné, výkoné a soudní. Tedy zklamal rámec, v kterém se tržní prostředí tady má, tedy i naše spekulace a investice, odehrávat.
Proto já osobně nadále upřednostňuji pojem spekulace, dlouhodobé investice zde zatím nemají oprávnění a tedy smysl : když nezklame stát, tak tuto úlohu zastane rád správce fondu či nějaký další tunelář přímo z firmy, jejíž akcie vlastním. Ano, zatím doporučuji jen surfovat na vlnkách. Výjimkou může být třeba takový ČEZ, ale na příkladu minulé privatizace Unipetrolu kdo ví, kam ho socani nakonec a jak ničemně zašmelí.
Mluvím především zde o Česku, i když dnes ( také po skandálech ) i venku to je dost bezradné. Fundament je pryč a čeká se na cosi, co nepřichází. Tak se vymýšlí alespoň nové křižácké trestné výpravy a posiluje, prý z bezpečnostních důvodů, represivní složka států. A to je na nějakou dlouhodobou sofistikovanou investiční strategii dost málo, zdá se mi
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 9. 2003 16:22 | Bohus

Ignorujete muj predchozi prispevek. Deflace, jak ji zname nyni, je dusledkem statni intervenci (inflacni menove politiky + vsech ostatnich regulaci, ktere ztezuji trzni alokaci kapitalu) - nejzarivejsim prikladem budiz Velka Deprese. Je to jen logicky dusledek. Zdrava deflace byla pritomna s vetsimi ci mensimi prestavkami (valky, apod.) zhruba do te doby, nez vznikly centralni banky. Kdyz je v ekonomice konstantni mnozstvi penez a diky sporeni, investicim, inovacim, atd. roste zasoba kapitalovych resp. spotrebnich statku, ceny logicky klesaji. Ze se tomu nikde v soucasne dobe nedeje, je veci jina.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 9. 2003 13:13 | Árl

Akcie se snad nakupují, když jsou dole, ne nahoře? Nebo se pletu?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 9. 2003 8:42 | Boucek Antonin

Problem je, ze s dluzniky smete deflace i veritele (viz stav japonskych bank nyni a, chcete-li, americkych bank na zacatku tricatych let). Jmenujte prosim nejakou zemi, kde je po dlouhou dobu deflace (tedy mira rustu spotrebitelskych cen pod nula procenty) a ktera je vzorem zdrave ekonomiky.
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 9. 2003 8:30 | Boucek Antonin

Velke akce (cerne labute) jsou pozoruhodne prave tim, ze hedging Vasim zpusobem nefunguje (neni zadna protistrana, ktera by od Vas futures odkoupila - prinejmensim ne za cenu, kterou byste potreboval). Tusim, ze u jednotlivych titulu jsou cerne labute jeste castejsi nez u pohybu celeho trhu (letos napriklad Ahold). Kdysi na teto strane hojne diskutoval day trader pan Zajicek (alias Baron Lempl) - pokud ho neznate, tak napriklad prodejni poplatky u ISCS Sporotrendu byly zavedeny ciste proti nemu. Pak ho dostala cerna labut (tusim, ze na Unipetrolu) a od te doby se na Penezich objevuje jen zridka (nejmin pulrok jsem ho jiz na teto strance nevidel).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 9. 2003 14:42 | Boucek Antonin

Deflace je fajn, pokud nahodou nedluzite nekomu penize. Pokud ano, pak Vas zmasakruje stejne jako Japonsko.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 9. 2003 23:54 | Bohus

Neztracejme cas hodnocenim urovne diskuse, vse svem prispevku sem nenapsal nic, proc byste se mel citit dotcen. Slovo lez jsem pouzil nikoliv nahodou, protoze Vase zminene tvrzeni, ze trading je lepsi ci vynosnejsi nez investovani lzi je (minimalne pokud to trochu neupresnite, coz jste neucinil). Nevidim duvodu, proc u kazde sve vety psat, ze je to muj subjektivni nazor. Ano, na zaklade vsech znalosti co mam si dovoluji vyslovit hypotezu, ze nemate pravdu, proc to skryvat, oba dva zaroven pravdu mit nemuzeme, to je logicke.
Pro mne za mne, domnivejte se, ze spekulovani je lepsi invetsovani, ja Vam to neberu, ale nejak to podporte, obhajte (a neschovavejte se za tvrzeni, ze je to vas osobni nazor, apod.). Budte tak laskav a obhajte tezi, ze spekulovani je "lepsi formou vydelavani penez nez investovani". A jeste napiste za jakych okonosti a pro koho. Diky.
Pokud Vam dobre rozumim, tak podle Vas je rizikem kazdy obchod, ktery nema stanoven nejaky limit pro pokles a neuzavre svou pozici (z vasich slov to tak vyplyva). Opet implicitne predpokladate, ze vsichni lidi jsou stejni a ze maji stejne investicni cile. Neni tomu tak, sam jste to potvrdil (viz vyse).
Spekulace je byznys...co tim minite? Jasne, ze spekulace neni ani o chlup horsi nez jakakoliv jina cinnost, nicmene trvam na tom, ze je to pouze hazard, pokud budete chtit rad to rozvedu. Kratkodobe pohyby akciobych kursu nemaji se skutecnym byznysem (podniky) nic spolecneho, jsou jen nejaka cisla, podobne jako v kasinu.
"Rizeni rizika je zakladem kratkodobeho obchodovani"....zase z toho couha Vase veta o tom, ze je treba si stanovit limit, cimz ridime riziko.
Samozrejme, ze dlouhodoby investori plati kvalitativne stejne poplatky jako traderi, ale ty poplatky, paklize je se jedna skutecne o ryzi investory, jsou nekolikasobne nizsi nez co plati traderi. V dlouhem obdobi tyto rozdily poradne narostou. Pokud chcete, mohu rozvest i toto (i kdyz se mi to zda vice nez logicke).
Pokud muzete, odkazte mne na nejaky vyzkum, ktery podporoval Vase teze, dekuji.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 9. 2003 23:35 | Bohus

To je ale sotva argument proti deflaci. Jakykoliv jev je pro nekoho prinosem a pro druheho ztratou (nemluve o tom, ze na trhu jsou zisky rozdelovany smerem k tem, kteri nejlepe predpovidaji budoucnost, existuje nescetne mnozstvi zpusobu, jak se z pozice dluznika branit splaceni dluhu "silnejsimi" penezi). A co inflace? Co chudak veritel?:-) Navic deflace je narozdil od inflace jev normalni a prirozeny. Deflace je znakem zdravi ekonomiky. Japonska deflace neni prirozena, je dusledkem dlouhodobeho pumpovani inflacnich penez do ekonomiky japonskou centralni bankou, je to pouze reakce na inflacni boom z 80.let (jsou likvidovany mylne uvery, zavirana neefektivni vyroba, apod.). Podobny chorobopis ma samozrejme i tzv. Velka deprese z 30.let 20.stoleti.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 9. 2003 17:30 | obchodnik

dobry den,
zmena kratkodobych v dlouhodobe - typicka chyba, to se nesmi delat, problem "mysleni a emoci". Proste vzit ztratu - je to soucast obchodniho byznisu.
Mensi cernou udalosti je skok/mezera (anglicky) gap proti smeru Vasi pozice. To se urcitym zpusobem osetrit da. I kdyz asi vzdy vyjdete s vetsi ztratou nez jste puvodne planoval.
velke akce (asi jako 11/09) jsem nezazil, takze neumim poradit. Snad bych zkusil nejaky hedging jinym produktem (napr. kdyz jsem v longu akcii, zkusit short futures apod.)
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 9. 2003 14:53 | Boucek Antonin

Ano, vsechno je v lidech a v limitech. Znam vsak spoustu lidi, kteri timto zpusobem kratkodobe pozice premenili v dlouhodobe, limit nelimit. Nevim, delate-li trading nebo arbitraze, ale narazil jste uz nekdy na vyjimecnou udalost ("cernou labut" slovy Nicholase Nassima Taleba), kdyz jdou trhy jednim smerem a neni nikdo, kdo by sel opacne (rijen 1987, LTCM v roce 1998, par dni po 11. zari 2001)? Jak se v takove situaci, kdyz nenajdete protistranu a trhy padaji (popripade rostou) o desitky procent, dodrzuji limity?
-8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 9. 2003 11:07 | obchodnik

Huh, to jsou dost silna slova co proti mne pouzivate. Pokud uz mame diskutovat, diskutujme na urovni. Rozhodne se ohrazuji proti slovum typu "lez" apod. Vas prispevek je take pln tvrzeni o jejich pravdivosti by se dalo s uspechem pochybovat. :-))
a)Souhlasim s Vasim nazorem, ze co clovek, to jine preference. To je preci jasne. Proto u vsech svych tvrzeni rikam, ze jde o moje osobni nazory - a to Vy jiz neuvadite, ale rovnou tvrdite, ze generelne nemam pravdu. :-))
b) Ja jsem netvrdil, ze existuje nejlepsi strategie, pouze jsem tvrdil, ze se (podle meho nazoru!!) domnivam, ze kratkodobe spekulace jsou lepsi formou vydelavani penez (napr. na akciich) nez dlouhodoba strategie (buy and hold).
c) Co se tyce rizika, to tedy mohu potvrdit ze zkusenosti s kazdym kdo "dlouhodobe" investuje, ze takovy clovek nema predstavu o tom, kdy takovou investici prohlasi za ztratovou a pozici uzavre. Tzn. napr. vubec jim neni jasne jake maji cile (tedy kdyz budu 5% v zisku tak zisk realizuji) a jake maji povolene ztraty (tedy napr. kdyz budu xx % ve ztrate tak opet z toho odejdu). Vetsinou je to tak, ze proto, aby vydelali napr. 5% rocne jsou takovi "investori" ochotni riskovat az propad v radech desitek procent (30% a vice) a teprve potom uvazuji co dal.
d) co se tyce kratkeho prodeje a vubec obchodovani (protoze investovani neni v pravem slova smyslu obchodovani), tak je to opet otazka max. rizika. To kdyz tvrdite, ze mozna ztrata je nekonecne velka je pravda, pokud takovy obchodnik jasne nedefinuje bod, kdy takovou ztratovou pozici uzavre (napr. pri -5%). To pak ale neni skutecny obchodnik , ale pekny trouba a brzy bude na nule :-) Protoze rizeni rizika je zakladem kazdeho kratkodobeho obchodovani. A to je myslim, take hlavni rozdil mezi dlouhodobym investovanim a kratkodobymi obchody.
e) Nesouhlasim s nazorem, ze spekulace je gambling, pripadne nahoda - je to business. A domnivam se, ze kratkodobe obchodovani muze byt mnohem vynosnejsi nez dlouhodobe investovani.
f) A pri dlouhodobem investovani nepotrebujete platit poplatky za obchody, za spravu nejakeho fondu , za asset management sluzby apod. ? Tam to preci platite take. Nebo snad Vam akcie nekdo prodava zadarmo ? Za jine ceny nez kratkodobym obchodnikum ? A pokud i pri dlouhodobem investovani nevenujete nicemu ani cas tak tedy nevim, co ocekavate, ze bez prace budou kolace ? :-))
g) kratkodobe obchodovani je proste business jako kazdy jiny, je nutne se tomu take tak venovat - prijmy/vydaje/straveny cas atd. Kdo to nechce delat, tak nemusi, muze jit delat jiny business (mit firmu, prodavat svou praci jako zamestnanec atd.). Ale kdo ma o to aspon trochu zajem, na tom Webu si skutecne najde zajimave informace o vsech moznostech. Rozhodne dela ten Web sluslnou vzdelavaci cinnost. A proto jej budu rad doporucovat.
Preji Vam hodne uspechu u Vasich strategii, jak si vydelat penize.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 9. 2003 0:05 | Bohus

Nic osobne proti traderum nemam, ale ve Vasem prispevku se objevila spousta polopravd, tudiz pololzi. Svym druhym tvrzenim se snazite naznacit, ze existuje nejaka investicni strategie, ktera je v dnesni dobe univerzalne platna - coz je nesmysl. Co clovek, to jine preference (jine financni moznosti, jina zivotni situace, jiny psychologicky profil, apod.), proto je logicke, ze kazdy bude mit jine investicni cile s ruznymi parametry. Proto neexistuje nic jako nejlepsi strategie. Ale predpokladejme, ze neco takove existuje, na zaklde ceho to zrovna museji byt kratkodobe spekulace? Jaka fakta pro Vase tvrzeni podpiraji? Dale, o kratkem prodeji dnes vi kdekdo, malokdo si uvedomi uvedomi, ze na poklesu se neda jenom vydelat, ale prodelat, a to dost tezce (ztrata muze byt teoreticky nekonecna). Samozrejme, radove muzete teoreticky dosahovat zisku kolik chcete, zapomnel jste ovsem dodat, ze stejne tvrzeni plati i pro ztraty. Spekulanti maji jednu velkou nevyhodu: museji si prvni vydelat na sve zvysene naklady (brokerske provize, spready, dane, straveny cas apod.), pak museji umet casovat nakup a prodej (coz je dokazano, ze neumi). Spekulace je gambling (opet nic proti), nic jineho (tzn. je to o nahode). Obhajte prosim tvrzeni, riziko spekulace je definovatelne, zatimco riziko dlouhodobeho investovani neni (vskutku revolucni tvrzeni). Ale ocenuji zpusob, jakym zde propagujete Vami zmineny web:-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 9. 2003 20:19 | obchodník

Osobně se domnívám, že akcie to s tím rychlým růstem během tohoto roku přehnaly. To je ale subjektivní názor.
Druhý můj subjektivní názor je, že v dnešní době dlouhodobě investovat (tedy koupit a držet) není nejlepší strategie.
Proto se zabývám pouze krátkodobými spekulacemi, kde je možné vydělat nejenom na vzestupu ale i poklesu trhů (což málokterý investor ví). Potom u krátkodobých spekulací, místo zisku okolo 5% ročně u dlouhodobého investování, je možné dosahovat zisků v řádech desítek procent ročně. A navíc vše je pod okamžitou konotrolou s jasně definovaným rizikem (což opět dlouhodobí investoři nemají definováno)
Doporučuji proto zájemcům o obchodování s akciemi, aby se tomu raději nejakou formou věnovali sami. Dobré informace a rady mohou najít na www.traders.cz .


+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 9. 2003 19:53 | Bohus

Velmi podivny clanek bez hlavy a paty. Co se tyce konkretnich vyhrad, ty jsou nasledujici: 1) Index S&P 500 se obchoduje temer na 34-i nasobku zisku, coz je o 40 vic nez je dlouhodoby prumer! Z tohoto titulu muzeme smele oznacit soucasny trh za velmi predrazeny a lze jen kroutit hlavou nad slovy o svetylku na konci tunelu. Autor operuje s tzv. forward P/E ratio (jehoz faktorem jsou ocekavane zisky, nikoliv zisky skutecne dosazene), coz je bohuzel vymysl posledniho desetileti, je to uzitecny nastroj pro investicni profesionaly, aby mohli manipulovat s trznim sentimentem. Pouzivat forward P/E je jako kupovat zajice v pytli. Ocekavane zisku jsou kalkulovany lidmi vetsinou zainteresovanymi na tom, aby lidi co nejvice obchodovali a generovali provize ci platili jine poplatky. Kdyz k tomu pridame jeste chronickou neschopnost analytiku predikovat tyto udaje, vyjde nam tento ukazatel jako bezcenny. I kdyby soucasne zisky byly sebelepsi, cena, kterou za ne nyni platime je nehorazne vysoka. 2) Tisickrat uz jsme reci o tom, ze tentokrat je vse jinak, ze nemuzeme porovnavat s historii, reci o nove ekonomice, apod.…viz autorova zminka o nizkych urokovych sazbach, ktere uplne meni kontext pro posuzovani ukazatele P/E. 3) Logicky rozpor: pokud by zisky rychleji, nebyl by naopak tlak na pokles P/E nez na jeho rust? Opet, I kdyby zisky rostly rychleji, nic to nemeni na tom, ze cena, kterou platime za tyto zisky roste mnohem vyssim tempem. 4) Na zaklade ceho se autor raduje nad tim, ze “Deflační hrozby jsou snad už bohudík za námi.” Je toto skutecne dobra zprava? Sotva. Deflace neznamena nic jineho, nez pokles cen resp. narust kupni sily jednotky penez. Je snad pokles cen ci narust kupni sily neco, ceho bychom se meli obavat??? Dava to smysl? Opakem deflace je inflace, chce snad autor tvrdit, ze mame skakat radosti nad kazdym rustem cenove hladiny a poklesem kupni sily penez v nasich penezenkach? Dava to smysl?
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Meda Mládková

sběratelka umění a podnikatelka

Petr Toman

advokát

Meda Mládková
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 3 duelů
×
Petr Toman
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services