Tajná databáze neplatičů

Již několik let v Česku existuje sdružení Solus, které založilo databázi neplatičů úvěrů. Jeho členy jsou některé leasingové a splátkové společnosti a také banky. Problém je, že většina jejich klientů o této databázi nejspíše neví.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

30. 4. 2007 19:15, chytrej tvor:)

ty jsi ale imbecileček co? takovýhle hovada bych zkopala domodra..

Zobrazit celé vlákno

+28
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

1. 10. 2005 8:56, MR

Fyzická osoba pročítá různou inzerci a v ní objeví velice zajímavou nabídku spolupráce za odměnu - bez vkladu, samozřejmě důkladné výběrové řízení, několik základních školení pro seznámení se se zámyslem, systémem odměn za práci a dalšími kroky činnosti společnosti k prosperitě. Všechno je nádherné, spolupráce se rozvíjí, zúčastnění pracují jako včeličky.
Jednoho dne se fyzická osoba dozví, že není vedení firmy, zbyly dluhy propočítané na jednotlivou zúčastněnou fyzickou osobu, které musí každý samozřejmě zaplatit. Osoby se radí, dohadují, tvrdí, že to nemůže být pravda, že je to podvod. Situace se šetří, ale nic se nevyšetří a dluh se musí zaplatit. Přijdou výběrčí a to není sranda si s nimi zahrávat, to ani nelze. Kde na něj však vzít? Úvěry. Jeden, druhý, třetí, čtvrtý atd. po 50 000,- nebo kolik banka nabídne (jedna se předhání před druhou v půjčení peněz), zaplatí se jeden dluh, ale naskočí další. Přijde den, kdy není na splátky, poněvadž je již toho hodně a shání se další.
Vznikají opožděné platby věřitelům (tady bankám) a ty dají osobu do registru, a je to. Pak již šance na další možnost úvěru není a s osobou se to dále táhne. Nastaly problémy jenom za to, že daná osoba si chtěla zcela legálně přivydělat nějakou tu korunu.
S podvodníky, kteří tuto fyzickou osobu do těchto problémů dostali se nic neděje ani nestane, protože jsou tzv. za vodou (mají peníze s nejvyšší poctivostí vydělané, díky penězům mají vlivné známé všude a proto se ze všeho vysekají).
Fyzické osobě zbyly dluhy a zařazení v registru, kde je úplně jedno, jak se tam daná osoba dostala, prostě tam je, a přes to nejede vlak (zda to propil, prohrál, nakoupil spoustu věcí nebo tam spadl jako výše popsaný človíček.
I toto je možnost jak býti v registru a dále být bez šancí.
Mějte se všichni hezky.

-18
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 42 komentářů)

17. 6. 2022 17:05 | Jokšir

Může mi někdo poradit? Kamarád vzal na sebe Elektroskutr na splátky, ale splátky platím já.. Mám nárok na ten Elektro skútr? Děkuji za radu
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 10. 2010 0:14 | rosarka

včera jsem zjistila že jsem v databázi neplatičů a nikdy jsem žádny uvěr v home credit ani cetelem ani v jiné žádne takové firmě půjčku neměla a nikdy jsem nic nesplácela.... jak je to možné?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 11. 2009 19:40 | Tamara

:) Svatá pravda. já dnes také lituju dne, kdy mne napadlo si vzít 1.půjčku. Pak přišel problém, potřebovala jsem peníze, a musela si půjčit znovu, a pak už jsme přestali vycházet s penězi, pak jsem onemocněla, čekala měsíc na zálohu na inv.důchod, neměla na splátky, a tak si půjčil manžel, tím se náš rozpočet stal ještě tísnivější. Mí rodiče si za celý život nepůjčili ani korunu, a já jim teď dávám za pravdu. Jenže my jsme schytali právě tu blbou dobu, kdy se začal zavádět,,kapitalismus", a tak jsme byli donuceni si odkoupit státní byt za 100000Kč. ano-je to málo, ale v té době byl plat okolo 4tis.Kč, a já navíc měla malé dítě. Teď jsem registrována jako neplatička, ačkoliv jsem to vždy musela nějak srovnat,a bance dám o 50% víc než mi půjčila- na úrocích, a díky registru nemám šanci udělat si konsolidaci, takže jsem v..........Chci tím říct jen jedno: Lidi nepučujte si- nekrmte je....když ptáčka lapají-hezky mu zpívají, ale když onemocníte, tak to nikoho nezajímá....Prosila jsem o odklad, snížení splátek...všechno marné. jen se přičítají penále a pokuty. Pojištění platíte většinou taky na h....., protože za Vás pojišťovna nikdy splátky nezaplatí. Stačí když jste v minulosti brali jakékoliv léky a nenahlásili pojišťovně, a tím jste zatajili skutečný zdravotní stav. Tento případ byl i v Občanském judu. Mne osobně se na zdravotní stav při uzavírání smlouvy o půjčce nikdo neptal, ale pojištění mi strhávali. Když jsem si přečetla smlouvu pořádně, tak tím nejdrobnějším písmem - jako všechno důležité - je tam psáno, že podmínky pojištění se řídí jakýmsi lejstrem, které je k nahlédnutí v bance. Kdyby si lidé přestali naráz půjčovat...to by všichni ti lichváři zaplakali! 8 Zdravím všechny Tamara
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2009 0:34 | clinty

Požádat o opravu v registru lze- dokonce do doby než se Vaše námitka vyřeší, bude napadená informace blokována.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2009 0:29 | clinty

Zajímalo by mne, jak je možné, že když kupuji zboží na splátky, nebo žádám o úvěr, tak každý prodavač nebo bankéř dokáže v minutě zjistit, jak jsem na tom s platební morálkou- kdežto já sám - ačkoliv se jedná o údaje o mé osobě- s tím mám takové práce se k vlastním údajům dostat. Např. buď jet do pro mne vzdálené Prahy, nebo si nechávat vystavit certifikát na elektronicky ověřený podpis( to pokud chci výpis z registru řešit elektronickou cestou),čemuž ani nerozumím, či poštou - s úředně ověřeným podpisem. Není opravdu jiné řešení? Jak je to tedy možné? Rosťa Rejmont
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 7. 2008 15:51 | lilo

Splácíte-nesplácíte- registr je tu pro vás!!Žádala jsem o kontokorent u banky u níž mám vedený účet, ale neuspěla jsem...registr..Mám již úvěrovou kartu, kterou splácím inkasem ze svého účtu..Hotovost je tam pravidelně k dispozici hlavně k datu kdy mají peníze podle smlouvy odcházet..Ale k čemu to stanovené datum??Pokaždé to odchází jinak..Už se i stalo,že peníze vůbec neodešly a další měsíc mi byl naúčtován 30% úrok..Ale to nejlepší je,že už 3 měsíce po sobě jsem údajně nezaplatila což vyvracejí výpisy z obou bank.. A jakým způsobem se mi "nejdůvěryhodnější banka roku" snažila pomoci problémem s kartovým úvěrem? Potvrzení,že žádné dlužné částky tam nejsou, mi na mou žádost vystavili v závratném čase- 2 týdny! Musela jsem totiž čekat až osoba se kterou jsem problém řešila, se vrátí z dovolené. A to při mé první návštěvě v bance ohledně tohoto problému mi bylo řečeno, že za hodinu to bude vyřízené.Takže několik návštěv v bance a stejně k ničemu. V mé bance koukali ,jak je možné, že k dnešnímu datu mám potvrzení vystavené v Praze a jsem v Ostravě a navíc bylo tak zvláštně zformulované, že jsem se opět nehnula z místa..Takže jestli můžu poradit tak Českou spořitelnu obejít obloukem pokud tedy nemáte času na rozdávání při řešení podobných situací.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 1. 2008 0:09 | czak

proč? jen ať každej neplatiče zná, proč se nechat napálit od toho, kdo platit nechce????
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 1. 2008 20:41 | jameson78

SOLUS--- jedná se o organizaci, která slouží pro ověřování bonity žadatelů o úvěr. Pokud se někdo chce podívat do registru SOLUS je to možné na http://www.cbcb.cz . je tam kompletní návod jak toho docílit. I když já osobně jsem v této databázi veden, jako dlouhodobě dlužící, je dobře, že existuje. Hlavně z toho důvodu, že jsem v jeden okamžik potřebaval na svou osobní potřebu více financí, některé banky mi ohledně SOLUSu úvěry neschváli. Děkuji jim, teď bych byl ještě ve větším problému, než jsem.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 4. 2007 19:15 | chytrej tvor:)

ty jsi ale imbecileček co? takovýhle hovada bych zkopala domodra..
+28
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2006 13:56

jen bych chtěl podotknout , že jsem se domluvil a řádně uvěr do 3 měsíců splatil a stejně jsem se dostal do datábaze solus , kvůli jedné nezaplacené splátce .a východisko jak to zrušit není a tam kde jsem půjčku měl jen řekli to víte omyl i nám se to stane .Tak kde hledat pravdu navíc jsem pod nějakým písmenem B.Myslím si že když už mě tam zapíší tak by mě měli informovat proč jsem se tam dostal a popřípadě nechat mluvit také mě , abych podal k dané věci vysvětlení. Zatím mě to bude stát hodně peněz u soudu a dokázování , že jsem slušný člověk co své dluhy platí .
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 12. 2005 0:02

V praxi to funguje na hovno a solus je také na hovno!!!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 12. 2005 23:54 | zabakaz

Magore blbej
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2005 12:21 | _úzkostlivý platič_

Mam takovou zkusenost, kdy kamarad zadal o hypoteku u KB, zaplatil za zpracovani smlouvy 2000Kc + cca 6000Kc za odhad. Pak mu prisla zprava, ze je v jakemsi registru veden jako neplatic a tudiz z hypoteky nic nebude. Posudek na odhad mu za tech 6000Kc dali, 2000Kc jiz nevratili. Kdyz se dozadoval vysvetleni, jak to, ze je veden v Registru dluzniku, kdyz mu nikdy zadna upominka i treba za zpozdenou platbu neprisla, zjistil zajimavou vec. Splátku z minule hypoteky mel nastavenou ke dni 15.kazdeho mesice. Nicmene vzhledem k dobe vyplaty okolo 12. - 13. k.m. si nastavil trvaly prikaz k odeslani splatky prave na 15.k.m. - tudiz splatka dosla do banky pozde. Mezitim vsak byla bankou (ČS) vystavena upominka + zprava do registru dluzniku. Po tom, co se vsak splatka na uctu objevila, upominka jiz nebyla odeslana - avsak zprava do registru ano. A tak se stal registrovanym dluznikem, ac o tom asi 2 - 3 roky nevedel. Az pri zadosti o novou hypoteku se vse provalilo. Kde je chyba? A kdo mu vrati tech 8000Kc? Toz tak se slavnym registrem...
+24
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 10. 2005 10:45 | Karel - Havířov

Snad by měl být i nějaký registr té druhé strany, jak "poctivě" nabyli své "já", ale to nejde. Pokud je tímto článkem myšlen i podvod z pozemky na území celé ČR původní firmou "XYZ-QW" asi před 4-5 lety, tak jsem to i já a dalších 5 známých, a taky jsme všichni v registru.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 10. 2005 8:56 | MR

Fyzická osoba pročítá různou inzerci a v ní objeví velice zajímavou nabídku spolupráce za odměnu - bez vkladu, samozřejmě důkladné výběrové řízení, několik základních školení pro seznámení se se zámyslem, systémem odměn za práci a dalšími kroky činnosti společnosti k prosperitě. Všechno je nádherné, spolupráce se rozvíjí, zúčastnění pracují jako včeličky. Jednoho dne se fyzická osoba dozví, že není vedení firmy, zbyly dluhy propočítané na jednotlivou zúčastněnou fyzickou osobu, které musí každý samozřejmě zaplatit. Osoby se radí, dohadují, tvrdí, že to nemůže být pravda, že je to podvod. Situace se šetří, ale nic se nevyšetří a dluh se musí zaplatit. Přijdou výběrčí a to není sranda si s nimi zahrávat, to ani nelze. Kde na něj však vzít? Úvěry. Jeden, druhý, třetí, čtvrtý atd. po 50 000,- nebo kolik banka nabídne (jedna se předhání před druhou v půjčení peněz), zaplatí se jeden dluh, ale naskočí další. Přijde den, kdy není na splátky, poněvadž je již toho hodně a shání se další. Vznikají opožděné platby věřitelům (tady bankám) a ty dají osobu do registru, a je to. Pak již šance na další možnost úvěru není a s osobou se to dále táhne. Nastaly problémy jenom za to, že daná osoba si chtěla zcela legálně přivydělat nějakou tu korunu. S podvodníky, kteří tuto fyzickou osobu do těchto problémů dostali se nic neděje ani nestane, protože jsou tzv. za vodou (mají peníze s nejvyšší poctivostí vydělané, díky penězům mají vlivné známé všude a proto se ze všeho vysekají). Fyzické osobě zbyly dluhy a zařazení v registru, kde je úplně jedno, jak se tam daná osoba dostala, prostě tam je, a přes to nejede vlak (zda to propil, prohrál, nakoupil spoustu věcí nebo tam spadl jako výše popsaný človíček. I toto je možnost jak býti v registru a dále být bez šancí. Mějte se všichni hezky.
-18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 6. 2005 16:04

SOLUS jse užitečný, mělo by v něm být více firem. Mohla by vzniknout podobná databáze, která by evidovala dluhy firem na vzájem. Znám spoustu obchodníku kteří dali zboží na fakturu a peníze už nikdy neviděli. Registry jako je SOLUS složí věřitelům. Firmy, které podnikají v oblasti úvěrů se musí nějak bránit a SOLUS je jejich meč na neplatiče. Ten kdo platí včas se nemá čeho bát.
+28
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 9. 2004 20:40

Ty si debil největšího kalibru
+21
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 3. 2004 13:35 | Kaslov

Jo neplatiče je nutno zveřejnit za každou cenu!!!
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 9. 2003 16:18

souhlasim az na ten fakt ze pujcenim penez si nepujcujete penize od ostatnich klientu, ale ciste od banky. nepletme tu dohromady kampelicky a banky, to je zasadni rozdil. Klienti banky zadnou jeji cast nevlastni, tudiz si nikdo ani jejich cast nepujcuje.
+25
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 9. 2003 1:25 | Tupolev

Mohu potvrdit uvedené zkušenosti klienta v Raiffeisenbance. Před časem jsem si v této bance zřídil běžný účet. Smlouva byla na několik stránek, když jsem si jí začal procházet, nervózní bankovní úředník mě ujistil, že v ní není nic zvláštního a že se jedná o zcela standardní smlouvu a není potřeba to podrobně studovat. Nyní jsem se podíval do smlouvy a článek o sdružení Solus jsem ve smlouvě samozřejmě našel. Ano je to moje chyba, že jsem si smlouvu pořádně nepřečetl, ale myslím, že korektní by bylo ze strany banky při podpisu smlouvy klienta informovat o Solusu a ne tvrdit, že v ní nic zvláštního není.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/3

Předchozí

1

Spočítejte si

Splátky úvěru

% z měsíčních výdajů

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jiří Šmejc

podnikatel, Home Credit

Tomáš Chrenek

podnikatel, Moravia Steel

Jiří Šmejc
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Tomáš Chrenek
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services