Jak se HVB (ne)mění

Tomáš Mergl | | 28. 2. 2003 | 5 komentářů
Od února zasedá v čele HVB Bank nový ředitel poté, co mateřská HVB Group zahájila transformační program. Změní se nějak podoba čtvrté největší banky v ČR?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 5 komentářů)

6. 3. 2003 18:08 | Honza

Dobrá, takže HVB se profiluje jako banka pro bohatou klientelu, ale je to dostatečný důvod pro to, aby měla jedny z nejvyšších poplatků na českém bankovním trhu? Za ně bych čekal služby na výrazně nadprůměrné úrovni, ale obávám se (z vlastní zkušenosti), že jsou v nejlepším případě zcela standardní. V době, kdy německá matka HVB hsopodaří s miliardovými ztrátami ani kreditní pozice HVB není nic moc. Také si nemyslím, že že značka HVB má takový image, aby se lidé s vyššími příjmy stávali klienty HVB jen proto, že vše ostatní je pod jejich úroveň - tak jako si někteří kupují Mercedes (v narážce na slova pana ředitele Grunda v MF Dnes). Strategii HVB na poli privátní klientely prostě nedávám moc nadějí na úspěch.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 3. 2003 11:41 | Xaver

S tou vyšší střední třídou je to asi míněno tak, že příslušníci této třídy nekoukají na nějaké to procentíčko úroku. Třeba kreditní karta HVB, dříve MAXIMkarta, je od počátku svého vzniku, tuším cca 3 roky, úročena "směšným" 1,95% měsíčně, zatímco úroky z vkladů od té doby klesly na zlomek.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 3. 2003 12:13 | Honza

No mám docela obavy z dalšího vývoje této banky, aby se nestalo co dřívě v ČSOB. Ta byla obdobného charakteru jako HVB dnes a pak tam začala nabíhat spoustu klientů co se uměly sotva podepsat a po té co schramstla IPB se z ní stala druhá spořka-člověk musí na sebemenší blbost dlouho čekat. Kdysi jsem zřizoval U Hypoverainsbak účet pro firmu, obdobný zároveň i v Bank Austria. V obou bankách profesionální jednání, u bank Austria poněkud zvláštní-dosáhl jsem perfektních podmínek vzhledem k tomu, že mi produkt nabídla jedna pobočka, zamlčela však skryté poplatky a na centrální pobočce jsem si nejdříve vyjasnil a odstranil skryté poplatky a pak vytáhl konkrétní nabídky úrokové sazby a ředitel prohlásil, že nabídku musí dodžet a tak jsem si plácli. Docela jsem se pak pousmál, když jsem zjistil, že účet je interně evidován na té původní pobočce. Poté mě trošku dostalo když obě banky zfůzovali a diverzifikace tak jaksi zanikla. Nedávno jsem si zřizoval soukromý účet u HVB a musím přiznat, že rozdíl mezi kvalitou práce pracovníků pro korporátní a privátní klientelu je velmi propastný-samozřejmě v neprospěch privátní klientely. Jestli tenhle trend má pokračovat tak to mne znepokojuje. Rovněž jsem měl možnost jednat s Raifeisen bankou a tam byl přístup k problému přímo dealingem banky vyloženě amatérský. Na základě svých zkušeností můžu soudit, že rakouské banky mají sice perfektní jednání s klienty, ale samotné bankovnictví je na úrovni kampeliček.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 3. 2003 9:02 | Jiří Š.

Mam ucet u HVB a moje zkusenost je opacna. Vse je vyrizeno rychle, na e-mail odeslany v nedeli dostavam odpoved v pondeli rano apod. Zrejme zalezi na konkretnich lidech.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 3. 2003 21:37

No nevím, jak na tohle přišli "stále si tak hodlá zachovat status banky pro vyšší střední třídu". Zrovna tento týden jsem si obešel 3 banky kvůli hypotéce, mezi nimi i HVB. S tak otřesnou úrovní jednání jsem se v bankách nesetkal už několik let, jestli tímhle chtějí lákat movitou klientelu, tak to chci vidět. To v tom případě spořka bude jen pro dolarové multimilionáře.
Konkrétně v den, kdy jsem se domluvili na upřesnění schůzky jejich "hypotéční poradce" nejen nezavolala, nebrala mobil, ale ani nereagovala na zprávu. Další den to nakonec vzala. Na schůzce nebyla schopná dát presnější infomace "počítač jsem si nevzala" - a to jsem jednali v bance. Nabízené podmínky absolutně neodpovídali reklamovaným (financování 70 vs. 100 %)... Já bych si o tuhle banku prostě neopřel ani kolo.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet RPSN

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

David Rath

politik a kriminálník

Karel Komárek

podnikatel, KKCG

David Rath
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 3 duelů
×
Karel Komárek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services