Myslete na zdraví i peněženku

Chtěli byste příspěvek na vitamíny, antikoncepci, plavání či lyžařský výcvik pro dítě? Vyberte si zdravotní pojišťovnu, která vám toto a mnoho dalších výhod nabídne. Orientace na českém trhu je snadná, k výčtu pojišťoven stačí prsty na rukou.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

29. 5. 2002 10:51, Lucie

Pana Suttnera znam osobne a musim rici, ze je to velmi slusny clovek!
A dekuji informace ohledne VZP.

Zobrazit celé vlákno

+20
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

29. 5. 2002 10:48

Vážená autorka Petra Lampová je zřejmě v žurnalistickém vývoji, který u ní spěje tím nesprávným směrem. Má asi eminentní zájem rozšířit řady těch tvz. novinářů, kterým není zatěžko plácnout cokoli, hlavně když to nestojí nijaké úsilí informace ověřovat. Petra Lampová se pustila do hodnocení zdravotních pojišťoven, aniž by jí vůbec stálo za to se zamyslet nad faktem, že její rádoby sonda může být holým blábolem. A už vůbec si neuvědomuje, že může škodit uveřejněním nesprávných údajů, jako je to v případě zdravotní pojišťovny, za kterou píši tento text. Ani nechci domýšlet i další možnosti související s tak bohatě diskutovanou korupcí. To opravdu Petře Lampové podsouvat nemohu, i když ...
A tak milá Petro Lampová, prosím poznamenejte si do svého novinářského bloku: Česká národní zdravotní pojišťovna poskytuje vitaminy pro těhotné, přispívá na antikoncepci, nejdéle ze všech zdravotních pojišťoven u nás umožňuje svým pojištěnců bezplatný vstup do téměř čtyřiceti bazénů po celé republice, organizuje ozdravné pobyty, finančně podporuje výuku plavání dětí předškolního věku a vodní aerobik pro ženy, poskytuje svým pojištěncům slevu z ceny zájezdů k moři .... mám pokračovat ? To všechno jste, milá Petro Lampová, jaksi «opomněla». Ale co především - Česká národní zdravotní pojišťovna od začátku letošního roku zavedla systém Bonus Plus, jehož prostřednictvím u nás klienti získávají podle daných kritérií body, jež si mohou směnit za produkty a služby, které slouží k posilování jejich zdraví. Jsme v tomto směru jediná zdravotní pojišťovna u nás, která tento preventivní program zavedla. Chtěla byste ještě další fakta ? - K tomu vždycky stačí alespoň zvednout telefon a zeptat se u zdroje. Rádi bychom Vám informace dali. Nebo je to moc novinářské práce, na kterou nejste zvyklá? Pokud ano, pak se raději začněte věnovat nějaké bohulibější činnosti. Kde není třeba určité míry zodpovědnosti a etiky.
S pozdravem
PhDr. Miroslav Kaiser, vedoucí oddělení vnějších vztahů a marketingu České národní zdravotní pojišťovny.

-11
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 17 komentářů)

25. 8. 2005 14:21 | pavel

Po přečtení článku přecházím od VZP jinam.Už sem je kontaktoval e - mailem.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 6. 2002 11:57 | RV

Kšeft se zdravím
je často vytýkán lékařum. Ale vychcaní zprostředkovatelé toku peněz se neštítí ničeho. Lékař je ten, co může pro vaše zdraví něco udělat. Pojišťovny jen odčerpávají prostředky. VZP má taky nejvíce drahých pacientů, na které přispívá stás z minimální mzdy a ostatní pojišťovny o ně nestojí. Jsou to jen pijavice - soustřeďují výdělečné pacienty. Nechal bych jen jednu pojišťovnu. Možnost přísné veřejné kontroly jejího hospodaření není utopie. To tvrdí ti, co chtějí zamlžovat špinavé kšefty.

+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 6. 2002 11:57 | Per

Užitečný článek Je dobře, že se takový článek objevil, abychom věděli co si vybrat. Myslím, že VZP vítězí hlavně proto, že na začátku éry pojištění všichni automaticky spadli do ní a většina lidí se dále nestarala, jak byla zvyklá ze socializmu, kdy se stát postaral za ně.

+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 6. 2002 11:31 | Petr

Určitě zajímavé téma - uvítal bych více informací. Příspěvky na různé aktivity jsou v podstatě jedinou možností jak zaměstnanec může trochu rozhodnout o své zdravotní dani (bohužel pojištění to není). Některé pojišťovny jsou dokonce schopné přispívat i na tzv. ozdravné pobyty atp. v ceně několik tisíc Kč - podmínkou je ovšem vyšší odvod (např. Metal Aliance toto poskytuje při odvodu nad 2000 Kč měsíčně ovšem ne automaticky)
Myslím, že by bylo zajímavé přinést více informací o tomto businessu, včetně toho, jaké jsou kde provize za získávání nových klientů (opět někde jsou odstupňovány dle výše odvodu nového klienta).
-6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 5. 2002 17:03 | Daniel Groessel

Paní nebo slečna Lampová opravdu opravdu šlápla hodně vedle. V článku mimo jiné tvrdí: "U všech (myšleno zdravotních pojišťoven) kromě ČNZP jsem našla zmínku o dárcovství krve a kostní dřeně - dárci jsou"odměňováni"vitaminy a u některých pojišťoven dokonce ozdravnými pobyty či úhradami nemalých nákladů na odběr." Toto je naprostá nepravda. Jsem pojištěncem ČNZP a dárcem krve. Za každý odběr krve dostávám od ČNZP potravinovou poukázku v hodnotě 100,-Kč a ještě body do programu Bonus Plus. Jednoznačně si myslím, že paní redaktorka před publikováním článku se mohla v České národní zdravotní pojišťovně alespoň trochu informovat. Myslím, že by se měla ČNZP omluvit a napsat v dalším článku alespoň něco, co se blíží pravdě. Vašeho šéfredaktora je mi paní redaktorko opravdu líto.
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 5. 2002 14:03

Viz např. http://www.pendulus.cz/
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 5. 2002 12:56 | Lucie

Problem je v tom, ze Petra Lampova pravdepodobne vychazela z informaci, ktere nasla na webovych strankach. A tam se bohuzel v sekci CO HRADIME nehovori o vitaminech pro tehotne ani antikoncepci ani nicem extra, co by nenabizely i jine pojistovny. Je skoda, ze to tam CNZP neuvadi, myslim, ze by jim to prospelo. O tom, zda se snazila spojit s pojistovnou telefonicky, popr. jake dostala informace nic nevim...
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 5. 2002 11:28 | Marcela Hrubesova

Ted Lucie nevim, jestli to myslite vazne, nebo si delate legraci. Opravdu si myslite, ze veta: "Česká národní zdravotní pojišťovna (ČNZP) – nenabízí, na rozdíl od svých konkurentek nic extra, co by se dalo vyzdvihnout." je pouhe opominuti nekolika detailu? Zda se vam to v poradku ze clanek na urcite tema je totalni blabol naprosto neodpovidajici skutecnosti? Naprosto souhlasim s tim, ze KDYZ UZ o necem takovem chci psat, zasada c. 1 je zjistit si jak je to doopravdy.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 5. 2002 11:02

Musim se slecny Lampove zastat. Jednak clanek je nejen pekne napsany, ale je v nem take dost informaci, diky kterym jsem byla donucena trochu premyslet o sve zdravotni pojistovne. Vzbudil ve mne zvedavost a sama jsem se sla podivat na webove stranky pojistoven. Myslim, ze i kdyby zminila vse, co jste napsal Vy, jiste byste si vzpomnel na dalsi produkty, ktere opomela... A jak jiz nize zminil Jiri Suttner, jde o tisice polozek... Preji hezky den. Lucie
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 5. 2002 10:51 | Lucie

Pana Suttnera znam osobne a musim rici, ze je to velmi slusny clovek! A dekuji informace ohledne VZP.
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 5. 2002 10:48

Vážená autorka Petra Lampová je zřejmě v žurnalistickém vývoji, který u ní spěje tím nesprávným směrem. Má asi eminentní zájem rozšířit řady těch tvz. novinářů, kterým není zatěžko plácnout cokoli, hlavně když to nestojí nijaké úsilí informace ověřovat. Petra Lampová se pustila do hodnocení zdravotních pojišťoven, aniž by jí vůbec stálo za to se zamyslet nad faktem, že její rádoby sonda může být holým blábolem. A už vůbec si neuvědomuje, že může škodit uveřejněním nesprávných údajů, jako je to v případě zdravotní pojišťovny, za kterou píši tento text. Ani nechci domýšlet i další možnosti související s tak bohatě diskutovanou korupcí. To opravdu Petře Lampové podsouvat nemohu, i když ... A tak milá Petro Lampová, prosím poznamenejte si do svého novinářského bloku: Česká národní zdravotní pojišťovna poskytuje vitaminy pro těhotné, přispívá na antikoncepci, nejdéle ze všech zdravotních pojišťoven u nás umožňuje svým pojištěnců bezplatný vstup do téměř čtyřiceti bazénů po celé republice, organizuje ozdravné pobyty, finančně podporuje výuku plavání dětí předškolního věku a vodní aerobik pro ženy, poskytuje svým pojištěncům slevu z ceny zájezdů k moři .... mám pokračovat ? To všechno jste, milá Petro Lampová, jaksi «opomněla». Ale co především - Česká národní zdravotní pojišťovna od začátku letošního roku zavedla systém Bonus Plus, jehož prostřednictvím u nás klienti získávají podle daných kritérií body, jež si mohou směnit za produkty a služby, které slouží k posilování jejich zdraví. Jsme v tomto směru jediná zdravotní pojišťovna u nás, která tento preventivní program zavedla. Chtěla byste ještě další fakta ? - K tomu vždycky stačí alespoň zvednout telefon a zeptat se u zdroje. Rádi bychom Vám informace dali. Nebo je to moc novinářské práce, na kterou nejste zvyklá? Pokud ano, pak se raději začněte věnovat nějaké bohulibější činnosti. Kde není třeba určité míry zodpovědnosti a etiky. S pozdravem PhDr. Miroslav Kaiser, vedoucí oddělení vnějších vztahů a marketingu České národní zdravotní pojišťovny.
-11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 5. 2002 9:58 | Pavel Jánský

Ano, autorka je amatérka, to samé platí i pro jiné pojišťovny. Když už chcete napsat podobný článek, alespoň se podívejte na weby pojišťoven, jinak vznikne podobný paskvil plný chybných informací s nulovou hodnotou !!!
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 5. 2002 20:52 | Marek

Napadlo mne, ze se timto tematem jeste snad nikdo nezaobiral. Vlastne ani ja ne. Dik za namet k premysleni.
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 5. 2002 13:22

Na rozdíl od bývalých agentů StB se ale podepisuje a uvádí mailové spojení. V tom by mohl být rozdíl mezi člověkem slušným a neslušným.
XYZ - to je pěkný podpis, co?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 5. 2002 11:20 | Jirka Kajínek

Pozor, to je plukovník z FKÚ radí, pátrá, informuje !
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 5. 2002 18:34 | JirkaZ

Článek by bylo opravdu vhodné rozšířit(jak píše pan vedoucí níže) o další hlediska - např. co pro dárce krve znamená změna pojištovny. Není nás zase tak málo.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 5. 2002 15:17

Vážení čtenáři, dovolím si vyjádřit své hluboké zklamání nad neznalostí a tendenčním přístupem autorky článku, který je zaměřen proti VZP ČR, zcela opomíjejíc, že tato pojišťovna má své vlastní programy, projekty a záměry, ve kterých se odráží především její starostlivost o zdraví všech 7 177 318 pojištěnců VZP (k 31.12.2001), tedy téměř o 70 % občanů ČR, a které nemusí odpovídat programům a záměrům jiných zdravotních pojišťoven. Proč autorka nesrovnává například rovnátka s operacemi hemoroidů Longovou metodou nebo příspěvek na vitamíny s úhradou screeningu rakoviny prsu. Je proto potřebné se zmínit alespoň o některých programech VZP. Skutečně jen o některých, protože 3000 povolených znaků pro reakci nestačí zdaleka na jejich úplný výčet.
1. VZP ČR stála u zrodu a nadále aktivně podporuje preventivní vyšetření v rámci screeningu rakoviny konečníku a tlustého střeva. Jen v roce 2001 uhradila za testy pojištěnců VZP nad 50 roků věku z fondu prevence částku dosahující téměř 1 milion 800 tisíc korun.
2. Pojišťovna také realizuje řadu pilotních zdravotních programů, které sledují prosazování nových medicínských metod, vyšší komfort a kvalitu péče o nemocné. Patří sem například mammografický screening, operace hemoroidů Longovou metodou a další.
3. VZP ČR podporuje bezpříspěvkové dárce krve. Jen v prvním pololetí loňského roku poskytla VZP ČR z fondu prevence na cestovní pojistné těmto dárcům krve 1 milion 232 tisíc Kč.
4. VZP ČR finančně podporuje programy zaměřené na zdravý životní styl, např. Běhy Terryho Foxe, Lidové běhy s VZP, plavání s VZP, Český běžecký pohár a další.
5. VZP podporuje sportovní a reprezentační aktivity zdravotně handicapovaných sportovců.
6. Ve vybraných okresech Všeobecná zdravotní pojišťovna svým klientům dále nabízí účast na projektu Plaveme s VZP.
7. Pro chronicky nemocné děti s vymezenými diagnózami je určen jeden z nejvýznamnějších programů realizovaný Pojišťovnou pod názvem „Mořský koník“. VZP přispívá na ozdravný pobyt jednoho nemocného dítěte u moře diferencovaně, částkou dosahující až 20000 korun.
8. Dále pojišťovna nad rámec veřejného zdravotního pojištění finančně podporuje ozdravné pobyty onkologicky nemocných a mentálně postižených pacientů. Jedná se o stovky pacientů a desítky milionů korun ročně. Dovolím si doufat, že tento stručný a zdůrazňuji n e ú p l n ý seznam některých aktivit VZP ČR otevře oči nejen autorce článku, ale i jeho čtenářům. Myslím, že ani není nutné sčítat sumy peněz, které VZP ČR věnuje ve prospěch svých pojištěnců v rámci zdravotních a preventivních programů a v rámci podpory zdravého životního stylu.
Jiří Suttner – vedoucí odd. vnějších vztahů VZP ČR


+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Daniel Volopich

podnikatel

Pavel Blažek

politik

Daniel Volopich
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Pavel Blažek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services